miercuri, 9 aprilie 2014

S-au micsorat!

  Trage pe ea o pereche de pantaloni, se uita uimita in jos si constata: "mami, cred ca pantalonii astia s-au micsorat! sunt mici!". Oh, da, draga mea, s-au micsorat pantalonii ai naibii, e magie! :)))) 

  Asa ca ne-am dus iar la magazinul de unde ne imbracam de multi, multi ani. L-am descoperit inainte sa o am pe ea, am vazut ca aduc si haine de bebelusi asa ca atunci cand aveam vreo 6 saptamani de sarcina m-am dus pentru prima data si i-am luat cateva hainute minuscule. Second-hand. La mana a doua. Aduse din Anglia in stare perfecta. Un magazin mic al unei familii foarte dragute care de cate ori intru pe usa ma intampina cu zambete si ma ajuta sa caut ce-mi doresc. 

  Da, ne imbracam majoritar de "mana a doua". Nu cred ca niste toale merita multi bani. Nu pot sa concep asta. Evident nu toate magazinele de second sunt ok, unele vand lucruri extrem de deteriorate, n-are sens. Oamenii astia dau la un pret corect (cam 36 de lei kilogramul cand nu-s in oferta si 18 cand au lichidare de stoc), aduc mereu haine noi, in functie de sezon. Au haine de copii si, in mod absolut special, au haine pentru bebelusi. Care sunt practic noi. De 7 ani o imbrac pe Mara de la ei si ieri radeam cu una din vanzatoare care e mai veche si stie cum ma duceam cu burta la gura sa iau hainute. Dupa aia ma duceam cu Mara mica in carut si o parcam printre rafturi cat scotoceam eu pe umerase. Ulterior am mai imbracat vreo 4 sau 5 bebelusi ai prietenelor, cumpar haine si le trimit la Bucuresti de zici ca-s nebuna. Dar merita. O pijamaluta cu maneca lunga si picior e in magazine cam 30 de lei, pe putin. De la astia iei probabil vreo 10 de banii aia. Bumbac de calitate, marci de "renume" in lumea mamiceasca. 

  Hainele de copii au prostul obicei sa "se micsoreze" cum zice Mara. Sa investesti mii de euro intr-un an ca sa ai ce arunca urmatorul (sau dona, mai rar te apuci sa vinzi hainele copilului si atunci nu-ti vei scoate nici un sfert din banii bagati). Majoritatea hainelor Marei au plecat mai departe la prieteni cu copii. Tone si tone de haine am dat, cu inima deschisa, fara regrete...nu m-au costat mult, nu-mi pare rau sa le vad plecand iar placerea de a vedea alt copil imbracat in lucrusoarele Marei e una imensa! Am pastrat doar cateva din cele mici-mici de cand era bebelusa, vreau la un moment dat sa le inramez, sa le pun sub sticla in niste rame si sa le fac "tablouri" alaturi de fotografii cu ea imbracata in ele. 

  Marei ii place teribil sa mergem acolo, ieri cand i-am zis a chiuit. "Mami, sa imi iei pantaloni ca nu mai aaaaam". Dupa iarna asta a ramas cu o singura pereche care ii mai vine bine, restul s-au micsorat brusc cu juma' de palma. Asa ca am mers, i-am gasit 2 blugi, 4 pantaloni de casa, un hanorac, un tricou, o sapca. Mie doua perechi de blugi siiiii... o rochie de seara foarte misto, lunga pana in pamant (sa nu mi se vada bubele) ca am de mers la o sindrofie mai la vara. I-am luat si prietenei mele haine pentru bebelus, sac de dormit pentru nou nascuti, o gramada de chestii (40 de obiecte de imbracat bebelusesti). Am lasat acolo 180 de lei pentru tot. Peste vreo luna ma duc sa vanez costume de baie :)))) Si apoi la toamna, cand o sa constatam ca alea de iarna de acum nu ii mai vin bine, mergem iar. Si tot asa, clateste si repeta! 

