sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Ai "dreptul" sa fumezi in locuri interzise. Si eu am dreptul sa te injur!

  Cum sa imi mai exprim sila fata de fumatori? Nici nu mai am cuvinte destule. Unii fumatori sunt nesimtiti prin definitie. Si plini de tupeu pe deasupra! Fumatorul n-a inteles ca fumul lui nu sta pe loc. Fumatorul e atat de inteligent incat n-a inteles asta nici acum, dupa ani intregi de fumat. El, fumatorul, nu stie. El e convins ca ce face el nu deranjeaza decat cel mult "copiii". 

  In seara asta m-am pomenit intr-un tren "personal" Bucuresti-Ploiesti. Trec peste faptul ca de cand CFR a schimbat platforma de internet infofer.ro acolo apar trenuri care NU exista in realitate, jur, e mai ceva ca la loto sa te duci la gara in Romania... e un fel de 6 din patrujnoo... M-am pomenit ca tre' sa vin cu un "personal", zis el si "Regio" mai nou. Mergem, ne suim. Nasii beau pe peron. Erau 3. I-am intrebat "asta e Ploiestiul" aratand spre tren la care unul foarte spiritual mi-a zis ca ala e Bucurestiul. Nu maica, trenu'! Trenu' asta e de Ploiesti? Aaaahaha! Am ras si eu la ei si urcandu-ma le-am strigat "sper ca nu vreti si bilet". Au ras si m-au informat in cor ca nu, nu vor. Din pacate pentru ei aveam bilet. 

  Ne suim, pleaca trenul cand isi aduce aminte, la vreo 3 minute dupa ora corecta... la prima statie un baiat, domn, specimen masculin la fo' 20 si un pic de anisori...se duce repede la usa, aprinde tigara, cand sa se dea  jos pe peron, culmea trenul pleaca. Ca nu e un tren de pe vremea lu Ceausescu. Are statii, da' omu' de la volan se mai uita si in oglinda, are statii de maxim 1 minut, daca nu vede omu' miscare, cum opreste asa porneste. Boul specie de vita, se suie inapoi cu tigara tocmai aprinsa, eu strig la el (era personal deci vagoane deschise) sa stinga, el trece pe langa mine, se duce intre vagoane si incepe sa fumeze ca si cand acolo era Tara lu' Alice... si nu-l vedea nimeni. Ma ridic, strig inca odata, stinge tigara, intra inapoi cu tot fumul dupa el, evident... "vai ca n-am stitut ca sta doar atat in statie". I-am zis cred ca n-ai stiut si ca in tren n-ai voie cu tigari. 

  Dupa niste vreme, la o alta statie, unul din nasii cei veseli a tinut usa deschisa dupa ce trenul a plecat. Nu stiu de ce, avea el treaba din mers. Usa are o alarma acustica. Cand am auzit ca tipa aia m-am uitat, n-am vazut ca era un "impiegat" si am strigat sa inchida usa. A zis ca stai ca am ceva de facut. Cand am vazut ca e de-al trenului i-am zis de ce am strigat, pentru ca sunt fumatori misto in tren care sunt in stare sa rupa si usile doar ca sa fumeze in tren. Nu vazusem ca e el. Dupa care am zis "sa fie ei ai dracu' daca ar respecta legea".  Si i-am spus cum a venit baiatu' sa fumeze intre vagoane. "Unde, aici?, acum? il rup!". Zic da, aici, mai devreme, da' nu stiu unde e. 

  Ei bine, cand sa coboram la Ploiesti si stateam la usa, vin "copilasii" din partea de sus a trenului sa coboare si ei si incepe unu' sa ma "admonesteze". Ca "ce duamna, m-ati injurat ca fumez". M-am uitat la el, mda, se putea sa fi fost el, habar n-aveam. Cu un accent puuuuternic moldovenesc incepe sa imi zica ca ce, cum sa zic urat de el. Ca el mi-a facut favoarea si a stins tigara cand a vazut ca am copil!

  Poftim? Say what? Oh, da, doamnelor si domnilor. Pustiul mi-a facut favoarea si a stins tigara cand el se afla intre vagoane si tragea la 2 metri de noi. :)))))))))))))))) Si ca cum mi-am permis sa zic urat. Pai zic ia zi, cum sa-ti mai zic? Ca esti nesimtit? Ca incalci legea? Ne dam jos aici la Ploiesti si chem si Politia? Ia zi, pasarica? Cum iti place? Evident nu era singur, mai erau cativa pe langa. Toti taceau. 

  Asta ma lua cand cu "dumniavuastra" cand cu "tu". Mi-a zis ca e "pacat de copilul tau ca vorbesti asa". Zic e pacat de ma-ta aia care te-a crescut nesimtit. Stai tu linistit ca copilul meu e ok, eu o pazesc de fum creat de boi ca tine. Si radeam. Si pana la urma si aia care erau cu el au inceput sa rada. El era in spumele marii si imi tot explica ce FAVOARE mi-a facut el mie ca el a stins tigara cand a vazut ca eu am copil!

  Iar eu intrebam, dement, ireal, obsesiv: "ai voie sa fumezi in tren? ai voie sa fumezi in tren? te lasa legea sa fumezi in tren? e voie sa fumezi in tren???". Era sa lesine de nervi! Eu era sa lesin de ras. Pentru ca pustiul asta e fix ca Dana Blandu. Un monument de tupeu jegos care incalca legea gasind orice alta scuza si orice "favoare" facuta aluia pe care SCUIPA in timp ce el incalca legea. Un nesimtit si nimic mai mult. Ar zice acum multi ca e o "exceptie". Ca si javra aia. Bai eu, traind in tara asta as zice ca nu e. Ca e o regula. Fumatorii din aceasta tara sunt nesimtiti. Ei mereu "iti fac o favoare" Si spagarii din aceasta tara au tupeu de borfas. 

