miercuri, 13 martie 2013

Spitalul e amuzant

  Atunci cand incetezi sa iti mai vina sa versi, cand uiti sa mai injuri tara asta de cacat si sistemele ei idioate, cand iti pierzi lacrimile pentru oamenii care sunt tratati ca niste gunoaie, atunci, de abea atunci o sa inceapa sa fie amuzant. Pentru ca e hilar. Tabloul de ansamblu e, dincolo de grotesc...foarte, foarte amuzant. 

  Cand s-a pus problema ca bunica de 89 de ani trebuie internata in al doilea loc in care a ajuns, doamnele asistente s-au organizat. "Ia trage, Maricico canapeaua aia din hol acilea in coltzu' asta, sa o punem pe doamna". Da, canapeaua din hol. Aia cu arcurile iesite de zici ca ai nimerit pe scaunul lui Vlad Tepes cand te-a poftit la o cina romantica. Cearceaf? N-avem. Eeeee, lasati, nu va deranjati, ca imi aduc io d-acas'.

  A avut noroc ca ieri dupa ce i-au facut analizele ea l-a prins pe domnul doctor si i-a zis sa o lase acasa la ea, ca uite, o sa ii iasa arcurile prin carca daca se culca pe gioarsa aia. Si domnul doctor a fost dragut si a trimis-o acasa pana azi cand s-a dus sa ii faca interventia. 

  Ieri a mancat acolo. Ce? Pai o ciorba "de detoate". Si la felul doi mancare de...masline. Nu, nu de praz cu masline. Nu, nu de limba cu masline. Masline si sos de rosii. 9 masline, ca doamna mea e precisa si le-a numarat ca sa vada care e portia. Mancare de masline. 

  Geamurile nu trebuie sa fie deschise. Ce daca in salon ar trebui sa respire sapte oameni. Spun ar trebui ca nu vad ce ai putea respira intr-o camera cu alti 6 cand niciodata nu se deschid geamurile. Daca cumva se trezeste vreunul ca ii trebuie oxigen si mai crapa cate un geam, vine repede-repede o asistenta si il inchide. Motivul? E CURENT. Cum miroase intr-o camera in care au dormit 6 oameni si n-a aerisit nimeni? Ete na...HA! V-am zis ca e amuzant?

  Una peste alta asteptam sa vedem daca e bine, daca chestiile anti-durere pe care i le-au bagat in vena azi nu o sa ii produca probleme. Eu sper sa o lase maine acasa insa mi-e teama ca o sa mai stea inca o noapte in mizeria de nedescris din Spitalul Boldescu Ploiesti. Va doresc tuturor sa nu aveti deaface niciodata cu sistemul sanitar romanesc. Sa fiti bine si voi si ai vostri mereu! Si sa nu uitati sa radeti si atunci cand nu va vine deloc sa faceti asta :)

  

10 comentarii :

  1. Râdem noi, râdem, dar nu e râsul nostru!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tre' sa radem ma, ca altfel io ies cu pusca pe strada si ma apuc de treaba :))

      Ștergere
  2. Cand citesc epopeea altora prin spitale incep sa cred ca sunt norocoasa ca lucrez intr-un spital decent si curat.Imi spuneau niste cunostinte care au avut de-a face cu Judeteanul din Ploiesti dar au trecut si prin spitalul nostru ca aici e lux in comparatie cu ce e acolo.E foarte curat, mancarea e foarte buna(chiar si cu desert), lenjeriile sunt noi, paturile la fel(bine, sunt donate de un spital din italia dar pentru noi sunt...noi!)si nu trebuie sa-si cumpere nimeni fesi, seringi, branule si alte materiale sanitare.Poate ca la capitolul atitudine am mai putea lucra si noi putin dar si aici e "rasfat' fata de indiferenta sau bataia de joc din alte parti.
    Sanatate multa bunicutei si sa nu mai aiba parte de arcuri de spital!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaar, la Judetean e mai bine ca la Boldescu asta unde e ea acum. Nu stiu tu unde esti si in care oras, dar aici...Judeteanul e lux fata de "anexele" astea. Ca spitalul Boldescu e o "anexa" de fapt. Unde esti tu?

      Ștergere
  3. Sanatate bunicii, sa se termine cu bine interventia, sa va linistiti cu totii dupa toata aventura.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draguta mea, eu lucrez intr-un spital onorabil din Bucuresti cu conditii, recunosc mult superioare (oare exista "mult superior"?) altor spitale. Din fericire (sau din nefericire din motive de buzunar) sunt personal TESA si am acces la mai multe situatii si probleme, am acces si la reparatii si la licitatii si la protectia muncii si la personal (sunt sociabila, na, si ma si implic in mai multe decat trebuie ca imi iubesc colegii si ne ajutam la multe). In fine, vreau sa spun ca TOTUL este de plans si cum nu m]putem plange, radem. Absolut totul este d eplans. parca suntem doua lumi separate complet, nu ne intelegem, ne razboim zilnic iar lipsa banilor pentru chestii esentiale dar existenta lor pentru chestii stupide mareste amuzamentul si stupiditatea vietii intr-un spital imens si de urgenta unde vine toata tara.nu pot sa relatez toate cazurile in care ramanem cu totii tablou de uimire, apoi ne vine sa plangem si intr-un final radem ca prostii in hohote de absurdul situatiei. Si se intampla zilnic, 8 ore pe zi...Absurde intr-un mare hal!!Nici oamenii nu sunt ok nici managementul nu este ok nici masinariile nu sunt ok si toti sunt prinsi intr-un sistem din care nu putem iesi. Crede-ma ca am niste colegii si inclusiv eu, care ne luptam de ani de zile sa schimbam totul, sa fie "normal" si simtim ca innotam contra curentului. Reusim s adschimbam ceva extrem de greu, extrem de greu si de multe ori renuntam si continuam sistemul.Minnie

    RăspundețiȘtergere
  5. Oricat s-ar zbate cei din spitale, e o chestiune de management de la nivel inalt. De la nivel de tara. Pana la nivel de spital. Deci astia ieri la baie aveau chiuveta si o cadita de dus. La cadita nu erau robineti la baterie. :))) Spala-te daca poti. Dar mie asta imi zice ca cine e director-manager acolo nu da doi bani pe igiena. Si tot asa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cauza asta am plecat din Romania!! m-a traumatizat lunga experienta cu cancerul mamei si propriile operatii pentru fracturi la picioare.

    Groaznic! si va deveni si mai rau, pentru ca cei mai multi medici romani pleaca in strainatate; in scurt timp vor ramane in tzara numai scursurile, aia care au facut medicina cu fundul si care nu-s in stare sa invete o limba straina, ca altfel ar pleca si ei..

    Locuiesc in Franta. Oftalmoloaga noastra e romanca. Spitalul principal din departament are cel putin 10 medici romani, ginecolog, oncologi, endocrinologi, you name it.
    Au salariul de pana la 10 ori mai mare ca in Ro si conditii incomparabile de trai si munca.

    Vai de steau a tzarii noastre :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai o calatorie intr-un spital de stat din Romania m-a determinat si pe mine sa vreau sa ma mut de aici. Si anume cea de la nastere. :) Am prieteni medici care au plecat deja. Cei buni pleaca aproape toti. Mai ales cei tineri care nu vad aici nici un fel de viitor. Bravo tie ca ai plecat!

      Ștergere