marți, 12 noiembrie 2013

Din seria parintii sunt prosti. Azi concursul Eurojunior.

   Pai...a trecut o luna de la maretul Concurs Piciul cand, ce sa vezi si sa nu crezi (decat daca traiesti in Romanica asta jmecherica)... Afis. Concurs Eurojunior. Astia nici nu s-au mai obosit sa faca un afis d-ala colorat, au pus-o pe doamna sa scrie pe o foaie cum ca ar costa 14 lei de caciula si ca nu-s disponibile decat 20 de locuri!!!

  Ieri cand am luat-o de la scoala, Mara a zis uite, mami, sa citesti acolo a scris doamna ceva pentru voi. Am citit, am ras si i-am zis "nu mami, nu e pentru noi, o fi pentru altii". Am vazut-o ca parca se intristase si i-am spus sa aiba incredere in mine ca de 14 lei mai bine ii iau eu o jucarie decat sa ii imbogatesc pe niste baieti destepti cu pile pe la ministere. N-a priceput cu ministerul da' cand a auzit de jucarie s-a bucurat :)

  In cazul de azi, intram pe site si aflam ca, uimitor, Asociatia pentru Tineret Olimp ne ia 14 lei. Alta fundatie cu posesori necunoscuti si cu o adresa de casuta postala. Phiiii, ce surpriza. Dupa aia citim despre "marile premii" dar si despre directorii care inscriu cei mai multi copii si care sunt trecuti in nu stiu ce "clasament judetean". Acolo nu se specifica ce "premii" primesc directorii. :)))))

  Au pus pe site si "parteneriatele" pe care le au cu nu mai putin de 32 de judete din Romania. Facem un calcul scurt? Cati elevi de clase de la Pregatitoare la clasa a 8a? Da, asta e concurs pana la a 8a!!! Cati elevi or fi in 32 de judete ori sute de scoli ori 14 lei pe cap de vita furajata???

  Or fi niste milioane? La prima cautare pe net Institutul de Statistica mi-a zis ca erau vreo 1.800.000 prin 2008. Hai sa zicem ca n-or ajunge cu concursurile astea si la Poplaca. Or ramane un milion? Si Asociatia asta mai are un concurs, de limba engleza. Dar asta putem intelege noi astia...astia cativa de cititi pe aici si nu sunteti trepanati la cap. Ceva oameni care au mai frecat si vreo banca pe la scoala, s-au mai scapat si la cate o facultate...mna... Ce faceau parintii din clasa Marei azi dimineata? Pai se bateau pe locurile de la concurs, ca-s "doar 20"!!! O fetita plangea de spaima ca i-a zis unul din gemeni ca ea nu e inscrisa, ca n-a mai apucat loc iar maica-sa o mangaia sa stea linistita ca a avut grija sa o trimita ieri pe bunica cu banii sa nu piarda locul :))))

  Se bate lumea sa ii faca milionari in euro pe niste domni. Culmea e ca pe inspectorul general pe Prahova care aparea in documentul semnat intre Olimp si Inspectoratul Judetean, il cunosc. Insa nu cred ca m-as apuca sa il intreb vreodata la ce foloseste acest "parteneriat" cu oamenii astia care iau multi bani ca sa ofere nimic, pentru simplul fapt ca nu cred ca stie nici el. De fapt nu nimic, ce ofera ei e mult mai nasol: e porcaria de competitivitate prost inteleasa. E ideea de a fura de mici, de a primi note contra bani si premii pentru ca au raspuns corect la niste intrebari penibile (le gasiti pe site)

  Azi erau afisate rezultatele de la Piciul. Oameni buni, documentul venise de la Asociatie pre-printat cu nota 10 in dreptul fiecarui elev!!!! Doamna care insa e de moda veche si nu crede in boismul cu "toti am luat 10" scrisese cu rosu peste notele de 10 note de 9 si 8. Deci cat de penibil e asta? Cat de gresit din toate punctele de vedere posibile? Pai cam atata de gresit...E fix la nivelul parintilor tampiti care au impresia ca loaza lor e cumva "pe primul loc" la ceva pentru ca au platit ei 12 sau 14 lei. Iaca mostra de gandire de la un cititor care a comentat la postul anterior dupa cum urmeaza:

"Pai bine oameni buni,nu va trage nimeni de maneca sa va inscrieti copilul la acest concurs.
S-a gasit aceasta persoana Alexandra Albu care foloseste un limbaj mega academic,in acord
cu studiile care se lauda ca le are si care scrie *deacord *.poate daca participa si ea la acest concurs de 12 lei ar fi invatat sa scrie corect.
Mentionez ca NU AM NIMIC!!! in comun cu sistemul de invatamant,sunt doar un parinte al carui copil este incantat sa participe la acest concurs si da !!!,dau 12 lei ; nu stau sa fiu invidios pe altii ca nu am descoperit eu gaura din macaroana.
Sunt atatea alte chestii de pe la edituri care se cumpara si se repeta la nesfarsit si nu va baga nimeni mana in buzunar.Este strict optional Fratilor!!!!
Oameni frustrati!!!!!!"



