luni, 2 martie 2009

La Zoo

Cum ii explici unui copil de doi ani ce este acela un strut? Mergi la gradina zoologica, ca un om "responsabil" in ale educatiei si acolo nemernicii au pus ... un strut, nene. De fapt doi, ca erau o familie cred. Ta-su cica "uite tati niste curcani altoitzi"...hmm...nu cred ca e bine. Noroc ca la momentul asta Mara nu intreaba nici ce e ala strut si nici ce e ala curcan. De "altoit" nu mai vorbesc.

Apoi ajungi la cusca cu maimutze, carora niste binevoitori le-au aruncat in cusca de la seminte la pufuleti si mucuri de tigari. Iar ele saracele rontzaie la ele cu o scarba ferm definita pe mutre. Mara se uita uimita ea e cat maimutza asa ca se simte in elementul ei. Maimutza se uita fix la ea si mai roade alene o samantza. Mergem mai departe? Sau stam aici si ne tot miram din ce animale destepte s-a tras prostul asta de om.

Mergem mai departe, ratoni, cum il smulgem pe tati de langa tzarcul cu ratoni, aceasta e-ntrebarea? Ar mai fi si intrebarea "de ce stau astia ca dudele in pom?" si "daca iti cade unu d-ala in cap nu te omoara?" dar cum nu au fost plasate de un copil de 2 ani ci de unul de 30 asa ca mergem mai departe.

Toate alea sunt HAM...dar Pisica este Papaca si in viziunea Marei ar trebui sa fugim dupa ea in ocolul vacilor alora mari rau de tot, numite bizoni. Mami e usor terifiata la gandul ca una d-aia s-ar putea supara daca ii invadam domeniul asa netam-nesam.

Tati inca se mai gandeste la ratoni...

2 comentarii :

  1. Esti tare, doamna! Am citit tot blogul tau (recunosc, mai in diagonala, pe alocuri litera cu litera :D ) in doo zile. Te descoperii ieri si de ieri te urmaresc:)) sa stii! Frumos! :) Sa fiti fericiti!

    RăspundețiȘtergere