vineri, 20 mai 2016

M-am intalnit cu un copac

  Ne-am dat intalnire in fiecare zi, povestea de iubire s-a infiintat imediat. Nu, nu ne-am pupat, sunt femeie maritata... Cu toate astea el, iubitul meu copac... mi-a provocat o criza alergica. Niciodata n-am fost alergica la nimic. Pai ce alergie sa fac eu la Ploiesti unde pe o raza de 2km patrati nu aveam nici un copac si nici o iarba? Doar beton. 

  Dupa atatea nopti nedormite, dar citite, as putea sa va zic ca 1 din 5 locuitori din UK e alergic. Sunt 60 de milioane deci multicei. Pentru ca polen, ei ii zic "hay fever" dar nu are treaba cu fanul ci cu multe zeci de polenuri alergene atunci cand ai o tzara plina-plina de copaci, pasuni si plante. Speranta mea e 1. sa nu mor acum sufocata si 2. sa nu mai fie si in anul urmator, adica sa fie asta prima mea intalnire cu copacul si de aia sa ma fi rasculat asa la nas. Nas care nu mai primeste oxigen. 

  Deloc. Ai inflorit, batu-te-ar vina! Polenizezi, fir-ai iubit sa fii! De cand am venit in tara asta merg cu limba scoasa de un cot pe strada de dragoste de copaci, iarba si plante. Da, da, fix magariile alea care te rup la nas, fir-ar ele colorate si udate sa fie!

  Azi am lipsit de la munca. Pentru prima data din octombrie pana acum, iar in octombrie mi-a inceput o viroza care a durat "decat" 2 luni si jumatate. Tot din cauza de schimbat de mediu. Mna, m-am dus moarta-coapta la scoala. Bre, azi m-am cerut piua. La 7 si un sfert imi cautam toata limba engleza din capul fizic cat sa las un mesaj pe robot. Cu ma-scuzati-da-io-mor! Avem dreptul la o multitudine de zile de boala pe an dar eu am fost soldatelul de plumb pana acum... si cu febra m-am carat la scoala. Ei bine, aseara, cu ochii umflati si nasul si mai umflat... am decis ca nu.

  Azi a ajuns si aparatul de purificat aerul pe care, acum doua nopti, pe cand n-am dormit de la ora 2 la ora 8, l-am comandat cu frenezie. Sa-mi scoata polenul iubitului de prin casa. Sa poci sa dorm barem. Ca il vad pe asta mare din fata cum da din frunze si deja imi vine sa imi iau masca d-aia de gaze de pompieri si sa umblu cu ea pe moaca.

  Istoria noastra a inceput de prin martie. Dar cum se tot supra-plasa pe raceli am zis ca oleleeeei ale dracu' ce raceli au astia de nu mai intra aerul prin nas nici cu dalta. Azi asa, maine asa... s-a facut aprilie. Buba mare. Si frunze in pomi nu erau deci tind sa cred ca de la iarba. Care iarba nu plecase, ca aici nu moare niciodata, doar ca acum incepea sa polenizeze. V-am zis ca sunt treaza de niste nopti si am citit, si la cat imi e nasul de infundat la ora cand va scriu presimt ca la noapte o sa mai aflu multe! :)))

  Asadar... am luat multe chestii, am inghitit, am luat aparat, am stat acasa, tre' sa ies din momentul asta acut si apoi sunt sigura ca e gata. Da ma, lasa, stiu ca alergia e boala cronica, eu mai am si psoriazisul asa ca nu-mi permit sa fac inca una cronica pentru ca asta ar insemna sa ma sinucid si ar fi pacat. Aleg sa cred ca daca ies din criza asta, gata, eu si iubitul meu copac o sa fim bine. Pana la urma e ca in orice casnicie, cu suisuri si coborasuri in care il iubim pe ala de langa mereu, doar ca uneori ne vine sa-i dam cu securea :))))))))))

6 comentarii :

  1. Pffff....cind erati mai in verva ,iubitul copac v-a pus o mica piedica...Sanatate ,putere ca de intelepciune nu duceti lipsa,sa puteti reface legatura de iubire cu natura ce va inconjoara si care va este si foarte draga.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A pa in verva sunt in continuare ca am de niste luni problema asta, acum doar s-a acutizat. Eu sper sa fie doar o prima reactie ca altfel...

      Ștergere
  2. Alexandra, cind ai timp si se poate si financiar, cauta un specialist in acupunctura (pina nimeresti unul cu care sa rezonezi). Eu m-am trezit anul asta ca simptomele pe care le puneam pe seama vintului/ prafului etc (sensibil mai usoare, doar lacrimat si senzatie de nas care curge si ochi uscati) de fapt sint o alergie usoara. Ca tot dadeam ochii peste cap cind auzeam ca lumea e alergica la polen, ca eu ma bag cu nasul in flori si miros fructele la supermarket si din astea. Dar uite ca ori e si aici un copac/ o floare care ma zgindara, ori e o predispozitie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Peste tot sunt plante cu polen alergen. Eu aici nu am de unde lua acupuncturist, habar n-am unde sa caut.

      Ștergere
  3. Eu sunt aia care isi da ochii peste cap cand aude vorbele cu "pe vremea noastra in Romania nu avea nimeni alergie, astea sunt mofturi de lume civilizata...". Eu am avut (si inca am) toate alergiile de pe lume, de cand m-am nascut. In halul in care am ajuns la alergolog si m-a intrebat daca as avea idee cam la ce fac alergie, i-am zis vreo 20, le-a incercat pe toate si am iesit pozitiva la toate, aratam ca pomul de Craciun. Acolo unde in rest sunt sanatoasa tun. Si am una singura cu soc anafilactic, dar restul sunt sufficient de severe ca sa am zile cand sunt complet incapacitata. Din pacate le-am pasat pe toate copilului mare (care mai are si cateva de-ale lui, e extrem de alergic la papadii de exemplu, pune-te si explica la tot poporul ca asta mic se sufoca langa florile de papadie cand sunt galbene, cand sunt deja cu puf nu mai are treaba, toata lumea ii da inainte ca-s mofturi pana cand il vad cum se umfla bietul copil si nu mai are aer... destul de scary). Din pacate nimic din ce am luat nu mi s-a parut sa functioneze, asa ca doar incerc sa ma feresc cat pot si in rest sufar si ma fac ca nu bag de seama... Acum suntem doi care suferim (domnul meu si copila n-au nici o treaba, rad de noi ca suntem defecti). Apa cu sare in nas cat incape si batiste. Asa ca bafta multa si tie, sa reusesti sa treci peste simptome, sa va scapati repede de polenul cu pricina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alergiile sunt o boala moderna in sensul ca sistemul imunitar e compromis de alti factori si de aia o ia razna. Io sper ca o sa patesc doar anul asta si maxim urmatorul ca nu ma vad traind asa atatea luni de zile pe an. In momentul cand scriu asta am un servetel infundat intr-o nara care e complet blocata dar curge... Nu stiu daca o sa dorm la noapte vreun pic, am avut nopti cu zero somn ori pentru mine asta este nenorocire.

      Ștergere