vineri, 29 martie 2013

Poezii comuniste

  Asta invata copilasii de la gradinita de stat pe care o frecventam in anul 2013. Ieri era sa lesin de ras la usa cand m-am dus sa o iau. Recitau, sau ma rog, ii invata "tovarasa" poezii. Cum sa nu ii zic tovarasa cand poezia era despre cum trebuie sa te speli pe maini, pe dinti...si sa faci si "baie vesel"...Totul bine pana spre final cand a troznit-o cu ceva de genul "nu uita sa faci baie odata pe saptamana cel putin"! WTF???

  M-a busit un ras si n-am gasit caietul ala pe care il mai are prin hol tovarasa cateodata, caietu' cu poieziile bre...sa o copiez degraba ca sa aflu si eu cum trebuie omul sa faca baie odata la saptamana. Maiculitzaaaa! Si dupa aia ne mai miram ca suntem ultimii din lume la consumul de sapun pe cap de nespalat. Acu' eu ce as putea sa ii zic lu' tovarasa? Femeie draga, matale stii ca totusi, intre timp...se da apa calda mereu la populatie, nu mai e cu restrictii. Deci gaseste si matale o poezie in care sa le spui "odata pe ZI cel putin" ca dupa aia ajung prin facultate ca un coleg de il aveam noi si langa care sa mor io daca puteai sa rezisti mai mult de 3 secunde fara sa incepi sa vezi stele verzi si sa iti doresti sa iei o absenta, sa te dea afara de la curs, sa pierzi examenu' si sa te cheme in toamna repetent...decat sa mai stai inca o secunda pe langa sconcs. 

  A iesit Mara ieri absolut ofensata. Zice "ai auzit mami, o poezie cum sa ne spalam pe dinti si pe maini?" Io mustacind zic daaaa, am auzit, foarte frumos ati recitat. La care ea: "pai ce mami, io nu stiu sa ma spal pe dinti?". Zic ba da. "Pai si atunci de ce a zis, mami, sa nu UIT?" Zic pai unii mai uita, mai mama. Zice cu jumate de glas "daaa...auzi...da' noi facem baie IN FIECARE ZI, nu????!!!". Am asigurat-o ca nu o sa ii rapeasca nimeni dusul zilnic. Trebuia sa ii zic lu' tovarasa ca noi suntem sectanti d-aia de se spala zilnic. :))))


2 comentarii :

  1. Fata, unii cred ca baia zilnica strica imunitatea!Avem paciente pe care le bagam cu forta la dus si care se uita la periuta de dinti ca la masini straine, ca n-are instructiuni de folosire. "Tovarasa " voasta e o nostalgica.:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfff, in maternitate la Bucuresti dupa ce am nascut si m-au dus in salon primul lucru zic "io vreau la dus". Si numa' ce incep sa caut dusul. Nimeni din nici un salon nu stia UNDE e dusul (nu era in acelasi loc cu veceul)...mai aveam putin si ajungeam la portar pana sa aflu! Direct la dus m-am dus si m-am spalat intr-o mizerie de cada cu papucii in picioare de sila. Da' ce fericita eram ca am gasit dusuuuuuul!!!! :)))))))

      Ștergere