duminică, 16 februarie 2014

Culori

  
 Mancare de iepure cu ardei copti si orez cu turmeric si rozmarin. Am fiert iepurele in oala cu presiune, l-am dezosat, am pus carnea impreuna cu ardeii copti, bulion si condimente sa dea intr-un clocot. Gata. Am fiert orez in zeama de la iepure, am pus turmeric si rozmarin. Gata. A iesit asta:




  Foarte bun. Merge cu orice carne va place, daca e una moale se poate inabusi in tigaie, nu e necesar fiertul. Ze yumm! Si sanatos! Mara a zis ca e ca un soare :) 

21 de comentarii :

  1. Răspunsuri
    1. Minunat si foarte simplu daca ai ardei copti de asta vara in congelator cum am eu :)

      Ștergere
  2. Care e faza cu ardeii copti? Sunt mai buni in mancare decat aia cruzi?

    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai o mancare de ardei capia copti are gust de ardei copti. O mancare de ardei fierti...cred ca are gust de ardei. Adica amar. Ardeii sunt copti asta vara ca pentru salata si curatati de coaja. Mancarea e delicioasa.

      Ștergere
  3. Daaaaaaa.....delicioasa pana si cu banalul piept de pui. Dar eu prefer smantana in loc de bulion...merita incercat :D ( si cu putina mamaliga in loc de orez). Yamy-yamy :))
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine, bine, da iepurele? Iepurele de unde-l luam?:) Si-mi place cum face tu orezul cu turmenic. Arata si bine si nici nu ma indoiesc ca e si foarte, foarte gustos. De iepure nici nu mai spun. Arata si bestial, si la gust probabil e la fel. Dana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paiii daca n-ai foarte multi bani sa-l iei de la Carrefour sau Selgros (in Ploiesti aduc uneori) iei ca mine de la Maneciu Prahova, de la un baiat care ii creste :) Daca vrei sa mergi pana la el iti dau detalii :)

      Ștergere
  5. Cat pe ce sa te intreb cum faci de-ti iese orezu asa galben, ca i-am pus 2 lingurite de turmeric si tot ca o zeama chioara arata. Da' azi dimineata dupa ce se racise arata si al meu galben si frumos. E drept ca aseara ma uitam la el la lumina becului de la hota. Ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) E de la bec, Ady, ca se ingalbeneste imediat oricat de putin turmeric ai pune. Ba mai si pateaza oalele :) Dar ajuta la inflamatii si la dureri de incheieturi deci merita. Plus ca e foarte bun la gust.

      Ștergere
  6. Fierbea in oala de inox.:-) majoritatea petelor de pe oalele mele emailate se duc dc umplu oala de apa, pun 2stropi de domestos si astept minim o ora-pete de ceai,cafea,presun ca iese si galneneala
    Ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domestos in oalele de mancare? Mai bine patate.....

      Ștergere
    2. Anonim, daca te si semnai poate nu suna atat de urat. Stai linistita ca nu-ti da tie Ady sa mananci din oalele ei, de ce ti-ar pasa tie ce face ea la ea acasa? :)))))

      Ștergere
  7. Da, domestos in oale. In definitiv si maglavaisurile cu care imi spala dentistul cariile sunt pe baza de aceeasi substanta. Oricum, folosesc doar pe oale emailate, fara smalt sarit si clatesc ffff bine. Ady.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar ma gandeam la clorul de la dentistul de saptamana asta. Mna. Clor. Nu e bun de baut dar se spala de pe oale.

      Ștergere
  8. M-ai innebunit cu iepurii tai! Esti mai rau ca o vulpe, noroc ca astia se inmultesc repede, n-apuci sa-i faci specie pe cale de disparitie. :)) Bine ca nu poftesti la capre negre! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce sa fac doamna daca imi da baiatu' de la Maneciu iepuri buniiii! Cu 25 de lei kilu curatat si fara cap. Carne curata nu hormonata. Si ne mai si plac! :)

      Ștergere
  9. Sa va fie de bine! Intr-adevar ne inspira. Dilema: turmenicul este iute? Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, deloc! Nu e iute! Are un gust...pamantiu daca il gusti asa simplu. Pus peste orice chestie cu carne amplifica gustul si e foarte, foarte bun. Nutty flavour.

      Ștergere
  10. Se poate folosi curry in loc de turmenic? Adica, ai folosit/ce parere ai? Alina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur! Acum depinde daca e doar pulbere de frunze de curry (la noi n-am vazut) sau e "amestec curry" care e un amestec de vreo 5 condimente printre care si turmericul. Daca iti place curry e perfect! Mie nu-mi place deloc asa ca pun turmeric si rozmarin macinat.

      Ștergere