marți, 5 martie 2013

Anunt la ziar

  In disperare de cauza am dat anunt la maretul ziar prahovean Raid. Cum ca doresc angajare ca bona sau ca om "afterschool" pentru careva care n-are. Am precizat ca sunt nefumatoare si ca stiu limba engleza in caz ca le trebuie. Ma asteptam in cel mai rau caz sa nu sune nimeni. In cel mai bun caz sa vada cineva care chiar isi cauta o bona. Nu ma asteptam la ce a urmat :)

  Trec vreo trei zile, nu se intampla nimic. In a patra suna un domn. Dupa care urmeaza o conversatie mai ceva ca la Stan si Bran. El ma intreaba de unde sunt si ii zic ca din Ploiesti. Dupa care incepe si imi spune ca el e "un uom die afacieri"...da' cand vorbea suna asa cam ca pe la Poplaca City sau ceva. Si, uimitor, dar nu imi zice nimic despre vreun copil, cum m-as fi gandit. Ma intreaba daca-s maritata si daca se supara sotul la o adica daca io stau noaptea acolo.

  Ma gandesc in capul meu "acolo unde si cu cine" daca nu imi zici si mie ce copil de ce varsta. Ca poate ai un copil de 18 ani care are nevoie de companie noaptea. Poate e si alaptat ca na, e un trend acu' si io nu prea poci sa ma pui cu trendu'...Si zice "mie nu imi trebuie sa aveti facultate, doar sa fiti desteapta, si sa stiti ca io am si post de secretara, si de ospatar, si de ajutor de barman, si pentru strainatate"...Si ca daca ma supar daca trebuie noaptea. Il intreb politicos ce varsta are copilul...si el imi raspunde cu ceva perfect ireal: "si daca plecam din Ploiesti, eu va iau, eu va aduc acasa, numa' sa nu se supere sotzu'"...Si apoi zice ca sa-l sun io luni sa ne intalnim. Mbine...mai asteapta matale...

  Dupa alte 3 zile ma suna alt domn. Se pare ca in ziua de azi domnii sunt extrem de implicati in alegerea bonelor pentru copii. Raspund si zice "buna"....ah, zic, e clar...El imi confirma cu varf si indesat ca e foarte clar si corect ce gandeam: "Am telefonul de la anuntul din ziar, dar eu am sunat pentru altceva. Vrei sa ne intalnim? Ai prieten?". N-am apucat sa zic decat "doamne-fereste" inainte sa apas butonul rosu de pe mobilul din dotare. Am intrat pe site si am sters anuntul. Bine ati venit in Romania, tara labagiilor care racoleaza "bone". Sau probabil tara "bonelor" care nu numai ca fac chestii nasoale copiilor pe care ii au in grija ci si racoleaza domni prin anunturi. Ca ma gandesc ca o fi o traditie necunoscuta mie, asta cu anuntul la sectiunea "caut job" cum ca te oferi bona. Altfel...nu imi explic. 

  Cred ca e momentul sa las tampeniile astea cu "caut job in Romania" ca incepe sa fie mult prea amuzant. 33 de ani, 16 ani de scoala...

  

12 comentarii :

  1. Trebuia sa zici asa: doamna cu studii superioare, un neg pe nas, posesoare permis port-arma si centura neagra 4dani la karate, vorbitoare doua limbi si trei dialecte, plus vorbit prin semne(ca fac si semne si vanatai), iute la manie si sloboda la gura, caut post bona la un domn timid care necesita protectie! Sa vezi tu cereri pe urma!Toate doanele te sunau sa-si lase odraslele in seama ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Poate trebuia sa pun si masurile corporale si anume "1,64, multe kile"...ca sa se vada ca nu-s o pitzi. Cu sloboda la gura trebuia sa incep si anume "apoi futu-ti si dregu-ti...vrei mah, BONA? fir-ai al dracu' de jnapan!"...Bai, ce sa zic...e clar! Nu ma pricep sa DAU ANUNT! Cum nu ma pricep sa dau nici cv-uri...mii de cv-uri pentru PR, HR, secretara sau...vanzatoare! Deja nu mai am o categorie aparte :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ok, retrag ce am zis acum doua zile despre "sloboda", nu mi-am dat seama ca-i un subiect atat de sensibil :)) Eu chiar am zis-o cu drag :)
      Nenii aia sunt jenanti de-a dreptul! Trebuia sa scri "discut doar cu mame", desi ... nici asta nu e o garantie, dar oricum :)

      Lasand gluma laoparte ... e nasol tare cu angajatul. Mi-am dat si eu doua palme ca sa nu mai bocesc cu nasul in batista, ca ma intorc la vechiul loc de munca, negasind altceva in ultimul an.
      Situatia e cam albastra si bate in violet, in fiecare saptamana aud de o noua firma mare care a dat faliment, in oras la mine, si oricat de bine mi-ar fi mie acasa, la ce rata de somaj se anunta prin oras ... te cam infigi la orice, chit ca "amabilii" de sefi imi vor da fix acelasi salariu ca acum 5 ani, care nu era mare deloc, nici atunci (fara upgrade la rata inflatiei).
      Este "acum" sau casnica forever. Si nu prea-s pregatita pt a doua varianta, nici sa plec din oras/tara, desi nu vreau sa stiu ce oras fantoma va fi pe aici in cativa ani. Pacat!
      Uf, hai ca iar am ajuns sa scriu despre mine :( Daca pot ajuta cu ceva ... macar cate un cot optimist in coaste ...

