vineri, 15 februarie 2013

Lupta de strada

  Sau cum tocmai ce l-am batut foarte rau pe un cetatean imberb in plin centrul orasului. Sa ne intelegem bine, eu sunt o persoana pasnica. De cele mai multe ori ma racoresc prin injuraturi inventive strategic aplicate celor care ma scot din pepenele meu rosu. 

  Pe mine ma scot din sarite oamenii, fie ei si copilandri, care n-au bun simt. Ma enerveaza, si nu de ieri de azi, nu de cand am devenit o baba mucegaita, ci dintotdeauna. Si cand eram de varsta lor ma enervau la fel de tare baietzandrii care nu stiu sa se poarte pe strada sau care se iau la bataie din diverse motive. Sau care se prefac ca se lupta, isi cara pe strada pumni si picioare in cap si apoi rad ca retardatii de propria lor lipsa de inteligenta. Mna, acestea fiind zise, azi am avut ceva treaba in centru. Am lasat copilul la gradinita si cum mergeam eu asa atenta pe strada....ce sa vezi...

  Un grup, palc, satra; o aglomeratie, turma, adunatura de pusti de vreo...14-15 ani asa...in centru, laga intrarile unor magazine. Stationau sub forma de gramada (erau vreo 10), baieti si fete. Nu inteleg ce asteptau, probabil sa le creasca parul pubian. Fetele calme, discutau intre ele. Baietii...agitati de parca tocmai ce li se spusese ca se baga masturbarea materie obligatorie in scoala. Doi din ei...se "luptau". Da, acolo, in mijlocul aleii pietonale. Nu aveai pe unde sa treci, in spate un gang, pe laturi cladiri. Si da-i si carabaneste-i picioare. Si da-i cu figuri de karate mai ceva ca un Gechi Chan cand era el mai mic. 

  Ajung in dreptul lor si ma gandesc ca o sa faca vreo duda. Si ma mai gandesc si ca bine ca am fata ca daca aveam un specimen d-asta il bateam ca la fasole de trei ori pe zi pana ii intrau bunele maniere in cap. Bai nene si cum gandeam io mai abitir...ma feresc asa intr-o parte de dobitocii care nimic sa se opreasca...ce daca mai erau vreo cativa cetateni are ar fi dorit sa ajunga si ei dincolo de cerbii in calduri...

  Frate si cum dau eu un pas in dreapta mea, ma cam lipesc asa tandru de zidul de langa mine....si trec de prostalai. In secunda cand mi-au ajuns in punctu' mort si nu i-am mai zarit...trecusera la milimetru in lupta lor pe langa geaca mea...in secunda aia...mai fac un pas si simt cum vine dobitocul peste mine. El mergand voios cu spatele, parand loviturile cretinului care i le impartea mai ceva ca la pomana! Si nu ca vine peste mine...da' imi frige o parte osoasa a fizicului sau ravisant de Don Juan putzopalmist...fix in cotul meu stang. Am avut noroc ca a fost cu vreo 2 centimetri deasupra incheieturii propriuzise, ca eu cred ca imi zbura incheietura de alergam dupa mana pe strada. 

  Acu' eu sunt femeie care a nascut natural. Stiu cum e cu durerea si nu ma vait din nimic. De data asta am tipat asa de tare de s-au oprit oamenii din mers pe o raza de juma' de kilometru. Am ramas pironita locului, cu ochii beliti cat cepele, transfigurata de durere si incercand din rasputeri sa nu fac pipi pe mine in centrul orasului. Nene...stiti nervul ala de la cot de acolo...m-a palit cumva de a ajuns si la el, ma durea si carnea...ma furnica tot bratul de am zis ca e cu ceva curent electric. Poc...s-a facut liniste.

  Putzoii s-au retras strategic in SPATELE fetelor cu care erau. Alea, cu fularele trase peste nas si cu ochii rimelati a la Uncle Fester...clipeau nelinistit. Am respirat, mi-am gasit oxigenul, m-am intors si am zbierat cat ma tine vocea: CARE-AI FOST??!!!

