luni, 4 aprilie 2016

9 ani

  9 ani au trecut ca fulgerul. Dar aproape la fel de repede ca 9000 de ani. Daca ma intrebi azi daca as mai face "inca unul", daca as mai lua-o inca odata de la capat o sa zic un nu hotarat. In momentul asta al vietii ea se scoala, isi pune singura de mancare si practic are grija singura de ea.

  In ziua cand a facut 5 ani i-am prezentat dusul si i-am zis ca acum se poate spala singura. A ramas in grija mea spalatul pe cap. Pe cand a facut 6 ani i-am zis sa-si ia dimineata singura de mancare, ii las eu paine taiata si isi ia. Si i-am subliniat ca oamenii care dorm nu trebuie sa fie sculati din somn. Decat daca iti e rau. Daca ti-e rau trebuie sa strigi cat te tin bojocii! Ca ei i-a fost rau in diverse momente, a avut niste episoade in astia 9 ani, mereu m-a strigat pana acum cateva luni cand a stat si a tremurat o noapte intreaga de frisoane pentru ca n-a vrut sa ne deranjeze! Deci ca mama, daca nu ti-e frica de una, ti-e frica de alta! :)))

  Pe la 7 ani am lasat-o sa "gateasca" sub supravegherea mea, adica cu foc. Sa dea drumul la aragaz cu mine care tineam chibritul, tot felul de d-astea. La 8 ani i-am dat la gioale grav pentru ca am luat-o de "acasa" si am adus-o in alta tara si alta limba. Avea 8 ani si aproape 4 luni cand am zburatacit-o aici. Cand s-a scufundat in alta limba pe care a invatat-o deja, cand s-a simtit total pierduta in alta scoala din alta tara. Azi nu-si mai poate imagina cum ar fi sa traiasca din nou intr-o scoala romaneasca. 

  Azi n-am facut nimic. N-am facut "petrecere" pentru ca ea a zis ca prefera sa fim "in familie", e si mama aici si a vrut sa fim doar noi. Pe parcursul lunilor a tot oscilat intre diverse soiuri de activitati dar odata vacanta venita (aici acum este vacanta de Paste) s-a relaxat si n-a mai vrut nimic decat "sa fim noi" si CAAADOURI! :)))) Si pentru ca tocmai ce am fost la Stonehenge e inca patrunsa de moment...am stat acasa. Am mers azi pana in centru, la plaja si la "balciul" proaspat re-deschis in acest sezon. 

  In Southsea, la malul marii, exista un parc de "amuzament" pe parcursul "verii". Englezii considera ca a venit vara desi noi azi ne-am cacat pe noi de frig la modul ca ne-am cumparat repede cate un plovaras de la fata locului... pentru ei s-a deschis "sezonul". Le vezi pe multe in fusta-non-ciorapi si maneca scurta cand tu esti imbracat asa ca de un... februarie romanesc :)))))) E, acolo in parcul ala de la malul marii, tocmai ce s-a cladit un Eye. Ca London Eye. O roata mare care merge usor si te ridica sa vezi de sus. Solent Eye ii zice, Solent fiind numele "fasiei" de apa care ne desparte de Isle of Wight. Un soi de fasie-canal parte din ocean. 

  Asa ca ne-am dus sa-l vedem si cum la "balciul" de langa nu fusesem cu copilul... azi a fost zi de haos. Intai ca mi-a fost super frica in Roata aia. E de cacat rau! Cutiutele alea mici nu-s inchise, te bate vantul prin ele si le bate pe ele vantul cu tine cu tot! Deci ce senzatii tari ai in chestia aiaaaaa! Huo, mah! Toata calatoria n-am vazut decat sudurile! Nene, astia abia au ridicat magaria in picioare, pot io sa stiu ca e ea sigura? Avea niste suduri asa voioase la toate fiarele cabinei de puteai sa juri ca le-am facut EU. Si eu sunt anti-talent la sudura sau orice munca manuala de migala. Bai, parca se bashisera pescarusii sudurile alea! Aruncate asa, lipiturile alea! Duuuude, ej' nebun? Ne tine magaoaia? Bre, am avut noroc, ne-a tinut! A doua oara jur ca nu mai sui in dansa!

