luni, 7 decembrie 2015

Viroze

  Saptamana asta care a trecut a fost cred cea mai grea pentru mine din punct de vedere fizic de la nasterea Marei incoace. Sunt bolnava de ceva viroza respiratorie de la sfarsitul lui septembrie in continuu. Mai mult de doua luni, circa 3 viroze diferite toate legate intre ele. De doua luni umblu ca si cand as fi calcata de tractor la propriu. Este incredibila starea asta!

  A fost si Mara bolnava dar doar putin. Cei de la scoala imi spun ca asa e cand mergi sa lucrezi la scoala. Ok, fratilor dar mai mult de doua luni de viroza crunta in continuu? Mda, normal, sunt in alta tara, sunt alti virusi (da, stiu, pluralul e virusuri) la care trebuie sa ma adaptez. Azi noapte pe la 1 plangeam. La propriu, dupa ce am tusit pana era sa vomit circa doua ore... m-a apucat jalea...

  In secunda in care scriu sunt bine dar mi-e frica sa incerc sa ma culc. Pur si simplu mi-e teama sa ma intind in pat pentru ca o sa incep sa tusesc pana simt ca imi ies ochii din cap. Na! Am zis-o... Sunt coplesita de virusii (da, stiu, pluralul e virusurile!) englezesti! :)  Si da, am luat toate medicamentele posibile! Si da, stiu ca o sa treaca. Adica sper ca n-oi muri din asta. Este naspa sa fii bolnav atata vreme si evident ma gandesc mereu cum ar fi sa fie o boala cu adevarat grava. 

  Cam asta ma bantuie pe mine acum. Ceea ce NU va doresc si dumneavoastra! :)))

12 comentarii :

  1. Daca nu ai incrrcat deja, te sfatuiesc sa ridici perna si sa dormi in fund, sprijinita de ea, intr o parte. Nasol cu virozele acestea respiratorii, te coplesesc, efectiv! Hai sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dormit cat mai sus da' chiar in fund nu-mi iese :))) N-am putut in viata mea sa dorm nici in masina nici in tren, nu merge.

      Ștergere
  2. Imi pare tare rau de tine! Daca erai pe plaiuri mioritice iti recomandam niste ceaiuri dar virusii englezesti sunt imuni la astea, la ei ceaiul e in loc de apa, mai ales la ora 5...

    RăspundețiȘtergere
  3. Alexandra, cere medicului de familie sirop de tuse cu codeina. Ori pastile. E posibil sa nu primesti, ca nici aici nu se da usor substanta, e cu regim controlat - dar oricum reteta ar fi pentru 3-4-5 zile, deci nu ai timp sa dezvolti dependenta. Dar trec prin ceea ce zici tu (ma rog, nu trei luni legate ci 1-2 saptamini) la fiecare 3-5 ani si numai codeina ajuta sa termin cu tusea spasmodica (anul trecut am facut contuzie de coaste de la tusit, am ajuns la Urgenta ca nu ma puteam opri din tusit si ma durea cind respiram - mi-au dat trei Ibuprofen :-) ca la aspirina eram alergica). Dormit cu capul mai sus decit trunchiul (pus mai multe perne, cam la 45 de grade), Vicks Vaporub pe piept, ceva calduros (gen fular/esarfa) la git si respirat prin chestia respectiva (ca incalzeste aerul si-l face parca mai suportabil, altfel la fiecare gura de aer zici ca inghit cuie, mai ales daca sint afara). Ceaiuri cu ghimbir si lamiie (ca inainte de tuse vreo citeva zile am gitul raschetat), siropuri de tuse (vezi din astea chinezesti, cu plante - se gasesc over-the-counter in zona de rafturi cu produse medicinale), Halls ori alte chestii de supt pentru git. Da, si la mine primul episod de genul asta a fost in prima iarna aici, mi-a fost asa de rau ca m-am gindit ca mor (ma sprijineam de pereti sa ma dau jos din pat sa merg la baie ori sa-mi fac ceai, n-am inghitit decit lichide vreo saptamina). Paula

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt mai bine, am gasit un sirop cu cimbru si am baut doua sticle in doua zile :)))))) Bai da' a avut efect. Cimbrul e miraculos la tuse! Si mi-am comandat o valiza de chestii din online. Suplimente si altele. Dar sunt mai bine decat cand am scris, azi noapte am dormit toata noaptea fara sa tusesc!

      Ștergere
  4. Ceva pentru imunitate ai luat?
    Sănătate,Alexandra,să îți treacă repede.
    O îmbrățișare strânsă,așa,să știi că mă gândesc cu drag.

    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc. Carmen! La mine cu zgandaritul imunitatii nu prea merge pentru ca am psoriazisul ala care e boala autoimuna. Am dat comanda de ceva de la Now Foods care se cheama Air Defense si e un supliment care tre sa te ajute sa nu mai iei viroze din astea. Toti de la scoala zic ca asa e cand incepi sa lucrezi in scoala. Dar eu stau foarte putin acolo in fiecare zi, nu ma asteptam sa fie chiar asa...

      Ștergere
  5. cred ca ai o deficienta de vitamina D, in gen. persoanele cu boli autoimune au asa ceva, acolo nu e soare, ar tb. sa iei doze mari, care previn inclusiv bolile respiratorii; iti recomand, daca nu ai facut deja, analiza 25 oh D, adica dozarea vitaminei D in corp, si in fct de ce iese, intra pe suplimentare zilnica; eu fac viroze de genul celei descrise de tine, si am intrat pe 40000ui D3, si suntem in Dec, si n-am mai facut nimic, desi in ultimii 20 de ani numai asa o trageam. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iau doze mari de ani de zile :) Eu asa o viroza n-am mai avut absolut niciodata. Am mai fost in sarcina 6 saptamani bolnava de viroza dar atunci era explicabil. Si acum e, o tara noua si statul in scoala plina de copii bolnavi zilnic...

      Ștergere
  6. Referitor la folosirea codeinei in tuse... asta se folosea la calmarea tusei in anii '60 si a nenorocit plamanii unei generatii , cronicizarea bronsitelor , pneumonii etc. Trebuie vazut in primul rand ce fel de tuse este , productiva sau seaca , daca calmam o tuse productiva plina de puroi , germeni si alti calcaieci si tinem mucozitatile pe loc... Cam aceiasi logica la durere de cap sau temperatura... Sper ca nu am enervat pe nimeni , o fi bine-rau , e o parere , tot la doctor e bine sa ajungem . Doctorul Internetescu a facut medicina la ff . Alex S.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Codeina se foloseste si azi pentru asta, stai tu linistit. Cand am simtit ca ajunge in plamani am luat antibiotic. Sunt mai bine acum.

      Ștergere