M-am luat cu prostiile si n-am apucat sa povestesc, de data asta cu poze... despre unde mancam noi la Sinaia de ceva vreme adica de anul asta cand l-am descoperit. Am incercat in Sinaia cam tot incepand cu faimosul Kuib care are doar asa o poleiala de restaurant cu oameni care zambesc dar mancare foarte proasta si servicii pe masura. Ultima data cand am fost acolo ne-au servit mancarea in circa doua ore. Mancare rece, proasta, ulei neschimbat de mult timp... not my kind of place. Locatia e superba, au si parculet da' degeaba. Nu ma duc la restaurant pentru parc sau loc de joaca, ma duc ca sa mananc ceva bun, ceva pregatit cum trebuie. Deci Kuib nu.
Caraiman odata bun, odata prost, ca orice restaurant comunist. E de retinut in caz de pericol maxim. Beef ceva ca nu stiu cum il cheama, specific americanesc, steak grill, e fix in centru... astia au mancare okeiutza insa enorm de scump. Ca si cei de langa ei, La Cerdac, specific romanesc. Unde am intrat sambata si in 20 de minute nu a venit nimeni sa ne intrebe ce dorim. Drept pentru care am plecat pentru ca daca n-a venit nici sa-mi ia comanda atunci ce asteptari sa am in legatura cu momentul in care vor veni sa ne dea sa mancam?
Practic in centru acolo n-ai de cine te atinge mai ales ca preturi. Insa pe Alex Restaurant Unguresc l-am gasit prin cautari pe internet in ianuarie cand am fost la Sinaia. Am ajuns acolo destul de greu pentru ca am purces pe jos cu prietena Alina si n-am nimerit prea bine drumul. Asa am crezut noi. De fapt l-am nimerit pentru ca daca vrei sa ajungi cu piciorul urci pe niste multe scari pana in strada Teodor Aman. Din centru pe langa Cerdac in dreapta, sui, treci stanga un poduletz, mai mergi putin si in dreapta, din Strada Mihail Kogalniceanu se fac niste scari pe care urci cu spor mult si abrupt pana iesi pe scurtatura in Aman, faci dreapta mai mergi oleaca si pe stanga il vezi mare. Are si hotelutz, steaguri la intrare, tot tacamul.
Ce imi place la ei? Ah, poate trebuia sa precizez, din nou, ca nu ma plateste nimeni si nu-mi da nimeni nimic pentru ce scriu aici. Si inca ceva: ultima data cand am scris despre un restaurant si am pus multe poze a comentat cineva ca de aia sunt eu o grasa pentru ca am mancat tot ce era in poze. Acum o sa pun si mai multe poze pentru ca m-am asezat in calea tuturor ospatarilor care au trecut duminica pe langa noi si am facut poze cu tot ce duceau la clienti. Sa vedem acum ce-or mai zice crestinii...
Asa, ce ziceam? A, ce-mi place la ei? Pai ca doi oameni despre care eu cred ca-s patronii (ma scuzati da' eu nu prea am tupeu sa intreb "tu a lu' cine esti, maica", asa ca pot doar sa banuiesc) stau intotdeauna la masa de la intrare. Amandoi sau unul din ei sunt mereu acolo. Si da, asta face toata diferenta intr-un restaurant. Mai ales unul plasat in Romania, despre care stim cam ce lucratori are si cam cum isi fac ei treaba cand pisica nu-i acasa... Deci omuletii sunt acolo mereu si asta-mi place. Imi mai place ca au specific unguresc adica asa cum trebuie. Decor, costume la ospatari, muzica ungureasca si doua pagini de meniu cu specialitati unguresti. Deci da? Asa se face treaba... Au ei si multe alte chestii, ca deh, romanu' e prost si cand se duce la "specific" el tot ciorba de burta vrea, ce sa facem, aia e... Da' prost sa fii sa iei ciorba de burta la Alex care face o ciorba de usturoi in paine de stai in freza.
Mancarea e buna si prea multa. Pleci cu pachet clar. Preturile nu-s de Sinaia, sunt de Ploiesti. Adica foarte decente la mancare, bautura e un pic mai coltzoasa, dar presupun ca te duci sa mananci nu sa cazi sub masa de beat, asa ca e ok. Dupa ce comanzi primesti din partea casei un platou cu paine unsa cu untura, paine cu slanina de porc si ceapa. Evident ca mananci ca porcu' alea de nu-ti mai trebuie nimic dupa aia :)))) Ce-mi mai place e ca la final primesti comment-card. Iti aduc oamenii o foaie cu chestionar si cu spatiu in care sa descrii lucruri. Dupa ce am fost de vreo 3 ori acolo, cand l-am dus si pe Marius acum vreo 3 saptamani...ce sa vezi, supa de usturoi a fost sarataaaaaa si ce si-a luat el idem (era ceva cu niste kaizere prea sarate, carnati la fel...deh, asa e cand alegi sa mananci mezeluri la restaurant). Am spus tipei care ne-a servit, a zis ca-s de cumparat... cand a adus cardul am scris acolo ce si cum cu explicatii si le-am spus ca vom reveni.
