joi, 9 martie 2017

Experimente la batranete

  Disclaimer d-ala: acesta nu este un post publicitar sau platit. Pe acest blog nu se primeste nici macar o merdenea, nu se fac bartere, nimic. Este doar un post despre parerea mea dupa niste incercari. 

  M-a lovit anul experimentelor, fratilor. Nu stiu exact de ce, probabil pentru ca aici sunt mult mai relaxata cu banii si imi pot permite sa incerc lucruri noi fara teama ca banii vor fi pierduti daca lucrul cel nou nu merge sau nu-mi place. E un lux pe care in Romania nu mi-l permiteam. Nu-i vorba ca nu aveam bani, in ultima vreme chiar aveam, insa in mediul ala in care nu stii daca nu cumva de azi pana maine mai ai de dus niste bani cu roaba la statul roman, daca nu cumva cine stie ce se intampla, daca nu cumva... nu-ti permiti luxul de "hai sa incercam si daca nu e bun, aia e". 

  Pe de alta parte, cand te muti in alta tara intri in epoca experimentelor vrand nevrand. Pentru ca trebuie sa o iei de la capat cu tot ce inseamna viata. De la scobitori la tampoane. Da, domnilor, am zis tampoane, luati cu lesin... Acesta va fi un post despre tampoane si alte chestii muieresti ca doar suntem in saptamana muierii, vorba aia. Buuuun. Acum ca toti masculii au apasat voios pe cruciulita de sus dreapta, putem discuta despre experimentul numit "cupa menstruala". Dap, aceea! S-a inventat de ceva ani si cred ca toate doamnele au auzit de ea si imediat dupa au dat din cap nervos si s-au incruntat. Inclusiv eu acum multi ani cand am aflat de aceasta inventie diavoleasca menita sa ma scape de nenorocitele de tampoane. 

  Eu una i-as fi dat un nume mai cumva. Mai... nu stiu. Mai in asa fel incat sa nu sune a lighean sau a... nu stiu... cupa menstruala suna ca un cur in opinia mea, dar n-avem ce-i face si e cam greu sa-i gasesti alta denumire. Poate doar "sufertasul doamnei" sau alta porcarie golaneasca, ca mie doar d-astea imi trec prin cap. Eu v-am pus link cu cea pe care am luat-o eu, este produsa in Finlanda, am studiat toate modelele, uimita fiind ca aici exista pe langa Moon Cup de care stiam din Romania, alte treizeci de soiuri si modele. Mbon, despre Moon Cup auzisem ca se poate sa nu se de-plieze corect la interior si sa ai surprize de natura rosie, asa ca am cautat sa vad ce zice lumea pentru ca aici toate produsele pe toate site-urile au multe review-uri.

  Am ales-o pe asta si tin sa va spun ca asa de incantata pe perioada ciclului n-am fost in 23 de ani de prestat aceasta activitate insuportabila. Nici asa de curata nu m-am simtit vreodata. Practic n-am simtit nimic decat ca mi-e somn si vreau sa omor oameni, dar pentru asta nu s-a inventat nici o cupa, mergem mai departe asa :))) Despre intrebarile pe care, in mod natural, iti vine sa ti le pui:

 1. Se introduce mult mai usor decat un tampon intern.
 2. Nu doare nimic pe nicaieri, nu o simti de nici un fel.
 3. Nu da pe dinafara, ea are niste gauri de "prea-plin" deci o sa deverseze daca stai prea mult cu ea, evident ca la primele folosiri tre' sa afli cat poti sta, asta e chestie care depinde de corpul tau si de ziua menstruatiei, fiecare muiere si le stie pe ale ei.
 4. Se spala usor cu apa si orice sapun natural fara uleiuri/parfumuri.
 5. Nu, n-o sa o versi pe tine sau pe jos, ca nu esti retardata, o scoti frumusel si te tii de ea ca de sfintele moaste, ca sa nu ti-o torni in poala!
 6. Poti sa o porti oricand, sa faci orice miscare, nu sare, nu se misca, nu cade.
 7. Nu se toceste, nu se rupe, nu se consuma, deci investitia cam e pe viata, dar sa nu faceti ca unele de le-am auzit eu care s-au apucat sa FIARBA cupele de silicon si s-au mirat ca nu le mai au :))))
 8. "Extractia" e tot simpla, ma asteptam sa trebuiasca sa forez si sa pescuiesc aprig, n-a fost asa deloc, o poti controla cu mana si cu muschii vaginului.

  Eu una am fost dincolo de incantata, am cumparat-o cu ideea ca precis n-o sa imi placa, ca o sa dea pe afara, ca o sa fie imposibil de bagat si scos. Este minunata, iar ideea ca am scapat de orice fel de tampon intern sau extern este fantastica! Traiasca finlandezii! 

  Asa, deci asta a fost una. Tot in ultima luna am testat... deodorantul natural din sare d-aia de alaun. L-am luat de la oamenii astia englezesti de unde imi iau si detergent natural de vase si sapunuri. Am luat si celelalte doua soiuri pe care le au, din cele cu bila. In Romania stiu sigur ca se gasea la DM in gama Alverde. Si pe site-uri cu chestii naturale. Din nou, uimire maxima! Am renuntat la orice deodorant, chestia asta face minuni! Cu ala chimicosu' ma mai simteam mirositoare cateodata dar cu sarea asta, ioc! L-am dat si jumatatii mele mai transpirate bune sa-l incerce, gandindu-ma ca la el precis nu merge ca deh, barbat, alea-alea. Da' de unde! A cam mers si la el, iar azi am aflat ca are si proprietati antiseptice si hemostatice, poate fi folosit si pentru taieturile de la barbierit la care el e campion. Dupa fiecare barbierit arata de parca ar fi incercat sa se sinucida prin auto-transarea jugularei, sau cu un ciocan de snitele in cap ca el se rade si pe cap :))))

  Deci iata cum am incercat si am castigat. Nu zic ca se potrivesc oricui astea doua, e chestie de corp si de multe alte lucruri, dar am zis sa va zic si voua, poate incercati si va place. Eu sunt incantata de descoperirile astea (pfff, ele s-au descoperit de mult da' atata mi-a luat mie sa-mi fac curaj) si sper sa mai fie si alte muieri ca si asa avem o viata destul de complicata, ne ajuta orice acaret d-asta la casa omului. Over and out.