  De dupa demoazele a iesit impricinatu' care daduse efectiv peste mine. Ala care incerca sa se "lupte" cu el era deja pe scarile unui magazin din zare. Impricinatu' a iesit dintre fuste...RANJIND cu gura pana la urechi. Poate daca nu facea treaba asta scapa. Mi-a zis asa in treacat ca "nu v-am vazut" insa ranjetul era tot acolo si ceva "ma scuzati" io n-am auzit...asadar....s-a pogorat asupra Alexandrei ingerul negru numit Fir-Ai-tu-de-Nesimtit-Si-Inconstient-Care-Nu-Te-a-Educat-Ma-ta-Aia-Proasta-Care-Mai-Bine-Folosea-Un-Prezervativ! Asta e un inger negru care imi inmoaie simtirile rationale de cate ori ma vad pusa in pericol eu sau copilul meu...de cate un cetatean d-asta. 

  Ce a urmat a fost misto. Pentru mine. Pentru el nu prea. Zbierand catre el cum ca n-avea cum sa ma vada cand el facea ce facea in mijlocul strazii, m-am repezit, l-am luat de gulerul de la palton cu mana dreapta care era inca functionala (stanga atarna inert pe langa mine) si am inceput sa ii car cu piciorul stang care la mine e de baza...si am inceput sa ii car cizme. Cu putin toc. Una pe fata, una pe dos, ca dadea sa fuga micutul, da' io ma inclestasem in palton si cum paltonul era tzapan nu s-a rupt. Una pe fata, una pe dos ca la tricotaj. Un sut in cur, un sut in outze, un sut unde nimeream intre timp...

  Bai nene, i-am carat si am zbierat la el pana a cerut piua. Cand l-am auzit ca isi cere scuze si ca parca-parca incepe sa vrea la mami a lui...m-am oprit. S-a dus repede dupa muieri si au plecat cu totii in LINISTE. Ba, unu' nu mai trancanea! La care un mos care asistase face incantat "asa mai doamna, bine i-ati facut ca ie prosti!" Ie prosti bre. Si nu numa' ca ie prosti da' ie si nesimtiti, trag io acu' concluzia de sub pachetul de fasole congelata pe care mi-l tin pe cotul care incet incet o sa imi fie de marimea capului. Deja s-a inegrit o portiune mare, s-a umflat si sper sa pot misca mana maine. 

  Uite de aia sunt buni aia 7 ani de acasa. Ca sa aibe timp loaza sa invete cum trebuie sa te comporti in public. Ca dupa aia ete ce pateste saracu'...da sa o omoare pe una ca mine si isi primeste o corectie cat in aia 7 ani in care i s-a suflat in cur. Mai usor cu parentingu' pe scari, bre...sa nu va rupa astia gatu' mai pe la 15 ani. Si sa fie "din greseala", ca "n-a vazut"....Si cand ma gandesc ca ala in 3 ani isi ia si carnet de conducere...

36 de comentarii :

  1. BESTIAL! Felicitarile mele, doamna!:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda...mersi...merit felicitari ca nu i-am spart capu' idiotului :))

      Ștergere
  2. Of ... as fi curioasa ce povesteasc ei, atat "lovitu" cat si "prietenii-spectatori" :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai ce sa povesteasca, ca o "nebuna" l-a troznit pe el degeaba, nu? Ca ce mare lucru daca a "dat un pic peste ea"...:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am impresia ca asist la o conversatie total suprarealista.
    Fratilor, vorbim de un copil. Prost crescut cum o fi, cum e posibil sa batem un copil pe strada si dupa aia sa si primim felicitari pentru asta? Speechless.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca iti dadeai si numele erai mai credibil. Mai om cum ar veni. "Copilul" ala era cu UN CAP mai mare ca mine...copilul ala e un barbat in toata firea...sa fim seriosi cu "copilul"...copilul ala probabil face sex demult!

