joi, 13 februarie 2014

N-am nici o sansa!

  Probabil e o combinatie intre decizia de a o da la gradinita "tarziu", dupa 5 ani, cu minime suferinte pentru ea si faptul ca ea asa s-a nascut, doritoare de a invata lucruri legate de scris si desenat. La 1 an si jumatate cand i-am pus masuta ei de la Ikea cu scaunelul ei pe care atunci nu se putea sui singura... nu ma gandeam decat ca o sa manance confortabil. Nu m-am gandit ca o va atrage desenatul cu orele, scrisul de litere de una singura ca si cand nimic n-ar fi mai simplu. 

  Ii place la scoala. N-am nici o sansa sa incerc sa chiulesc! Azi era o zi scurta, ieri fu una scurta din cauza de religie la care nu participam (manualele in care ni se spune ca daca copilul nu e cuminte va muri calcat de masina nu ne atrag) si vineri e scurta de obicei, asa ca aseara m-am gandit eeee, las' ca nu mai pun ceasul sa sune la 7 si nu mai mergem ca n-are rost sa ne trambalam pentru doua ore. Asa ca am oprit alarma si m-am culcat. La 7 si 10 m-am trezit cu o manutza care ma batea pe umar. M-am intors, soricelul meu cu ochii mari (dimineata nu stiu cum ca parca sunt si mai mari si mai frumosi, asa carpiti de somn)... ma batea pe umar "MAMIIII, mie mi-e teama sa nu intarziem!" si imi arata ceasul panicata. 

  Mi-a venit intai sa plang (de somn) apoi sa rad (era funny) si apoi sa ma minunez! I-am zis ca ma gandeam sa nu mergem si m-a informat ofensata ca ea trebuie sa le dea maimutzoii din hartie la colegii ei. Ii pictase ieri. Mna, m-am carabanit jos din pat si m-am dus. N-am nici o sansa sa chiulesc cu copilul asta! Nu stiu cu cine seamana. Eu ca eu, ca m-am straduit sa trec prin scoala cat mai bine (desi am urat-o pana am ajuns la facultate), da' taxu a fugit de scoala ca dracu' de tamaie toata viata lui :)))))

  Si azi a zis ca ea vrea sa mearga singura la scoala si ca ii pare rau ca nu poate trece strada singura. Avem un bulevard mare (exclus sa o las sa il treaca singura acum) plus inca 3 stradute mici dar pe care se circula si mai ales se circula de catre masini de scoala cu dezorientati care nu gasesc frana din prima. Asa ca am trecut-o toate stradutele si dupa ultima s-a dus singura restul de drum. N-am plans desi imi venea... Mi se parea atat de mica. Un pitic cu ghiozdan rosu. 


4 comentarii :

  1. Eu am fost tocilara. Nu mi-a placut sa invat, dar m-am prins ca daca fac asta in mod regulat, e mai simplu sa trec la toate cu note mari si efort minim. Si bonus, ai mei erau dispusi sa treaca cu vederea multe scapari cand aveau copil de nota 10. Deci comoditate pe toata linia. Spre deliciul fostilor colegi, tocilara scolii s-a maritat cu "badass"-ul scolii, cand se intampla vreo magarie, eram sigura cine e vinovatul intotdeauna. Adica din ala, super destept, dar la care-i fuge mintea la toate minunile, nu la ce si-ar dori parintii si profesorii ;-). Si ne-am procopsit cu una bucata copil (al mare) care e disperat de dragul scolii, fix ca Mara. Lui chiar ii place, el se distreaza, el mi-a plans o ora ca de ce nu-l las sa mearga la scoala cand avea gripa si temperatura 40 si ii tremurau genunchii de nu putea sta biped de slabit... dar el vrea la scoala, ca-i fun... Nu stiu de unde, de la parinti sigur nu vine elanul asta, cred ca totusi scoala si modul de predare sunt de vina ca-i place asa mult :-)))) Dar te inteleg, chiar astazi ma gandeam cu disperare ca multi ani de-acum inainte, nenorocirea aia de ceas o sa-mi sune in creieri la 6:45 si n-am incotro decat sa sar din pat (asta e un eufemism, eu nu sar nici treaza din pat)...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))))))))))) frate eu mai sar maxim doi ani si dupa aia sa se duca singura zic :D

      Ștergere
  2. Fii linistita, o sa-i treaca entuziasmul curand! Ca nu-i scoala romaneasca un paradis care sa-i atraga pe copii oricat de insetati de cunoastere ar fi ei. Te vad eu prin calasa a cincea, a sasea, cum te vaiti ca a inceput sa chiuleasca! Si fi-miu era elev model in primii ani, se scula singur, manca, se echipa si pleca tot singur la scoala ca eu eram la munca, apoi a descoperit salile de internet. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salile erau facute de barbati-miu! Alt chiulangiu de marca :)))) Lasa ca una peste alta cred ca fi-tu e ok la ora asta asa ca zic ca e bine! Astept aia cu chiulu' ca asta cu "hai la scoala" n-o inteleg deloc :))))

      Ștergere