  Shhh, liniste! Incepe concursul Eurojunior. Verisorul lui Piciul! Eu acum sunt extrem de incantata si astept cu mare interes sa aflu despre toate concursurile astea. Chiar sunt curioasa sa aflu cate Asociatii si Fundatii iau banii la niste fraieri. Pana la urma, citind comentariul de mai sus, pe bune ca imi vine sa imi fac o Fundatie. Concurs de impletit muci la Clasa Pregatitoare. Cred ca o sa fie de mare succes.  Ba chiar o sa le zic ca trebuie sa plateasca si fiecare parinte, ca parca 14 lei e cam putin. Ba chiar si bunicii. Si verisorii de gradul 1. E, hai, bine, si 2...

22 de comentarii :

  1. Ca multi dau fie pentru ca inteleg (gresit) ca este obligatoriu,este una,dar sa te agiti sa dai ca sa nu pierzi ''locul''...Hai sa iti spun cum m-am lecuit eu de concursuri de-astea.M-a rugat o prietena sa citesc ceva compuneri care concurau la un concurs.Copiii erau in clasele primare,compunerile erau disponibile online,impreuna cu regulamentul concursului.Citesc,imi place tare o compunere,dau mai departe si altora fara sa le sugerez insa ce mi-a placut mie,constat cu bucurie ca au facut aceeasi alegere,bun.Pe cand ma bucuram ca pustiul cu compunerea era printre primii (punctajul era actualizat zilnic),aflu de la cineva...ca...un parinte cu influenta si care lucreaza intr-una dintre institutiile de stat...plateste persoane cu cunostinte de informatica sa ii voteze copilul.Cum? Prin ceva procedura care ii acorda copilului respectiv zeci de voturi pe secunda,cu ip-uri din Thailanda,Singapore,etc.Copilul a castigat,evident cu o diferenta izbitoare fata de toti cei participanti din toata tara.Ei,cum nu au observat organizatorii??? Au la indemana niste filtre,totusi.
    Astea sunt niste chestii atata de murdare,incat nici nu am stiut ce sa fac.Sa fi contactat organizatorii? Ar fi avut rost? Oare? Cat despre copilul castigator,mare perdant,dupa mine si parintele,incalificabil.Daca progenitura a stiut la ce metode a recurs taica-su ca sa ii asigure locul prim,ramane cu impresia ca indiferent de cat de bun sau nu,este,taica-su va apela oricand la orice mijloace ca sa ''ia fata'' altora.Ba copilul mai si considera in regula,treaba asta,doar genitorul este adult,model pentru el si are si influenta.Daca nu a aflat juniorul,atunci traieste cu impresia falsa ca a fost chiar cel mai bun,chestie care ii va dauna,categoric,mai incolo.
    Ce concursuri? Ce corecturi? Ce corectitudine? Banul sa iasa si sa traiasca si turma legata la ochi dar plina de orgolii a parintilor.Multi dau gandindu-se ca vrea copilul,ca nu-i o avere,ca asa-i la scoala,ca asa-i sistemul...fara sa isi dea seama ca alimenteaza o hidra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil era unul de la organizatori, ai impresia ca aia nu stiau? Bai, e penibil, asta e tara SPAGII! Sub toate formele ei.

      Ștergere
  2. uite că de concursul ăsta n-am auzit până acum, dar nu-i timpul trecut...

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a placut sfarsitul si propunerea ta de concurs..am inceput ziua cu zambetul pe buze...Rodica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Rodica, sa radem! Ca altceva n-avem ce face. Azi era alt afis cu alt concurs Piciul Super sau ceva :))))

      Ștergere
  4. domnii de la olimp pastoresc si concursul piticot, din invatamantul prescolar. de asta nu stiai nu?:)) Anul trecut au avut un profit de vreo 100.000 de euro oficial. Si venituri de vreo 200.000. Deci rata de profit de 50% nene:)). Imi fac si eu asociatie d-asta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiam da' le iau pe rand si le prezint pe masura ce mi se cer bani :))) De aia zic sa mai informam lumea domnule, asa ceva e inacceptabil. Profita de fraieri. Nu ca as iubi fraierii, dar pe unii ii obliga invatatorii sa participe!

