miercuri, 20 februarie 2013

Chiloti x 5

  Nu am facut parte niciodata dintr-o familie mare care sa locuiasca impreuna. Acum s-a schimbat situatia. Suntem cinci oameni in casa. Cinci funduri purtatoare de chiloti. Zece picioare purtatoare de sosete. Cinci din fiecare orice. Si asta n-ar fi nimic pana cand trebuie sa le spal, intind, adun si pun la loc. 

  Inutil sa zic ca nu imi place sa spal rufe, desi le spala o masina, daca le spalam la copaie vorbeam singura de mult. Deci trebuie doar sa le bag, sa le scot, sa le intind, sa le adun si sa le pun la loc. Am ajuns sa spal rufe aproape in fiecare zi. Pentru ca....seara de seara....cinci chiloti aterizeaza in masina de spalat. Cinci chiloti inmultiti cu 30 de zile dintr-o luna inseamna 150 de chiloti pe luna. Si multe sosete, ceva tricouri...odata la cateva zile pantaloni, hanorace, bluze...Nu mai zic asternuturi, cuverturi...altele. Cum nu-s atenta doua zile cum nu mai am unde sa le pun pe alea murdare. Ca in doua cutii si o masina nu incap. 

  Stam cu ele insirate pe balcon si pe vreo trei standuri prin casa prin diverse cotloane. Vara e mai simplu, se usuca mai repede. Iarna imi vine sa turbez de ele cat ma impiedic prin casa. De aia imi cumparasem o masina mai mare de spalat, din cea de 7 kilograme, dar aia a ajuns la 2 Mai pana la urma. Ca aici cam degeaba cand nu te incape balconul. 

  Am noroc ca sunt oranizata si nu ratacesc sosete, chiloti si alte chestii mici. Ca altfel trebuia sa cumparam cam des. O singura soseta de-a Marei am pierdut-o si a gasit-o Marius de curand in filtrul de la  masina de spalat. Dap! Nu ma gandeam ca se poate intampla sa treaca pe langa garnitura cuvei si sa o gasim mucifizata in filtrul de scame. Fi-mea a fost foarte ofensata ca i s-a stricat soseta. Tine la lucruri si n-ar vrea sa le arunce nici cand se gauresc! 

  Acum s-a invatat sa le puna ea la loc pe ale ei, i se pare foarte misto sa ma ajute cu rufele, sa le duca ea in fiecare camera..Nu nimereste faza cu impaturitul, e mai degraba o cocoloseala foarte draguta, dar nu conteaza. Ce conteaza e ca vrea sa ma ajute si vorbeste singura prin casa ca ce fetita harnica e ea :))). 

  Visez la ziua in care o sa faca altcineva asta pentru mine. E doar un vis da' e frumos sa vizezi asa cum se vor duce sosetele si chilotii singuri sa se spele. Vorbeam ieri cu o prietena care are doi copii si casa si munca in afara casei. Si care imi spunea cum o vreme s-a lasat de munca pentru ca nu mai putea sa tina pasul. Mi se pare normal. Cand trebuie sa le faci pe toate intr-o casa...e un job in sine. Si cand ai la dispozitie doar cateva ore pe zi si doi-trei copii eventual...Nu e simplu deloc, desi barbatii traiesc cu impresia ca sosetele si chilotii apar singuri in dulapuri. Gata spalate. Si mancarea se face singura. Iar gunoiul, dupa cum stim, are picioare si pleaca singur. Aspiratorul e viu!

11 comentarii :

  1. Alexandra, sper sa nu te superi pe mine. Eu nu inteleg in ruptul capului de ce 5 perechi de chiloti. Nu sunteti 4? M-am tot gandit, m-am tot sucit, dar nu iese deloc la socoteala. Cine e a cincea persoana? It's a big dilemma for me! Please, explain to me!:-) N.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu pe cine nu pui tu la socoteala, dar suntem cinci: eu, sotul, copilul, mama mea si bunica mea :)

      Ștergere
  2. Asta era!:-) Pe mama ta nu o pusesem la socoteala.De fapt nu stiam ca locuieste cu tine. Sorry! N

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am prins. Noi toti locuim la ea de fapt :)

      Ștergere
    2. :))))Asa e. Mi-a scapat. Desi ti-am citit si rascit blogul.N

      Ștergere
    3. SI INCA CEVA . Esti intr-adevar tare ca nu pierzi sosete. Eu nu stiu unde se duc, dar iti jur ca in galeata cu gunoi nu se duc. N

      Ștergere
    4. Bre, cascati ochii cand le puneti la spalat ca mor de ras! Unde sa se duca? Le mananca vreun catzel? :))))

      Ștergere
  3. Esti mortala, ca de obicei :))))
    Nici mie nu-mi iesea a cincea, dar m-am gandit ca ar fi mama ta (asta asa, ca sa-mi bag nasul unde nu-mi fierbe).
    Eu sunt opusul prietenei tale, ducandu-le pe toate cele in carca, o sa ma si intorc la serv in curand, vedem daca or incape sau incep sa vorbesc singura :) Mi-am amintit de bodyguard-ul ala din metrou, sau ce era, povesteai tu acum ceva vreme, poate or fi si ei multi acasa, si de aia vorbea singur :)))
    Nu stiu cum de reusesti sa NU pierzi sosete, ai respectul meu! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai e simplu: unde sa pierd sosete? Adica doar daca le pun in galeata de gunoi si apoi duc gunoiul. Altfel unde sa dispara in neant? Am grija cand pun rufe la spalat de fiecare data sa nu fie doar o sosteta dintr-o pereche, ca asa le zapacesti. Apoi la impaturire le fac ghem si gata...Nu pricep UNDE sa pierzi sosete sau chiloti :))))

      Ștergere
  4. E cat se poate de simplu, sosetele cand se duc, se duc dupa puloverul cumparat din italia, dupa garantiile de la biciclete si dupa pasaportul cainelui, da?

    La noi treburile sunt impartite, suntem doar doi, Fedra nu face treaba :P, inainte eu gateam, el spala vasele, acum eu gatesc si vasele le spala masina, pe langa spalatul vaselor el mai trebuia sa dea cu aspiratorul, mie mi e pare asta total treaba de mascul, acum, a cumparat irobot, aspirator de ala de da singur asa ca a scapat si de treaba asta, isi externalizeaza atributiile si uite asa are mai mult timp sa ma ajute la ale mele :)

    RăspundețiȘtergere