vineri, 11 aprilie 2014

Despre nudism

  Da, stiu, lumea e oripilata de nudisti. Lumea romaneasca mai precis, altii n-au asa traume mari in legatura cu oamenii despuiati care aleg sa stea pe plaja in natura in costumul in care s-au nascut. Ma rog, minus niste par ca toata lumea se ocupa de Padurea Letea in ziua de azi. 

  Crescand intr-o familie de cum sa le zic...cum le zice la oamenii care nu discuta despre partile corpului, sex si fiziologie? Nu stiu cum ii zice corect. Nu mi s-a explicat nimic mai mult decat ca "e rusine" cand eram mica. Eu am avut noroc ca am trait cu doua femei, mama si bunica, asa ca am vazut mereu trup de femeie goala. Mi se pare ireal sa-mi spuna cineva adult ca nu si-a vazut niciodata parintii goi. Doamne-fereste! Maiculita! Deci cata rusine sa bagi in copilul ala? Mi-a fost mila de el, e vorba de sotul meu... cand mi-a spus asta. Apoi l-am dus la nudisti. Era suficient de adult incat sa-si infraneze "rusinea" implementata de parinti. Si si-a dat omu' chilotii jos si a constatat cu stupoare ca nu se uita nimeni la el. Poate doar io! Ca-l iubesc si-mi place funduletzu' lui gogonat de mor! In rest...liniste si pace, maica!

  Asta ii spusesem eu din experienta mea, imi infranasem "rusinea" bagata de familie in mine cu cativa ani inainte. Mi-a fost foarte greu. Extrem de greu. Greu sa intelegi ca nu esti buricul pamantului. Ca la nudisti pe plaja nu se uita nimeni la tine. Decat daca cumva esti in cautare de partener, te uiti in jur, in ochii lor. Dar atunci e egal cu ce se intampla in orice bar, birou sau alta asociere de oameni singuri. Nu-i din cauza ca esti in curu' gol. E din cauza ca-ti cauti om de bagat in pat. In rest, daca n-ai nici o treaba, nu se uita nimeni la tine. Nudistii sunt imuni la nuditate!

  Cand ni s-a nascut copilul am invatat-o cu imaginea trupurilor noastre goale de mica. Ne-am purtat normal pe langa ea. Nu i-am zis niciodata ca e "rusine" sa fie in fundul gol sau daca pe strada i se vede ceva de pe dedesubt gen chilotii. N-am dus-o goala la plaja din motive de igiena. Fetitele care scurma in nisip fac infectii urinare urate Stiu si caz de copila cu infectie vaginala de la nisipul de pe plaja, pentru ca un copil nu sta calm pe cearceaf, ei se tavalesc in nisip. In plus exista multi pedofili pe plaja, pe unii am ajuns sa-i cunosc in ultimii ani. Nu vreau sa le dau material de lucru. I-am explicat de mica cum e cu plaja de "chilotzari" si plaja de nudisti. N-a avut nimic de comentat. Ma uitam la ea de sutele de ori cand am dus-o pe plaja de nudisti cum n-a avut nici un fel de reactie. Nu s-a holbat nicaieri. Ea stia de acasa toate obiectele din dotarea oamenilor. N-avea nici o uimire. Nici cand m-a vazut ca ma despoi toata nu s-a mirat, i-am zis ca acolo e plaja de oameni dezbracati, unde putem sa ne bucuram de mare si natura in voie. 

  Pentru ca nimic, dar nimic pe lumea asta nu e asa placut ca o baie in mare cand esti nud. E o stare naturala, e o curatenie, iti simti pielea eliberata de plasticul ala monstruos si te bucuri de asta. E frumos si e simplu. Si nu, nu e "rusine", nu e nici o problema. Corpurile sunt corpuri. Sunt toate la fel. Nu e nici o uimire. Nu e nici o "desfranare". Nu se duce nimeni la nudisti ca sa se excite. Doar satenii care trec pe sus pe drum se mai opresc sa se holbeze la doamne si atunci barbatii nudisti arunca cu cataroaie dupa ei :)))) Ca na, sunt niste gentelmeni chiar daca sunt in putza goala!

