marți, 9 aprilie 2013

Cronica de film din spital

   Azi am fost sa o vad ca sa ma lamuresc daca arata la fel, mai bine sau mai prost decat arata duminica la ora 12,30 cand am plecat eu de acolo. Ieri a fost mama la ea iar ea nu era acolo duminica asa ca nu stia. Arata un pic mai rau. Poate pentru ca ii drogheaza cu diverse si evident ca orice ai avea ai mult mai rau cand esti sub sedative. Am stat cu ea, am pus-o sa pronunte clar, daca se concentreaza ii ies cuvintele corect ceea ce ma face sa cred ca e ok, sau ca va fi ok cand o vor lasa in pace cu sedativele. 

  In salon inca trei doamne. Una e pe alta lume, a venit odata cu noi in seara aia...pareza pe o parte...mintile pe alta planeta. Azi striga dupa nora-sa care evident nu era acolo. O babutza cu basma langa patul Norei. O babutza din aia clasica de la tzara, legata la cap si cu o moaca specifica. Simpatica foc. M-a intrebat cati ani are Nora si cand a auzit ca are 89 a inceput sa rada "aaaaa, pai atunci doamna e bineeeeeee"...:) Dupa care ne-a intrebat pe mine si pe matusi-mea cam asa:

 Ea: doamna, nu va suparati, ati vazut aseara Soleimanu' ala? 
 Io: poftim?
 Ea: Soleimanu' doamna, la televizor, filmu' ala
 Eu: nu stiu doamna, nu cunosc.
 Matusa: ah, s-a uitat mama ca era la mine, io tricotam da' am mai aruncat cate un ochi. S-a trezit ALA!
 Ea FERICITA: s-a treziiiiiiiiiiiiiit? nu mai ie mort? aaaaaaaa (insert big ranjet fara dinti)
 Eu: (insert hohote infundate)
 Matusa: nu mai rade ma ca sunt astea disperate cu Suleiman
 Bunica-mea: ce zice doamna? Ii explic ce zice si face: aaaa pai si io m-am gandit ca imi pierd filmele. (asta o fi grija ta acu?) ii zic ca "ala s-a trezit" la care ea face "e, atunci pot sa dorm linistita la noapte" dupa care rade cu juma' de gura, ca aialalta rade mai in urma oleaca :))))
 Ea: aoleu, n-a murit, si aia nu s-a omorat? n-a omorat copiii?
 Eu: (deja foarte interesata de intriga) ascut urechea 
 Matusa: nuuu, n-a murit nici aia ca n-a luat otrava, n-a omorat nici copiii (WTFFF la ce filme va uitati manca-v-as??!!) 
 Ea: (mega fericita): aaaaa ie bineeeeeeeee...domnle da' ce film frumos...cica e facut dupa o carte!
 Eu: Istoria Turciei? rad de una singura
 Matusa: da...e bla bla bla....

  Ca deja era prea mult pentru mine explicatia Soleimanu'-lui...Nene, Soleimanu' le tine pe niste doamne in viata...tre' sa ajunga acasa sa vada, a murit, n-a murit...aia era gravida cu fra-su, nu era? Ie probleme, bre!

4 comentarii :

  1. :)) Să vezi cum e o conversaţie de-asta când bagă nume, mai ales de-ale turcoaicelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Bai, nu stiu. Azi era pe baza de ALA si AIA...si am zis mersi.

      Ștergere
  2. Si la mine e nebunia asta. Nu-si mai dau nici buna-ziua, se saluta cu "ai vazut Sulimanu'?:)) Si eu mor de nervi, ca nu stiu despre ce e vorba si nu-i sufar pe turci cu limba lor cu tot! parca era mai bine cu "State" si "Inima de tigan", de ajunsesem sa vorbesc numai cu "fai, mamica":))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu nene ca io nu m-am mai uitat la o telenovela de cand era Izaura! :))))

      Ștergere