vineri, 20 martie 2015

Diverse amestecate

  Despre nimic. Eclipsa asta mi-a luat ultima farama de concentrare din creier. Sau poate nu eclipsa. Poate luna. Poate echinoctiul. Glumesc. Poate nimeni. Sunt obosita si amestecata. As dormi intr-o astenie totala. In continuu. 

  E drept ca nu mai beau cafea de ceva vreme. Am decis sa renunt. Motivele sunt multe dar incep cu "e inutila". Nici nu-mi place iar mirosul de cafea ma face sa vomit. Nu imi placea nici inainte insa dupa sarcina in care imi provoca o voma sinistra... cumva cred ca beau cafea fix degeaba. Ca nu-mi place. Am trecut pe ceai sau apa la prima ora. 

  Astenie de primavara am avut dintotdeauna. Desi suplimentez cu vitamine si minerale, sfarsitul iernii ma gaseste sfarsita. Iar acum iarna asta a fost cam lunga pana si pentru mine. Si am multe de gandit iar creierul e in vacanta. Ne mutam. Ce luam cu noi? Ce nu luam cu noi? Ne-am cumparat o masina, el o sa aiba nevoie acolo de o masina ca sa ajunga la job. Ma rog, e un frigider cu patru roti pe numele sau Tico. Ce sa bag eu in Tico? Noroc ca nu-s genul care sa iubeasca plapumile alea mari si vechi ca altfel trebuia sa tai plapuma si sa iau doar jumate! 

  In principiu nu trebuie sa iau nimic. Tot ce imi trebuie voi gasi acolo. In practica e foarte greu sa arunci o viata intreaga ca sa incepi alta viata. Sa o vinzi e si mai greu pentru ca nu cred ca vrea nimeni sa cumpere ce am eu. Nu vreau nici sa dispara tot de aici, eu vreau sa am doua case de acum incolo. Pentru ca suntem aproape si pentru ca mai avem treaba si pe aici. Stiu, e mult ce vreau eu, mai ales cand nu depinde doar de mine asta. 

  Imi fac liste in cap si visez noaptea cele mai ciudate chestii. Creierul incearca sa faca loc noii situatii. Se adapteaza. Azi dimineata am visat ca Marse fura o masina. Nu era o masina oarecare si nu era de la un strain, situatia in trecut fusese atat de complexa si de frustranta iar el e atat de pasionat de masini si de disperat sa-si aduca noul Tico la rang de "masina" incat creierul meu a pus toate astea-n blender si-a tras concluzia :)))))

  Dupa ultimele ture de lectii cu Mara nu imi mai e asa frica de emigrare. Ieri a inceput sa planga de oboseala si frustrare. Era ora 3 si ea era de la 8 pe scaun ba la scoala ba acasa. Scriind. A scris ieri un roman. Si a inceput sa planga. Si am inceput si eu sa plang. Pentru ca are 8 ani si se chinuie. Se chinuie ca un sclav in lanturi. Doar ca primeste de mancare in timp ce se chinuie. Plangea cu o jale care m-a facut sa pun semn de carte in cartea vietii. N-o sa uit ziua de ieri niciodata. 

  Multe si amestecate. In mare sunt foarte, foarte fericita. Simt ca avem o oportunitate fantastica si cumva simt ca o sa fie totul foarte bine. Ea tzopaie prin casa si repeta cuvinte aleatoare in engleza. Si-mi spune ca abia asteapta sa fie acolo. I-am aratat niste poze cu parcuri si s-a lamurit. 

  Data plecarii lui Marius s-a amanat pana dupa ziua ei de nastere asa ca am avut noroc mare cu treaba asta. Alte sarbatori nu prea conteaza pentru noi cum conteaza ziua ei. El a pierdut-o in 8 ani o singura data din cauza ca a plecat sa faca o favoare cuiva care nu merita asta. Si atunci ne-a fost cumplit. Asadar ne pregatim de ziua ei cu balamuc. Sper sa ne ajute si vremea. Precis o sa vina si primavara aia. Vine pentru Mara. Si in anul in care s-a nascut era frig si urat cand m-am dus sa nasc si primavara cu pomi infloriti cand am plecat cu ea in brate de acolo. 

  Hai cu primavara! Va fi primavara vietii noastre!

10 comentarii :

  1. Asa, asa, baga mare!!! Vine ea primavara aia odata, peste tot, si in suflet si in parcuri :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru decizia luata! Momentan pitica mea are doar 2 ani jumate, insa mi-e tare frica de sistemul de invatamant care pandeste de dupa colt. Aveam o curiozitate legata de Tico...plecati cu el pana in Anglia?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Sabina, pleaca Marius cu Tico iar noi in iunie cu avionul. Eu nu m-as duce cu Tico nici pana la Bucuresti sincera sa fiu :))))

      Ștergere
    2. Pai si nu-i da voie cu Tico la bagaje de cala , in avion? Ca la bagaje de mana inteleg ca e putin cam mare... :)

      Ștergere
    3. :))))) asa am zis si io, sa-l ia la cala! da' el nu si nu ca vrea sa conduca!

      Ștergere
  3. Imi amintesc cand m-am mutat eu de la Mangalia... Am lasat totul acolo, n-am luat decat un microbuz de carti, haine si ghivece cu flori. Pana si bibelourile le-am lasat celor care au cumparat apartamentul! Un inceput e un inceput, nu trebuie ancorat prea mult de lucruri din trecut. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e. Doar ca atunci cand am o casa utilata aici e destul de complicat sa accept ca va trebui sa mai cumpar inca o tura. Sa nu ma intelegi gresit, problema mea nu e cu obiectele ca amintire ci cu obiectele ca bani. Pentru ca tot ce ne-am luat ne-am luat cu bani munciti cu greu... si atunci e un pic dificil sa accepti ca practic tre' sa arunci multe.

      Ștergere
  4. din cite stiu in casele englezesti de inchiriat gasesti cam tot: de la masina de spalat, de spalat vase, tacimuri, etc. asa ca nu cred ca trebuie sa cumperi mai nimic...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucatariie sunt utilate cu aragaz si cuptor dar nu cred ca si cu ustensile mici, nu apare nicaieri mentiunea in anunturi. Oricum nu alea-s problema. Ca sa fie mai ieftin tre sa luam nemobilata deci va trebui sa luam paturi, saltele, chestii...

      Ștergere