 Dupa Roata planetei, copilu' zice hai si la alealalte asa ca ne-am mai dat in chestii pe acolo. Adica io coana asta batrana cu copil de 9 ani m-am dat pentru prima si va spun sincer ULTIMA data in viata... intr-o ceva gen roller-coaster. Era asa cam pentru copii. Domle, mi-am vazut albu' ochilor incercand sa deschid ochii si sa nu mor acolo! Eu urasc viteza, urasc inaltimea si da, urasc VITEZA. Orice chestie se misca mai repede decat ma pot eu misca in fuga... ma ucide psihic. Aia cu suitul in Spinnaker Tower a fost nimica pe langa dusul 3 ture cu magaria vietii azi. Deci am coborat din ala asa de traumatizata incat pe drum la intoarcere cand era o coada in trafic am zis in gand "multumesc Naturo ca mi-ai adus trafic in cale, 20 la ora e SUFICIENT pentru mine!" 

 In timp ce zburam cu roller-u ala, fi-mea urla "aaaaa asta e cea mai tare zi din viata meaaaa!" iar eu urlam "sa-mi baaaaaaag in ea de viataaaaaaaaaaaaa" Sotul facea poze de jos, da' n-a nimerit saracu' decat unele dragute, alea in care eram albastra la moaca le-a ratat! :)))) Bai, ce sa zic, ne-am distrat. La intoarcere aveam in cap sa mergem la o pizzerie de langa casa. Da' dupa ce am intrat si pret de 20 de minute nu ne-a bagat nimeni in seama ne-am dus repejor la Pizza Hut de langa si am luat la pachet. Ziua s-a incheiat magistral cu un "tort" din mini-eclere facut impreuna cu Mara si cu aportul lui Marius care a frecat la aluat... in care ea cu mandrie a suflat in lumanare. 

  Bine ca am scapat intreaga! 

Cu avant!

18 comentarii :

  1. La mulți ani Marei!
    Ady

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani Marei, toate cele mai bune si frumoase in anul care vine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi, stii care e barometrul vostru cel mai bun? De cate ori spune Mara "Asta e cea mai tare zi din viata mea!" - ai remarcat de cate ori s-a intamplat de cand ati ajuns in UK? Ca eu am remarcat. Si asta e de bine, tare bine! In alta ordine de idei, sa va traiasca copilul asta frumos si vesel, sa fie intotdeauna la fel de empatica si pozitiva si sa aveti intotdeauna aceeasi legatura intre voi, toti trei ca unul singur, La Multi Ani Mara frumoasa, mi-ar place mult sa apuc odata sa te intalnesc si sa apucam sa stam la povesti :-)
    Si da, si eu cand ma gandesc ca nu mai trebuie sa plec cu logistica de acasa (stii tu, pampers, servetele, chestii), cand ma gandesc ca daca ei se trezesc primii se imbraca, isi fac toaleta de dimineata, isi fac micul dejun si se descurca perfect fara interventie parinteasca... nu cred ca m-ar mai tine nervii de un nou bebelus acum, nu mai am nici varsta la care sa am rabdare si imi place stadiul la care suntem acum, cu discutiile cele mai savuroase din lume de pe picior de egalitate, e superb!
    Inca o data, numai fericire si sanatate, va pup!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, clar! Ea e ataaat de incantata aici. Si noi la fel insa stii cum e, ea conteaza! Multumim mult pentru toate gandurile frumoase!

      Ștergere
  4. Bună am citit povestea de la capăt și vreau să îți mulțumesc, pt ca mai încurajat, noi am venit de o luna și jumătate și am primit confirmarea pt școală cred că vor începe luni, (sper) dar sunt foarte neliniștită, mărio are 8 ani și 8 luni, Eduard 5 iar mititica 2 și 9 luni, acum ca am citit am speranța că va fi bine,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ati venit! Ti-as zice pe nume da' nu mi l-ai spus :)))) O sa fie bine! Nu trebuie sa fii nelinistita, da, este GREU in prima zi de scoala pentru copil. Si pentru tine ca o sa mori pana la ora 3 cand o sa ii vezi in viata pe amandoi :)))) Dar la fel o sa vezi ca oamenii se ocupa cu blandete si ca copiii se adapteaza si prind limba imediat! Succes!

      Ștergere
  5. La mulți ani frumoși ca ea (adică foarte)!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hai, Alexandra, mai scrie ceva!

    RăspundețiȘtergere
  7. Prima strigare un kg mere din grădina mea. Din recolta anului trecut. 😛

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok. You're right! 2 kg. Dar e din recolta mea. Nestropite cu de alea. Melcii de grădina si merele de livada personală adunați / adunate cu mâna. Mâna mea. 😄

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca mai pui taxul pana in UK ... Mai sunt 5 kile....poate in curând ( daca nu te vei hotăra sa scrii) ajungem si la taxul de import. 😉

    RăspundețiȘtergere
  10. Oooo, misto! N-am prea avut ce sa scriu deosebit si cum eu nu scriu doar asa sa bat campii... astept subiectul sa apara.

    RăspundețiȘtergere