  

35 de comentarii :

  1. chiar se opresc sa se uite?!

    ioi, ce specimene. io nu ma duc la nudisti si nu am bai ca se duc altii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) da, pescarii care trec pe drum se uita. altii nu prea, mai e si, vorba lu' Moromete, "dupe facultati" :)

      Ștergere
  2. Exact asta am constatat si eu anul trecut cand am fost cu baietelul la mare in zona de nudisti: desi mi-a fost un pic teama ca va incepe cu comentariile in gura mare (3 ani, te astepti cam la orice), nici macar n-a intors capul spre goliciuni. Pur si simplu i se parea normal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. copiii daca sunt invatati cu nuditate nu au nici un fel de problema. se holbeaza cei care nu isi vad acasa parintii goi si carora nu li se explica ce cum si unde vine :)

      Ștergere
  3. Mai, nu stiu ce sa zic, eu n-as spune ca romanii sunt deosebit de pudici, multa lume face plaja fara sutien, barbatii poarta slipuri minsucne, deci nah...Sora-mea a venit acum vreo 2-3 ani in concediu cu o familie de prieteni din USA, americani get-beget, si ne-am dus cateva zile pe litoral, s-au mirat astia intr-un hal de femeile topless, de slipurile barbatilor, de tot.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu discut de americani, da, ei sunt ultra pudici, america e o alta lume. Insa in Europa nudismul a fost ceva normal intotdeauna, exista comunitati foarte mari de nudisti in ziua de azi in Germania, Franta, Olanda.

      Ștergere
  4. Mara, imi place cum scrii, de aceea am inceput sa comentez chiar daca iti citesc blogul de ceva timp, am simtit nevoia sa-ti scriu la articolele pe care le postezi si la care am avut ceva de zis.
    Eu sunt pudica, oh al naibii de pudica si da, ma holbez la altii. Am avut mereu nevoie de demonstratii ca nu sunt diferita de altii. Imi este inca greu daca ma crezi, in prima zi de plaja, sa imi dau hainele jos si sa raman, nici macar nuda, in costumul de baie. Pe mama o vedeam mereu cand se schimba sau tata vara statea doar in pantaloni scurti in casa. Nu stiu de ce ma simt atat de diferita, fundul meu mi se pare nasol, sunt foarte alba, celulita, acum si burta si toate astea cand plaja este plina de domnite trase printr-un inel. Daca stau si ma gandesc, un motiv ar fi mama, ca mereu era la cure de slabire, nu vroia niciodata sa faca poze la mare, se ascundea mereu si rudele faceau mereu glume pe seama parintilor mei ca erau mai grasi.
    Cand am fost in vacanta cu ai mei la mare, plimbandu-ne pe plaja din Costinesti, am trecut pe langa plaja de nudisti si mama mi-a pus mana la ochi incepand sa rada. La filme, cand ne uitam schimba canalul atunci cand erau scene mai dragastoase, caci inainte erau doar saruturi si tate la vedere, trebuia sa ma simt si sa plec din camera. Nu i-am vazut decat o data pe ai mei sarutandu-se, se ascundeau mereu, nu am inteles niciodata tampenia asta. Offff, da, probabil asta este si motivul pentru care ma simt atat de diferita.
    Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona, numele meu e Alexandra, Mara e fetita mea :)) Faptul ca tu ai o problema cu felul in care arati se trage de la mama ta din cate aud eu :) Si chestia cu pusul mainii la ochi, si schimbatul canalului traumatizeaza un copil care nu intelege despre ce e e vorba dar intelege ca "nu e voie" :) E nasol, dar acum esti mare, esti adult si poti sa iti modifici un pic fricile din copilarie. Mergi pe o plaja de nudisti si dezbraca-te. O sa vezi ca nu esti "urata" si ca nimeni nu se uita la tine :)))

      Ștergere
    2. AAAAAA, scuze Alexandra, am scris Mara, cum o cheama pe fetita ta, m-am facut de cacao!!!! Scuzee!!!

      Ștergere
    3. Hahaha, scuzeeeee, mi-am dat seama dupa ce ai publicat cometariul...Doamne ce fraiera sunt!!!! Ssst, nu e nimic, mergem mai departe si ne prefacem ca nu s-a intamplat nimic :)))))

      Ștergere
    4. Ma si miram ca zic nene de unde s-o intelege ca io-s Mara :)))))) N-are nimica ma, toti facem d-astea.

