sâmbătă, 7 aprilie 2012

Capra vecinului

  E animalul preferat al romanului. Ii pasa de capra vecinului. Moare de grija carutului in care vecinul isi cara copilul. Adica niste oameni normali la cap au facut o lista cu ce le trebuie lor pentru copilul pe care il asteapta. Si cum era sa nu se gaseasca o tarla de frustrati care sa comenteze cati bani au ales ei sa dea pentru copilul lor. 
  Asta mi se pare culmea tampeniei: sa ai impresia ca daca intri pe un blog al unui om perfect strain tie, poti sa incepi sa il judeci si sa ai impresia ca tu il cunosti si ca tu, cititorule, fiind mult mai intelept, esti perfect indreptatit sa spui despre el ca e intr-un fel. Si sa incerci sa il "educi" sau sa il "luminezi" ca doar na, mai destept ca tine nu se afla...
  In cazul de fata eu zic ca e vorba de frustrare. Daca eu nu am bani sa cumpar acele obiecte, atunci cel care are banii aia si alege sa le cumpere e un tampit. Si vrea sa se dea mare. Ok, poti sa crezi ca e tampit, da' chiar trebuie sa o spui? Trebuie neaparat sa intri acolo si sa zici ca omul ala vrea sa se laude ca isi ia un carut de 27 de milioane? In conditiile in care suma asta pentru un carut 3 in 1 chiar nu e ceva exorbitant. Exista si mai ieftine? DA, dar de ce ii calculezi TU, un strain, banii omului care a ales ceva? 
  Poti cel mult sa zici aha, ok, am aflat cat costa asta, eu una n-as da niciodata banii astia, sau n-am sa ii dau, sau daca as avea as da dar uite ca n-am sau ...ceva legat de ce ai face tu. Si atat. Cum sa te apuci sa zici ca vaidemineeee ce de bani, extravagantilor, vreti sa epatati, vreti sa speriati lumea sa nu mai faca copii....
  Frate, un copil costa. Costa o parte destul de mare din veniturile tale, oricare ar fi alea. Daca ai 15 milioane pe luna sau daca ai 150, eu zic ca va fi proportional. Pentru ca ala cu 150 nu se va duce sa ia de la piatza de la chinezi biberoane cu bisfenoli. O sa ia ceva din felia de piata Avent. Pentru ca ala ACOLO a ajuns.
  Cum a ajuns e fix treaba lui. Daca a furat banii aia, sa ii fie de bine. Te oftici ca tu n-ai furat? Te oftici ca si tu ai muncit si n-ai bani de Avent? Te oftici pur si simplu ca tu n-ai? Ok, dar asta e treaba ta. Nu e vina celui care are ca tu n-ai. Dar tu esti un romanas jmecher care daca el n-are vrea sa n-aibe nici altu'. Ca asa ai fost invatat de-a lungul vremii. Inainte  ii invidiai pe securisti. Acum ii invidiezi pe cei care au. Si mai ai si tupeul sa ii privesti de sus si sa ai impresia ca tu esti ala superior. 
  Da' n-ar fi mai bine sa nu te intereseze si sa nu duci grija altuia? Nu te-ai simti mai confortabil fara frustrarea asta? Evident ca te poti simti perfect egal cu cel care are. Tu iti cresti copilul cu ce ai tu, el si-l creste cu ce are el. Care ar fi problema ta? Ca eu una n-am prea auzit lume care are sa zica "esti un bou daca n-ai carut de 27 de milioane".
  Eu una am luat acum 5 ani tot ce a fost mai ieftin. Pentru ca atata aveam si pentru ca am avut rude care sa imi poata aduce din SUA ce cumparam eu de pe ebay. M-am descurcat cu resursele disponibile si n-am simtit nici un moment ca nu mi-e bine. Mie imi plac chilipirurile. Nu stiu ce as fi facut daca faceam acum primul copil. E simplu ca dupa ce ai trecut de perioada aia sa dai lectii. Sa zici vai da' aia nu iti trebuie, aialalta nu iti trebuie. Dar de fapt tu vrei sa zici MIE aia nu mi-a trebuit. Asta nu inseamna ca lor nu le va folosi nu stiu care acaret pentru bebelus.
  Propun sa lasam capra vecinului sa traiasca linistita. Si sa se plimbe in ce carut sau masina doreste ea. Si cand nu va convine ce gasiti pe un blog e foarte simplu: in dreapta sus e un x mic. Folositi-l cu incredere!

2 comentarii :

  1. Mda, am reintrat si eu pe blogul Printesei si am vazut/citit razboaiele...Nimic nou, lumea e mai agresiva in online decat in realitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nea, nu-s razboaie, sunt inflamatii de oameni care de fapt din umbra anonimatului se simt in putere sa zica orice. Mie mi se pare amuzant.

    RăspundețiȘtergere