sâmbătă, 25 februarie 2017

Scurt raport de pe tarla

   Ca sa fim bine intelesi, fi-mea de doua zile "uda broastele"! Nu stiu daca vom avea o recolta mai mica sau mai mare de plante insa in mod sigur o sa avem o recolta insemnata de broaste din iazul propriu. Baltoaca de 1 metru pe 1 metru contine cel putin 5-6 vietati semi-verzi, mititele dar foarte hotarate pe treaba. Stiu asta din cauza ca am gasit trei cuiburi enorme de oua, le-am scos si le-am aruncat, in ideea ca nu vreau sa fac crescatorie de broaste. Pana azi a mai crescut unu', asa ca se pare ca ele sunt mai hotarate ca noi. 

  Pentru ca inca nu e dat drumul la apa (la 1 martie va fi), pe tevi curge nitica apa si se opreste, asa ca Mara a alergat cu o stropitoare pe la toti robinetii din preajma, a incarcat cu mare zel si a dus apa la broastele care mai aveau putin sa ramana pe uscat din moment ce nimeni n-a mai incarcat iazul cu lichid de multa vreme. Se pare ca avem si nuferi in el, poate or invia daca dau de apa. A incarcat asta niste zeci de stropitori si a "udat broastele", asa ca o sa se faca mari! :))))

  Tot ieri jumatatea mea mai păroasă mai buna, a sapat de i-au iesit ochii din cap. O bucata pe care o sapasem eu suficient, dar despre care a decis ca nu e bine sapata, din cauza de boala. A lui. La caputz. Mna, a sapat omu' pana a dat sa lesine, aseara se vaita de diverse dureri dar pusese un pogon de ceapa in pamant asa ca era oarecum vesel. Oarecum. Niste tzuica si un ketonal au contribuit la veselie!

  Azi m-am dus la Tesco ala mare si, la intrare, ce sa vezi... niste pomi! D-aia pentru plantat. Pfff, am insfacat repede doi ciresi si-am fugit cu ei ca nu m-am putut abtine. Nu bre, i-am platit intai! Ne-am dus si i-am infipt acolo in pamant, ce-or face ei om vedea, ma gandesc ca macar cu doua flori frumoase si tot ne alegem. Stiu sigur ca cresc pe aici pentru ca sunt prin parcuri si tot locul, vedem ce iese. 

  Ce sa mai, suntem pusi pe treaba, mai ales Albuletele care se framanta despre ce ar mai trebui sa faca, am impresia ca si-a dat si comanda de nu stiu ce topoare pe internet, ca topor n-avea si la magazin ierea cam scump :)))) E destul de placut sa stai asa ca prostu' afara si sa scurmi in tarana aia, in special cand e soare, ma rog, e placut pana cand incep, in cazul  meu, sa ma doara: salele, picioarele, mainile, placile psoriatice, ceafa si alte organe din dotare. Da' na, decat sa ma tina fi-mea in parc sa mor de plictiseala, mai bine o duc naibii sa ude niste broaste. Mama, ce recolta de broaste la hectar o sa avem! Daca nu le ineaca asta de cata apa le toarna-n cap :)))

Stropitoarea sefa

ciresul 



7 comentarii :

  1. :)) presimt ca o sa ne distram copios cu povestile de pe tarla. Sa ne tii la curent :D.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare sa-i placa si sa-i priasca. Sa va fie de bine! Spor la treaba! Si crescutul de broaste nu-i chiar atat de rau... unii le mananca. Nu ma pricep, o fi si aici pe specii si Mara sigur n-o sa vrea sa le manance, dupa ce le-a dat apa :p

    Mam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. EU le mananc cu cea mai mare placere! As manca picioare de broasca pane toata viata mea, da' n-o sa ma apuc sa le fugaresc pe astea :))))

      Ștergere
  3. Sa nu patiti ca tata cand si-a pus "gazonul". A sapat omul curtea, si-a luat tavalug, a udat, s-a dat de trei ori peste cap. Peste cateva saptamani ne-am trezit cu un minunat covor de musetel. Si nu asa razlet, nu, era musetel cat sa ne deschidem un magazin de naturiste. Pana la urma a constatat, ca daca tai musetelul tot a spatiu verde arata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand am vazut pozele mi-am maintit de ce ziceai acum cateva zile:
    "Stai sa vezi ca aflaram ca sunt iepuri acolo, gardutele noastre de plasa sunt cam rupte,"

    Nu stiu cat de atractivi sunt noii vostri ciresi pt urechiati, dar poate nu ar strica sa le puneti niste protectii in jurul tulpinilor.

    Sfatul cu pune niste balega la radacina ca sa ai sanse mai mari sa se prinda nu cred ca vrei sa il auzi. :)))))))

    Spor la gradinarit ! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am pus compost la radacina, aici se gasesc niste saci mari cu super compost la magazin. Sper sa nu ii roada... da' pana la urma si o friptura de iepure o sa fie buna :)))))))))))

      Ștergere