miercuri, 22 iulie 2015

Mai e o saptamana

   De azi intr-o saptamana o sa fim in Anglia. Si daca Ikea o sa primeasca pe stoc si scandurelele care trebuie sa stea sub salteaua Marei de la patul ei identic cu cel pe care ni l-a dat Ada cand a plecat ea... atunci copilul va dormi in pat. Daca nu, va dormi pe jos. Patul de la Ada ramane aici. Asa cum raman de fapt cam toate lucrurile noastre. Poate de aia sunt asa zen. Casa de aici ramane aici cu toate-n ea cum sunt. Asta iti da cumva o stare diferita de a oamenilor care trebuie sa dea si sa vanda totul atunci cand pleaca.

  Deci de azi intr-o saptamana dormim acasa. Dude, this shit is real! Am inceput sa ma relaxez dupa 3 luni de stres total. Aseara am reusit sa dorm cam jumate din cat ar trebui sa dorm ca sa fiu om. Dar cum in ultima luna n-am dormit cam DELOC, deja sunt bine. 

  Am facut cam tot ce trebuia sa mai fac ba chiar azi am reusit sa ajung si la o tura de analize de sange sa vedem cam cat de repede o sa mor :)))) Am dus copilul iar la dentist, am facut toate cutiile pentru prieteni si am chemat curierul. Care n-a venit. Dar mai astept. Am discutat la telefon cu oameni care trebuie sa vina la 2 Mai, am raspuns la zeci de mailuri care cer cazare la 2 Mai pentru "acest weekend", am mers sa iau actele traduse de la cea mai buna si mai frumoasa femeie din Ploiesti care ne-a ajutat (Monalisa, te iubim!)....Ammm...

  Am mai luat chestii, am mai spalat chestii, am facut ordine in casa. Si m-am mai linistit. Mara e supra-excitata, numara zilele pana cand o sa il vada pe tati. Cand o vad cum isi traieste dorul imi aduc aminte de mine. Sta imbracata in casa de o luna doar in tricoul lui Marius. Unul jerpelit dar nu conteaza. Miroase a tati. Isi infunda nasul in el si rade cu gura pana la urechi. Si da, mi-e clar acum de ce e bine sa ai DOI parinti. 

  Tot dorul meu de mama trait in copilarie la 2 Mai cand eram lasata cu niste rude acolo... pe tot mi l-am retrait aici cu ea in astea aproape 4 luni. Pentru ca acum el n-a mai venit acasa. Dar am vazut ce inseamna sa-ti fie dor de UN parinte insa sa il ai pe AL DOILEA langa tine. E incomparabil! Si asa a fost si cand a fost ea cu Marius la 2 Mai timp de 2 luni si ii era dor de mine. Daca e unul dintre noi cu ea e mult mai usor. Eu nu stiam asta. Pentru ca am avut doar un parinte. Care oricat s-ar fi dat peste cap nu avea cum sa fie doi :) 

  Varianta ideala e cand nu trebuie sa fii departe de copil decat atunci cand vrea el asta. Varianta mai putin ideala e cand faci dari peste cap din astea... Cum facem noi acum. Ne-am dat peste cap. Doi ani a durat sa ajungem unde trebuie. Din pacate Mara a aflat si de ce facem asta, adica a fost supusa la sistemul de invatamant de stat din Romania. Chestie pe care o regret imens. Cred ca nimic nu regret mai mult pe lumea asta. A fost o trauma si un chin pentru ea. 

  Nu stiu cum o sa fie acolo. Habar nu am. Mai am o saptamana si o sa aflu. Oamenii astia din categoria noastra care stau pe acolo (adica cu mai multe clase decat trenul) sunt toti incantati. Oamenii care nu inteleg nimic si nu stiu cum sa afle informatii sau mananca doar bors si leustean, mamaliga si manele si acolo nu le au... ei nu-s la fel de incantati. Chestie de gust, in mod sigur.

   N-am nici o idee cum o sa imi fie mie. Dar daca ei o sa ii fie bine eu zic ca am invins. Pentru ca aici nu i-a fost bine de la gradinita incepand si terminand cu anul la scoala privata. Nu i-a fost bine. Decat la 2 Mai...acolo i-a fost foarte bine intotdeauna :)))

   Azi am gasit si pescaria din Portsmouth, cu pesti si fructe de mare proaspete la preturi mai bune ca aici, am gasit si macelaria aia cu carne d-aia de la vaci crescute cu iarba... Am gasit multe acolo langa casa noastra. Multe care iti fac viata mai frumoasa si mai sanatoasa. Si toate chestiile astea simple si normale si bune pe mine una ma bucura enorm. Cred ca niciodata n-am fost atat de incantata de ceva in viata mea. 

  Mai e o saptamana. Acum trece timpul cel mai greu. 

