miercuri, 19 aprilie 2023

Ea la o alta varsta

  Later edit: Am pus initial titlul "Ea la 16 ani", FB a decis sa blocheze postarea ca fiind cu continut nesanatos! Eu chiar nu mai pricep pe ce lume traiesc! :)))    

A facut 16 ani a doua zi dupa ce am ajuns la Venetia dupa 20 de ore de stat in masina. Pe langa chestia aia care te uimeste, an de an, sau zi de zi cateodata, gen cand naiba au trecut saisprezece ani, aoleu mamica, avem aproape adult pe tarla, Mara a reusit sa ma uimeasca foarte tare. A reusit ceva ce adulti cu asa zisa experienta in ale vietii, nu reusesc. A reusit sa isi puna in cap "vom merge pana acolo si vom fi ok" si a putut sa isi infraneze orice "aoleeeeuuuu da' mai e mult? aoleeeu nu mai pot" din cap. Alta data incepea de cand urcam in masina :))) Da' unde mergem? Aaaaa, la DOUA OREEEE de aiiiici? Eh, acum s-a pus pe modul pilot si a fost perfect zen pana cand am reusit sa ajungem. 

  Scoala de aici le spune despre a fi "resilient" de mici. Ba, uite, trebuie sa incerci treaba asta grea, sa o duci sau sa fii ok dupa o treaba foarte grea, oricare ar fi aia, si daca ai anumite emotii le poti regla si uite, noi iti aratam cum, daca te doare ceva spune, etc. Se pare ca atunci cand da de diverse iritante se descurca de fapt foarte bine desi acasa in general are multe vaicareli :) 

  Cum e viata la 16 ani? Este buna, este foarte buna. Furtuna de acum 3-4 ani, a trecut. O pandemie si doua operatii ajuta :))). E drept ca eu sunt destul de ferma cu ea, nu e voie sa scuipam pe altii prin casa doar pentru ca ni se agita hormonii. Tot spunandu-i asta, a inteles si reuseste sa isi regleze emotiile si furiile alea subite foarte bine. Sunt foarte mandra de ea, a crescut sa fie un om pe care mi l-au povestit profesorii ei ieri, din nou, la sedintele online (cu asta am ramas din pandemie, nu ne mai vedem pe viu cu profesorii, din pacate), om pe care ei mi-l povestesc iar eu sunt de acord cu ei de fiecare data. Mi-au descris-o in cuvinte atat de frumoase si de calde iar profesoara ei de suflet, cea de fanceza care ne-a ajutat pe noi enorm intr-un moment foarte greu pentru Mara, a zis ca o sa ii fie atat de dor de Mara cand va pleca iar azi i-a zis Marei la scoala ca mama ei e minunata. Cum sa nu te simti bine, primit si iubit?

  Anul asta da "bacul" de aici. Peste o luna, mai precis. Atunci incepe. Se termina peste alta luna. 22 de examene in 28 de zile. Dar na, nu se face scoala in Anglia, bre... Munceste mult, munceste cat poate, tot ce i-am zis eu e sa nu se streseze. La tura de examene-prefacute d-alea de nu-s adevarate de prin noiembrie, o luase durerea de stomac. Ma, hai sa nu facem ulcer de la un gcse, care oricum nu prea conteaza in marea economie a vietii, mai ai de dus colegiu si apoi facultatea, stai calma ca nu te mananca lupul. Acuma na, sa ii zici unuia de 16 ani sa nu se streseze e bine doar daca crezi ca ala fumeaza ceva extra curricular. Astia carora le pasa de una alta, se streseaza de numa.

  Am pornit blogul asta in martie 2009, cand ea avea 2 ani. 14 ani mai tarziu inca ma mir ca cineva il citeste, in afara de mine :) 16 ani mai tarziu sunt atat de incantata de aceasta fiinta aproape adulta care rade cot la cot cu noi la glume porcoase grav, care are un simt al umorului terrrribil, pe care ne putem baza la nevoie oricand, care ne iubeste si ne intelege asa cum suntem noi astia doi idioti care am facut-o pe ea. Cand am ramas insarcinata, am plans de frica ca n-o sa pot sa o ajut la matematica! Aia mi-a facut Romania. 16 ani mai tarziu plang de drag cand o vad cat de desteapta si atenta si iubitoare este. Aia am facut noi trei in ecuatia asta, plus aceasta tara minunata :)

   Te iubim, Bubutzo!

  

9 comentarii :

  1. Ce mama minunata ești Alexandra!!!nu aveai cum sa nu crești un Om minunat,..Mi-e drag de tine chiar daca doar datorită blogului.Mi-e drag de Mara și de al tau soț.Din tot ce scrii răzbate dragul de bine,bun,drept.La mulți ani frumoși Matei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare dreptate are anonimul de mai sus!
    Din ce citesc, de vreo 9 ani de-acuma, simt ca ati reusit sa cresteti o tanara minunata! Ce pacat ca nu s-a putut asta in Romania, dar ce bine-extra-mega-nemaipoment de bine ca v-ati dus unde va este bine.
    Imi amintesc chiar ca aveati un articol la scurt timp de la sosire in care intreba a cui a fost ideea sa o aduceti acolo si cum multumea ea.
    La multi ani frumosi, veseli, fericiti si bafta multa-multa la examene!
    Luiza

    RăspundețiȘtergere
  3. ce scump! La multi ani Marei! De 4 ani am si eu un Berbec si heeei, ce inteleg acum cum e cu furiile acelea subite. Succes la examene

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Eu sunt una care citeste acest blog de foarte mult timp! La multi ani, cu intarziere, pentru Mara! Eu am nascut in martie 2009 si citeam bloguri dinainte de a naste! Intr-o zi sunt sigura ca te-am recunoscut la salina la Slanic Prahova, imi amintesc pentru ca ulterior ai scris pe blog ca ai fost in acel weekend la salina. Mult succes in continuare si tot binele din lume! Ganduri bune tuturor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumim mult! Trebuia să mă tragi de mânecă 😂

      Ștergere
    2. Da, poate data viitoare... in lumea asta mare uneori nu se stie cum se ni se intersecteaza iar drumurile!

      Ștergere