miercuri, 11 ianuarie 2017

Eficiența englezească se numește Steve

  Domnle, oamenii astia sunt minunati, politicosi, draguti, amabili, calzi, frumosi. Ii iubesc (si nu e gluma) de mor! Niciodata nu m-am simtit atat de bine printre oameni! Eficienta englezeasca? E sublima, si anume lipseste cu desavarsire. Nuuu, nu ma intelegeti gresit, aici nu-s cozi la Posta sau ceva. Sunt, da' mai rar. Oamenii trebuie sa aibe instructiuni precise despre ce au de facut. Daca le au si ii duce capul cat pana la potcoava puricelui, o nimeresc. Daca nu... mister total!

  Este drept ei au "proceduri" pentru orice. Cateodata ma gandesc ca au o procedura care ii invata pe barbati, le permite, ca dimineata sa se scarpine la coaie. Presupun ca au o mica agenda pe noptiera si, cand deschid ochii, o iau la puricat. 1. Cascat. 2. Scarpinat la coaie. 3. Adormit la loc ca e prea devreme, etc. Dincolo de gluma mea de santier, astia au proceduri asa de bine puse la punct incat, intr-o scoala, toata lumea stie ce are de facut in caz de panica. Si n-o stiu doar o data pe an, cand semneaza fisa "PSI" sau cum dracu' ii zicea lu' aia. Nu, aici oamenii chiar stiu procedura.

  Da' ce te faci cand, in mijlocu', in... buricu'... in... bre, in matzele procedurii, s-a produs o eroare. Cineva a gresit ceva. Pai sa va zic eu ce se intampla: ma suna pe mine unu' Steve (sau altii, asta e acu' mai de curand), la 2 noaptea, de mai bine de un an! Nu, nu mi-am gasit vreun amant englezesc, stati linistiti, mi-e de ajuns un mascul la casa omului, imaginati-va ca ar trebui sa hranesc DOI care mananca asa... Mnu, multumesc! :))))

  Nu, nene. Ci firma la care lucreaza Marius de mai bine de un an, la inceput, cand i-au facut marele dosar de angajare, ne-au cerut si "numar de telefon al apartinatorului"... adica daca omu' moare pe drum, sa stie astia pe cine sa cheme cu dricu' sau ceva utilaj, sa ia crestinu' d-acolo. E, si noi, le-am dat numerele de telefon. Cel al lui Marius in dreptul lui, cel al meu in dreptul meu, pe un formular facut pentru maimute oarbe. Maaaa, si ce-au facut eficientii? Au facut in asa fel incat, undeva, nu se stie unde, in adancile meandre ale firmei, numarul meu a fost pus in dreptul lui Marius. 

  Si au inceput sa ma sune baietii, voiosi, la toate orele! Ca na, omul cand pleaca cu camionul cu marfa, tre' sa tina legatura cu "baza". Cu baza de eficienti cum ar veni. Toate orele din zi, dar mai ales din noapte, pentru ca omul meu lucreaza si mai mult noaptea. De mai mult de un an, eu le tot spun, de cate ori ii prind, ca ala e NUMARUL MEU de telefon. Unuia, pe numele sau Steve, i-am zis si ce tre' sa faca ca sa il schimbe, i-am zis sa se duca la HR si sa spuna ca undeva e o greseala. Da, da! Azi noapte la 2 juma', cine ma suna pe mine? Firmaaaaaaa! Da, eu tin telefonul pe silent noaptea, dar una la mana ca poate as avea nevoie sa nu il tin, a doua ca poate uit!

  Au avut pana acu' norocul, sa nu sune asta in craparea noptii si sa sar eu din pat! Pentru ca, draga Steve, daca cumva ai acest ghinion al planetei... ma baiatule, o sa te invat eu niste injuraturi noi-noute, in limba ta natala! Cu bonus, unele din limba mea natala! Maaa, stii cum o sa fie? Festival de injuraturi, concurs, olimpiada! Ai scapat pana acum, ca ai avut noroc! Dar am de gand sa-l las pornit si sa te prind. Ma baiatule, si daca te prind, o sa te invat eficienta! Aia romaneasca, si anume eficienta la injurat-viteza! Olimpic te fac!

3 comentarii :

  1. Și culmea, Steve e unul din oamenii eficienți, care chiar știe ce face. Dar lucrează cu "materialul" ălora din tura de zi. Ăia mulți care au doar o treabă de făcut, nu 7,ca Steve 😀😀😀

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma, cand cineva iti zice, coaie NU EU, uite, e o problema, tu nu te duci in secunda doi sa afli unde pana mea e problema? Au mai fost si niste cucoane si alti masculi, nu le-am retinut numele, Steve e foarte politicos si d-aia l-am retinut si mi-a picat pe el. Da' sa-i zici ca il ia un drac! De azi inainte nu mai dau telefonul pe silent! E halit! :)))

      Ștergere
  2. Hahaha :)) M-am distrat copios.

    Dar nu, nu, nu, nu, nu asa se rezolva astea. Steve saracul are multe probleme si prioritizeaza si el, de aia nu are cum face nimic. Plus ca deh, multi oameni nu muncesc obligati, daramite din proprie initiativa.

    Cea mai buna ofensiva e atacul, crede-ma! Asadar trebuie sa suni frumusel ziua (probabil vreo 5 zile la rand) si sa insisti sa schimbe numarul.

    Pisalogeala functioneaza mereu la chestii din astea birocratice, pentru ca oamenii vor doar sa nu ii mai suni ca se culce la loc... :))

    RăspundețiȘtergere