miercuri, 7 decembrie 2011

Romanisme

  Anul asta am mers cu trenul multicel. Nu mai mersesem de mult, asa ca nu vizionasem noile achizitii ale CFR-ului. Noile trenuri de calatori. Sunt ok. Chiar civilizate. Pacat ca circula cu romani in ele, deci saracele, nu au nici o sansa la viata. Nici macar una.
  Ploiestiul are doua gari, una de Vest care ne leaga de Ardeal, si una de Sud care ne leaga de multe chestii dar mai ales de Moldova. Acu' ghici care trenuri sunt mai distruse? Da, ai ghicit, cele care sunt pline de moldoveni. Pai ce sa le pui nene la astia BUTOANE electrice sa deschida usa? Cum trage trenul in gara, isi iau papornitele si incep sa traga frenetic de usi. Sau in cel mai bun caz sa apese cu pumnul butonul de deschidere, in mod violent si repetat. Acu' alea sunt niste mecanisme electronice, nu niste saci cu cartofi, asa ca la atata abuz cedeaza in mod evident foarte repede.
  Asa ca acum, multe nu se mai deschid. Sau cum am nimerit duminica, apesi butonul, se deschide ditamai usa aia...da eroare...si se inchide cand esti fix cu capu in ea...Daca ai noroc o vezi ca vine si te dai jos repede, daca nu...ai toate sansele sa iti iasa ochii ca la melc, ca aia daca te prinde acolo te-ai scos, n-are decat niste zeci de kile cu care te face muci.
  In interior sunt civilizate, dar parte din cutiile pentru gunoi au fost smulse de la locul lor, scaunele sunt uneori murdare pentru ca multi "intelectuali" dorm cu picioarele urcate pe ele...si tot asa. Ce sa le dai mai frate la astia trenuri civilizate? Cum sa le dai? Nu o sa fie Romania niciodata o tara civilizata, pentru ca efectiv nu are cum...e populata majoritar de papornitzari. De oameni care nu se spala nici pe ei d-apoi sa tina curat in jurul lor, mai ales in locuri publice. Daca maine ar veni Zana Minunatiei si ar face ca peste tot in tara asta sa apara echipamente noi, moderne si curate...in 24 de ore 80 la suta ar fi stricat, si probabil restul ar disparea. Sau invers.

4 comentarii :

  1. :)
    Si tu vorbesti de experiente cu vehicole din alea noi ... sa vezi cum e "personalul"...
    Ia uite aici
    http://amfostacolo.ro/romania-pareri,15/ramnicu-valcea,95,1243/ramnicu-valcea-si-imprejurimi,3601/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__25878.htm#48
    cred ca am pus si ceva poze, am incercat sa ma abtin de la a scrie prea mult despre vehicol si ambianta, caci nu acesta era subiectul, dar e trist rau.
    Eu as miza pe "sau invers", depinde si in ce zona a tarii esti ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost acum o luna cu personalul de la Sinaia la Ploiesti, insa aia e ruta jmechera, erau din astea noi. Insa pline de tzarani cu papornitze.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-ai bah cu moldovenii? Prejudecăți și stereotipuri, asta ai cu ei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simplul fapt ca spui asta si ca imi vorbesti in felul asta nu demonstreaza decat ca aia esti! QED!

    RăspundețiȘtergere