luni, 4 februarie 2013

Stiri

  Mama a 6 copii, de etnie piranda, a murit in urma unei operatii de re-facere de re-siliconare, de re-modificare a unui trup personal care era cat se poate de bun inainte. Piranzii stau la usa spitalului si urla. Nu ii vad bine pe medicii aia. Normal, ei n-au de unde sa stie ca in urma oricarei operatii cu anestezie generala...pacientul poate decide ca nu mai nimereste sa respire. Si gata. De aia lumea nu ar trebui sa se duca la schilodire cand n-are o boala. Da, sanii se lasa, curu' se lasa, toate cele se duc de suflet gravitatiei. Aia e. Daca ai demnitate si respect de sine, iti respecti si imbatranirea, si sanii lasati in urma sarcinii. Daca nu...poate mori. Sau poate faci ca Gyorfi care a trebuit sa isi puna tzatzele la loc de atatea ori in urma unor operatii din astea "nereusite" incat acum cred ca le are la ceafa. Gura sigur e spre frunte de cat si-a umflat-o. Bleah. 

  O alta mama e acum in coma in urma nasterii prin cezariana. Iar "reporterii" astia care intreaba ei lucruri, ma lasa cu gura cascata. Pentru ca na, femeia a fost operata, era ok si la 4 zile dupa aia n-a mai fost ok. Mda, din nou, ce sa zic...o operatie in care esti despicat ca pestele pe uscat...poate avea urmari numite septicemie. Ca le are din cauza de spital sau pur si simplu din cauze naturale...aia e alta poveste. Insa cretinismele auzite azi gen "da' cum i s-a schimbat starea?".."brusc, raspunde biata doctorita" "pai cum, si n-a vazut nimeni?"..."pai cand am vazut am luat masuri de transfer"...si asta a durat in aceeasi forma vreo 3 minute. Nu stiu cum de nu i-a trantit aia telefonul in nas, jur. 

  S-au lamurit cu clasa zero. Revin la notiunea de "clasa pregatitoare" si o lasa fie in scoli fie in gradinite. Adica avem de ales. Eu n-am de ce sa o duc in scoala, asa ca o sa faca inca odata grupa asta pregatitoare, sau ce dracu' o fi ea acu'. Cand fi-mea invata de zor litere, adunari pe grupe de obiecte, aproape si fractii...la logaritmi n-au ajuns inca dar am nadejdea ca pana in iunie o sa rezolve problema. Ne mai miram de ce intra in scoala deja plictisiti de ideea de scoala. Si de ce ies dupa 12 clase mai prosti decat au intrat. 

  Deputatii si-au cumparat insigne de 62 de lei bucata. Ori 500. 31.000 de lei. Pentru ca fara insigne nu se poate. Daca nu scrie pe ei 'camera deputatilor', cine stie, ii fura vreun caine si fuge cu ei in gura, doamne apara si fereste. Sau poate nu nimeresc in ce camera sa se duca la votat si nimeresc la baie...nu imi explic. 

  Interpolul ancheteaza mai multe echipe de fotbal din Europa. Cica au jucat meciuri trucate. Si cica Romania nu e pe lista. HAHA. Pai cand a mai jucat Romania fotbal in ultimii 15 ani? Ca au jucat numa' pitzipoance, scandaluri, panarame, spagi, masini de lux...fotbalistii romani au avut treaba, domle...nu s-au incurcat ei cu meciuri trucate. Pai la meci tre' sa alergi bre! Fie el si trucat, tre' sa alergi, sa faci o treaba...nu stiu nene fraierii astia de europeni ce misto e in Bamboo cu pitzipoancele...niste prosti! 

  Cercetatorii britanici l-au gasit pe Richard al 3-lea. Nu am inteles de ce sau unde il pierdusera. Da' acu' i-au gasit oasele si au certificat ca e el. Iar cei de la conferinta de presa au aplaudat si au chiuit cand li s-a zis ca da, el era, cel gasit intr-o parcare. Asta da dragoste de tara nenica...sa iti peste de oasele unui nene care te-a condus acu' niste multe sute de ani. Probabil ca i-a condus bine nenea Richard. Ma gandesc cine l-ar cauta pe Basescu. Io cred ca o sa il faca pierdut pana ajung cu el la cimitir. Aoleu, unde o fi...nu mai stiu unde l-am pus! Eh, aia e...las' asa. 

15 comentarii :

  1. Da' de flacara olimpica n-ai pomenit nimic!? :))
    :* Orsi

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai,cum... nu stii!a ajuns in tara... mare eveniment,dom'le!!!
    Apropo,ai o fetita tare dulce... sa va traiasca!(am vazut poza cu agrafele... e o scumpa!)
    Orsi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu bre, am vazut o frantura de stiri mai pe la pranz. Multumim mult, si noua ni se pare foarte draguta, dar am impresia ca nu suntem prea obiectivi :)))

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Awww...ah, ah, ah...ce ma bucuri tu pe mine asaaaa lejer de primavara anticipata! Pup fetele frumoasele si ochioaseleeeee!!!

