joi, 15 decembrie 2011

Leii si Animal Planet

  Pentru ca Marei ii plac emisiunile despre animale, aterizam destul de des pe canalul de mare angajament Animal Planet. Acum cateva seri, cand am ajuns pe canalul cu pricina, ne-am oprit din vorbit si eu si omul meu, pentru ca era ceva palpitant. Un baiat care tipa la un leu. Leul alerga catre el foarte pus pe treaba, iar baiatu' asta, cu un baston in mana (din ala de lemn cum avea tataie in patru'shopt) striga la leu "Termina! Termina!", ma rog, asa traduceau astia, el striga "Cut that out! Go away".

  Emisiunea se numea Into the Pride si il continea pe baiatu' asta, pe bastonul lui, una bucata ATV mai altoit asa, si o turma de lei. Turma de lei era undeva in Africa, prin Namibia din cate am inteles, in ceva ce ei numeau o "rezervatie naturala cu scopuri turistice". Dupa cum vedeti am fost extrem de atenta la detalii, ne-am uitat cu ochii cat cepele, pentru ca era ceva de-a dreptul minunat.

  Adica era Africa cum ar veni...ea asa...cum a lasat-o natura. Si baietii aia de pe acolo au zis ca cum sa faca ei sa vina niste turisti "pai ete bah, avem acilea niste lei pe un camp... zic sa vina niste turisti aici sa ii vada asa, cum ar veni in natura". Probabil sa si plateasca pentru asta. Da', numa' ca pe leii aia, si pe rinoceri si pe toti aialaltii care erau acolo la ei acasa, nu i-au intrebat. Asa ca atunci cand au venit niste turisti, astea, adica animalele i-au cam mozolit, ce sa zic... i-au pupat mai apasat. Cum i-au gasit plimbandu-se pe acolo, cum i-au fugarit, si dupa cum as crede eu, i-au cam prins. I-au prins rau de tot!

  Bun, deci astia din Namibia au constatat ca e cam naspa cu turistii pusi pe camp cu leii... asa ca acest baiat impreuna cu postul Animal Planet, au decis sa intervina salvator. Si de aici emisiunea cu pricina. In care el... atentieeeee... vorbea cu leii! Ca sa ii convinga sa nu mai molfaie turistii! Perfect.

  Inarmat cu bastonul si cu ATV-ul si cu echipa de filmare au purces sa convinga leii de pe camp ca oamenii nu-s asa naspa cum par, si sa ii roage frumos sa nu ii mai manance. Si se ducea cu ATV-ul, se dadea jos de pe el si se ratzoia la lei. Dupa care aia normal ca se ridicau asa alene si incepeau sa il alerge pe acolo un pic, iar tipul se ducea repede la ATV, si isi cocotza curul pe el, avand impresia clara ca daca face asta e "safe", adica nu stiu la ce se gandea. Ca, la o adica, daca leul venea la el si ii aplica o laba. zbura el cu ATV cu tot de nu se vedea.

  Cand se ridica leul la el incepea sa tipe frenetic si sa batzaie din baston. Dupa care ne explica noua cum el trebuie domnule sa il convinga pe ala, care era capul turmei, ca oamenii nu-s naspa, si ca ei, leii, nu trebuie sa vrea sa ii haleasca cand vin pe acolo sa ii vada. Mmmm, ooook!

   Adica cum ar veni sa schimbe perceptia leului despre lume si viata. Eu ii doresc succes! E o emisiune minunata, educativa, care te face sa razi cu lacrimi. Bravo mah baiatule! A mai fost un nene, Steve, ala de s-a dus el si a inotat cu pisica de mare numai ca pisica aia de mare era cam anti-sociala asa, si in nesimtirea ei a indraznit sa il omoare nah...Ghinion! Animal Planet si prezentatorii masochisti care mor din cauza de... animale! Culmea! 

2 comentarii :

  1. Ce risipa , la noi triciclistii , motociclistii si alte trotinete ajung piese de schimb nu mic dejun . Chestie de GUST . Alex.S

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi de ce nu mai am eu TV in casa de un an?
    Bine ... au bunicii, un etaj mai jos, deci nu duc lipsa copiii, cand vor(cateva ceasuri pe sapt), tot de-astea cu animale le pun, am zis eu ca prefer din astea decat desene tembele.
    De fiecare data cand ii vad hipnotizati la tv ma pup pt decizia de a-l fi aruncat de aici, si culmea e ca astia mici nu mi-au spus niciodata "hai sa avem si noi tv aici sus, la noi". E vorba si de ce-i inveti in restul timpului.
    Ma rog, am divagat partial de la subiect :)
    Le urez sa ... ramana natura asa cum a fost creata, indiferent de "costuri" :)
    Sa nu mai strice inca un mic echilibru natural, care sa se adauge la marele echilibru natural, care se strica constant.

    RăspundețiȘtergere