  

17 comentarii :

  1. Va doresc din tot sufletul sa va fie bine si ti-am mai zis asta de cateva ori.
    Doar 1 lucru vreau sa-ti spun din experienta mea. Eu recunosc ca sunt genul stresata cu scoala si orice as face, nu scap de asta, iar dc reusesc sa ma relaxez 1 sapt, imi vine sa-mi trag un glont in cap, cum pot sa fiu asa incostienta. Tu nu esti asa, stiu. Dar tb sa-ti zic din exp mea.
    Al meu cel mare a facut cls 1 in Ro si dupa primul sem l-am mutat in alta clasa pt ca nu mai vroia la scoala, oricat il amenintam. Mi-am dat semama ca DOAMNA e de vina. Ok, am venit in Germania. Aici e suuuper lejer comparand cu Ro. Nu au decat 1-2 teme si alea sa complecteze cateva cuvinte in propozitii si sa faca 5-6 adunari... Nu primesc teme in vacante, nu primesc note decat din cls 3. Toata lumea relaxata. Dar dc lasi copilul asa la un moment dat (si vine brusc, nu te anunta) iti dai seama ca al tau e muuult in urma celorlalti. Toti parintii zic ca ei nu fac nimic cu copiii lor, dar mint. Nu zic eu asta, ci invatatoarea celui mic. Ea a zis sa nu credem, pt ca toti fac cu copiii in plus acasa.
    Te pup, te imbratisez si astept povesti.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate, lasa sa fie a mea in urma alorlalti! :))) Serios! Eu n-am traume d-astea. Copilul trebuie sa faca ce poate el sa faca, nu sa fie fugarit de la spate cu "teme" si cu chestii. Alea nu ajuta la NIMIC. Cine poate o sa poata orice. Cine nu poate n-o sa poata nici cu mama mamelor temelor si "lucratului acasa". Eu am terminat facultatea cu 8,50. Si liceul si generala la fel. Ala e nivelul meu de om care nu a lucrat acasa nimic niciodata :)))) Adica nah, sunt relaxata. Oamenii invata dupa posibilitatea lor. Trebuie doar sa le-o DAI. Adica posibilitatea. S-ar putea sa fii uimit de ceea ce un copil "prinde" in clasa. Eu una in momentul asta vreau doar sa fie FERICITA asa cum era ea la clasa 0 la doamna Naie... Atunci mergea la scoala cu bucurie si se intorcea la fel. A fost singurul an bun. Anul de la gradinita si anul din clasa 1 au fost naspa.

      Ștergere
  2. Va fi bine,sunt convinsă.
    Abia aștept povești de acolo,poze cu voi trei fericiți și cu locurile frumoase în care veți merge.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa gasiti totul exact asa cum va imaginati, sa aveti parte doar de experiente placute (ca "temele" vi le-ati facut, dar uneori realitatea bate filmul), sa va adaptati cat mai repede (presupun ca Mara va fi incantata de la inceput de faptul ca va avea ambii parinti alaturi si diverse de descoperit), sa va placa scoala cea noua (tuturor :)). Abia astept sa citesc povestea mai departe. Calatorie placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! Este pentru prima data cand intru pe blog si m-a impresionat ceea ce am citit (nu am avut timp sa citesc tot ... bineinteles) si puterea de care dai dovada! Bravo pentru curajul de a emigra, sunt convinsa ca acolo va fi bine! Eu caut ceva ... banal: 4 nopti cazare la 2 mai incepand cu 1 august. Nu am gasit nici un nr. de telefon, email sau altceva, asa ca te rog pe aceasta cale sa-mi spui daca gasim ceva liber la voi si la ce pret! Suntem eu, sotul meu si fii-ca mea de 15 ani. Adresa mea de email este: rox_iordache@yahoo.co.uk. Multumesc! Curaj si ambitie pe mai departe! P.S. Locuim in Ploiesti ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Rox! Nu avem nimic liber acum, imi pare rau. Detalii gasesti pe www.casa2mai.blospot.com. Cu email si preturi si tot. Mai jos in postarile de acolo ai poze.

      Ștergere
    2. Oooo, imi pare atat de rau ca nu e nimic liber! Mai ales dupa ce am vazut pozele! Fiicei mele sigur i-ar fi placut salteaua! Multumesc pentru raspunsul prompt si sigur vom incerca si anul viitor cu o intrebare la voi! Mai din timp ......
      Bafta multa pe toate planurile, meritati!

      Ștergere
    3. Pentru august oamenii au rezervat din februarie-martie la noi :)

      Ștergere
  5. BAfta Alexandra, sa va fie bine:). Am bagat un ochi pe orasel pe google maps. E frumos acolo:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hehe, multumim, Rox! E tare misto acolo, asa e. Ca un fel de Mangalia evoluata :)))))

      Ștergere
  6. Ai folosit deja Google Street View ca sa te inveti cu neighbourhood-ul? :) Eu vad deja ce magazine sunt prin preajma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DAAAA! Am fost cu omuletzul pe acolo dar pozele sunt mai de demult. Avem poze noi acum :)))))

      Ștergere
  7. AMR 2 zile. In a 3-a... pa Romania.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))))))))) Daaaaa! Si aici e o mega canicula deci stam practic inchise in casa. Si asteptam. Greu, frate cu asteptatul asta... Mara nu poate adormi seara decat foarte tarziu, eu mai mult ar patul decat sa dorm :)

      Ștergere
  8. Drum bun si calatorie usoara.

    RăspundețiȘtergere