  

34 de comentarii :

  1. Super tare! Si mie imi placea sa merg la SH cu haine made in England, hainele sunt de calitate, bumbac moale si chiar noi noute. Abia asteptam sa dau o raita pe acolo, doar ca sa vad ce au mai adus nou si niciodata nu reuseam sa plec fara sa cumpar macar un tricou. Si ca sa iti zic noutate, am fost in Anglia in 2008 la un magazin mare, se cheama PRIMARK, sunt aceleasi haine, acolo sunt noi, am cumparat de acolo si cand am venit in Romania, am fost la SH si am vazut exact aceleasi haine pe umerase, o pereche de safari si tricouri pe care eu le luasem de la primark. Deci, cei carora le pute sub nas de SH cred ca sunt cam fraieri :)) pentru ca din toata nebunia asta, noi iesim cu un brat de haine de 100 lei iar ei cu o pereche de jeans made in Turcia, de 129,99 lei.
    Din pacate acum nu mai am posibilitatea caci unde sunt eu acum nu exista Sh, dar ma batea gandul sa imi deschis eu unul ;).
    Bravo!!! Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai toate hainele aduse de oamenii astia sunt fie noi (ce ramane nevandut la magazine in UK) fie purtate extrem de putin, lumea le da, aia au aceasta "institutie" a stransului de haine, se sorteaza, exista firme speciale care fac asta si de unde le poti lua la sac pe categorii. Si pe mine ma batea un gand sa incep sa aduc haine din UK, sunt muuuult mai bune decat ce gasesti la noi la preturi exorbitante.

      Ștergere
  2. Ce te-a batut pe tine gandul da' ce-o sa te bat eu la cap de-acu sa-ti deschizi mai repede pravalie de-asta ! Promit sa-mi scot abonament si si card de fidelitate! Si sa-ti trimit si toate mamicile pe care le stiu! Numai vezi ce bluzite aduci, ca nu toate femeile sunt manechinuite, da?
    Si acu zii unde e magazinul ala ca am drum prin Ploiesti! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))) Adelina e la Ofelia (Strada Malu Rosu), pe traseul lui 44, inainte de statia Ofelia, pe colt pana in intersectie. Au si chestii de non-manechin ca eu numai de acolo imi iau. Cand vii incoace da-mi un semn si te duc! Sau da-mi masuri aproximative si-ti trimit eu cu cumnata-miu chestii. Ei sunt vecini cu tine p-acolo prin urbe :)

      Ștergere
  3. Nu stiu daca iti dai seama, dar ai atatat lumea ...nu cunosc Ploiestiul mai deloc, dar macar nu e asa de departe de Bucuresti. Si cu toata lipsa mea de timp de a face lucruri din ultima vreme, o sa incerc sa imi gasesc cateva ore ca sa ajung la magazinasul asta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Alina, daca vii imi dai un mesaj si te duc eu la locatie :) Sau daca iti trebuie pentru copilas iti iau eu diverse, ca la ei e foarte simplu de ales: de baieti sau de fete :)))) si ti le pun la curier imediat :)

      Ștergere
    2. Multam mult. Iti dau de stire :)

      Ștergere
  4. Doamne, ce rochite faine gasesc la sh (aduse din Anglia) de se minuneaza tota lumea. Si cu 10 sau 5 lei le iau. Snobii dau o caruta de bani pe haine de firma!!!! Intrati fratilor in sh si o sa aveti o mare surpriza! (Doina)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da mai, in UK exista un mare biznis legat de asta. Pentru ca sunt foarte avansati financiar si la ei hainele sunt ieftine lumea le da. Si cetateanul de rand si magazinul. Asa ca le iau astia si le distribuie in toata lumea. Eu as cumpara de la ei haine si daca as fi milionara in euro in tara asta. Pentru ca simt ca sa dau banii pe niste carpe cu care sa-mi acopar curul nu e asa important. Mai bine ma mai duc odata la Rasnov de banii aia :)

      Ștergere
  5. in bucuresti nu e?! nu cunosc un magazin din asta in afara de miniprix unde au preturi normale la produse la fel de normale.

    oricume, la lume pute sa se imbrace ieftin. cica nu e de prestanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e, e o afacere mica de familie, am discutat cu ei, n-au si alte locatii. E greu si cu una singura in tara asta...

