marți, 22 noiembrie 2011

Sa facem trotuarul!

 Nu, nu va ganditi la prostii...eu propun sa facem chiar trotuarul asta fizic...strada pietonala cum ar veni...de aici, de pe mareata strada Cantacuzino din Ploiesti, zisa ea si 23 August pe vremuri. O strada cica jmechera. Ditamai bulevardul, ditamai artera, ditamai preturile la apartamente in blocuri comuniste p-acilea...
  Nu avem trotuar. Nu ni s-a furat, ceea ce e uimitor...insa nu a existat niciodata. A murit Ceausescu. A lui e vina. Pentru ca a murit inainte sa termine treaba. Au facut blocurile, strada...dar trotuar pe partea pe care rezidam noi...n-au mai apucat sa faca. Deloc. Nici un pic. Nici macar o felie. Loc ar fi, a fost gandit a fi un trotuar lat, mare...sa ai loc sa mergi fericit pe el, pietonule incaltat ce esti! Insa nu e. E...niste pietre....si niste tzarana...pe ditamai tarlaua unde trebuia sa fie un trotuar, e un mare nimic.
  In marele nimic ai doua sanse: sa nu ai tocuri insa sa fie ploaie sau ninsoare si toata tarana sa fie o mocirla...sau sa ai tocuri si sa fie soare. Sau ploaie sau ninsoare. Aia imi place cel mai mult: sa urmaresc impopotzonatele de pe strada cum se lupta. Si da-i si lupta, si lupta si da-i...ca niste pisici proaspat potcovite. Nu le trece prin cap sa treaca strada si sa mearga pe partea cealalta. E prea greu, pentru ca mesteca si guma in acelasi timp.
  Probabil pe strada asta nu sta nici un jmecher. Adica sigur. Pentru ca in orasul asta, unde sunt jmecheri au crescut si strazi, si trotoare, si flori si copaci...cum si-a luat vreun consilier vreo casa pe vreo straduta de n-a auzit nici dracu de ea, cum pac...strada a fost asfaltata. Eventual cu fonduri europene, ca nah...e mai cool asa. Noi stam aici de vreo 17 ani. Eu una inca astept trotuarul.

4 comentarii :

  1. Mai bine ia-ti bicicleta :))))))
    Gata nu mai scriu, azi sunt scurta, butonez la bog(ul in devenire) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Gataaaa!
    Suntem colege de blogspot :D
    http://ungrauntedenisip.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. of, cate tocuri mi-am julit eu pe strada aia, ca aveam biroul intr-o cladire langa mega image si stateam pe langa catedrala. o porcarie, ma stresa mereu, trebuia sa plec in balerini si sa ma schimb pe urma la birou (asta am invatat dupa nush cate perechi de pantofi distruse). de fapt, cam in tot ploiestiul e nasol cu trotuarul, si p-acolo in spate, la brd-ul ala mare si urat, tot un vai-mama-lui-de-pseudo-trotuar e. noroc ca au grija de alte prostii edilii din minunatul oras...

    RăspundețiȘtergere
  4. Vaiiii...Zazuzaaaa....esti de pe aicea la originile lu' mataleee...atunci stii perfect despre ce vorbesc! Si da, ideea cu balerinii este cea mai corecta, pentru ca nu ai cum sa faci altfel. Acum au facut trotuar si strada pe peste tot PE LANGA...unde stam noi si anume intrersectia cu Torcatori. Aici s-au oprit, zici ca e special facuta lucrarea :)))

    RăspundețiȘtergere