miercuri, 20 martie 2013

Cum sa fac sa fie bine?

  Azi a venit prima rezervare pe anul asta pentru camere la 2 Mai. Bucurie mare, mai ales ca sunt oameni foarte draguti care au fost si anul trecut si care azi au zis ca le-a placut asa de mult...La cat efort a intrat in construirea casei noastre de acolo...ma bucur sa aud ca oamenilor le place. M-am bucurat si azi, am refacut tabelul de cazari... A fost o zi buna. 

  Cum sa fac sa fie bine? Ma dau peste cap. Cum e sa fii atat de pus la pamant de o Romanie falimentara incat sa iti faci cruci ca ai mai trecut o iarna cu bine? Nu am cuvinte sa explic. In cifre nu pot sa explic pentru ca da cu minus si cu toate astea am platit si intretinere si curent si cablu si mancare. Am avut un enorm noroc sa am prieteni adevarati care sa ma tina cu mintea intreaga ca altfel nu stiu ce ma faceam. 

  Ne uitam unul la altul si ne vine sa plangem, eu si sotul din dotare. Cand bocesc io, cand il apuca pe el...mereu suntem in temporizare buna. Cand il ia pe unul, e celalalt viu si cu mintile in buzunar...si uite asa ne tinem unul de altul si amandoi de copil si ne ducem mai departe. Mara e fericita. Pana la urma asta conteaza cel mai mult, pentru ca asta ne tine si pe noi fericiti. As minti sa spun ca nu-s fericita. Sunt. Insa nu mi-e bine cand n-am bani sa cumpar mancare. Atunci imi e rau...rau de tot. In iarna asta au fost mai multe momentele in care n-am mai avut bani de mancare, tot mai dese momentele in care ea cerea ceva anume de mancare si eu n-aveam bani sa ii cumpar. Somon. Viseaza la somon.

  Cand era mica ii dadeam des. A crescut cu somon. Ii placea cel mai mult. Somon si creveti ar manca la orice ora din zi si din noapte. Nasol, nu? :))) Am avut bani, am fost cu finantele ok...apoi n-am mai avut pentru ca statul roman da la gioale oricarei mici firme care exista...Am avut bani si i-am dat somon. Am "spurcat-o"...:))) Am dus-o in Grecia si i-am dat creveti si caracatita si acum le viseaza si noaptea. Si ii spun ca acum n-avem. Intelege, iar asta pentru mine e cel mai bun lucru care poate iesi dintr-o educatie: sa priceapa copilul ca "acum nu putem"...cand o sa putem o sa fie. 

  Se bucura la orice. Si asta ma linisteste. Copilul meu e ok asa ca trebuie sa zic mersi si sa fac sa fie bine pentru ea. Azi i-am adus creioane si carioci. 3 lei am dat pe ele, caci am pile la magazin...A tzopait o ora si mi-a multumit de sute de ori. Desi erau asa de proaste incat doua creioane erau defecte din start iar unele carioci erau uscate oleaca. Le-am inmuiat in apa. Ea a fost fericita. Fericirea aia pura, de copil care nu are pretentii la obiecte pentru ca nu i s-au dat chestii foarte mari si foarte scumpe niciodata. Ei ii place cel mai mult sa deseneze, sa picteze...asa ca daca ii dai din astea e fericita pana in pod. Si eu odata cu ea. 

  Vine vara. O sa fie bine. 

11 comentarii :

  1. pai o sa fie bine, pentru ca fata asta a ta are picioarele bine infipte in sol si e deja, din cate se vede, un om matur. desi e doar un copil. si are intelepciunea aia innascuta de a se bucura de lucrurile mici si de a nu se lasa intristata de absenta temporara a acelorasi lucruri mici. clar o sa fie bine, ca faceti treaba buna, mai Albuletilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, multumesc, iubita mea! Mare lucru asemenea vorbe. Cu vorbe d-astea m-am tinut in iarna asta vie. A fost cam crunt...noroc cu ea care ne tine fericiti si zdraveni la cap :)

      Ștergere
  2. Mda, avem si noi probleme cu stări proaste pe considerente de dat la gioale. Dar, speram si ne bucuram ca Ana nu a luat inca viroza care a rapus o jumatate de clasa de la ea, de la scoala. Tinem pumnii si asteptam vara:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, mama a adus de la spital o viroza "misto" rau pe care i-a dat-o si Marei, asa ca deocamdata suntem cu mucii in traista. Insa mucii si virozele nu-s asa grele ca restul :)

      Ștergere
  3. Știi, în astfel de momente, ma gândesc doar sa fim sănătoși. Doar atât!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa e doar ca te ia panica cand vezi ca n-ai cu ce plati utilitatile :)

      Ștergere
  4. Am avut si eu perioade din astea grele,asa cum spui dar,culmea,mi-aduc aminte cu drag de ele.Poti sa crezi? Au trecut si-am invatat si eu si fiica-mea.Ea,ca si Mara,ca uneori nu se poate pentru ca nu este.
    Ce meserii aveti,Alexandra,tu si sotul tau? Poate intindem niste fire prin zona,pentru ceva job.
    Sa va mearga din plin la vara,sa fiti sanatosi si sa va treaca lumea cu drag pragul! Ce-as mai merge si eu...Hai,capul sus c-o sa fie bine,sunt convinsa!

    RăspundețiȘtergere
  5. A naibii viata cum nu vrea e sa mearga liniar sau numai sa urce! din cand in cand ne face sa vedem si fundul prapastiei ca sa ne putem bucura mai mult atunci cand incepem sa urcam.Am trecut si eu printr-o perioada neagra, la limita subzistentei si nu din cauza statului ci a celor mai apropiate rude care m-au "faultat" in cel mai josnic mod. Dar am supravietuit, am iesit la liman.Ce nu te omora, te intareste. Si ce mare lucru niste somon? parca guvizii nu tot in apa stau...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Guvizii au oase, bre. Nu ii plac si o inteleg perfect. Avem guvizi la 2 Mai sa ne punem si in cap :)))

      Ștergere
  6. Mai rezistati, ca iese soarele acus, si venim si noi la 2 Mai! :)
    Nu stiu daca ne bagam la cazare, dar ne punem cortul pe plaja, in dreptul vostru, si poate va gasim pe acolo, sa bem o bere.

    Apropo de "carioci", nu stiu daca o sti pe Ada, scrie tare frumos, si unul dintre job-urile ei, e sa citeasca povesti, si sa se "joace" cu copiii, pe la diverse intalniri (ca sa intelegi contextul, de la ce povesteste, Smiley cred ca e o gradinita/scoala particulara). A scris recent ceva, tare frumos, despre joaca asta nevinovata, a copiilor http://www.injoaca.ro/in-joaca/planuri-de-calatorie/

    Of ... multa lume o duce greu, nu stiu cum o sa iesim din asta ...

    RăspundețiȘtergere