      Ștergere
    2. "Copilul" ala, la varsta lui nu mai poate fi educat altfel. Poate scoala de corectie.
      Asa m-am saturat de ingamfati de astia, prosti si lipsiti de respect!

      Andreea

      Ștergere
    3. Da bai nene, auzi la el-ea...COPIL...hai sa mori tu ca ala e copil! Daca era copil nu putea sa ma loveasca pe mine, ditamai femeia care n-am deloc 50 de kile :) Da-o dracu' de treaba!

      Ștergere
  5. Ala nu mai e copil. Daca n.as avea 1.56 la fel le-as face si eu idiotilor. Sa le mai trebuiasca pe urma batai pe strada.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma mai intreb si ce ora era. Nu cumva "copiii" aia ar fi trebuit sa fie la scoala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era ora 13...cred ca iesisera. Mara intra la 13 fara un sfert la gradi, tocmai ce o lasasem pe ea. Astia erau cam in haita asa, se poate sa fi fost un chiul organizat insa nu e aia problema mea :)

      Ștergere
  7. Am trait povestea asta ca pe un film. Foarte tare :))))) Doamne ce am mai ras :))))
    Insanatosire grabnica!

    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Andreea, incepe sa se mai dezumfle acum...e o vanataie mare da' zic mersi ca pot sa misc cotul, la pranz nu reuseam...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atunci sper ca i-ai dat la fel de tare, sa aiba si el macar doua vanatai!

      Andreea

      Ștergere
  9. :) Nu stiu daca am reusit da' oricum eu zic ca merita din moment ce RADEA la mine cand m-a vazut ca am TIPAT de durere...pana mea...asta e nesimtire.

    RăspundețiȘtergere
  10. Te roooog eu muuult de tot, vino si pe la mine si ajuta-ma cu imbeciluacneicputzoi de deasupra,care da muzica atat de tare(MANELEEEE) incat se zgaltaie tot ce-am prin casa si care dupa ce-am chemat politia intr-o noapte (asta dupa ce i-am batut in teava si ne-a dat cu "huo" pe geam)a dat-o si mai tare... si care tasu' ala cretin (care vb ta, mai bine folosea un prezervativ)cand s-a intalnit sotu cu el in lift a zis ca "nu trebuia sa chemati politia, ca fiul meu nu e criminal"...deci? cand mai vi prin Buc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) News: daca chemi politia A DOUA OARA, tati al lui ala desteptul o sa primeasca amenda. Mare! 5-6 milioane. Si cu cat insisti cu atat o sa le fie mai rau. Nu, fi-tu nu e criminal e NESIMTIT! Am in cap si o postare despre vecini si cum am chemat politia de nu s-au vazut...:) Noile norme UE spun ca putzoiul nu are voie sa faca scandal in bloc...si politia e obligata sa vina si sa tot dea amenzi considerabile. Te asigur ca dupa o tura de amenda, tati al lui o sa il cocoseze! :)

      Ștergere
  11. Stii ce-i caraghios? ca a doua zi tot eu aveam mustrari de constiinta..."hai ma, ce naiba,ii zic sotului, asa de tare ne-am babit? noi in floarea varstei (eu 28,el 35)sa chemam politia pt atata lucru? vai de capu' nostru cum am ajuns"))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa, si eu am chemat cand eram de varsta ta, deoarece minunatii vecini aveau o mare durere in cur dupa ce le-am zis ca fac zgomot, m-am dus la usa si i-am rugat ca am copil mic mic si nu poate dormi. Mi-a zis boul ca sa ma mut la casa daca nu-mi convine. Dupa ce a vazut politia la usa imi da sarumana mereu pe scara! Chiloman n-a mai fost pentru ca si-a invatat brusc copilele ca o sa ia amenda :)