      Ștergere
  5. Este blogul tau, deci ne prezinti parerile tale , dar...... nu inseamna ca sunt de acord, sunt lucruri fara de care un copil poate creste normal, fara trauma vizuala. Cu cel il ajuta in viata sa-l supui unui astfel de lucru , daca tu vrei asa , lasa-l in grija cuiva ,nu-l obliga sa mearga cu tine ,e o soluti simpla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, Roxana! Nu e o "trauma"! Orice psiholog o sa iti spuna asta. Corpul gol nu e o trauma decat in masura in care parintele face asta, vezi comentariul Simonei. Cu ce-l ajuta sa creasca cu ideea ca un corp gol nu e o rusine? Serios intrebi asta? Nu o "oblig" sa mearga cu mine, ea merge unde ma duc eu. Iar la plaja de nudisti sunt comunitati intregi de familii cu multi copii care fac nudism. Nu o sa o oblig niciodata sa se dezbrace daca ea nu vrea, aia e alta chestie.

      Ștergere
  6. Buna. Eu sunt acum in etapa la polul opus, adica ii invat pe copii ca nu e firesc sa ii vada oricine dezbracati. Deja vorbim de zone intime, pe care le vad (inca) parintii si pediatrul. Nu de alta, dar ma ingrozesc citind despre abuzurile sexuale. Si de obicei abuzatorul e cineva cunoscut, in care copilul are incredere. Acum ii rog sa nu intre in camera in care eu ma schimb, nici in camera in care il imbrac pe unul dintre ei. Na, si menstruatia e naturala, dar nu imi schimb absorbantul in fata copiilor. Nici macar in fata sotului. Anumite lucruri tin de intimitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa faci plaja in natura in aer liber gol e egal cu a manca chestii naturale si sanatoase. Iar interdictiile de a vedea trupuri goale, mai ales in familie, se soldeaza cu frustrari sexuale ulterioare :) N-o zic eu ci psihologii. Iar in fata sotului tau ar trebui sa poti sa faci orice, inclusiv sa-ti schimbi tamponul. Ca de aia l-ai luat, e al tau si te urci cu el in pat. Si sexul e intim si tot in doi il faceti. Ce te faci daca te imbolnavesti si cazi la pat? Nu o sa te spele la fund? Vei fi traumatizata daca va face asta? :)

      Ștergere
  7. Eu Facultatea de Psihologie am absolvit-o. Si acum 7-8 ani, ni se vorbea la cursuri despre spatiu personal. Cu anumite persoane nu dam decat mana, cu altele ne permitem sa le imbratisam, cu altele ne pupam, cu unii oameni pe obraz, cu altii pe gura. Si cu altii (putini) ne permitem sa ne dezbracam complet. Nu am nimic impotriva mersului la plaja cu copiii. Nici nu ma imbrac precum femeile arabe, cu batic pe cap si bluza pe gat, fusta pana in pamant. Dar nudismul mi se pare o extrema, mai ales cand sunt implicati copii.

    http://www.totuldespremame.ro/copilul-tau/sanatate-si-dezvoltare/ne-dezbracam-in-fata-copiilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spatiul personal si atingerea e una si nuditatea in natura la mare e cu totul altceva. Sa nu le amestecam, please! Orgia e o extrema. Nudismul e o chestie absolut naturala. Fara atingeri, fara pupat...stat la soare in natura asa cum ne-am nascut. E foarte simplu. Iar cand de mic ti se spune ca e rusine sa fii gol, ajungi sa crezi asta. Si e foarte greu sa mai scapi de chestia asta. Multe femei sunt rusinate profund de corpul lor, citeste te rog ce a scris Simona mai sus... Deci nu amestecam sexul cu nudismul. Nu orice corp gol face sex.

      Ștergere
  8. Nu ma pot abtine sa nu scriu la asa subiect " controversat"! Fiecare om este liber sa traiasca exactcasa cum il face pe el fericit! Si da, Alexandra mama, ai perfecta dreptate: nu orice corp gol este echivalent cu sex..
    In Germania nudismul( FKK - un fel de cultura a corpului) estecla nivel national la fel de acceptat ca si shoopingul!!
    Iar ca experienta personala: in sudul Spaniei exista o zona naturista si singurul hotel FKK din Europa..si da...toti turistii sunt dezbracati ..in hotel..pe plaja..la piscina ..in magazinele de suveniruri ( nu si la masa@!) ..si nimeni nu se uita la nimeni...si sunt persoane de 60 de ani si este atat de mult respect si un grad de civilizatie in acel hotel la cel mai inalt nivel cum n am intalnit la alte hoteluri cu oameni imbracati!! Pt noi e o adevarata oaza de liniste si relaxare iar copiii sunt cei mai normali copii!! So..live your life!!
    Diana de la Hamburg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, nu pot sa iti spun cat de mult te iubesc pentru informatiile astea :) Le stiam si eu dealtfel, dar uite, cand vine alt om si explica cum e pe la altii parca se mai lumineaza situatia ca deja ma simteam inghesuita de mentalitati pudibonde :) Te pup si te iubesc!

