miercuri, 6 februarie 2013

Asternuturi de pat

   Trebuie sa mai iau, ca am luat teapa anul trecut si am achizitionat unele care s-au dovedit frumoase pe dinafara si proaste pe dinauntru. Adica dupa ce desfaceai pachetul iti dadeai seama cam cum e produsul. Am luat si chinezesti, si romanesti si...nu mai stiu de care. Si nu pot sa zic ca n-au cusaturile bune. Nuuu, cusaturile sunt bune, atza e trainica. Doar ca materialul care o inconjoara e foarte prost. Asa ca atza sta pe loc dar materialul tinde sa se duca in alta parte si sa se vada ficare gaurica pe unde a intrat atza in el. 

  Asa ca acum iar m-am pornit sa caut. Si ce m-am bucurat eu cand am gasit material pentru asternuturi la fabrica ce se ocupa cu asa ceva. Si cand ma uit...10 lei metrul. Cum stau prost cu matematica am sunat-o pe maica-mea sa o intreb daca e 10 lei metru cati metri imi trebuie. Sa vedem cat costa. Si ma asteptam, vorba aia, sa coste mai putin ca o lenjerie cumparata gata de la magazin, nu? Nu asa ar fi logic? Ca una e cand cumperi un kil de cartofi si te duci acasa si ti-i prepari si alta e cand te duci la restaurant si ii iei gata facuti. 

  E pai nu. Nu e asa. Revine cam tot pe acolo. Cum? Nu stiu. Nu mi se pare posibil din punct de vedere matematic. Materialul (doar el, nu mai pun si manopera pentru ca am croitoreasa in familie) costa pentru un asternut cat costa el asternutul intr-un magazin. Acu' habar n-am daca merita sa il iau sau va fi la fel de prost ca cel de la magazin. Si am 5 camere de utilat. Ma mai gandesc, mai caut. Da' tot mi se pare ilogic. 

  Asa ca, daca stie careva pe undeva vreo fabrica, vreun producator care sa desfaca la preturi mai mici...astept sugestii. 

17 comentarii :

  1. daca afli, zi-mi si mie :)). in Austria au niste preturi de nerostit, in Romania nu gasesc decat aberatii, trei sferturi de plastic. de curand mi s-au rupt niste fete de perna din alea mostenite :)), de bumbac serios, si am fost aproape in pragul isteriei. nu de alta, dar nu suport sa mi se electrizeze parul de la lenjeriile de pat astea moderne, mie imi place dom'le bumbac din ala moale si racoritor. oare mai gasim pe undeva?! (mbine, si cum ai zis si tu, nici sa nu ne dam tot salariul pe o lenjerie de pat)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ce am luat eu sunt de bumbac 100% da' proaste. De la kaufland le-am luat.

      Ștergere
  2. Auzi, dar la Ikea cum or fi preturile?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la ikeam am incercat si eu, dar sunt si scumpe (si in Austria si in Romania) si nu-mi place nici textura. sunt scortoase, nush cum sa zic, aspre brrrrr.

      Ștergere
  3. Scrie nişte preţuri, te rog, ca să fie drept reper - mă refer la preţuri pentru cele gata cusute, de ex. cât e un set dintr-ăla pentru 2 persoane?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai intre 70 si 90 ...si te cam costa 70 sa il faci din material din asta de 10 lei metrul (are latime 220)

      Ștergere
    2. Mulţumesc. Întrebam pentru că mi-am cumpărat un set ce a costat în jur de 100 (+/- 10 ron, nu mai ţin minte exact, au trecut 2 ani, cred, de atunci) şi nişte unele persoane îmi colindau cum că am luat ţeapă, dar nici vorbă de aşa ceva, m-am convins eu între timp; şi acum, cu răspunsul tău, mi-am întărit a mai multa oară la rând convingerea - pt. că marfa pe care-am luat-o eu chiar e din bbc, arata bine şi acum, se comportă bine la spălat, la călcat-deşi la noi se calcă aşa, 'din oficiu', direct cu partea dorsală, curat să fie, e fin, nici extrem de subţire dar nici prea gros, deci per total e ok. Am cumpărat de la un magazin ce vinde online, are un singur depozit în ţară, la Ploieşti - cumpăr chestii de nişte ani de la ei, într-adevăr că în ofertă erau şi lenjerii din materiale în amestec bbc cu sintetic, alea poate aveau un pic preţul umflat, nu zic, poate de aia mi-au făcut capul calendar acei unii de care ziceam-or fi crezut că am luat din alea, dar nu, m-am convins a câta oară că am luat bine. Mersi înc-o dată pt. info.

      Ștergere
    3. Pai spune-mi si mie de unde si de la cine, eu stau in Ploiesti :)

      Ștergere
    4. De aici am luat:
      http://infinity-trade.ro/Products/ProductDetails.aspx?IdProduct=1665

      damasc liniar - cred că ăsta era - chiar nu-mi mai amintesc detaliile, văd că acum preţul apare ca fiind de 145 ron - eu am luat mai demult. p.s. cred că ar trebui să editezi linkul, totuşi, intenţia mea nu era să forwardeze lumea către ei.

      Ștergere
    5. Unu la mana ca nu poci edita din cometariu, pot doar sa nu il public :) Doi la mana ca de ce sa nu se duca lumea sa cumpere de la ei? Eu n-am asa o audienta mare, dar totusi unui biznis ii prinde bine clientul, nu? Daca vrei sa sterg comentariul, da-mi inca unul si le sterg :)

      Ștergere
    6. A, nu, nu-i vorbă de şters comm. Dar, cum să nu poţi edita comm?! Ar trebui să se poată. Oricum, pt. mine e totuna dacă-l laşi sau dacă-l ştergi, tu ştii mai bine. Dacă aş avea timp, m-aş uita pe factură să văd exact cât era preţul - dar numai la gândul să răsfoiesc în facturi de 2 ani vechime m-apucă cu ameţeli!

      Ștergere
    7. Pai nu pot sa il editez. Pot doar sa il public sau nu, sau sa il sterg dupa ce l-am publicat. Asa e Blogger :) Eu ma gandesc ca poate fac un bine unuia care cauta, si daca ii fac un client unuia care cauta client, cu atat mai bine! Multumesc mult, o sa ii studiez!

      Ștergere
  4. e o fabrica romaneasca, Trainica parca. Pe undeva prin Dambovita, daca nu ma insel. La Carrefour au lenjerii de acolo. Dar poate au un magazin de desfacere pe langa fabrica. Foarte bune, rezistente si bumbac 100%.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu sunt fan lenjerii de pat IKEA, rezonabile ca pret si foarte bun material. Exemplu: fata de pilota + 2 fete perna 90 lei (http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/70225435/#/70225421 ), cearceaf 40 lei ( http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/70225435/#/70225421 ). Total 130 lei si merita fiecare banut. Parerea mea! (folosesc de cca 3 ani numai IKEA pentru lenjerii de pat). Irina

    RăspundețiȘtergere
  6. material bunbac 100%se gaseste si la Europa se poate verifica si convenabil in comparative di magazine se vinde inca o data pretu

    RăspundețiȘtergere
  7. materiale bune de lenjerii gasiti la www.texline.ro ..timisoara. la sectiunea bumbac satinat pentru lenjerii de pat . trimit acasa cu curierul .sunt de ff buna calitate.

    RăspundețiȘtergere