      Ștergere
    2. eu m-am socat sa vad ca exista si la gradinita...In grupa mijlocie, bang, doua concursuri.

      Ștergere
  5. Chiar ieri a trecut o vecina pe la mine si-mi povestea super-incantata ca al ei copil (grupa mijlocie, deci 3-4 ani) a primit diploma la nu stiu ce amar de concurs din asta :D Era super-incantata, vecina, la modul sincer, de performantele copilului. Acuma, ca toti din grupa si chiar din gradinita primisera exact aceleasi diplome...ce mai conteaza? Totusi, copiii primisera si o carticica de colorat pe langa diploma, deci macar au capapat ceva de aia 12 lei pe care i-au dat parintii.
    Noi am avut noroc de o invatatoare foarte ca lumea, tot timpul ne zicea: "daca doriti, exista posibilitatea sa va inscrieti copilul la concursul X sau Y, dar eu sincer nu va recomand, nu cred ca merita." Cam singurele concursuri la care a fost copilul meu in clasele primare au fost din categoria Cangurul (era la matematica, parca de la o varsta incolo si la stiintele naturii, nu mai stiu) dar e un concurs care are loc in toata lumea, e asa, mai de traditie. Pe urma, din cls V, a fost la olimpiade.
    Maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai le da cate un pix sau ceva ca sa nu simta ca n-au primit nimic. Probabil in total chestii de 2-3 lei. Restul e profit :)

      Ștergere
    2. nici macar atat la EUROJUNIOR, doar dezamagirea copiilor ramane

      Ștergere
  6. Alexandra Albu, e firesc si normal sa existe oameni pe lumea asta care nu au aceeasi opinie ca si tine. Si normal ar fi sa nu-i consideri "fraieri" si "tampiti" doar pentru ca gandesc altfel. E o lume libera, pana la urma fiecare are dreptul de a se exprima asa cum doreste.
    Pana la urma asa iti demonstrezi "clasa" si educatia.
    Daca esti asa in forma, incearca sa schimbi ceva in sistem! Aici e marea incercare. Altfel, felul in care te exprimi imi suna a incrancenare si a frustrare...
    Insa, strict legat de subiectul abordat sunt de acord cu tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place mult cand un Anonim mi se adreseaza cu ambele nume pe care le port...fara sa realizeze penibilul profund al situatiei. Aici nu e vorba de opinii ci de niste oameni care ii fura pe altii. Pentru ca practic despre asta e vorba. Frustrare? Eu nu dau bani asa ca n-am pentru ce sa ma simt frustrata, poate doar pentru un sistem corupt pana la os. Pe care nu, nu intentionez sa il "schimb" eu, ca daca se putea asta o faceau altii demult. Gen in 1989.

      Ștergere
  7. Ma cheama Dora Stanciu. Nu v-am urmarit pana acum si nu intentionez sa o mai fac, am ajuns intamplator pe blog-ul dvs, si mi-a fost lene sa ma autentific.
    Multa sanatate va doresc, si fiti ingaduitoare cu parintii. Nu crutati insa sistemul!
    Va doresc toate bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Dora, nu pot fi ingaduitoare cand "fenomenul" creat de acesti parinti care se bat sa dea spagi in sistem ne afecteaza si pe noi astia care pricepem ca acesti bani nu ne fac copiii mai destepti, nu ne imbunatatesc scolile. Doar ii imbogatesc pe niste jnapani. Iar multi din parintii astia habar n-au unde merg banii si nici ca isi pun vreo secunda problema ca nu e ok sa li se ceara aceste sume de n ori pe an. Parintii corup sistemul. Daca nu ar da nimeni jnapanii n-ar mai exista.

