duminică, 10 septembrie 2017

Mici bucurii

  Ziua de azi mi-a adus o bucurie in plus. Carole, fosta mea sefa, doamna cu care m-am ras pe la scoala Marei circa un an si jumatate, mi-a dat azi un mesaj scurt dar cuprinzator... "zi-mi si mie adresa ta ca sa pot sa vin marti pe la tine spre seara, sa-ti aduc alea de ziua ta"... "your birthday bits"... acest "bits" total britanic pe care l-am invatat cu stupoare acum doi ani... "bits and bobs", chestiile, lucrurile, maruntisurile. 

  Ziua mea e miercuri si ea stie cand e. N-am mai vazut-o din aprilie si mor de dorul ei, ne tot trimitem sms-uri in sus si in jos, femeia clar m-a indragit. Si eu stiu cand e ziua ei si i-am luat cadouri in cele doua ocazii in care am fost acolo. Nu ma asteptam la asta. Chiar nu ma asteptam. Ma asteptam la un sms, stiu sigur ca stie cand e ziua mea, mi-a luat cadou si anul trecut, dar cand pleci dintr-un loc si na, e un loc plin cu bastinasi d-astia britanici, nu te gandesti ca o sa ti se intample asta. Se pare ca sunt o tipa destul de simpatica :)))))

  Mi-a placut mult gestul asta, felul in care s-a invitat la mine acasa fara sa ma intrebe sau sa ii fie rusine. Rusinea aia romaneasca gen aoleu, cum adica sa ii zic unuia "bah, vezi ca vin de ziua ta sa-ti aduc ceva"... Noooo, tre' sa asteptam invitatie speciala, suntem niste regi, ceva. Deci femeia m-a anuntat ca vine, nici nu si-a pus problema ca as avea vreo treaba sau ca nu mi-as dori sa vina. Si asta mi se pare minunat. Deschiderea asta catre oamenii pe care ii indragesti. Naturaletea. Firescul. 

  A fost un gest mai cald si mai apropiat decat mi-au oferit multi oameni pe care ii cunosc de mult si cu care vorbesc aceeasi limba natala. Asa ca marti o astept pe la mine. Cu ceai. Si prajituri! Va trebui sa ma intrebuintez sa fac niste prajituri :) Ceaiul nu merge fara biscuiti, va zic, englezii sunt absolut setati pe ceai cu biscuiti :) Si pe zambete. 

16 comentarii :

  1. La multi ani! Waw! Cit de cald...!Si se mai zice ca englezii sunt oaneni reci,iar noi debordam de caldura....Asa da Oameni....Carmen

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani anticipati!
    Mam.

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi Ani!!!!

    Eu ma invit la prietenii apropiati de ziua lor, nu astept invitatie speciala. Ma simt ciudat uneori...

    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu cred ca esti ciudata, doar apropiata de cei care iti plac.

      Ștergere
  4. La multi ani cu multe surprize din acestea!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani cu mult drag!!
    Multumesc pentru ceea ce impartasesti pe blog, stilul tau de scris este incantator, savuros si extrem de natural! Multa bafta in tot ceea ce faci, sa ai un an plin de bucurii!!

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Andreea, da, blogul asta este despre gandurile mele despre viata mea. Atat :)

      Ștergere