sâmbătă, 18 iunie 2016

Obosită și încântată

  Ma simt extrem de obosita. Parca niciodata in istoria mea de om n-am fost atat de obosita. Nici cand aveam copil mic de tot. Ieri cand am ajuns la scoala a fost un accident, asistenta clasei Marei a cazut in clasa. Rau. Femeie de 50 de ani s-a repezit si s-a impiedicat si a aterizat cu botul pe podea. S-a ranit destul cat sa sperie lumea in jur.

  Le-am gasit adunate in baie-vestiar cand am ajuns. Mi-au rasunat in ureche vorbele directoarei specialista in urgente... "acum e adrenalina, cand o sa treaca, o sa simti ca te dor multe chestii". Asa si eu. Ma simt obosita fizic si psihic dupa cel mai lung si mai complicat an al vietii mele. De acum inainte anii mei se vor numara din 29 iulie cand am aterizat aici :)))) Asta e reflexul. Mai e putin si se face un an care a fost atat de plin de emotii, de frici, de intrebari si de dileme, de noutati si de invatat... si de multe boli pentru mine... incat acum, cand m-a parasit adrenalina... as dormi. 

  Din octombrie pana in ianuarie am fost bolnava de viroze respiratorii. Nu stiu cate, dupa a 4a am incetat sa numar... Abia intrasem in scoala intr-o tara noua, cu alti virusi. M-am imbolnavit de fiecare in parte. La modul sinistru. In februarie am facut greseala sa iau niste medicamente prescrise de medicul de aici si m-am umplut de psoriazis asa cum n-am avut niciodata in 5 ani de cand il am. Ceva incredibil, am facut niste eforturi supra-umane sa scap. Dupa jumatatea lui aprilie a venit alergia care a tinut pana pe 6 iunie. Cand brusc, asa cum venise, a plecat. M-am trezit, peste noapte, om normal, respirator.

  Dar nu dormisem 2 luni. Asa ca acum sunt absolut lesinata, ma culc si visez in engleza, ma enervez ca e engleza si ma trezesc :))) Saptamana asta Andrei are evaluare si desi progreseaza bine, e clar ca omul are niste iesiri ale lui care nu pot fi stapanite de nimeni asa ca s-ar putea sa faca o surpriza neplacuta. Vineri a fost implicat intr-un incident violent, mereu face d-astea... n-am cum sa il educ eu daca ma-sa n-a facut-o. Am ajuns sa ma ingrijorez mai mult de el decat de fi-mea pe care o stiu ca nu face dude :)))) Si mai avem o luna de scoala inca, aici vacanta de vara vine abia dupa 20 iulie :)

  Asta ar fi la capitolul "oboseala". La capitolul incantare maxima este faptul ca dragele noastre Gabi, cea mai buna prietena a mea, si Bia, cea mai buna prietena a Marei... sosesc luni seara. Deja trepidam! O sa fie o mega distractie pe noi, mai ales ca si-a luat si Marius concediu o saptamana ca sa fie prin preajma pentru ca eu si Mara ne vom tot fatzai la si de la scoala, noi n-avem vacanta deocamdata asa ca cineva tre' sa fie cu fetele noastre in lipsa. Mara mai are putin si lesina de bucurie, asta e clar!

  Capitolul doi din incantare este planificarea vacantei pe care am pritocit-o de multe saptamani, ca ce sa faci cand ai nas infundat si nu dormi noaptea deloc decat sa cauti destinatii de vacanta. Sudul Frantei scrie pe noi la final de august. Am planuit in detaliu mersul cu masina, opriri pe drum la dus, stat acolo, oprit la intors in doua locuri al doilea fiind Parisul unde este colega mea de banca din liceu pe care n-am mai vazut-o deeeeee douaj' de ani si care este unul dintre cele mai luminoase personaje din copilaria mea... Mara vrea sa vada turnul ala neaparat asa ca ne vom opri la intoarcere si la Paris. O sa fie frumos de tot, Mara e supra-incantata ca va vedea "si Franta, mami!"... pentru ca are o lista destul de frumoasa de tari in care am dus-o pana acum. Asa ca, Franta! Mai putin daca voteaza astia "iesire" din UE si ni se inchid granitele :))))

   Cam atat pe aici, acum ma duc sa ma culc ca e deja 7 seara si ma simt obosita :))))))

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu