duminică, 25 mai 2014

Stai jos, vaco!

  De obicei imi cer scuze dinainte cand urmeaza sa troznesc sentimente de oameni firavi la suflet si la minte. Bag un disclaimer d-ala, zic o duda, o dau pe "moale", doar-doar nu m-or scuipa anonimii cu flegmele bine plasate din plamani. Azi nu. Azi vreau sa spun ca orice femeie care merge la o toaleta publica, fie ea de restaurant, gara, scoala, parc si nu se aseaza jos pe colac dar se urca degraba cu picioarele pe colac si apoi se pisa pe jos, pe colac, pe langa veceu... e o vaca. Nu stiu ce am cu vaca, poate doar faptul ca o vaca face pipi din picioare cu un jet puternic ne-directionat corect catre nimic (am vazut eu la mamaia lu' Marse la tzara cum face vaca pipi!), poate doar asta ma face sa spun: doamnelor, sunteti niste vaci!

  Vaca saraca face unde trebuie. Voi nu. Vaca nu are "veceu" adica W.C. care vine de la "water closed" din engleza aia pe care cu toatele pretindeti ca o rumegati de fiecare data cand va dati pe feisbuci si alte asemenea. Ei, ca sa stiti, vine de la "inchis cu apa", adica ca cum ar veni (sper ca stim cu totii ca exprimarea e voit cacofonistica!) canalizarea cand s-a facut ea de muuuult, de foarte mult timp in alte tari, alea vorbitoare de uater-clozer. Pe cand mamaia noastra se pisa in fundu' gradinii precum vaca. Ma rog, mamaia avea si ea un "veceu" si stia sa-l foloseasca, ca nu era tampita precum niste duamne parfumate din ziua de azi. 

  De unde agitatia mea? Apoi m-am dus la restaurant. Am fost azi cale de trei bibani la gratar la restaurantul nostru de suflet din Ploiesti. La care ne-am tot dus la toaleta. Toaleta extrem de civilizata! Oamenii astia se dau peste cap ca totul sa fie foarte frumos la baie la doamne. Nu lipseste niciodata nici hartia igienica, nici sapunul de maini, nici servetele de sters! Jur! Totul e spotless, in toaleta miroase frumos, e curat, e tot ce vrei. Daca toata lumea s-ar aseza pe toaleta sa faca pipi baia nu ar trebui spalata decat odata pe saptamana. Daaaaaar... vacile fac din picioare!

  Eu mi-am invatat copilul de gen feminin (deocamdata doar d-asta am) ca la baie ne ASEZAM pe toaleta. Nu, vaco, nu ne urcam cu picioarele pe colac! Nici pe vasul de toaleta! Pentru ca daca facem asta o sa ne pisam pe jos. Pe veceu si pe langa. Nu suntem in cretacic! Am aflat, intre timp, ca nu poti sa "iei" nici un fel de "boala" doar pentru ca te asezi frumos pe o toaleta pe care in prealabil poti pune hartie igienica, ca nu te-o fi fatat ma-ta in staul sa nu stii ce e aia! Vaco! Nu te pisi pe LANGA! Mi-a zis Mara intr-o zi oripilata ca si la scoala a gasit toaleta plina de urme de noroi, ea a avut mintea sa ridice colacul cu noroi, sa puna hartie pe vas si sa se ASEZE. Sa faca pipi asa cum face orice femeie cu minte in cap. Da' e bine ca noi duamnele radem de barbatii care se pisha in mod constant pe langa buda. Aia, alta natie de idioti penibili, cei care n-au aflat ca, maica, daca n-ai tzinta...STAI JOS, VACO! Sau boule, dupa caz. 

  Nu exista nene loc in tara asta unde sa mergi si sa zici iaca, o toaleta curata. Azi la restaurant a fost curata pana cand au intrat niste duamne foarte parfumate acolo. Cand ne-am dus noi din nou, era pipi pe colac si pe jos. Pe care eu l-am sters ca sa nu-mi  intre in papuci. Cat sa fii de VACA, subliniez, VACA, sa nu STERGI daca ti-ai ridicat tu curu' ala mare din locul unde n-ai facut pipi cum trebuie si vezi ca ai facut pe langa? Cam cata nesimtire sa fie in tine? Aaaa, nu esti la tine acasa, da? De aia? Hmmm, sau poate ca nu. Poate ca tu cum lasi in urma ta baia publica,  la restaurant sau in camera de la hotel, poate tu aia esti si atata poti intr-ale igienei personale. Vaco! 

25 de comentarii :

  1. Eu am o fobie cu bolile ce le poti lua de pe wc. Nu ma asez, dar nici nu ma urc niciodata cu picioarele pe el. Fac asa, in aer, dar totdeauna sunt antenta sa nu fac pe langa wc, si nici pe colac. E de bun simt sa las curat dupa mine, ca doar las curat si acasa. Noi am fost sa mancam ieri la Marty Cafe, foarte frumos si curat la baie, s-a pastrat. Nimeni nu a facut pe langa sau pe jos. Si ai foarte mare dreptate in articolul tau.
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela nu poti lua nici o boala de la toaleta publica daca e curat si te asezi frumos pe toaleta pe care ai pus si hartie in prealabil. E practic imposibil sa iei ceva. Doar daca bei din veceu! :))))

      Ștergere
  2. Da... E plin de 'mparfumate d-astea de mai au nitel si se pisa de-a-n picioarelea pentru ca nu suporta sa-si puna dosul de acelasi colac cu muritorii de rand. E plin de microbi si se imbolnavesc mimozele...

    RăspundețiȘtergere
  3. Am ras cu lacrimi. Si eu pun hartie igienica pe colac. Da pun muuuuulta! Nu stiu daca e prea bine, caci cine vine in urma mea risca sa ramana fara. Nu stiu, e o chestie care-mi sta pe creier. Si la mine acasa tot asa fac, si nu ca ar fi murdar. Pur si simplu nu suport sa ma asez cu fundul direct pe capac. Cat despre cele care se urca cu picioarele pe colac, e de toata jena.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca o baie este curata, de restaurant, cafenea, terasa chiar si o baie publica unde se plateste si la asta sunt de acord, pentru ca doar asa cei care intra si platesc sunt ceva mai simtiti, in fine, intru, ma asez pe veceul tapetat in prealabil cu hartie igienica sau servetele pe care le am de fiecare data daca nu este hartie la baie. Dar, cum de cele mai multe ori am dat de veceuri pisate, cacate si sa nu uitam si de sange, cu hartie igienica pe jos imbibata bine de urina, de ma face sa cred ca femeile sunt cele mai murdare, pentru ca baile femeilor sunt mult mai scarboase decat cele a barbatilor si put, plec si nu mai fac, ma tin pana acasa!!! Sa mai zic ca sunt bai care au perii de cacat si cacatul sta rege pe peretii veceului? De multe ori am sters si eu din urma doamnelor ca sa pot folosi si eu veceul in situatii de urgenta de aceea evit sa mai ma duc la baile publice si ma tin pana acasa, mai greu e cu cei mici cand nu se pot tine si fac pe ei, sa vezi acolo sporturi extreme, tine copila, pune hartie, atentie sa nu atinga ceva cu mainile, cad chiloteii de pe picior drept in balta cu pisat, prefer sa umblu cu olita in geanta sau sa o bag intr-o tufa. Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaa, sa mergi cu un copil intr-o baie publica e ca un fel de cosmar! Sa vezi cand mi-a zis ca vrea in TREN! Era sa mor! :)))))

      Ștergere
  5. Vaaaaai, ce rea ai fost :-)
    Nu e vorba ca nu sunt de acord cu urcatul cu picioarele pe colac, ci pur si simplu NU INTELEG. Ba chiar am rugat niste colege practicante ale acestui "sport extrem" sa imi explice 1) daca nu trebuie sa atingi colacul /peretii cu mana ca sa te urci acolo, lucru care pe mine personal m-ar cam ingretosa 2) cum naiba fac cand au tocuri inalte 3) daca la sfarsit in jurul lor e ca in staul :-) cum de nu se stropesc pe pantofi
    Nu m-am lamurit neam. Am inteles insa ca 1) e o chestie care le streseaza groaznic, dar.... 2) nu mai au cum sa se schimbe, pentru ca asa le-au obisnuit mamicile lor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu in 11 ani de Canada am prins exact trei WC-uri publice murdare, le si stiu exact pentru ca uitasem cum e asta... Noroc cu excursiile in Romania cand mi-am adus aminte... De multe ori sunt cam cinica si spun ca nivelul de civilizatie al unei tari se vede dupa cat de curate sunt budele publice... Cat a fost Robbie mai mic a fost simplu, ca el din picioare na, stii tu. Problema adevarata a venit cand a crescut fiica-mea si a inceput sa frecventeze si ea (unde la inceput cand era todder aveam un colac de wc pliant care imi incapea in poseta, sa raman cu mintile intacte), dar acum am depasit incet perioada, asa ca am trecut la tapetat cu hartie. Stii ce greu mi-a fost sa imi obisnuiesc creierul ca pe o buda publica se poate sta asezat?!!! Stii ce greu mi-a fost cand am avut mai multe fetite in grija si s-au dus la toaleta si au sters-o cu hartie dupa care s-au asezat, si mi-au spus senine ca nu au cum sa se imbolnaveasca de acolo daca au grija... pana la urma stand si gandind logic, aveau dreptate, dar anii mei si sechelele comunismului ies greu din cap... :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frate si eu tot in comunism am trait. N-are treaba cu comunismul ci cu oameni care nu intelegeau igiena in adevaratul sens.

      Ștergere
  7. Sa vezi ce am patit si eu la Karlovy Vary! Ne ducem la toaleta restaurantului, curat, igienic, facem ce avem de facut si iesim. Dupa noi intra alte turiste. Colega ramasa la masa ne povesteste apoi ca l-a auzit de barman revoltat si gesticuland cu o colega de-a lui ca am fi lasat noi ud pe jos.ceea ce nu era adevarat, chit ca robinetul de la chiuveta cam stropea, acea presiune prea mare. Si ma apuca nervii, adica cum sa creada ala ca nu stim sa folosim decent un veceu? cand vine sa ne aduca comanda ii ciripesc in mai multe limbi alambicate, ca pe a lui nu o stiam; bai, ui dont meic pipilishchi on za flor, sa stii! Ca m-am uita eu urat, ca se tavaleau colegele de ras, dar a fucit tipul val-vartej.
    Nici mie nu-mi plac vacile si nu apreciez de la ele decat iaurtul! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. si pe tine te enerveaza astfel de specimene? si pe mine. eu sunt aia care se aseaza pe colac, direct si fara hartie daca exista cel putin o aparenta de curatenie. nu am luat niciodata nimic. parol.
    inaltimea mirobolanta de 1,5 m a subsemnatei face imposibila operatiunea "din aer", iar suitul pe wc/colac mi se pare sport extrem. chiar nu-mi dau seama cum le iese unora; si mai sunt si pe tocuri.
    pentru situatii extreme (gen tren sau mai stiu eu ce) am citit la ada pe blog si apoi am gasit la dm niste servetele umede igienice cu care sterg si dezifectez colacul.
    acu' chiar nu pot "sa ma tin" minim 10 ore zilnic cat lipsesc de acasa (cele 8 ore de munca plus drumurile). si sa nu mananc/beau aceste 10 ore ca sa "nu-mi vina", iar nu tine pentru mine.
    ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, normal. Sunt servetele dezinfectante la tot pasul azi. Eu am mereu in geanta.

      Ștergere
  9. Doamnelor, de minunatii "latei" ati auzit? Mai bine din "aer" decat asezat
    Clar nu cu picioarele pe vas...nu pisam toata toaleta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paduchii de nici un soi nu stau pe plastic. Asta una. A doua, ar trebui sa se aseze cineva fix cu partea pubiana pe colac. Cam greu. Lateii nu rezideaza pe coapsa omului, partea aia cu care te atingi de colac. Si repet: pui hartie! Nu sare paduchele la bataie in baia publica. Daca o iei asa poate iti vine acasa vreun musafir infestat, e cam aceeasi statistica! Paduchii nu zboara!

      Ștergere
  10. In sfarsit cineva abordeaza si acest subiect! Bravo,of-ul asta avea nevoie de un afis public.
    Eu de cand sunt mica am tot auzit "poti lua boli daca te asezi". Ete na. Aia jumate de oameni internati in spitale au luat bolile de la statul pe veceu. S-o creada lumea tampa!
    Dintotdeauna m-am asezat cat mai comod pe orice veceu. Si NU POT sa fac stand pe el. M-am imaginat intr-o astfel de ipostaza si nici in gand n-am reusit. Cum dracu sa faci cu fundu ridicat???
    Eventual pun hartie daca mi se pare dubios. Dar sa stai asa in aer??? Si sa mai faci si pe langaaa????

    RăspundețiȘtergere
  11. :))) cata revolta, asa, zi-le, si eu am boala pe astea, mai insa si pe alea care isi arunca absorbantul in cos fara sa il impatureasca si pe cei carora le e sila sa foloseasca peria de buda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Revolta a fost mai mare ca de obicei pentru ca am stat mai multe ore la restaurant si la inceput eram doar noi si era curat si cand au inceput sa vina stolurile de vaci s-a facut o mizerie de nedescris :(

      Ștergere
  12. Mda, sa mai spunem ce e prin spital, la wc-uri....Sau, si mai nasol, la sectia ginecologie/nasteri...Of, la ele acasa tot asa lasa dupa ele....oare?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aia ma intreb mereu si raspunsul cred ca e ca acasa nu lasa asa, in oras isi permit pentru ca "nu e al meu, nu conteaza"!

      Ștergere
  13. Nu stiu ce sa spun numai ca pe colac nu ma asez nici o data intr-un wc public!
    Da am grija sa nu las mizerie in urma mea.
    Conteaza si cum esti imbracata si mai ales intr-un tren vai e jale jale!!! Cine se poate atinge de ceva acolo !!! plus de asta unele wc-uri sunt asa de inalte ca daca ai grija sa nu le atingi esti obligata sa stai aproape in picioare !!! Apoi nu toate suntem la fel de inalte. Incerc sa folosesc cat mai putin un wc public

    RăspundețiȘtergere