  

11 comentarii :

  1. Wow! Mai ca m-ar tenta si pe mine! Dar intrebare: ce faci daca esti plecata toata ziua si ai ajuns gen la o benzinarie? O poti deserta, dar banuiesc ca nu o poti pune la loc fara sa o speli, nu din motive de igiena, cat din motive o sa arate baia ca dupa o crima. :))

    Sau o poti pune la loc fara sa o speli si fara sa fii urmarit de interpol?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai o deserti in toaleta si tragi apa. O poti pune la loc, o poti clati la chiuveta doar cu apa. Poti deasemenea sa ai la tine servetele ude intime si sa o stergi. Cupa se umple dupa multe ore, cred ca ai timp sa ajungi inapoi acasa dar da, depinde de ce soi de ciclu ai.

      Ștergere
  2. Multumesc pt recenzii:) Despre cupa asta am auzit si eu de mult, dar inca am niste reticente fata de ea.... Oricum, postul tau mi-a luminat niste nelamuriri; e fain s-aud ca, de fapt, aproape ca nici n-o simti pt ca de-aia imi era mie (dac-o sa 'cada', iasa sau mai stiu eu ce din astea... :)). Aaaa, pai ia sa ma uit si eu dupa un deodorant din asta; de-a lungul timpului am incercat diverse branduri, da' nici unul nu m-a multumit complet. Super c-ai gasit unul care chiar combate transpiratia. Musai caut si-mi iau si eu unul!
    Un gand bun pt voi trei din Danemarca:)

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, nu o simti pentru ca se duce dincolo de intrare, motzul ala este complet in interior. Cauta cum ii zice in daneza la "alum"(engleza) ca sa vezi care e denumirea si unde il gasesti. La voi sigur sunt peste tot ca danezii le au cu chestiile naturale.

      Ștergere
  3. Buna. Eu folosesc cupa cam de 6-7 ani. Mi-a adus-o cineva din Anglia. Imi place dar nu de fiecare data am dispozitie pentru a o folosi. Mai folosesc tampoane cateodata. Si deo de sare folosesc de multa vreme,mirosul il rezolva si e ok .Erau pe vremea lui Ceausescu niste creioane mici din aceasta sare, special facute pentru barbati daca se taiau la barberit. Si mai lasa-ma cu batranetea , pe la 90 de ani cum o sa zici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, sunt si creioane pentru barbierit. Domle, sunt batrana pentru experimente d-astea :))) Nu mai cred usor in orice reclama sau produs nou :)

      Ștergere
  4. Ma binedispun instant dupa ce citesc ce ne scrii tu pe aici.Si mie cupa aia mi s-a parut o mare porcarie(si, da ..suna intr-un maaare fel), dar acum parca as incerca-o ...daca zici tu ca e asa de eficace.
    Si Deodorantele cu alaun le stiu de mult timp, dar nu am avut curaj sa achizitionez de teama ca nu face fata la activitati mai intense si ma pun intr-o situatie jenanta.Ma gandesc ca, poate, ce gasesti tu pe acolo e mai de calitate decat ce am gasi noi pe aici pe la Romanica.Altfel as trece si eu pe alaun ca mai reducem din chimicale.
    Multumim de impresii si efort sa ni le impartasesti!Mihaela M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este eficace, comoda si usor de folosit. Sarea de alaun e aceeasi peste tot, este un mineral, ei nu umbla in compozitie. E ca o piatra din sare, o gasesti la DM daca ai DM in oras, daca nu online la Organik si alte magazine.

      Ștergere
  5. Am o intrebare, dar nu referitoare la articol ca nu ma pricep :). Dar e vorba tot despre femei. Despre Ziua Femeii. Cum a fost la scoala din acest punct de vedere in comparatie cu Romania?
    Adica e de bun gust ca elevii sa ofere educatorelor/invatatoarelor o floare, un simbol al primaverii, dar stii cum e aici in RO, pe langa floare se merge si cu punga de cadouri unde se pune cat mai mult sau cat mai scump. Si la gradinita de exemplu pe langa educatoare mai sunt si 3-4 ingrijitoare. Sa nu mai spun ca o cunostinta a dat de la paznic la bucatareasa (de 1 martie). Si bineinteles ca toata lumea asteapta sa primeasca.
    Spune-mi te rog ca acolo nu este exact aceeasi atmosfera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici nu exista "ziua femeii", doar Ziua Internationala a Femeii, care nu se sarbatoreste. Exista Ziua Mamei, care pica in alta data in fiecare an si este despre mame. Nu duce nimeni nimic la scoala. Nici de Craciun, nici de Paste, niciodata. La final de an copiii dau cate o felicitare profesoarei. Atat.

      Ștergere
  6. Foarte haioasă postarea ta. Acum te-am descoperit, m-am abonat și sper să funcționeze totul ceas să primesc postările tale.

    RăspundețiȘtergere