      Ștergere
    2. Asa este...te face sa gandesti: oare hainele nu sunt facute sa ne ascunda mis(h)elia din noi?

      Ștergere
    3. Noi, romanii, inca suntem "inchisi la minte"... ne vrem europeni dar, nu avem curajul sa acceptam diversitatea. Nu este nimic "rusinos" in a fi nud pe plaja de nudisti, si sa nu uitam, "textilistii" au invadat plajele de nudisti si nu invers...au venit cate unu cate unu sa faca voyeurism pe plaja de nudisti si pana la urma au transformat-o in plaja de textilisti. Daca sunt chiar asa de pudici, de ce vin in zonele pt nudisti nu inteleg....si ai dreptate Alexandra, nudistii cauta locuri mai ascunse privirilor celor pudici dar, tot textilistii isi intind cearceafurile langa nudisti...offfff, suntem inca in urma cu mult fata de tarile civilizate.

      Ștergere
  9. ma intreb ce dracu se preda la facultatea aia de psihologie si cam din ce secol sunt cursurile daca cineva poate sustine ca nuditatea e rea in sine. atitudinea pe care o avem fata de corpul ala nud e cea care e semnificativa, daca nud-ul e tabu si e problematic si traumatic pentru noi, adultii, asa va ajunge sa creada ci copilul. daca e privit ca ceva firesc, copilul nu va fi niciodata traumatizat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai ete ce se preda. dar doamna n-a zis despre NUDISM ci despre cu tooootul si cu totul altceva. deci nu ma mai intreb CE se preda ci CUI se preda. attention span se pare ca e mic la facultatea de psihologie, cand se trece de la un subiect la altul pacientii adorm sau ceva. cum sa incurcam nudismul cu sexualitatea???

      Ștergere
  10. Sunt un pic ( mai mult) pe langa subiect. Pe mine ma irita atitudinea de dezvinovatire (atat a faptasului cat si societatii) in cazul violurilor: "pai avea fusta pan' la cur si decolteul pan' la buric". Ultima oara cand am verificat eram oameni, dotati cu facultatea de a gandi. Ar trebui sa putem umbla si-n pielea goala, dc vreunul nu se poate abtine sa dea curs instinctului sexual asta ar insemna ca nu e om, ar trebui pus sub interdictie, internat pe viata, etc. Nu batut pe umar "da,frate, intelegem" sa vezi cum s-ar gandi de mai multe ori inainte sa sara pe una. Si asta tot de educatie si raportarea la corpul uman tine, pt multi expunerea trupului, chiar su partiala, reprezinta o invitatie cu substrat sexual. Ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, exact! La fel si "pai s-a dus cu el nu stiu unde, ce se astepta" care e legata de deschiderea catre propria sexualitate. Pai daca m-am dus cu el in oras sau l-am invitat acasa tre' sa ma violeze? Asta e tot o mentalitate oribila. Ca na, de aia traim in societate si nu in padure. Ca nici eu nu-s deacord sa umble unu' despuiat pe strazi la liber asa. Insa in natura, in locuri speciale unde merg doar nudisti e altceva.

