luni, 20 martie 2017

Alte experimente la batranete

  Disclaimer d-ala: da, cunoastem cu totii noile studii in care Big Pharma ne informeaza ca homeopatia nu exista. Le stiu si eu. Acest post nu este un indemn catre homeopatie, este doar o poveste despre ce fac eu. Doar cine n-a avut psoriazis grav timp de 6 ani ar putea sa-mi explice ca e o prostie.   

  Asta o sa ramana adanc infipta in anale: momentul in care Alexandra s-a dus de buna voie si nesilita de nimeni la un medic homeopat. Nu pot sa spun ca cred in homeopatie, ar insemna sa mint cu nerusinare. Principiul de baza cu dilutia mi se pare atat de ireal incat pur si simplu creierul meu nu poate sa accepte ca ar putea sa vindece ceva. 

  Dar! Dar! Atunci cand nu mai ai solutii de nici un fel si suferi ca un caine de mai bine de sase ani, si cineva in care ai multa incredere si e medic si te-a scos din cacat de multe ori cu diverse plante, iti spune sa mergi la un nene aici in Anglia... te gandesti ce-am de pierdut? Intai cauti pretul, cabinetul e unul privat iar in Anglia medicina privata costa mult. Deci afli ca ai de pierdut 160 de lire prima consultatie si apoi cate 60 de fiecare data. Ups! Cam mult pentru un experiment in care nici macar nu crezi. Apoi verifici asigurarea de sanatate privata pe care o ai prin bunavointa angajatorului jumatatii tale mai bune si afli ca iti acopera baietii pana la 200. Deci chiar nu ai ce pierde, decat nitel timp. Si cum din ala ai, chiar nu e bai, iaca poezia!

  Faptul ca nenea asta e aici, langa noi, in urmatorul oras, deci dureaza 10 minute cu trenul pe care il ai in fata casei a ajutat destul de mult in decizie :)))) Adica na, daca ma trimitea cine stie unde, imi bagam picioarele repede. Insa cum toate lucrurile s-au aliniat incat sa n-am nici un motiv sa nu ma duc, m-am dus. 

  Experienta a fost chiar placuta. Omul m-a intrebat chestii timp de doua ceasuri, nu m-am mai simtit asa ascultata de cand eram in scoala si ma ridica la mate! M-a trimis acasa si mi-a zis ca imi trimite el prin posta niste chestii sa inghit, ca vrea sa se gandeasca. La cate belele am, mi se pare normal, nu e usor :))) E, si mi-a trimis niste extract de nu stiu ce paianjen. Serios! Acu' n-am stiut daca sa rad sau sa ma ingrijorez, fi-mea cand a auzit cuvantul paianjen mai avea nitel sa fuga de la masa. Da' oricum, m-am apucat sa-l iau cu mare constiinciozitate. Cautand remediul cu pricina am gasit descrieri ale oamenilor carora li se potriveste. The dude nailed it! M-a impresionat treaba asta, se pare ca-s mai multi oameni care se simt ca mine din multe puncte de vedere :))))

  Deci cam asta o sa fac, ma mai duc peste 3 saptamani sa-mi evalueze paianjenu' din mine :))))) Habar nu am daca va functiona dar sunt deschisa oricarei idei, pe bune. Doar cine nu e disperat nu poate intelege... A, si nu, nu renunt la tratamentul medicamentos, ca nu-s trepanata la scufita. Pe Placebo chiar nu ma bazez pentru ca la mine nu merge. Poti sa-mi dai apa chioara si sa-mi zici ca-mi trece da' nu-mi trece deloc, ca-s tare a dracu'! Da' na, nitel paianjen la casa omului cica e bun. Daca ma apuc sa prind muste va informez!

  Sa fiti sanatosi!

  

9 comentarii :

  1. Offf, dar parca ai scapat cat de cat de psoriazis, iar a aparut? :(

    Si eu am o eruptie polimorfa solara, care e atat de solara, incat poate aparea si pe baza de stres sau alimentatie. Cu alte cuvinte, nu stie nimeni de ce apare. :))

    Eu sunt sigura ca o sa ajute. Mai mult, mi se pare ca la astfel de chestii doar medicina asta oarecum alternativa mai poate ajuta, cea clasica e cu mult in urma si mai mult te distruge :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am scapat, s-a imbunatatit situatia dar de scapat nu scapi decat in sicriu cred :)))

      Ștergere
  2. http://www.clinicanera.ro/ro/contact...dr Pavel Chirila

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adriane, esti teribil de amuzant. Probabil nu stii ca traiesc in alta tara.

      Ștergere
  3. Nici eu nu cred(eam) in homeopatie. Dar spre surpriza mea, un tratament homeopat a parut sa actioneze in mod miraculos spre echilibrarea organismului fiica-mii. Asa ca acum stiu ca e posibil sa fie ceva, totusi, acolo... Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Partea buna cu homeopatele e ca, chiar daca nu te ajuta, nici efecte negative nu au. Practic, nu ai nimic de pierdut. M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai d-aia m-am gandit. Ori e Placebo si nu merge ori merge.

      Ștergere
  5. Sanatate multa si un corp puternic. Am incercat sa trimit un comentariu mai lung acum o saptamana despre aceasta boala la un alt articol al tau (cel despre lampadar). Sper ca a ajuns la tine. L’am scris ca un sfat cu idei despre ce functioneaza la mine in acest caz. Mihaela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am citit dar dupa cum stii doua forme de psoriazis nu-s la fel iar din cate inteleg tu ai o forma usoara.

      Ștergere