      Ștergere
  12. Da, stiu postul respectiv)))cat am ras.."chiloman"??hahaha,credeam ca numai eu folosesc cuvantul asta. Si eu ma gandeam ce-o sa fac cand o sa am un copil si nesimtitu' o sa continue sa dea muzica tare.Dar presimt ca atunci cand voi fi mama voi avea mai mult curaj. Eu una am ajuns la concluzia ca nimeni nu mai merita nici macar "buna ziua". Ma refer la vecini. Ai dracu, noi cand ne-am mutat si a trebuit sa facem unele chestii care trebuiesc facute (asta implicand bineinteles si bormasina), desi am respectat ora de liniste, imediat au venit care mai de care la usa, dar cand a fost cu asta si a venit politia, nimeni nu a iesit.Cred ca se uitau pe vizor ca prostii.De ce? pt ca noi suntem draguti si ii intrebam de sanatate,le tinem usa la lift si golanu asta isi baga.....dar lasa ca am schimbat foia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand o sa ai copil mori cu ei de beregata :))))

      Ștergere
    2. Geo, noi le-am chemat politia de trei ori vecinilor din bloc pentru bormasini bagate strategic in pereti la ore nepotrivite si acum ne saluta toti si ne tin ei usa la lift, desi stam la etajul 1:))

      Ștergere
    3. :)))) Ai told iu, politia chiar are efect nene!

      Ștergere
  13. Sigur, clar, nu-i o optiune sa ne facem dreptate singuri dar, daca nu avem incotro... ia sa fi existat pe plaiurili noastre un serviciu functional de ordine/paza/politie de proximitate sau cum i-o mai zice si sa nu fi scos tu nici un sunet ci doar sa te fi dus mai incolo-sa cativa pasi si intre timp sa apelezi nr. gratuit 112, discret, sa nu vada aia, si sa si vina rapid echipajul, sa-i salte in direct, nu-n reluare, sa le dea vreo doua/patru-mai-mici/sase-mai-inghesuite si-apoi sa-i salte la duba fro 48 de ore, le-ar fi fost invatatura de minte, dar asa... ce sa apelam, ca si daca apelam, politia probabil vine=nu (sau: vine maine). Sa te faci bine! Sa ai la tine ap. foto, sa-i filmezi, alta data sa-i pui public, sa-i vada lumea (De fapt, nu! Sa nu mai fie vreodata nevoie de asa ceva, sa nu mai treci prin asa ceva, nici tu, nici altii).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eee, pai si cu politia l-am amenintat in timp ce il cafteam! Doar ca in cazul asta nu are ce face politia. Asta e caz de nesimtire si 7 ani de acasa...si atat

      Ștergere
  14. Data viitoare cand te mai bati, cheama-ma sa te filmez si sa te pun pe blog:))) Vezi ca gelul de arnica e bun pentru inflamatii si bube la cot. Pup mult si jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Da, i-am dat cu niste Fastum aseara si acu' e negru si cu un pic de galusca...da' e bine ca nu ma mai doare cand il misc.

      Ștergere
  15. GENIAL!!!
    felicitari!! o merita putzoiu si mai tare...
    da' yo cred ca m-am intalnit cu tac-su in trafic joi..
    veneam spre casa cu o colega de munca .. (ea la volan).. Eu am o problema cu spatele si de cativa ani sunt maniac cu statul corect pe orice scaun (altfel dupa 5 min incepe sa doara) si daca stai asa.. al din masina din spate nu prea te vede.
    na! si cum mergem noi in scarba de trafic.. tiiiiiiitiiiiiiiiit!! bivolu in jipan din spate.. ma uit in oglinda.. zic sa tac ca nu sunt yo la volan.. Mai mergem 200m ... tiiiiitttiiiiiiitttt!! zic: "ce-are asta??!?? e turbat...??!!" ma uit in oglinda.. gesticula.. Colega-mea panicata.. "Cetine.. lasa-l te rog ca nu vreau sa dau cu subsemnatu' la politie! ... mai mergem.. tiittiiiiiiitiiiit!! ete na... si ma uit in oglinda si ii vad buzisoarele cum mimau... "curva, proasta...mu#&*#(! "... etc. Zic ataaat! si ies din masina..!!

