marți, 7 aprilie 2015

Raceala la masculi

  Masculul nostru raceste rar. Rar spre deloc. In general el nu se imbolnaveste, are cateva chestii ale lui, ceva migrene...le stie si le vaita si pe alea. Dar cand raceste...oooioioiiiooiiii mama!

  Intai il vezi asa cu o moaca. Stii dupa moaca, puiul e ranit! Umbla prin casa ca un coi intr-o caldare, se duce, se intoarce, nu stie de ce-a plecat si un' se duce. Moaca la fel! Coafura rezista. Are o moaca cel putin de om care e cu un adidas in groapa cea vesnica. 

  Incepe si tuseste. Cand tuseste se tine de burta de zici ca naste. Tusea, nu ma intelegeti gresit, a pornit sa zicem acum 4 minute sau acum o zi-doua. Nu-i ca si cand ar tusi de 3 saptamani in continuu. Tuseste un pic mai apasat. "Ma dor coastele" ma informeaza maraind din toti bojocii. Urmeaza inevitabil "ma-doare-burta" si fratii ei ma-doare-carnea sau am-frison! Ma dor incheieturileeeeeeeeeeeee! Ma dor toate aleaaaaaaaaaaaaaaaa, ma doare toata carnea pe mineeeee! 

 Ummm, ok esti racit, am inteles! Las toate alea ca sa-i produc ceai si sa-i var in bot pastile si vitamine. Evident el nu stie CE sa ia cand e racit. N-are nici o idee! O sa ajunga la 80 de ani si la primul muc o sa sune la 112 sa-i zica si lui cineva cum sa ia o aspirina. Pentru ca eu voi fi moarta de multa vreme atunci, asa mi-am propus!

  Nene si doarme. E mort de bolnav da' doarme! Sforaie linistit pe sistemul "zac aici sunt mort, auleu mamica meaaaa!". Asta e neam cu fi-sa, doar pe aia o stiu sa doarma ca curca-n cotetz cand e bolnava as in din prima secunda de boala ea doarme. Io una cand sunt moaaaaaarta, auleu-mamica-mea, nu poci sa dorm nici zi nici noapte! Astia trag la aghioase de zici ca e concurs cine poa' sa sforaie mai mult cu mucii sub forma de hatzuri, cu diareea la el sau cu voma-n gat, pe cuvant! N-am pomenit asa ceva, li se da reset la sistem direct! 

  Masculul racit bazaie nefericit "mdaaa, un ceai d-ala ar fi bun" cand tu il intrebi a paishpea oara daca nu cumva doreste un ceiuletz cald pentru gatuletz. Nu, eu nu zic cu diminutive d-astea da' ma invart in jurul lui ca o closca beata intrebandu-l cum sa fac sa imi revina si mie masculu' in batatura, ca versiunea asta vaicaricioasa ma face sa-mi doresc sa-i ard un facaletz in fes si sa-i zic "daaaaaaaa, ai racit! get over it, dude!"

   Femela racita se scoala, face mancare, spala rufe, hraneste copilu', face lectii cu copilu', da cu aspiratoru', freaca putin cada si veceul, pune niste muraturi si dupa aia se intreaba asa, alene... oare ce sa-i mai dau masculului racit sa nu se mai vaite ca o domnisoara de pension? Raspunsul e nimic. Nu-i mai dai nimic si-l lasi ca sigur ajunge el si pana la oala cu ceai din bucatarie, ba chiar nimereste si un Paracetamol pe drum! Nu, domle, nu l-am lasat, i-am adus eu inca un ceai...pfff, ii dau orice numa' sa nu-l mai aud cum se vaita intre episoadele de somn profund!

   De ce rad eu? Pai pentru ca e genul ala care daca isi taie un pic capul pana la os zice "ceee aaaaare maaaa? m-am julit un pic!" In plina criza de hernie de disc acu' ceva ani dupa ce a stat 2 ore pe jos ca cine pusca mea putea sa-l urce in pat, a mai stat un pic si se gandea serios sa plece la serviciu. Nu ca ar fi putut merge biped, da' omu' avea nitzica treaba! Da' sa te tii daca raceste!

  Mereu imi imaginez cum or discuta virusurile intre ele. Alea care ataca masculii cre' ca-s tot masculi. Si parca-i aud: "il rupem p-asta, coae? ce zici, il facem plangacios in maxim 6 ore? aaahahaaaa, hai, pe el, manca-ti-as si dupa aia mergem la o bere!"

4 comentarii :

  1. Ieeee. ce mi-a placut!!! Al meu la criza de fiere sta 3 zile in pat, nu misca. Eu cu aceeasi criza de fiere, le-am facut pizza la cei 3 barbati ai mei, ba am mai avut si un copil invitat, iar cant pizza a fost in farfurie, am mers sa-mi vars matele la buda. Dimineata am fost prima sus.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Pai femeile sunt antrenate de ani de zile de menstruatie, nasteri si alte asemenea. Plus ca daca noi am boli ca ei ar disparea specia umana ca ar muri copiii de foame :D

      Ștergere
  2. :)))) am si eu unul din aceasta specie
    eu m-am luptat cateva luni cu niste infectii urinare- astia aici imi dadeau antibiotice fara urocultura si antibiograma, cate 3, cate 5 zile, numai ameteau bacteria. am insistat, m-am enervat, nu am rezolvat nimic. mi-au trimis ai mei tratament din ro, daca tot iau pe de rost, macar sa iau cat trebuie, in fine, am omorat bacteria dupa multi nervi
    ei, stai sa vezi cand a facut El infectie urinara. pfuai, ziceai ca e pe moarte, deci dr pe el l-a trimis pe loc la spital la analize :)))) si ma intreba: pai stie tot asa de rau iti era si nu ziceai nimic? :))) well...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))))) Mda, de mute ori suntem prea ocupate sa mai apucam sa ne si vaitam. Plus ca suntem antrenate.

      Ștergere