duminică, 8 februarie 2015

Poveste de iarna

 - Tie nu ti-e frica? m-a intrebat ea in parcul Sinaii cand stateam amandoua zgribulite ca doua gaini in ger asteptandu-ne fetele sa se joace pana nu mai au a se juca. 
 - Ba mi-e frica de ma cac pe mine...mi-e frica de Schimbarea asta cum nu mi-a fost frica in viata mea de prea multe lucruri. Poate doar de moarte, dar ei nu i-am zis asta. 
   A inceput sa rada prin ochelarii ei de intelectuala. Am ras si eu si ne-am mai gandit inca odata cum o sa facem. Cum s-o dam la pace cu Schimbarea, cum sa ne organizam, cum sa nu murim de grija celor doua care se joaca in zapada la 20 de metri de noi. 

  De trei zile alergam prin Sinaia ca doua gaini decapitate, urcand si coborand strazi, munti, scari si vise. Si intrebandu-ne cum o sa facem. Ce-o sa facem cu fetele. Ei doi o sa fie bine...noi nu stim cum o sa fim....dar cum o sa fie cu fetele? Ele cum o sa fie? De cate ori ne afundam in discutia asta parea ca inotam in zapada mare de afara. Intr-o avalansa care ne ia si ne duce. Iar noi speram ca o sa ne duca unde trebuie. Adica unde vrem noi, nu unde vrea ea. 

  Trei ore dupa ce m-a intrebat daca mi-e frica eram in tren spre casa. Si trebuia sa dam explicatii despre un bilet cumparat online care avea o eroare pe el. Si "Nashii" au vrut spaga. Au vrut in felul ala "voalat" pe care doar un roman l-ar recunoaste. "Ce facem, doamna? Cum REZOLVAM?" au intrebat-o. Le-am zis ca rezolvam cu alt bilet cu chitanta, ca noua spaga nu ne place. S-au ofensat. A platit inca odata ceva ce platise deja. Ei au plecat ofensati de cele doua muieri care au dorit bilet cu chitanta. 

  - Iti mai e frica? am intrebat-o razand si cu inima batandu-mi in urechi de nervi si neputinta...
  - NU, a zis razand prin ochelarii ei de intelectuala...Nu-mi mai e frica...

14 comentarii :

  1. O sa fie bine. O sa fie si rau si diferit si nou, poate o sa vi se para ca vin prea multe deodata, bune si rele amestecate. Insa cand e sufletul linistit si vezi ca se poate, lasi relele sa vina si le razi in nas. Asa ca astept sa ne spui cand va fi bine si cum e atunci cand incepe sa fie din ce in ce mai bine :D >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Om vedea, Onitzzo draga...om vedea ce si cand. Deocamdata sunt in pas de dans...nici in sus nici in jos...atarnata intre doua lumi. Astept rezultatul cu la fel de mult interes ca si voi! :)

      Ștergere
  2. S-aveti drum bun si adaptare usoara, oriunde v-ati duce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu te cunosc doar din ce scrii si abia astept sa scrii. SI vreau sa-ti spun ca abia astept sa pleci!!!! Sunt convinsa ca voi citi cu totul altceva, cam cum ai scris cand ai fost in Suedia.
    Din ce ai scris azi, am inteles ca mai pleci cu o prietena. Atunci va fi si mai bine si mai usor. Va tin pumnii, dar sunt sigura ca va fi totul OK.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Carmen draga mea, multumesc! Sa speram! Va anunt despre detalii cand o fi cazul dar va rog pe toti sa va ganditi la noi cu energii bune!

      Ștergere
  4. Si mie mi-a fost frica. Si cand am ajuns aici m-am pus jos, am oftat si am inceput sa rad, oare de ce mi-era frica? Nu spun ca n-a fost greu, mai ales la inceput, dar spun ca a meritat fiecare minut de frica :-))) Drum bun!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai mai ca inca n-am plecat...deocamdata suntem la granita cum s-ar zice... Sa te gandesti cu toata energia aia buna a ta la noi, please! Concentreaza-teeeeeeeeeeeeeee! Sa vedem ce iese! Love iu si multumim pentru toate incurajarile din ultimii ani!

      Ștergere
    2. Cu toata energia aia buna a mea eu v-am vazut deja plecati :-) Na stai asa, ca ma concentrez tare de tot :-) Va pup, love iu bec!!!

      Ștergere
    3. Asa, asa, proiecteaza imagini in Univers! Asaaaaaaa!

      Ștergere
  5. buna seara!va citesc mereu,comentez rar....nu stiu cit inseamna pt dmv ,dar vreau sa stiti ca va tin pumnii din tot sufletul ca dupa ce veti ajunge unde doriti sa va fie liniste si pace in suflet si sa va puteti bucura de alegerea facuta.multa sanatate dmv si familiei si adaptare lina/usoara pt toti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Curaj, gaina ca te tai! Sa ma fi vazut pe mine la "exod" ce emotii am avut! Acuma, n-o sa ma ascund dupa deget ca a mers tot ca uns dar nu m-as mai intoarce neam!
    O sa fie bine! Am lansat toate energiile pozitive de care sunt capabila a fi in stare.
    Carmen

    RăspundețiȘtergere