      Ștergere
  8. De acord cu "hamesitii" in al caror burtoi ajung banii nostri. Dar eu continui sa-mi trimit copii la concursuri. Pe toti. Si au varste de 16,10 si 7 ani. De la a 5 a in sus nu prea ne mai zbatem pe la concursuri. Vin olimpiadele,gratis,grele si foarte utile din punct de vedere intelectual. Un lucru nu inteleg. Ce le trebuie mai fratilor olimpiada la sociologie? In fine..
    N-am scapat inca de concursuri. Mai ramane Nea Cangur :) Pe numele lui Povestile Cangurului. Se tine la limbile straine engleza si franceza si,romana binenteles.
    Nu stiu daca cineva de pe aici este familiariza cu Cangurul. Va initiez eu :)
    Cangurul este un concurs de tipul "citeste si vezi daca ai inteles". Primeste un 10 in orice caz (indiferent de rezultat) pe care dai 19 lei. Mai bine rotunjeau la 20..ca doamnele profesoare nu au una bucata leu sa dea rest copilui meu.
    Dar sa revenim cu cerinta. Copilul meu de 16 ani merge anul acesta pentru a doua oara la romana si pentru prima data la engleza. Banuiesc ca ambele se desfasoara cu aceeasi cerinta. Ti se da o carticica (dar muuuulte pagini nene) si doua ore la dispozitie (sau 3,nu mai stiu sigur),timp in care citesti textul pe paragrafe (anul trecut a fost o piesa de teatru scrisa de Shakespeare) si dupa fiecare paragraf raspunzi la o intrebare. Fiecare intrebare are niste variante de raspuns din care trebuie sa legi una. Intrebarile sunt toate referitoare la text,mai putin una care anul trecut i-a pus in dilema in ce an a scris Shakespeare. Bine ca bucata mea de copil invatase despre el la engleza. Anul asta nu stiu ce va fi. Cert este ca la un moment dat devine foarte interesant. Concursul asta ne invata copii sa riste pe proprie raspundere. Variantele alea de raspuns au un S in coada. Ce inseamna S? Inseamna SIGUR. Copilul bifeaza B sa zicem. Si stie ca e raspunsul corect. Stie SIGUR. In cazul asta bifeaza S dupa ce l-a bifat pe B. Si daca B este intr-adevar corect,primeste puncte in plus. Daca B e gresit,primeste mult mai putin decat daca ar fi bifat doar B fara S. Ati inteles voi..Cum copilul meu e genul "eu ma risc" a iesit pe locul 2 in scoala lui. Dar a primit o diploma sau ceva? Nu..desi se promisese mai mult decat diplome.
    Si pentru copii mei mai mici am destule concursuri gen Eurojunior.
    Asa ca cei 19 leuti plus alti leuti mai mici pentru concursuri gen Eurojunior se duc in buzunarele cuiva. Dar pana la urma ce rau fac? Daca eu am sa dau,dau. Si nu incurajez vreun comportament jalnic.
    Dar concursurile astea sunt si ele bune de ceva. Dezvolta ceva in copil. Un spirit de competitie,bucuria ca e mai bun decat alt coleg (chiar daca e o facatura concursul) si invata cum e sa concurezi impotriva altora (iar de asta ai nevoie la alte examene importante din viata). Sigur ca Piciul si Eurojunior poate nu sunt atat de competitive. Dar Cangurul,chiar daca e o facatura,e ca un examen. E o simulare. Copii invata sa se concentreze si sa se descurce fara sa traga cu ochiul la vecinul. Exista si o parte buna in concursurile acestea. Iar la clasele primare cred ca este destul de important sa obisnuit copii cu termenul "concurs",pentru ca implica ceva mai mult decat un test.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. problema e ca nu le foloseste la nimic. vor invata sa se concentreze mai tarziu, la examene. pe gratis! :)))) spiritul de competitie e extrem de daunator. la orice varsta :)

      Ștergere
  9. „spiritul de competitie e extrem de daunator. la orice varsta”, vă rog dezvoltați această idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://homeschooling.urbankid.ro/2010/02/16/este-vreodata-competitia-adecvata-intr-o-clasa-bazata-pe-cooperare/
      Nu credeam sa ajung sa il citez pe Alfie da' poftim!

      Ștergere
  10. Eheee.... mai e mult pana departe! Totul se reduce la o societate de consum care se lasa consumata de cei care "pot". Altfel spus mereu vei fi calcat pe grumaz daca pleci capul, si nu poti sa innoti imptriva curentului. Pe aceasta se bazeaza si "baietii destepti" ; mereu vor fi destui care iti vor spune persuasiv ca nu te obliga nimeni , mereu vor fi cadre didactice (in ultimul timp imi place sa le spun slujbasi la scoala) care te vor convinge ca e pentru binele copilului sa se invete cu competitia.... bla ,bla, bla. Poftim? Competitie? Eu tot nu pricep care competitie, care copii...eu vad doar afisare de orgolii parintesti dornici sa-si afiseze vitrina cu diplomele odraslelor. Pe vremuri bunicile si tanticile stergeau bibelourile de praf , vitrina a ramas aceasi noi am schimbat doar continutul. Scoala se transforma ajutata de noi toti, parinti si slujbasi , intr-o masa mercantila fara forma si fond.

    RăspundețiȘtergere