sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Prosciutto crudo

  Este ora 3 noaptea acum. Dupa ce am vorbit timp de zece ore cu sotul meu care a venit azi-adica-ieri acasa, ma cam doare in gat. Cand vine acasa e o isterie de vorbe, ne povestim toti trei tot ce ni s-a intamplat in cele sase saptamani in care n-am fost toti trei. Incepe Mara care il ia de la usa si practic trancane pana cand inchide ochii la culcare. In seara asta, cu greu, la ora 9 a picat lata. Apoi noi doi, in cealalta camera, pe rand, vorbind si uitand de unde-am plecat si unde-am ajuns, de unde am pornit si unde vroiam sa zicem... ne zicem lucrurile, ne pupam pupaturile si ne discutam dilemele. Apoi inevitabil el adoarme pentru ca e lesinat de oboseala. Iar eu nu mai adorm tot din cauza aia.

  Asa ca in seara asta dupa ce s-a culcat mi-am adus aminte ca n-am mancat decat o data azi si m-am furisat sa mananc si eu ceva din ce mi-a adus el, iubitul, de prin Italia. La cererea mea prosciutto crudo. N-am mai mancat de cand am fost la Venetia, dragostea mea. 

  Pentru un carnivor cum sunt eu, prosciutto crudo asta e asa ca un fel de Nirvana doar ca mai bun. Porcul ala a fost vesel si-a halit niste alune spre finalul vietii sale. Alune care se simt in gustul pastramei asteia renumite, alune invaluite in carne si sunca....porc in alune si alune in porc. Alune de padure, sa fim bine intelesi. Prosciutto din ala bun din Italia aluneca pe gat ca un copil pe toboganul proaspat lustruit. Gustul ramane cu tine adanc impregnat in creier si te urmareste pe tot parcursul vietii asteia si probabil si a urmatoarei. Iei o feliuta, ridici capul, deschizi trapa si ti-o scapi pe gat... cand o mesteci simti ce e aia bucuria pura. 

  Nu-ti trebuie altceva, prosciutto nu stiu cu ce se asociaza el de felul lui (ideea de pepene langa el ma face sa vomit pe mine personal), mie imi place asa, gol. Simplu. Sarat si gustos, aromat cum e el. Nimic altceva. Ca viata. Ca discutiile dintre noi doi. Ca bucata de un kil de parmezan pe care mi-a adus-o. Grana Padano. Urmeaza saptamana italieneasca. Adica el e acasa, avem prosciutto, parmezan si urlete din belsug, caci micuta e in vacanta. Prosciutto crudo va doresc!

9 comentarii :

  1. Un kil de grana.padano de la.mama ei, pffffa suna demential! Saptamana frumoasa, oameni!

    RăspundețiȘtergere
  2. yami,yami..pofta buna la peosciutto,zise gravida de mine((acu iti dai seama ca vreau prosciutto,da?si chorizo (care e spanish,nu italian).si parmezan.si lasagna.si,si,si...in lidl imi pun speranta.geo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. iiii, geoooooooooooooo esti gravidutzaaaa! vai ce ma bucur, iubito! felicitari si sa va fie bine! fugi la lidl repede!

      Ștergere
    2. daaaaaaa,am aproape 6 luni)).geo

      Ștergere
    3. vaiii, de aia disparusei tu de pe aici... ce e? fetita sau baiat?

      Ștergere
  3. baiat e, pupe mame pe el...stii,acum inteleg atatea.in sensul ca descopar iubirea aia despre care se tot vorbeste,iubirea care o simti de cand vezi 2 liniute pe test.of,chiar asa e. this is the best time of my life.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, iubito, crede-ma cand iti spun ca acum nu simti cam nimic fata de momentul in care o sa il vezi. In prima secunda totul, toata viata ta, a voastra, tot ce a fost si va fi se va schimba intr-un mod atat de frumos si de esential incat cuvantul "dragoste" nu va mai avea nici un sens... Ma bucur mult de tot ca ai reusit si ca totul e bine! Sa fiti sanatosi si voiosi si sa apucam sa ne si vedem pe viu la un moment dat!

      Ștergere
  4. si voi,si voi.o sa ne cunoastem intr-o buna zi cu siguranta.

    RăspundețiȘtergere