vineri, 3 aprilie 2015

Iubita mea, de ziua ta...

  Azi faci 8 ani. Nu chiar acum ci peste inca 7 ore din momentul in care scriu eu aici. Dar pentru ca s-a facut 3 aprilie eu pot sa scriu ca e ziua ta. Te foiesti in pat in camera in care inca dormi cu noi. Si mi-e drag de tine ca te foiesti asa si ca vrei sa dormi cu noi. O sa vina mult prea curand momentul in care n-o sa ne mai accepti asa aproape. Sa ne bucuram cat inca te mai avem in preajma.

  De ziua ta, iubita mea, vreau sa stii ca nu toti oamenii sunt rai si urati. Doar unii dintre ei te vor face sa suferi si probabil o vor face in mod intentionat asa cum a facut si colegul care acum cateva zile te-a speriat atat de tare. Multi oameni sunt buni. Iar tu oricum esti buna asa ca ii poti invata pe toti sa fie la fel ca tine, stiu asta.

  8 ani de pui mic. Asa ziceam noi pe cand tu aveai o luna, doua, trei, un an, doi, trei..."trei luni de pui mic, trei ani de pui mic". Azi cand a zis tac-tu "opt ani de pui mic" ne-a bufnit rasul pe amandoi. Cu lacrimi in ochi, pentru ca tu nu mai esti pui mic. Tu acum esti pui mare. Si bati din picior si din coarnele de Berbec exact asa cum trebuie. Si stii ca ma superi si o faci ca sa vezi cand ma superi cel mai tare. 

  Anul asta, cadou de ziua ta vei primi cel mai bun lucru din lume: te vom duce in alta tara. Nu stiu cum te va primi acea tara, nu stiu daca vom fi fericiti acolo sau nu, stiu doar ca tu acum tzopai de incantare ca te vei muta in alta tara. Eu nu te cred, asa sunt eu, circumspecta, viata asta multa m-a facut sa fiu asa. Eu vreau sa te cred si sa cred ca tu o sa fii bine. Pentru tine mergem acolo.

  Am lasat deoparte tot egoismul, toate temerile si toate minciunile din stramosi venite. Le-am lasat deoparte si am decis ca pentru cei 8 ani ai tai meriti sa ai alti 8 sau 18 sau 28 de ani intr-o tara civilizata. Asa cum Romania din pacate, iubita mea, nu va fi niciodata pe parcursul vietii mele. Sau al vietii tale. Cadoul tau este plecarea de aici. Cu bune si cu grele cum o fi ea.

  De ziua ta, iubita mea, iti doresc sa fii mereu tu. Sa nu pleci capul sau urechea la ce zic altii ca ai fi, sa nu crezi ca esti vreodata mai putin decat cea mai buna fiinta din lume. Esti cel mai bun copil din lume, iti spun sincer. Asa a zis si cioara! Cine sunt eu sa contrazic cioara? 

Cea mai frumoasa fiinta din lume!

14 comentarii :

  1. La multi ani! Este un copil frumos! Sa va bucurati toti trei de cadou!
    Cu drag,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi si fericiti ani puiului mare! Sa ii fie si sa va fie bine acolo unde plecati!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani frumosi si sanatosi in noua ta tara! Sunt sigura ca iti va placea foarte mult si te va trata asa cum tu meriti! Astept sa-ti citesc gandurile si experientele de acolo cu mare drag. Delia S. ( o alta berbecuta nascuta pe 3 aprile, si care anul acesta primeste cadou o alta tara). Va pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Awwww, la multi ani, Deliaaaaaa! Unde pleci?

      Ștergere
    2. Daca luam vizele, Canada, daca nu mergem in Anglia unde este deja sotul
      de cateva luni cu contract, important eate sa ne scoatem copilul de aici cat inca este mic si sa-i oferim o viata mult mai frumoasa si linistita. Te pup

      Ștergere
  4. Sa-ti traiasca mica printesa si sa-ti bucure viata in continuare! Sa aveti parte de o lume mai buna , de liniste, sanatate, armonie si...respect! Ca respectul e cam rar pe melaguri mioritice... Iti dai seama ca peste inca 8 ani o sa aiba 16, o sa fie domnisorica si o sa vorbiti despre baieti? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, iubita noastra Adelina! Da, imi dau seama dar nu vreau sa ma gandesc acolo!

      Ștergere
  5. Laaaa multiii aaaaani, Maaaaraaaaaaaaaa!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani!puiului mic de 8ani,frumos si bun.Multa sanatate si voua,parintilor ei!

    RăspundețiȘtergere