      Ștergere
  11. America de nord e destul de pudica in public, din cate imi dau eu seama. Exista totusi destule statiuni de nudisti, si mersul acolo nu te califica drept "weirdo". In schimb, din punctul de vedere al nudismului in familie, cred ca cel putin Canada e unul din locurile cele mai normale din lume, parintii isi educa copiii ca nu e nimic rusinos la corpul uman, totul e natural si fiziologic, si la gradi si la scoala folosesc numele stiintific al organelor, nu e "peepee" sau "weewee" sau mai stiu eu ce. Sunt invatati de mici cum vin aproximativ copiii pe lume (multi asista chiar la nasterea fratilor sau surorilor lor), toate procesele sunt privite ca atare. Mi-a ramas in cap scena de la botezul fiica-mii, cand m-am dus in toaleta la restaurant (nu chiar in buda, avea o antecamera cu niste scaune) sa o alaptez mai in intimitate si liniste, si m-au asaltat toti copiii prezenti (in jur de 12, de toate varstele, de la 2 la 10 ani), s-au pus toti turceste in jurul meu si am inceput sa povestim de parca era cel mai normal lucru din lume. Majoritatea inca isi aduceau aminte cum au fost alaptati, ei sau fratii lor, am avut o jumatate de ora de discutii despre multe subiecte extrem de adanci si mi-a placut tare mult cat de neinhibati sunt si ce natural privesc toate lucrurile. Eu care am crescut cu o mama ca a Simonei de mai sus, care isi aducea aminte ca are o oala pe foc cand cineva se saruta la televizor sau imi punea mana la ochi cand era ceva ce nu trebuia sa vad :-P; am avut totusi bafta ca am crescut cu un tata la polul opus, care la 10 ani m-a luat la povesti cu "hai sa-ti povestesc cum e cu pubertatea si menstruatia, pentru ca maica-ta nu vrea sa vorbeasca cu tine" (mi-a explicat stiintific tot procesul si atat de natural incat n-am avut nici un stres cand mi-a venit randul)... Si eu sunt de parere ca daca nu facem din tantar armasar, copiii vor privi lucrurile fara stres, cresc cu o atitudine naturala fata de lucrurile care ar trebui sa fie naturale. Normal, in contextul asta incerc sa le explic totusi ca exista limite, ca exista lucruri care se petrec in familie si care nu au ce cauta in spatiul public si asa mai departe. E greu la varsta asta sa le explici ca nu toti oamenii sunt bine intentionati si ca trebuie sa fie atenti, copiii (chiar si cei super sfiosi ca ai mei) tind sa fie creduli si sa ia oamenii de buni.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mda, un parinte care iti spune ce si cum e foarte misto. Eu am crescut fara informatii, mama nu a vrut sa-mi explice nici dupa ce mi-a venit prima menstruatie si am intrebat-o cu toate vorbele. Mi-a raspuns "o sa inveti la scoala". M-a rupt in doua, stiam ca trebuie sa-mi explice EA chestii si ea nu vroia. Nu putea. Nu reusea sa treaca peste "rusinea" ei presupun, nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tocmai de aia consider ca varsta la care sunt ai nostri (adica 7, ca fiica-mea la cei aproape 5 stie cam multe, se intampla intotdeauna sa fie si ea prezenta cu amandoua urechile, dar poate e mai bine asa) e un deliciu sa poti sa le explici ce si cum se intampla, pentru ca au capacitatea sa inteleaga. Si prefer sa afle de acasa unele lucruri, imi aduc aminte ca dupa faimoasa discutie cu tata despre menstruatie am prins o discutie intre colegele de clasa si m-a bufnit un ras capresc cand am auzit ce enormitati debiteaza. Si e normal probabil, cand auzi pe furate din dreapta si din stanga, fara o baza reala, plus ca le mai infloresti pe ici pe colo... iese o mare porceala si toti au impresia ca ce bau-bau e acolo...
      Chiar ma gandeam ieri ce bine ca imi mai aduc aminte de una-alta din scoala, dar ca in curand va trebui sa-mi reimprospatez informatiile. M-a intrebat copilul (cel mare), cum ne mentinem echilibrul si de ce se simte ametit cand se invarte cu leaganul - am avut o discutie lunga despte urechea interna si otolite, si pentru ca le-am explicat haios ce se intampla iti garantez ca o sa tina minte pana le vine randul sa invete si la scoala :-)

      Ștergere
  13. Robbie: Mami, ce sunt astea?
    Eu: Se numesc testicule.
    Robbie: Si la ce-mi folosesc?
    Eu: Mai incolo o sa te ajute sa devii barbat, o sa ai barba si mustata ca tati si o sa ti se ingroase vocea...
    Emmy: Mami, mie imi place vocea mea, n-o vreau mai groasa!
    Eu: Pai tie n-o sa ti se ingroase, tu ai testicule?
    Ea: Nu, dar eu o sa am boobies ca tine cand o sa cresc mai mare!!!
    :-)))

