vineri, 1 februarie 2013

Ganduri, ganduri...

  Peste doua luni face 6 ani. Nu stiu cand au trecut. De fapt stiu, ca ma uit la ea cum creste. Am crescut si noi pe langa ea. Ne-a facut mai buni si mai destepti. 

  Cica educatoarea se pensioneaza. Era frumos daca mi-ar fi zis asta la inscriere. Era. Cretinii care conduc minunata tara trag cu clasa zero. Nu se stie inca nimic. Stam ca prostii si asteptam sa aflam daca ni se mai permite sa lasam copilul inca un an la gradinita. Mai bate vantul de doua ori...mai reguleaza ei legea de patru ori. Nimeni nu stie nimic. Toata lumea asteapta. 

  Mai dau drumul la cate o stire. Nu stiu de ce, probabil din reflexul omului care credea odata ca cine stie, poate ne mai informam despre diverse. Nu ne informam. Dobitocii se cearta pe ciolan. "Divele" tot la Bamboo se inghesuie. "Fotbalistii" sunt cap de stire. La intrare si la iesire. Printre ei, Gigi Becali ne explica despre Dumnezeu. Dumnezeul lui, ala care l-a facut cioban de prim rang intr-o tara de oi. 

  Pe Antena 3 lumea latra. Despre orice ar fi vorba. Astept ziua in care pe burtiera lor va scrie numai "sa moara Base!" Daca Basescu crapa maine, ei dau faliment. Nu ca nu mi-as dori sa lesine Base... Fie ca discutam despre starea vremii, suruburi sau varza...oamenii se agita fantastic. In gol. Nici pe Badea nu mai am rabdare sa il ascult ca incepe sa ma agite. Imi place de el, da' il mai las o vreme. 

  Stau calare pe site-urile de joburi. Degeaba. Trimit cv-uri. Degeaba. Uneori ma apuca plansul de disperare. Degeaba. Apoi ma gandesc repede ca e copilul sanatos, omu' sanatos, prietenii sanatosi...una peste alta mai tricotam de o paine. Plecarea in Anglia se amana din cauza de lipsa de finante. Nu poti pleca cu degetu' in...buzunar. Epopeea obtinerii de bani de la asiguratorii celor care i-au rupt masinile lui Marius e hilara daca n-ar fi tragica. Pe banii tai esti furat, mintit si tras in piept ca frigaruia in tzepusa. Da' nu ii lasa Albuletele...nuuuuuu...n-o sa stie aia ce i-a lovit cand l-o apuca isteria pe micutzu'! O sa il vedeti la stirile de la ora cinci cu sange la bot explicand frenetic ca "n-au vrut sa imi plateasca asigurareaaaa" in timp ce din buzunar ii atarna o ureche insangerata. Care nu e a lui! 

  Astept vara. Imi e si groaza de ea, dar o astept cu nerabdare. Sper sa vina oamenii la 2 Mai si sa le fie bine. Ma tot gandesc la ce mai avem de facut acolo, cum sa fac, cum s-o dau si cum s-o dreg. probabil ca va trebui sa ma duc niste luni de zile acolo. Complicat cu bunica care ramane aici...complicat cu totul. Azi mi se arata toate in gri. Nu e nici alb, nu e nici negru...e bine ca e soare...

8 comentarii :

  1. Alexandra, in ce domeniu iti cauti job? Ma gindesc ca daca tot vreti sa plecati in Anglia poate ar fi o idee sa incerci sa trimiti aplicatii direct acolo. Chiar daca nu gasesti din prima, e un exercitiu bun. Te obisnuieste cu procesul de selectie, vezi ce si cum se cauta, tehnici de interviu etc. Daca nu how about un mic after school acasa, citiva copii supravegheati la lectii? Asta ar conta mult in Anglia. O zi de baby sitting/ child minding (la cresa sau acasa) se plateste cu minimum 60 de lire si experienta conteaza enorm. Succes oricum si remember, even on a cloudy day dracul nu e chiar asa de negru! Silvana

    RăspundețiȘtergere
  2. Silvana multumesc mult pentru gandurile bune. Sa stii ca conteaza mult. Eu am terminat Relatii Publice aici dar n-am profesat in domeniul asta prea mult. Nici nu ma mai atrage ideea. Pentru Anglia eu vreau sa fac ceva homemade...briose, checuri, pe care sa le vand. De copiii altora nu stiu daca as avea curaj sa ma ocup :) Oricum sa stii ca e o idee buna la care nu ma gandisem!

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti trimit si eu ginduri bune si unde pozitive, intrucit nu am nicio indoiala ca veti reusi sa va indepliniti toate planurile. Asa e citeodata... drumurile se mai incalcesc putin, sint urcusuri si probe obstacol, dar atita vreme cit va conduce dragostea si dorinta de a oferi ceva mai bun Marei, eu zic ca nu exista piedica pe care sa nu o puteti depasi. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Las' ca va fi bine. Nu-ti face ganduri grele. Si 2 Maiu-l e frumos, si tare mi-as dori sa vin acolo la tine vara asta. Si cand vei pleca in Anglia, sper sa nu inchizi blogul si sa uiti de noi. Ganduri bune si senine iti trimit. N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inchid nimic...o sa povestesc tot. Cu Anglie sau fara Anglie, blogul asta e pentru Mara. Ca sa citeasca ea cand o sa fie mare :)

      Ștergere
  5. Daca tot te gandesti sa faci ceva homemade, de ce nu incepi de aici? Blogul poate fi gratis, poti incepe facand briose pentru familie si pentru comunitatea ta. Anglia are o adevarata industrie pe zona de briose si scoli de gatit, de ornat briose, torturi, prajituri. Incepe aici. Si poate nu va mai fi cazul sa pleci. Ca un om care stie Anglia, iti spun ca e o piata mai competitiva decat cea de aici. Acolo e si mai greu sa obtii un interviu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul tau ma amuza teribil. Tu stii ce inseamna sa faci briose in Romania si sa le vinzi IN MOD LEGAL? De fapt intrebarea mea e retorica pentru ca in mod evident habar n-ai.

      Ștergere