marți, 10 martie 2015

Poftiti la ora de moaște!

  Pentru toti cei care doresc si sunt pasionati de ora de religie din scolile unui stat "laic". Poftiti! Manual de clasa a 3a:


  Va doresc succes si iluminare divina! Si da, mi-e mila de copiii care sunt abuzati in felul asta. Si nu, nu ma mai mira faptul ca tara asta nu ajunge nicaieri si ca n-o sa fie niciodata civilizata. Amin!

15 comentarii :

  1. Eh, asta-i nimic! Profa de religie din gimnaziu a lui fiu-meu era si mai dedicata, ea avea si material didactic la purtator: avea in geanta o colectie de diverse moaste (pungulite cu diverse obiecte neidentificabile, conform lui fiu-meu, care teoretic erau o bucatica din camasa lui sf. cutare, sau un fir de par de la sfanta cutarica etc.). Evident, le arata colectia de moaste aproape in fiecare ora, da' de i-o cuprinde si pe ei vreun fior metafizic, dar evident, fiu-meu si restul copiilor radeau si cu curu' de ea. Adevarul e ca din cls VI incolo n-a mai vrut al meu sa participe la religie (pana atunci, culmea, ii placea, ca pt el distactia maxima de pe lume e sa se contrazica cu cineva, in special cu un adult). Dar dupa ce le-a venit asta cu moastele dupa ea, a zis ca-i asa proasta saraca ca nici macar nu-i distractiv sa te contrazici cu ea. Femeia a mai spus odata ca sunt prea putine biserici in Romania, ca daca toata lumea din tara asta si-ar propune sa mearga in acelasi timp la biserica, n-ar avea loc! Deci sper ca ati priceput de ce se construiesc atatea biserici: tre' sa ajunga la o capacitate de 20 de milioane de locuri!
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Valeleeeeeu! Cu moastele-n geantaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :)))))))))))

      Ștergere
  2. Jeez....cat ma bucur ca in curand o sa-mi scot copilul de 3 ani din groapa asta de gunoi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu era mai simplu si mai eficient sa-i invete pe copii cum se traverseaza strada, sa nu-i calce masina?
    Pace tie, pacatoaso! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))))) Ore de educatie rutiera nu mai avem de pe vremea lui Ceausescu!

      Ștergere
  4. Mah, copiii mei sunt la scoala catolica, unde i-am dat eu cu buna stiinta, sa invete si despre Doamne-Doamne (si pentru ca nivelul scolilor catolice aici e mult mai bun decat cele publice, sau cel putin asa umbla vorba). DAR. Invata chestii normale, intr-un spirit bland, ceva de genul ca toti pacatuim si fara sa vrem, dar orice se poate ierta; sa fim buni, sa fim toleranti si intelegatori, sa ne ajutam aproapele, etc etc... Chestia aia cu pusul muraturilor in zi de sarbatoare si ca te trazneste DD mi se pare aberanta, mi-am adus aminte de maica-mea, care era atee convinsa dar de o lene extrema, si cand n-avea chef sa faca ceva cauta in calendarul bunica-mii primul sfant aflat la indemana si ne spunea ca nu poate lucra din cauza sfantului cutare, ca o bate DD... Hai sa fim seriosi, eu nu sunt tare bisericoasa si lectia pe care am luat-o din toate religiile e aia cu sa fim buni si sa-i ajutam pe cei din jurul nostru cum putem. Atat. Ca orice alta chestie "new and improved" in Romania, mi se pare ca si minunea asta cu religia in scoli e dusa la extrem si in loc sa-si atinga scopul iese taman pe dos... :( Si Adelina mai sus are 10 puncte :-))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Simona eu zic ca ETICA se invata si prin bun simt si repetitie, nu e nevoie de vreo religie oricare ar fi ea. Dar acu' vezi si tu diferenta intre Scoala Catolica din Canada si scoala de stat din Romania :))))) Asta ca sa te feliciti inca odata ca ai plecat acolo :)