    RăspundețiȘtergere
  14. Doar azi am vazut ''gandurile despre nudism''. Sint barbat si sint fascinat; eu nu am cunoscut femeie sa-i placa nudismul, nu spun ca nu exista. Ma simt nudist de mic, acasa subiectele acestea au fost tabu, ani de zile am crezut ca sint ''defect'' fiindca, locuind la tara, mergeam cu bicicleta singur, pe cimp, ma dezbracam si ma plimbam in lanuri de porumb, acolo nu ma vedea nimeni. Am fost cu prietene la Costinesti, la nudisti, au venit insa doar pentru mine; dupa ce ne-am despartit, s-au lasat. La fel si actuala mea sotie, a fost cu mine la Costinesti la plaja de nudisti pina ni s-a nascut primul copil, de atunci am interzis si acasa sa umblu prea dezbracat. Pot sta gol in casa doar cind sint copiii plecati ... din pacate, nu am reusit s-o conving sa ne obisnuim copiii cu nudismul iar acuma, oricum e prea tarziu ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, avand in vedere ca plajele de nudisti sunt populate si cu femei as zice ca sunt destule carora le place. Nu pot sa cred ca-s toate acolo pentru vreun nene.

      Ștergere
  15. Buna ziua tuturor,am citit din intimplare randurile d-voastra si m-am hotarat spontan sa adaug si eu cateva randuri despre experienta mea cu nudistii.Tin sa va anunt ca am fost crescuta intr-o familie crestina "cu frica de D-zeu"Am fost foarte pudica.In timpul facultatii, la camin am incercat totdeauna sa fac dus cand nu era nimeni in apropiere,de sotul meu m-am rusinat mult timp sa ma arat goala... (copil de la tara...:))) ).
    Prima data cand am vazut nudisti a fost pura intamplare.Eram la Marea Baltica in Germania si ne-am hotarat destul de devreme dimineata (cca. ora 9) sa mergem la plaja.Bucurosi ca avem toata plaja numai ptr. noi ne-am cautat un loc frumos si cu cate o carte in mana ne-am pus la plaja.Dupa vreo ora capat un cot de la sotul meu care imi face semn sa ma uit in stanga.Un barbat era in costumul lui Adam la cativa metrii de noi si facea plaja.Noi ne aflam pe plaja de nudisti fara sa stim.Ha ha ha!Nu trebuie sa va spun ca in urmatoarele ore au venit nudistii (femei, barbati,familii) ca ciupercile dupa ploaie pe plaja.Si noi?!?Noi ne-am simtit obligati sa ne dam slipul jos.Nu va puteti da seama cat imi era de rusine.M-am pus pe burta cu gandul ca nu se poate vedea prea mult...Dar dupa o vreme imi era asa de cald de a trebuit sa ma ridic si sa fug in apa sa ma racoresc.Cea ce a urmat nu se poate descrie in cuvinte:libertatea pe care am simtit-o in apa la inot si soarele care mi-a incalzit tot corpul fara a simti costumul de baie ud pe mine e ceva special si de recomandat fiecarui om.Si va dau dreptate:NICI UN(O) NUDIST(A) NU E INTERESAT(A) DE SEXUALITATEA CELUI(EI) DE LANGA EL(EA).Cu sau fara haine sunt toti egali.Din aceasi zii am fost numai la plaje de nudisti si nu numai.Am petrecut concedii intregi in sate de nudisti unde te duci gol la plaja,la restaurant si chiar in magazine(acolo doar din motive igienice cu un prosop).Femei barbati si copii sunt in costumul lui Adam si nimeni nu se rusineaza ca are burta prea mare sau sanii prea mici.Suntem toti egali.Nu e nimeni interesat ce esti de meserie,cati bani ai si nu se intereseaza nici un barbat ( direct) cat sunt sanii tai de mari.Este o lume civilizata in care isi vede fiecare de treaba lui.
    Si va dau dreptate:copiii trebuie crescuti intr-o lume deschisa in care li se explica de la inceput ca exista femeie si barbat.Acesti copii nu se vor rusina niciodata in fata unui medic,acesti copii sunt consienti de sine si mai presus de toate acesti copii sunt copiii unor oameni civilizati care traiesc si gandesc in realitate.
    Cu aceste randuri am vrut numai sa informez toti "curiosii care se uita peste gard" fara a avea intentia de a jigni pe cineva sau de a convinge lumea intreaga sa devina nudist.Fiecare e raspunzator ptr.viata lui si fiecare stie cel mai bine ce il face FERICIT.


    e ce-l face fer

    RăspundețiȘtergere
  16. Cind am trecut prima data pe o plaja de nudisti m-am hotarit sa fac nudism si de atunci merg si fac nudism si ma simt foarte bine

    RăspundețiȘtergere