      Ștergere
  6. Alt subiect care m-a atins... :P (acu ca am revenit in lumea reala). Aici la noi e un veritabil "circuit in natura al hainelor pentru copii", adica stiu de la cine primesc si la cine dau, spre si dinspre fiecare copil. Nu prea servim magazine second-hand (nici nu sunt multe), dar nu avem nevoie, avem prieteni si cunostinte destule. Exact cum spui, sa investesti atatia bani in lucruri care sunt purtate de cateva ori in cateva luni si atat, mi se pare aiurea (am vreo trei prieteni care se bat pe hainele ramase de la Robbie, pentru ca el e extrem de pedant si hainele lui arata noi si dupa un an de purtat)... Asta fiind situatia, m-am gandit cand m-am dus in Romania ca am o gramada de haine de firma de copii aproape nefolosite (unele chiar cu etichete pe ele, pentru ca fiica-mea stie exact ce vrea sa poarte si ce nu, asa ca unele pe care le primesc merg mai departe la alti copii neatinse), i-am intrebat pe prietenii cu copii din Romania daca ar fi interesati de una-alta. Poate am eu prieteni prea snobi, dar parca i-am atins cu fierul rosu... Nu conteaza ca e Calvin Klein si ca e din bumbac organic, daca a fost vreodata pe alt copil e "contaminata"... majoritatea prefera rahaturile de turcisme si chinezisme pe care le gasesc la gheretele din complexul comercial (le stiu calitatea pentru ca am primit si noi cadou si dupa prima spalare s-au dus direct la gunoi)... M-am intristat, dar e alegerea lor, nu pot sa le bag cu forta pe gat, doar ca eu sunt "cheap" si prefer sa-mi dau banii pe lucruri de suflet, nu pe niste amarate de carpe care oricum "se micsoreaza" pe zi ce trece... :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau pentru tine dar DA, ai prieteni snobi. Snobi sarantoci de Romania! D-astia de nu-si permit somon fume dar dau banii pe carpe! Trebuia sa mi le trimiti mie ca uite, io am numa' fete destepte pe langa mine. Cu destui bani dealtfel. Dar care au priceput ca n-are sens cand ai un copil SAU DOI sa dai bani enorm de mult pe chestii purtate foarte putin timp. Hainele Marei le-am dat in perfecta stare pentru ca eu sunt o mama d-aia naspa care n-a lasat copilul sa dea cu curu' in balta sau cu mancare in cap. Le-am dat mai departe in stare perfecta unele dupa ani intregi de purtat. Mereu le iau un pic mai maricele ca sa nu ii ramana mici imediat. Hainele "noi" din Romania sunt in marea lor majoritate execrabile. Cele care nu-s sunt la pret de caviar. Deci?

      Ștergere
  7. si mie imi place sa bat sh-urile din cartier, doar ca p-aci gasesc numai gioarse... si gioarse e mult spus, le-as incadra mai degraba la deseuri, dar gasesc si lucrusoare dragute, trebuie doar sa am rabdare sa caut. gasesc perdele foarte frumoase (am o obsesie cu perdelele). ah, si obisnuiesc sa cumpar si piese xxxxl pe care le transform , mai ales daca-s materiale deosebite si au si imprimeuri ori texturi interesante :)

    RăspundețiȘtergere
  8. intrebarea mea, doamnelor, unde gasiti aceste SH-uri misto. sa zicem in bucuresti. ca eu am dat peste unul, pe 3 ianuarie (pana recent fusese o pizzerie), cand smulsesem o zi de conced si o ardeam lejer pe langa casa, cu haine din anglia si mi-am luat cu 8 lei niste pantaloni de stofa pt serviciu super-misto, marca englezeasca de care am auzit pana si eu (hainele ma lasa complet rece). (ca dupa-aia am dat 12 lei sa-i scurtez, e alta poveste). si i-am cautat la inceputul lui martie. nu mai existau. in rest dau peste tot felul de chestii, cu tot felul de balarii (haine bunica-mii, de 30 de ani in sifonier sunt mai bine intretinute), sau daca nu-s balarii, n-au cabina de proba. (am o conformatie mai fistichie si nu iau pe neprobate) sau au niste preturi de s-apropie de ce gasesc in piata-nou. si-apoi, sincer, de la 20 de lei in sus o ceva cam no-name in sh e cam mult. sincer, nu-mi trebuie chestii sofisticate, camasi si pantaloni/fuste pt serviciu (chestii clasice, fara zorzoane prea multe, camasi albe si pantaloni/fuste in culori mohorate- asta e cerinta job-ului, nu dorinta mea). ca-n mall, minim 100 lei o camasa amarata..........
    eu ma mai scot cu targurile de producatori, dar chiar si acolo, 40-50 lei o camasa, 70-100 un pantalon parca nu ma coafeaza.
    ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai n-auzi unde? La Ploiesti. Asta e acolo de 15 ani! Si mai am unu' care are vreo 3 locatii in Pl da' ala e mai de naspa, nu am gasit acolo decat costum de ski pentru copil, d-ala de iarna cosmonaut cu 7 lei. Era Decathlon. La ei pe site era 200 de lei. Costumu' nou aproape. Mna, camasi albe n-o sa gasesti 20 la raft, dar daca mergi mereu si cauti poate gasesti. Fuste d-astea terne precis, ca am vazut eu multe. Ce gasesti "in piata nou" imi cer scuze dar nu e nici material nici lucratura ca cele din UK niciodata!