      Ștergere
  4. 1. diagnosticul de speticemie nu l-a pus nimeni, ma bucur ca tu il stii
    2. starea unui om nu se degradeaza brusc asa, exista semne clinice si in spital ideal ar fi sa le descopere
    3. familia are dreptul sa fie informata, nu sa isi bata cineva joc de ea si sa primeasca informatii dupa ce suna arafat
    4.nu vreau sa comentez aprecierile tale legate de nivelul intrebarilor mele. iti doresc doar ca legaturile tale cu medicina sa fie unele normale, nu mizeria pe care o descoperim noi zi de zi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai il stiu de la televiziunea la care ma uitam si unde l-a zis un medic. :) O alta televiziune. Si un alt medic. Si un alt reporter. Dar sunt de-a dreptul incantata ca imi citesti blogul. Totusi alta data poate nu te mai gandesti ca ar fi despre tine. :)

      Ștergere
    2. da, iti citesc blogul, e voie? si de fapt stiai asta, ca parca am mai comentat. de unde stii ca era alt medic, daca nu te-ai uitat la noi?

      Ștergere
    3. Nu, nu e voie :))) Pai de ce ar fi acelasi medic? Are vreunu' contract cu toate televiziunile? :))) Uite, acu' ma uit la tine! Fac maine o recenzie daca trebuie :)

      Ștergere
  5. eu ma intreb sincer de unde afla televiziunile ca i s-a facut rau cuiva in spital si pe ce criterii selecteaza ei persoanele astea bolnave pentru a fi prezentate in cadrul emisiunilor. sincer. adica sta vreo asistenta cu telefonul pregatit, doar-doar o mai muri cineva, i s-o mai face cuiva rau?! sau cum? si daca tot le prezinta, ce rezolva? care e faza? se schimba ceva? se urmareste pe mai departe cazul sau e numai asa la oha, dam o bomba azi, mai facem o audienta dupa care trecem la urmatorul caz... sincer, ma debusoleaza "stirile" astea, nu pentru ca nu ar fi important sa aflam ce se intampla prin spitale, ci pentru ca nu am vazut niciodata un caz rezolvat de presa, in sensul ca da, un medic a facut o nefacuta si era cat pe ce sa scape nepedepsit, dar iata, datorita presei s-a facut dreptate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu cred ca se schimba nimic...e doar asa, o iluzie. Daca cineva greseste un act medical in Romania, nu exista nici o repercursiune. nu intra nimeni la puscarie, nu i se ridica nimanui licenta de practica. Totul e o gluma.

      Ștergere
    2. povesti vieneze de exemplu bistrita? cu fetita de 4 ani care a murit dupa o entorsa? de exemplu fondul pentru citostatice? si da, le urmarim mai departe.

      Ștergere
    3. Astep cu nerabdare 1(un) caz in care se ia o masura majora pentru malpraxis sau alt fel de probleme asemanatoare.

      Dar daca vreti va dau eu un exemplu dintr-o alta tara (care pana acu' vreo 10-15 ani era un fel de lumea a 3'a) si anume Turcia. Cunoscand limba le mai urmaream stirile pe vremuri.

      Acu vreo 15 ani, o femeie s-a aruncar de pe podul Eur-Asia. Fiind imbracata cu o impermeabila d'aia de ploaie, aceasta a actionat aproximativ ca o parsuta, si nu a murit. A fost salvata din apa de cativa pescari. Salvata si internata intr-un spital, ulterior trasferata in sectia de psihiatrie. Aici incepe dandanaua. Femeia scapa din ochii supravegetorilor si se arunca de la geamul spitalului (et 7) si moare!!! Pana aici .. tragi-comedie.

      Numai ca urmarile au fost urmatoarele: TOTI (absolut toti) responsabilii, incepand cu supraveghetorul, asistenta si doctorul pe tura, seful de sectie, continuuand cu directorul directiei sanitare din localitate si adjunctul pe probleme de securitate si proctia muncii, in frunte cu ministrul sanatatii de la acea vreme AU FOST DEMISI SAU SI-AU DAT DEMISIA!!!

      Pe langa asta, seful de sectie a fost acuzat si condamnat la 1 an inchisoare cu executare pentru UCIDERE DIN CULPA.

      Toate acestea pentru ca s-a considerat ca femeia in cauza nu avea discernamant, iar contrar normatoriului in viguare, ferestrele nu fusesera asigurate pentru astfel de cazuri.

      Q.E.D.!
      Nota:D-na/D-soara Maria Coman. Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra ca si contraexemplu! Va multumesc!

      Ștergere
    4. Pana si lu' Ciomu i-au dat inapoi licenta. Asta dupa ce l-au declarat foarte apt de a practica chirurgia. Nu e nene la noi nici o justitie. Iar presa nu face nimic altceva decat sa intrebe retoric lucruri. Eu le apreciez talentul in a intreba de sapte ori aceeasi intrebare, insa raspunsul este tot ala. Ridicatul din umeri. Si de multe ori se isca niste furtuni total aiurea, cum sunt cazurile astea de mai sus...furtuni pentru audienta. Da, sistemul medical e la pamant insa n-a fost nici un malpraxis aici. Da' toti piranzii romani s-au invatat sa sune la teveu' si sa ii cheme repejor...Pentru ca se duc...pentru ca Romania e tara lu' Acces Direct. Si a lu' Capatos.
      Si bravo lor ca fac audienta pana la urma.

      Ștergere