    ma vede boul... ce face.. blocheaza toate usile din masina si tace!! il intreb ce are?!? .. nimic.. ca sa pastram distanta mai mica, "ca se baga lumea in fatza!" vorbeam prin geam.. ca nu vroia sa deschida... n-a reactionmat nici macar cand i-am zis ca astia cu jipane au putza mica si d-aia injura femeile in trafic..
    nu se astepa sa iasa unu la nouajdechile si inca ceva in fatza si sa urle "da-te jos!"

    Ata ete... jipan mare... putza mica... gura mare... cojones... nema!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mna, ce sa zic...in trafic mi se rupe...eu am cotul acum negru in doua locuri si umflat in trei...si daca eram cu copilul dupa mine putea sa o rupa in doua imbecilul. Nu-s adepta violentei in trafic doar pentru ca te-a "enervat" sau claxonat. Ma scuzati, pardon, dar nu e acelasi lucru!

      Ștergere
    2. nu suport bivolii care injura femeile si le ameninta!! am coborat sa il intreb de ce?! nu a gresit tipa cu nimic.. conduce chiar ff bine..!!

      cat despre violenta... verbala sau fizica mi se pare destul de apropiata.. daca ai observat, nu m-am dat jos pana nu am observat ca injura...

      cat despre reactie.. i-as fi smuls oglinda dar mi-am zis ca as exagera! :))))

      Ștergere
    3. Injuratura nu doare. In trafic e mult mai normal sa stai calm, pentru ca daca te loveste cu masina ai politia la indemana. In rest...jignirea mi se pare nimic. E o joaca de copii atata vreme cat nu RANESTI un om. Femeie sau barbat, ca nu-s sexista. Revin: eu azi am un brat negru care ma DOARE :) Daca doar ma injura ma durea in cur!

      Ștergere
  16. O da, violenta e o lectie pretioasa pe care o invatam la scoala, o aplicam in viata si o predam copiilor nostri. Sunt curioasa daca ai fi reactionat la fel daca in locul "putoiului" de 14 ani s-ar fi lovit de tine un copil de 8 ani (ca si astia se alearga, tipa, se imping si fac ca toate animalele). Dar daca te-ar fi nimerit intr-un punct sensibil, de exemplu in fluierul piciorului sau in burta? Presupun ca ai fi reactionat la fel, pentru ca deh, daca nu are cei 7 ani de acasa trebuie sa luam asupra noastra sa le aratam noi lor. Totusi era un copil de 14 ani, nu era adult de 20, nu conteaza daca face sau nu sex sau daca se drogheaza sau daca sau daca. As fi dezaprobat atitudinea asta si in cazul unui adult, dar in cazul unui copil ... Sunt din ce in ce mai dezamagita de cum reactioneaza oamenii din jurul meu. E ca si cum cu cat imbatranesti mai mult cu atat ti se f** mai tare reperele morale...

    A, si mai am o situatie pentru tine, ca tot am citit-o de curand pe alt blog. Daca ai vedea un "putzoi" de asta de 14 ani cazut pe strada, eventual mirosind si a alcool? L-ai ridica? Sau "da-l in ma-sa, asa-i trebuie daca e betivan la 14 ani care, pe deasupra, sigur face si sex"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu, Moldoveanco, la mine pe blog nu ai lasat DECAT comentarii negative. Eu nu pricep, sa ma omori, de ce intri aici sa ma citesti? Mi-e clar ca nu iti place. Uite eu AZi am cotul inca VERDE de la putzoiul care era cu un cap mai inalt ca mine. Maine sunt 10 zile. Tu realizezi ce se intampla daca dobitocul dadea in felul asta peste mine cand eram cu Mara de mana cu mine?