      Ștergere
    2. :) Nu e nici un subiect sensibil. Nu iti place "sloboda" n-o citesti. Da' daca o citesti si iti place, nu ii zici ca e sloboda ca atunci n-are sens :)

      In rest...da...mergi inapoi la servici. Insa vezi cam cat te costa in rest sa iti tii copiii cu capul la ei. Daca ai bunici sa se ocupe, ok, daca nu...eu nu m-as duce. S-ar putea sa te duci acum si sa le futi programul copiilor (iacata momentul de sloboda) si apoi tot sa te dea afara. :) Alege cu cap! Alege pentru tine si ai tai. Cum crezi tu ca e bine, o sa fie bine.

      Ștergere
  3. La vremea cand am mers eu la lucru,fiica-mea avea doi ani si noua luni si nu eram nevoita sa muncesc,stateam la ai mei...in sfarsit,parerea mea este ca locul copilului este intre copii si al adultului la lucru.Cu lacrimile in barbie o lasam la gradinita si toata ziua numai la ea ma gandeam.Dar nu vroiam sa las timpul sa treaca nici pe langa mine,nici pe langa ea.Mai mereu cautam cate un copil cu care sa se joace,inainte de gradinita,le cauta compania.Apoi,nu sunt genul de om care sa puna toate ouale in acelasi cos,ca sa spun asa,nu mi-a placut niciodata sa depind de cineva,chiar daca era vorba despre persoane apropiate.Am format o echipa extraordinara si sunt recunoscatoare ca am un copil educat cum se cuvine,chiar daca de la 9 ani ai ei,eu am lucrat enorm (intre timp aparusera si grijile,nu am fost scutita de ele).Am incercat ca timpul pe care il petreceam acasa sa fie numai al ei si astazi,cand este aproape medic,este extrem de responsabila,de independenta,de om bun si cu capul pe umeri,de respectuoasa.Mi-aduc aminte cum isi dorea sa creasca mai repede ca sa ma ajute...si chiar in ultimul an de liceu fiind,facand si scoala de soferi si pregatindu-se de bacalaureat si de admiterea la facultate,n-a lipsit o singura data de la baia fratelui ei,bebelus la vremea aia si m-a ajutat cat a putut.Deci...se poate sa si lucrezi si sa iti cresti,educi copilul,eu asa spun.Sau am fost doar norocoasa? Poate,dar mai am prietene care lucreaza si inca in ture si nimic nu le impiedica sa fie mame bune.Ca nu este usor sa iti gasesti un servici,este foarte adevarat.Si eu am lucrat intr-o vreme cu totul altceva decat imi este calificarea.Asta a fost,si mi-a prins bine.Am prietena care,nevoita de boala si singura cu un copil,cu studii superioare si masterat,a facut curatenie pentru ca nu aveau bani nici macar de paine.N-a ...programul copilului.
    Eu iti tin pumnii sa iti gasesti un job care sa iti placa.Esti dinamica,tanara,puternica...daca as putea mai mult,as face,crede-ma.Dar nu te mai agata de ideea ca programul copilului ar fi dat peste cap iremediabil.Trec anii si va fi din ce in ce mai greu sa te angajezi fara o experienta.Doamne fereste de o boala...Iarta-ma daca am atins coarde sensibile sau prea personale.Te rog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu i-am zis Andreei ca rupe programul copiilor ei. Eu caut de lucru, copilul meu e mare, are 6 ani in curand. Si caut de lucru de PATRU ani...cu sute de cv-uri trimise. Acum am zis sa fac si asta...si uite, a iesit ceva amuzant. Imi pare rau dar n-am avut curajul sa las in continuare anuntul pentru ca statistica mi s-a parut ingrijoratoare :)

      Ștergere
  4. Frate, ce patesti? Dupa pedofili, acum dai peste perversi?! Auzi, poate daca ai incerca sa dai meditatii la engleza? Stiu ca s-a facut spre 50 lei ora.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate, io ti-am zis ca viata mea e amuzanta! Tu ti-ai da copilul la meditatii la engleza la cineva care nu e profesor? :)

      Ștergere
    2. Of, grea intrebare. Teoretic, nu. Practic, eu am invatat franceza cu o frantuzoaica care nu era profesoara. Era doar mama a 4 copii, divortata si cu mare nevoie de bani. In schimb, am facut engleza cu nu stiu cati profesori si tot cu dictionarul in fata reusesc sa scriu:)

      Ștergere
    3. Da, dar ea era o frantuzoaica! :)

      Ștergere
  5. In Romania, cuvantul bona e echivalentul cuvantului dama de companie sau altceva. Doamne! E de-a dreptul strigator la cer! Si cand te gandesti ca tot niste "bone" au creat acest precendent. N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia ma gandeam eu...ca cineva s-a folosit de "codul" asta la un moment dat :)

      Ștergere