Acum cand m-am dus era clar ca m-au recunoscut. Si am luat iar supa. Si a fost perfecta. Mara e fan supa aia, m-a carat acolo si duminica, cu ditamai rucsacul in spate am urcat ca purceaua potcovita muntele sa duc copilul la supa de usturoi. Ea tzopaia, eu dadeam sa mor... Ma dor si acum picioarele da' na... merita! Ce-mi mai place este ca au parterul de nefumatori si etajul de fumatori. Esti intotdeauna intr-un spatiu maricel unde nu se fumeaza si nu se simte nimic, nici un fel de miros, nici de tutun nici de mancare. Asta e ceva deosebit, va spun cu mana pe inima. Si acum...pozeeeeeee:
hai mamiiiiiii
mamiiii, mancareeee!
hehe
aperitiv
supa de usturoi in paine
o ceafa cu cartofi pentru vecinii
ce buna eeeee
in spate un snitel, in fata era un pui umplut cu sunca si sos de ciuperci, l-am depistat din meniu
un desert shomloi, o prajitura cumva...a zis ca mai trebuia frisca da' nu aveau
clatite
platoul nostru cu branzeturi de burduf, cas afumat, urda, ceapa, rosii, castraveti si-un mezel pe care l-am lasat in farfurie :)
galuste cu prune!
Asadar, daca mergeti la Sinaia si nu vreti sa fiti jupuiti de bani si sa vi se dea mancare proasta, mergeti la Alex Unguresc. Cu masina e simplu, pe jos dureaza un pic, pui sangele in miscare sus pe munte dar merita. Oamenii fac treaba buna!
Neaparat il vom cauta, cand vom ajunge iar in Sinaia. La cum arata mancarea!!! Salivez dupa supa aceea in paine. Si mi se pare si foarte curat totul pe-acolo. Multumim. dana
RăspundețiȘtergereDa, e foarte ok Dana! Mergeti cu incredere!
ȘtergereEvident ca m-am apucat sa caut reteta de supa de usturoi, sa vedem ce iese :) Arata toate super, si chiar merita sa le faci reclama, mai rar asa ceva!
RăspundețiȘtergereVreau ceapaaaaa! :D
Eu am mai facut din cand in cand supa frantuzeasca de ceapa cu usturoi. E delicioasa!
ȘtergereDin nu stiu ce motive tehnice comentariul de mai devreme s-a pierdut in neant..:(
RăspundețiȘtergereAsadar, reiua, dar mai pe scurt: intai si-ntai multam' pt recomandare. Am balit maxim la ce-am vazut, asa ca ma gnadesc sa bifam si noi carciuma asta:). Ai vazut cumva daca oamenii detin si scaune de masa pt copii..? Banuiesc ca nu, dar..nah, poate-am vreo sansa..
Si mai doream sa te intreb ceva..parcul de care povesteai in alta postare..care e? Cel din curba? Caci eu n-am mai fost prin Sinaia din vremea de "fara copil" si atunci nu prea ma interesau parcurile, dar acum..as cam vrea sa stiu unde/cum pot sa-l duc:)
Multumeeesc:)
Le mananca Bloggeru' nush ce naiba are! Nu au scaune de copii din cate am vazut eu, doar daca le-or tine pe undeva pitite. Parcul e cel din centrul Sinaii, parcul mare, da e intr-o curba una din intrari. Ai loc de joaca pentru pitici din acela cu cauciuc pe jos, e foarte frumos si civilizat. Si te si poti plimba pe acolo pana la Cazino, e superb.
ȘtergereAi dreptate cu Cerdac sau cum ii spune am comandat mici odata ca aveam pofta si era 4 lei un mic la modul foarte mic..3 lei o lingura de mustar 2lei painea ..si pt 5 mici am asteptat 35 de min..deci spaga nu si.au luat..voi merge in feb. Din nou si voi incerca acest restaurant
RăspundețiȘtergereIncearca-i. Sunt misto. Noi am mers de multe multe ori si mereu a fost ok sau daca ceva n-a fost, au remediat imediat. Rar lucru!
ȘtergereAm fost in seara zilei de 12 feb 2017 sa mancam la restaurant. Noi fiind doua familii. Am comandat ciorba de gulas, nu am putut sa o consum deoarece era gretosa, cu foarte mult ulei, si veche. Alta persoana din grup a comandat cartofi prajiti, acestia erau tari si nici macar nu au fost incalziti. Am comandat mujdei de usturoi, acesta mai avea probabil o ora pana a deveni mov la culoare. Am comandat friptura mix de urs si caprioara, bineanteles ca a fost tare si rece. Am folosit un scaun de bebelus din local, acesta nu avea sistem de prindere si era extrem de murdar (nu patat, ci murdar din punct de vedere igienic). In urma reprosurilor adresate chelnerului, acesta s-a aratat obisnuit cu astfel de reactii si nu a fost afectat in nici un fel. A fost de acord sa anulam desertul, si ne-a spus ca am luat o decizie buna. In final am achitat toata mancarea comandata, chiar daca a fost consumata in proportie maxima de 40%.
RăspundețiȘtergereLa mese mai erau inca appx. 6 persoane. La plecare am facut haz de necaz, cand ne-am adus aminte despre faptul ca am sunat inainte sa ne facem rezervare. Cand am ajuns acolo, am observat faptul ca gradul de ocupare era de maxim 10%. Am presupus ca personalul a zambit cand au auzit ca cineva mai face si rezervare la un astfel de restaurant gol, cu mancare veche si prost gatita.
Acum 3 ani cand am scris eu, situatia era cu totul alta. Se poate sa se fi stricat treaba.
Ștergere