vineri, 8 mai 2015

O saptamana oarecare

  O sa scriu aici ca sa nu uit. Ca sa citim peste niste ani si sa ne aducem aminte. Razand sau nu. Mai 2015, o saptamana oarecare. Saptamana asta, in Romania, s-a intamplat cam asa:

  Oamenii au fost in imposibilitatea de a primi retete compensate de la medici pe motiv ca nu aveau sau nu le mergeau cardurile de sanatate. Ce sunt ele? Nimic. Ele, cardurile nu-s ceva. Sunt o prostie. Menita sa inlature milioanele de retete frauduloase prin care se furau sute de milioane de euro. O sa le inlature? Eu cred ca nu. O sa mearga cardurile alea curand? Cred ca nu, pentru ca programul e facut de niste baieti destepti pe baza de spagi si coruptie. Deci nu mege. Asa ca probabil multi pacienti cu boli cronice vor muri. Pentru ca-s saraci si nu pot plati medicamentele. La fel si unii dintre cei care au cancer. Oh, well...ghinion. 

  Administratia Financiara din Prahova a inceput sa trimita niste decizii de impunere dubioase la populatie. Pe ceva datorii "retroactive". Ca cica dadura o lege sa se impoziteze nu stiu ce dobanzi sau chirii si cica sa dea lumea banii pe nu stiu cati ani in urma. Nici nu stiu daca e pe bune sau e o gluma dar se pare ca am prieteni care au primit asa ceva... probabil inca un abuz pe sistemul "aoleu, am gresit, manca-ti-as, pardon, da' acu' daca tot v-am luat banii las' ca raman la noi acilea". Sau ceva. 

  Bon pe bacsis. Ca sa inlaturam "spaga" de la restaurant si taxi. Si de la frizer! Ca sa se impoziteze bacsisul. S-a facut "registru de bani personali", vine angajatu' dimineata, declara "am 23 de lei la mine sa moara mama", semneaza. Trece ziua, ia bacsisu', bate bon pe fiecare leu si merge fericit acasa. Sau nefericit. Daca vine ANAFul in control, inspectorul are dreptul sa "ii ceara verbal" sa arate banii din chilotzi. Evident nu are nimeni dreptul sa-l caute in buzunare, in sutien sau in pantoful stang unde ar putea depozita numitul bacsis nedeclarat. Deci ne-am linistit, coruptia s-a rezolvat!

  Primarul din Iasi a folosit in mod util Politia Locala. Da, serios. I-a pus pe baieti sa o urmareasca pe panarama de amanta pe care o avea infipta in Primarie sub forma de directoare de nush ce. El 60, ea 30, dragoste mare... Ea "directoare" de ceva vreme la o varsta frageda. Presupun ca pe baza de competente speciale nicidecum pentru ca i-a tras-o lu' dom' primar. Precis! Omu', gelos nevoie mare, trimitea politistii sa o urmareasca si sa investigheze urmatorii amanti care au venit dupa domnia sa la carma fofoloancei cu pricina. Priceless. Dom' primar chitzaie ca el era indragostit si d-aia... ca ce, nu-l inteleg oamenii legii? De ce sa-l aresteze daca iel doar o iubea pe duamna? 

  O alta doamna panarama numita Udrea a mers acasa la ea saptamana asta. Gata cu arestul. Au trimis-o sa se mai aresteze si la ea acasa in vila de lux pe care i-o cumpararam noi fraierii. Nu de alta da' era pacat de ea sa stea nefolosita si doar vorba aia, doamna Udrea chiar nu are cum sa influenteze "cursul justitiei" in cazul dumneaei. N-are cum ca nu stie si nici n-a mai facut. 

  Un zvon spune ca noul ministru al invatamantului vrea sa schimbe legea invatamantului. Nimic nou. Asta nu e o stire. Daca venea un ministru nou in Romania si NU schimba legea pe care o 'guverneaza' atunci aia era o stire! Aia era o noutate. Legea s-a schimbat ahahahaaaa, tocmai anu' trecut! Da' ce conteaza? Nu trebuie orice handicapat care ajunge ministru sa isi arate si el un pic putza? Sa vada lumea ca el e mai destept decat fraieru' de dinainte... Ce ii asteapta pe elevii Romaniei? Nici nu vreau sa ma gandesc, sincer... 

  Si poate cea mai tare chestie: la Galati hotii au furat tevile de cupru care alimenteaza cu oxigen salile de operatii ale spitalul de urgenta pentru copii. 200 de copii internati au ramas fara oxigen. 35 in stare deosebita cu nevoie de oxigen. Teava trecea prin canalizare, au furat 120 de metri in prima noapte iar in a doua noapte s-au intors si au furat restul de 10 metri. Ca na... n-avea sens sa ramana acolo asa degeaba. Eu stiu ca sunt hoti peste tot in lume dar eu cred ca hotii astia sunt un soi special. Probabil ar trebui impuscati. Probabil. 

  Stirile s-au terminat. Over and out! 

11 comentarii :

  1. Pe romaneste, holy shit... Si inca odata mai flacai, holy shit... Sa mai zic?!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))))))) Daca era un cacat sfant poate mai mergea... da' asa e doar cacat! :D

      Ștergere
  2. le stiam aproape pe toate, numa' p-aia cu tevile nu. unde ziceai ca pleci?! ca vreau si eu sa merg. :)
    ady.

    RăspundețiȘtergere
  3. ufff,o tira mai destupata la minte de eram,ajungeam in *englezia*inaintea ta....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca am inteles eu bine, a ignorat trenul pt Anglia, cand a trecut prin gara ei. :)
      ady

      Ștergere
  4. ba, ma enervezi! ne lasi ai nimanui! taman cand tipa fi-mea la mine ca vrea la gagica aia desteapta de la 2 mai!!
    pana mea, pai daca tot asa, nici nu mai am cu cine vorbi... :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))) 2 Mai-u ramane, E si maica-mea gagica misto, sa stii!

      Ștergere
  5. Hai ca adaug si eu la acest tablou al Romaniei... 22 politisti de la rutiera din jud Braila sunt cercetati de procurorii anticoruptie dintr-un total de 26. Nu te gandi ca cei 4 scapati nu ar fi fost incantati si ei de o rotunjire a veniturilor (mita) ... doar ca doi din ei erau in concediu iar doi au activitatate doar de birou. Mai zi ceva?!

    Geanina.

    RăspundețiȘtergere