      Tu realizezi ca acest idiot care e om in toata firea, caci na, a trecut de 5 ani si stie ce e ok si ce nu sa faca PE STRADA, putea sa imi RUPA COTUL? Intelegi lucrul asta? Nu, tu nu intelegi cam nimic ca de aia intri aici din cand in cand si lasi NUMAI comentarii negative! Nene, eu am ridicat si adulti BETI de pe strada! Nu ma cunosti, nu pricepi nimic despre mine...dar lasi niste comentarii de toata sila. Te rog eu frumos, NU mai intra aici. Nu are sens!

      Ștergere
    2. Pai mai fata, pune si tu undeva in descriere ca blogul tau e de cantat ode si inaltat osanale, ca sa nu creada tot prostu ca poate sa-si povesteasca parerile si sa scape nepedepsit! Sau eventual na, fa-l privat, ca daca il eliberezi asa, in salbaticie, risti si pareri negative. Nu cred ca m-ai vazut sa te injur sau sa fiu sarcastica, eu tind sa ma pozitionez cu comentariile in zona bunului simt, nu in zona lui "hai sa ne pupam una pe alta in fund ca sa vada lumea ce destepte suntem".

      Dar la un capitol ai totala dreptate - n-are rost sa ne suparam una pe alta mai mult decat ne-o face viata. Te las atunci si mult succes in viitoarele k1-uri! Doar sa ai grija sa-ti evaluezi victimele, nu care cumva vreun mucos d-asta sa vina sa te caute cu tacsu, care s-ar putea sa considere ca e ok sa fii violent cu femeile, exact asa cum consideri tu ca e ok sa fii violenta cu copiii (aia care nu-s ai tai)

      Ah, da, mai am o intrebare: daca ai fi vazut un barbat matur cotonogind-o pe o pustoaica de 14 ani care l-ar fi lovit din greseala? Ar fi fost acelasi lucru cu ce ai patit tu?

      Ștergere
    3. Si iar dai cu mucii in fasole. Sunt curioasa cand o sa te opresti, dar cum deja devii amuzanta...hai sa iti raspund. Trec repede peste partea cu ode si osanale...si lesin de ras la aia cu tu care nu esti sarcastica. Cum se face ca nu ai raspuns la intrebarea pe care ti-am pus-o eu, cea despre Mara...dar ai continuat sa perorezi si sa ma intrebi din nou, altceva? Cumva pentru ca de fapt pe tine nu te intereseaza deloc parerea mea? :))

      Revin: ala nu e un "pusti"...Faptul ca si-a luat fix cinci suturi in cur nu reprezinta o violenta. Chiar deloc. Te asigur ca el n-a plecat cu nici o vanataie de acolo. Eu am si AZI cotul negru. Daca era cu ta-su nu se purta asa pe strada. Deloc! Deci imi raspunzi si mie la intreare: daca eu nu aveam NOROC si el chiar imi rupea osul sau imi rupea copilul...cum era? Atunci ce ai fi zis? Te-ai fi oripilat si te-ai fi intrebat cum de nu l-a educat nimeni? Sau ai fi zis da-o dracu' ca ea e "matura" iar el, bietul de el, doar un "copilas". Repet: mititelul avea 1,80 :))) si urla si zbiera si facea k1 EL, PE STRADA! Cu prietenu' lui la fel de mare. Daca astia doi o prindeau pe bunica-mea aia de 89 de ani trecand pe acolo puteau sa faca o nenorocire.

      Si dupa aia sa ranjeasca ca un cretin, ca doar asa facem cand lovim pe cineva, nu? Radem! Pentru ca probabil mami a noastra ne-a zis ca suntem niste "copilasi mici" care nu avem nici o responsabilitate.

      Ștergere