sâmbătă, 14 septembrie 2013

O zi minunata. 34.

  Fuse si se duse ziua mea. O zi frumoasa de 13 septembrie asa cum au fost toate pana acum. Mama mea m-a invatat de mica ca ziua de nastere e o zi speciala orice s-ar intampla. De cand traiam noi trei (eu mama si bunica) in doua camere la un total de vreo trei cutii de chibrituri. Si cand ea imi facea ziua de nastere asa de frumos si "fastuos" pentru vremurile alea de lipsuri incat ziua mea era chiar cea mai importanta din an. Mai importanta decat Craciunul pentru ca de Craciun nu veneau copii in vizita! Si nu erau nici baloane!

  Pe cand mama inghesuia 11 adulti intr-o bucatarie de 2,5 metri patrati. Da, nu glumesc! Acolo stateau adultii. In bucataria aia. Se luau in brate, se inghesuiau si radeau pana lesinau. Iar noi copiii zbieram prin cele doua camere disponibile. Intr-un an, din chiuveta din bucatarie a inceput sa iasa APA NEAGRA. Asteptam musafirii si mama nu terminase tot ce avea de facut. Si chiuveta s-a umplut cu apa de canal. Care a inceput sa curga pe jos. Tin minte cum mama aduna apa si strangea din dinti...atunci am vazut-o prima data furioasa dincolo de limite. Odata apa stransa...musafirii au venit si petrecerea a fost minunata ca de obicei. 

  Asa ca azi cand primul gand mi-a fost ca nu e Marius pe aici...mi-am adus aminte de chiuveta din care iesea apa neagra. Si mi-am dat seama ca de fapt sunt fericita. Ne-am dus la magazin, am cumparat multe chestii  de imbracat rosii pentru Mara...ne-am intors si am inceput sa facem de mancare. Maine avem musafiri. Pe seara a venit prima dintre prietene...si ne-am tot ras pana cand era sa lesinam. De 34 de ani eu rad.

  Rad si cand imi vine sa plang. Azi mi-a venit sa plang cand un prieten de-al nostru...nici nu stiu cum sa ii zic ochelaristului, ca e un om mai vechi in viata lui Marius dar mai nou in viata mea...mna, ca un fel de om cum ar veni el...care m-a sunat sa imi zica la multi ani si sa ma intrebe asa intr-o doara cam pe unde locuim noi, apoi,  10 minute mai tarziu a aparut la usa cu un buchet mare de flori. Un om pe care l-am vazut de cateva ori in viata mea. Ma uitam dupa "camera ascunsa", pe bune...dupa ce a plecat am lacrimat ca proasta. Un gest de milioane. Probabil cea mai tare surpriza pe care mi-a facut-o vreun om viu pana acum. 

  Si maine, adica azi, ca a trecut de 12, o sa mai vina niste oameni misto rau, o sa mancam si o sa fie frumos. Cel mai mare dar pe anul asta imi e viata care incepe sa fie normala. Si copilul care luni merge la scoala. Si prietenii foarte buni pe care ii iubesc si carora le multumesc din suflet pentru tot ce au facut intotdeauna pentru mine. Deosebit ii multumesc Ioanei, care acum doi ani cand eu eram in negrul cel mai negru si cand nimeni nu intelegea nimic, in toamna cea mai groaznica a vietii mele...mi-a fost acolo. In greul cel mai greu. In apa mea neagra din canal. Ea, care anul trecut si-a luat bebelusul si a venit la 2 Mai ca sa fie langa mine de ziua mea.  Si ii multumesc lu' Mo ca ma iubeste si ca ma lasa sa o iubesc inapoi. Si ii multumesc Gabrielei ca maine vine incoace tocmai pentru mine, si tocmai pentru ca stie ca fetele noastre o sa fie asa de fericite impreuna...Ah, ce oameni am langa mine!

  Si voua, cei ce intrati pe aici, ma cititi si va bucurati de mine asta care sunt eu, va multumesc mult, va astept sa ne cunoastem si pe viu, ca prin scris nu e niciodata suficient. Am intrat in al 35-lea an din viata. Sunt inteleapta! Not!

  

14 comentarii :

  1. La multi ani,sanatate si bucurii! Si ziua mea tot ieri a fost :-) :-) cu drag,maria

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici o apa nu-i prea neagra daca exista cineva care sa te tina de mana si sa te ajute sa treci prin ea! Sa petreci minunat alaturi de prieteni. Un gand bun si un zambet si din partea mea.
    Cum adica cea mai tare surpriza pe care ti-a facut-o "un om viu"? Ce, si tu ai o Mamare trecuta de mult la cele sfinte care iti tulbura existenta cu surprize?:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Adica asa un om viu la suflet :))) Mamare d-aia n-am da' cred ca Nora cand o trece in partea aialalta o sa ma tot caute :)

      Ștergere
  3. Te citesc mereu!Felicitari pentru modul in care scrii...reusesti sa intri in sufletul oamenilor!Imi permit sa-ti urez "La multi si binecuvantati ani!"Sa-ti ajute Dumnezeu sa treci "razand" prin viata! Lili

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet, Lili! Si sa comentezi mereu, sa vorbim, sa ne cunoastem :)

      Ștergere
  4. La multi ani multa sanatate si fericire scz de intarziere te citesc de mult timp dar de comentat deloc
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani! Imi place de tine, zau. Si mi-ar placea daca ar fi postarile mai dese :D
    p.s. Abia astept sa aflu despre prima zi de scoala :)

    Ana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Ana! Si mie mi-ar placea sa fie mai dese postarile da' ce sa facem ca n-apuc :)

      Ștergere
  6. Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa muuuuuuuuuuulti aaaaaaaani!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar daca nu am o buna dispozitie si te citesc, totul se schimba si imi dau seama ca niciodata necazurile mele nu sunt chiar asa negre, iar in lume mai exista zambet si il gasesc la tine intotdeauna :) La multi ani, sa ne traiesti frumoasa, cu sufletul deschis si zambaret, iar viata sa fie de un milion de ori mai buna cu tine si cu voi, sa ajungeti la limanul pe care il cautati si doriti, impreuna, mereu impreuna, pentru ca asa trebuie sa fie! La multi ani! Si inca o data si inca o data si inca o data... :))) >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu cand nu am o dispozitie buna si vin comentarii ca ale tale, totul se schimba, Onitzza draga! Multumesc din suflet pentru vorbele minunate!

      Ștergere