      Ștergere
    2. Puteti sa o lasati mai moale cu expresia doamne-doamne?
      Zau asa Simona,chiar nu vezi indobitocirea in masa? Un copil crescut cu dragoste o sa stie sa isi ceara scuze si fara ca sa invete prostia aia de religie la scoala. Si is ferm convinsa ca o sa poata face deosebirea dintre un lucru gresit si unul corect.Nu exista pacate Simona!!!Exista greseli pe care e omeneste sa le faci atata timp cat stii sa te ridici si atata timp cat incerci sa le corectezi.
      Ma dispera sa vad babe cu lumanari si clopote batute la 5 dimineata in ritmul imnului Romaniei si ma enerveaza la culme sa vad mamici tinere care isi indobitocesc copii de mici cu religia.O sa putrezim in rahatul in care singuri ni-l creem.O sa "ardem in chinuri",da nu din cauza iadului,da din cauza propriei prostii

      Ștergere
  5. Bah, ce culta ma simt acuma! Si eu umblam cu oasele in punga in anul I de faculta (si cam toti medicii pe care ii cunosc). Daca erau moaste si noi nu stiam!?! Ajungea o rugaciune la moaste si gata, treceam fluierand examenul (conform manualului de clasa a III-a, bucurandu-ma ca am facut scoala primara in paleoliticul superior si am scapat de chestia asta moderna).

    Dupa mine, problema e simpla: religia - de orice fel - nu are ce cauta in programa nationala de invatamant a unui stat laic. Cel mult istoria religiilor, eventual cu accent pe crestinism, dar in nici un caz ca dogma sau cu exemplele cretine de mai sus (scuze, chiar sunt cretine!). Si nu la clasa a III-a, poate la gimnaziu. Si chimia am inceput-o intr-a saptea, daca nu ma insel, fizica abia intr-a sasea, si astea sunt STIINTE, nu balarii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru mine a fel, Ioana! Insa iaca, crestinul de rand din Romania se pare ca nu intelege asta cam deloc. BOR e la putere in "statul laic" pe la noi :))) Cu toate cretinismele lui.

      Ștergere
  6. deci mie mi se par absolut aberante lectiile astea, am tot vazut zilele astea pagini din cartile de religie pe internet. nu aberant, incredibil. ma bucur ca am emigrat, cat ma bucur... in Olanda copilul meu merge la o scoala catolica (ma rog, asa a fost la origine, si are catolic in denumire, mi-au explicat la inceput, dar nu se tine cont de religia copiilor, sunt si musulmani, si catolici si protestanti si buddisti, etc), nu studiaza religia. cred ca in unele scoli se mai studiaza in clasele mari, sau s-a studiat mai demult, un prieten olandez de varsta noastra zice ca el isi aminteste ca a facut in scoala. insa fac educatie rutiera- nu in sensul de stat in clasa si palavragit despre, ci ii vad eu ca ii scoate pe toti in oras, ii invata sa traverseze, din astea :) sunt f atenti la conduita copiilor, gen al meu si inca unul s-au certat de la o jucarie, s-au sunat parintii (ca unul trebuia sa aduca jucaria controversata de acasa), s-au adunat toti copiii in cerc si s-a discutat conflictul, apoi s-a incheiat cu ok, ne-am lamurit, cearta s-a oprit aici. multe, multe din astea, mi se par mai valoroase decat niste moastele...

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandra, eu sunt curioasa ii si pune sa citeasca lectia pe care tu ai fotografiat-o ? Pentru ca si eu pe vremea mea.....am avut carti la religie, da profa era asa faina incat a selectat din carte doar ce era ok . Nici vorba de aberatii din astea !!

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, "pe vremea mea" nu se aplica. De exemplu "pe vremea mea" nu exista "manual de religie". Simplul fapt ca EXISTA asemenea texte spune totul! Pentru ca daca e sa o luam dupa dogma, crestinii ortodocsi ASTA cred! Se aia se duc cu milioanele la 14 octombrie sa linga moaste. Deci nu stiu exact ce vrei tu sa zici insa religia nu are ce sa caute in scoala de stat a unui stat LAIC asa cum pretinde Romania ca e. Doar ca nu e. E la mana BOR. Si doreste sa produca mase de trogloditi care sa taca si sa dea bani. Si ii ia de mici! De la gradinita si clasa 0!

      Ștergere