joi, 3 noiembrie 2016

Toamna frumoasa

  Anul trecut n-am vazut nici macar o frunza galbena prin imprejurimi. Pentru ca anul trecut a fost o toamna englezeasca, adica cu ceva ploi si udatura, copacii au ramas cu frunzele intacte pana de Craciun. Cumva n-am vazut nici cand au cazut. Ca na, daca nu-s colorate nu le bagi de seama, nu stiu de ce. 

  Anul asta, "seceta" majora in toamna, cel mai cald si uscat octombrie din nu stiu cate zeci de ani, a adus frunze si culori. Si un octombrie ca de vara in sudul Angliei, cald, uscat, acum cateva zile am mers in tricou pe strada si ma gandeam ca e aproape noiembrie si n-am aflat cand. Asa ca am luat si aparatul foto intr-o zi cu mine, ca prea frumos e cartierul asta, prea imi tresare inima a bucurie de cate ori merg pe stradutele mici, in liniste, soare si pace. 

  A iesit asta: 


















    Cam asa. 

6 comentarii :

  1. Mie una nu-mi place toamna, intotdeauna am un sentiment de tranzitie, de efemer, de ceva care sta in cumpana intre doua stadii... Dar aici sunt niste culori absolut fenomenale, si cum orasul nostru e inglobat in natura cu totul, in fiecare zi cand sunt pe afara raman cu gura cascata la cat de frumos poate sa fie toamna aici... Faptul ca sunt atatea specii de pomi care se fac rosii ca focul sau aurii contribuie la atmosfera complet ireala, am fost prin multe locuri dar toamne asa frumoase ca in Canada n-am mai vazut... (asta asa, ca sa se bucure lumea inainte sa inceapa iarna, banuiesc, hahaha)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu n-am nici un anotimp preferat. Pe vremuri ziceam ca vara, atunci cand mergeam la 2 Mai si nu crapam de cald. Acum pot sa zic din nou ca vara ma bucura pentru ca aici nu e cald. Dar imi place orice anotimp, franturi din fiecare, bucatele, imagini. Da, natura a facut in asa fel incat toamna sa fie frumos in Canada ca sa nu va sinucideti cu totii la gandul ca vine iarna aia de 8 luni :))))))))))

      Ștergere
    2. Hahaha, eu sunt tare cretina, mie imi place iarna canadiana, dar sunt tare minoritara si realizez de ce, e grea si lunga de obicei. Imi place zapada, n-am treaba cu frigul, copiii sunt in delir la gandul ca mergem la bulgareala, la sanius, la ski si patina si ce mai este, cauciucuri de iarna sunt, cald in casa este, deci nu pot sa spun ca am vreo grija... in diminetile senine cand afara sunt -40 dar iese soarele, e ca toamna, uit de mine cu ochii in sus bucurandu-ma de ce frumusete ma inconjoara. Dar da, stiu, 99% din localnici dau in disperare dupa cateva luni... :D

      Ștergere
    3. Da, cred ca oamenii invatati mega infofoliti, aia pe care ii "trage gresia rece" la picioare si care pun strampi pe copii... cred ca alora nu le place iarna canadiana. Dar cred ca nativilor nu le displace prea tare, nu? Sau sunt ca englezii care se vaicaresc tot timpul de ploaie si cand da caldura... SE VAITA de cald :)))))))))

      Ștergere
    4. Vremea e doar subiect de discutie aici, pentru ca e tare schimbatoare si e un subiect pasnic :-) Dar in general canadienii sunt caliti, aici merge vorba aia cu "there is no bad weather only bad clothes", pe copii ii scot afara in toate pauzele, ii tin in scoala doar cand scade sub -25 (pentru ca multi nu poarta manusi si sunt unii care inca umbla in pantaloni scurti, sa nu le cada degetele sau nasul degerate) sau daca e blizzard, sa nu-i ia vantul pe sus. In rest, afara cu ei la joaca. Copiii mei n-au vazut "strampi" in viata lor si nici eu n-am purtat vreodata de cand sunt aici, desi in Romania eram friguroasa, dar cred ca era din cauza umiditatii, aici nu prea mi-e frig. Si suntem toata iarna pe afara pe coclauri. Copiii mei n-au invatat ca daca beau rece ii doare gatul si ca daca stau desculti ii trage gresia sau ca daca tin geamuri deschise ii trage curentul, hahahaha...

      Ștergere
    5. Daaaa, toate astea sunt romanisme. Am purtat strambi doar OBLIGATA in copilarie. Cand am putut decide singura am oprit acest obicei barbar. Mara a purtat de doua ori in viata, la Venetia cand avea 2 ani si statea cate 5 ore la 3 grade in rucsac la ta-su in spate (grade cu mega umiditate) si a doua oara cand am fost la o Sinaie acu' doi ani, cu zapada mocirloasa, super frig, i-am luat d-aia termo si i-am bagat pe sub pantaloni sa nu paralizeze de umezeala. Aici englezii poarta strampii ca pe pantalon, niciodata pe SUB el. Doar puii de romani sunt asa, ti-e si mila de ei cand ii vezi ultra infofoliti! Strampi, MAIEU, in scoala omor de caldura!

      Ștergere