      Ștergere
    2. Stiu, dar nu in toate sh sunt haine din UK. Ady

      Ștergere
    3. De aia am si precizat cu ce fel de haine e asta al meu. Si uite, ca si restul lumii tot de UK precizeaza. Ca asa sunt si seconduri cu haine din Romania :)

      Ștergere
  9. Si in Cluj exista un second-hand cu hainde din UK la kilogram, intr-adevar majoritatea sunt cu eticheta. E cam singurul loc unde gasesc haine care sa arate bine pe fiu-meu, pt ca el are o constitutie atipica pt Romania, e masiv asa, cu oase mari, si blugii si tricourile de prin magazine, produse in China si in Turcia arata de-a dreptul ridicol pe el. De ex., a trebuit sa-i iau odata o camasa mai draguta pt o nunta de familie, si am zis ca nah, sa nu o iau de la SH, sa ma duc si eu la un magazin mai fancy, asa...
    Ce sa zic, ca toate camasile care i se potriveau la gat erau cu o palma mai scurte la maneca, si alea care erau bune la maneca erau mari la gat. La SH-ul asta cu haine din UK, erau bune camasile peste tot, si in lungime, si la maneca, si la gat, si peste piept. eu am senzatia ca in Romania nu s-au mai updatat de mult marimile la haine, ca pe bune, la generatia asta tanara nu se potrivesc deloc.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaa, asta cu conformatia nu mai zic. Marius e lat in umeri si mic in rest. Ce-i vine la gat nu-l incape peste umeri niciodata. Eu am fundul bombat dar nu am si copanele uriase deci ce-mi vine pe copane nu ma incape mai sus, ce ma incape mai sus arata penibil in rest.

    RăspundețiȘtergere
  11. Toate ca toate...dar chiar sa iti iei chiloti de la SH e cam mult, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deloc. Am o traditie dubioasa: le spal inainte sa le port. La 90 de grade cu detergent cum ar veni. Plus ca revin: majoritatea sunt nepurtate sau noi, nu-ti trebuie decat o pereche de ochi functionali ca sa le alegi :)

      Ștergere
  12. Sh-urilii rulzz maica....si io tot de-acolo ma intolesc pt ca nicaieri nu am gasit haine mai misto)) iar cei care sufera de hasenem-uri nu stiu ce pierd.Pai ce palton imi luai eu cu 50 bucata de sta mata-n coada.Geo.

    RăspundețiȘtergere
  13. A, daca treci prin Busteni e unu mic chiar pe autostrada.Geo.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hihihi, inainte sa nasc si sa stau acasa cu bebe, eram definately cel mai bine imbracat manager de proiect din Cluj :))) cu cate 3 lei fusta, 4 lei bluza, si rochite de cocktail simandicos cu 8 lei. Eu bani multi dau numai pe calatorii, cred ca asta merita cu adevarat
    Cristina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))Exact, Cristina! Dorm doua nopti la hotel de banii pe o pereche de blugi :)))

      Ștergere
  15. Buna ziua. Si eu ma imbrac aproape numai din second. Langa mine este unul,de unde mi-am cumparat aseara 3 geci cu 5 lei bucata. Noi- noute. In plus mai este Humana unde daca cauti in zilele cu reducere gasesti haine noi cu 5 lei sau chiar 2 lei. Peste drum de munca am altul. Tot lucruri bune. Majoritatea lucrurilor pentru fata mea din astfel de magazine cumpar, creste repede si nu se merita. Ionela, din Constanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ionela! Avem si noi un Humana aici dar are haine "de fitze" pe care le dau scump ca la magazinele normale. In zi de reduceri nu i-am prins.

      Ștergere
  16. Ce nu stiu multi oameni ori nu vor sa stie este ca , gasesti haine mult mai de calitate la second hand. Si eu ma imbrac tot de acolo. Le prefer in locul celor chinezesti, gen 12 le bucata. Multi cand aud ca, cumperi de la SH, te mai si judeca gresit.dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai uite comentariul anonim de mai sus cum ca e prea mult sa iau eu costume de baie de la second. Ca si cand nu le-as spala sau ar fi cu raie sau ceva. Hainele care se gasesc la second sunt DEZINFECTATE la modul absolut de astia din UK care le prelucreaza. Eu am cautat distribuitori si i-am vazut ce "fabrici" de dezinfectare au. Deci no harm there! Orice boala ar fi avut un om care le-a purtat n-o sa ajunga la mine. Care le si spal inainte sa le port, asa cum le spal si pe alea din magazine pe care pun toti labele si le tarasc pe jos!

      Ștergere