  Copilul meu s-a dat jos din tren si mi-a zis "bravo mami ca i-ai zis, nu e asa ca NU E VOIE SA FUMEZE IN TREN? ca eu AM VAZUT SEMNUL ALA!!!". Atat! Nu-ti trebuie decat 6 ani ca sa stii sa interpretezi semnul anti-fumat. De aia e o poza, pentru ca e pentru prosti! 

  Pacat ca nu exista peste tot pe toti peretii si un semn anti-spaga! Un buzunar cu un plic in el intr-un cerc rosu si taiat! 

49 de comentarii :

  1. Sunt absolut de acord cu tot ce ai scris, mai putin cu a treia propozitie. Sincer, nu inteleg de ce consideri ca eu, de exemplu, sunt nesimtita prin definitie. Da, fumez, dar nu fumez pe strada, nu fumez in parc, nici macar in casa sau in bucatarie (fumez pe balconul meu deschis, cu usa inchisa in urma mea) nici in restaurantele sau barurile unde nu se fumeaza sau in orice loc public unde exista semnul de interzis. In fine, eu nu ma consider nesimtita. Fraiera, inconstienta, dependenta, lipsita de vointa, poate, dar atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai eu zic ca daca fumezi pe balcon si apoi intri in casa cu hainele alea iti afumi casa si copilul. si exista studii despre asta :) si daca tot nu fumezi "nicaieri" atunci unde fumezi? si cand? si te asigur ca ORIUNDE ar fi aia tot afumi si alt om care el ar fi nefumator :)

      Ștergere
    2. pai subscrie cat vrei! sa stii ca atunci cand veneai de pe balcon la ziua mea putzea in casa de traznea! eu stiu ca voi fumatorii nu stiti asta, da' mna... va anunt eu acum: PUTE, oameni buni! PUTE RAU! mirositi ingrozitor in secunda in care stingeti tigarea! imi pare rau, si tu Cetine, si Ioana, sunteti prieteni ai mei... imi pare foarte rau sa va dau o veste teribila: PUTEEEEEEEEE cand veniti voi "de pe balcon"! sorry!

      Ștergere
  2. Eu am haina de iesit la fumat:) Stiu ca pute. Si cand bei o bere pute. Si can mananci ceapa sau usturoi pute. Si gazele de esapament put. Este neplacut, dar nu cred ca e vorba de nesimtire. Nu cred ca exista studii care sa spuna ca fumatorii sunt nesimtiti, doar fraieri si lipsiti de vointa:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Haina aia e o gluma :) Si nu, cand bei o bere nu pute o camera intreaga. Si cand pute a bere acel miros nu se duce in plamanii altora sa ii deranjeze la sanatate. Despre asta erau studiile, despre faptul ca daca te duci si iei copilul in brate dupa ce ai fumat copilul ala fumeaza pasiv. Pe bune! Studii despre nesimtire nu exista, da' nefumatorii pot confirma :))))

      Ștergere
    2. Si mai am o intrebare despre fumatul tau pe balcon: oare nici un vecin nu se pomeneste cu valatuci de fum in casa in momentul cand el ar vrea sa aeriseasca iar tu fumezi? Ca mie mi se intampla des :)))))) A?

      Ștergere
    3. Deci, eu urasc fumatorii. Doar pe cei care isi permit sa fumeze sub nasul meu, in magazinul meu, in casa mea fara sa ceara voie. Si da, urasc cand imi intind rufele pe balcon, si in loc sa le iau de acolo mirosind a proaspat, sau a lenor, le strang si le aduc in casa mirosind a fum. Asta pentru ca vecinul meu de palier fumeaza pe balcon.Dana

      Ștergere
  3. Virulent si neprietenos. Dislike. De ce-or fi oare unii nefumatori asa isterici? Get a life, embrace a (better) cause, give us a break.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai sunt "isterici" pentru ca fumatorii sunt nesimtiti :))))) Si da, si virulenti si neprietenosi cu cei din jurul lor pe care ii otravesc zilnic.

      Ștergere
  4. Accept fumatul pe balcon, si cresc miza la un gratar pe balcon! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Dana, dar ce te faci cu cei care prajesc peste sau ceapa?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, te rog nu te mai prosti. Nu-mi spune ca tu confunzi "mirosul" cu ideea de fumat pasiv si cancer ca nu te cred! Oricat ai incerca sa rationalizezi argumentatia un val de fum la mine in casa nu este egal cu un val de miros de ceapa. Fii serioasa!

      Ștergere
  6. Draga mea, raspunsul meu se adresa Danei care, spre deosebire de tine, afirma ca este deranjata de miros si nu de cancerul pe care l-ar putea declansa particulele de gudron impregnate in rufaria ei de la cele doi, trei, tigari ale mele.
    Oricum, iti aduc aminte ca toata discutia a pornit, in ceea ce ma priveste, de la asa-zisa nesimtire a fumatorilor si nu de la efectele nocive ale fumatului (cu care am fost in totalitate de acord). Sigur ca este blogul tau si parerea ta si ca pana la urma poti sa strangi de gat pe cine vrei si sa ne faci in toate felurile, dar din punctul meu de vedere atata timp cat legea nu interzice fumatul decat in anumite locuri, iar eu ma conformez si nu o incalc, cred ca nu pot fi acuzata de nesimtire. Atata tot. Sigur, am vazut ca parerea ta e alta. Asta e, macar ne-am lamurit:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e "asa zisa" nesimtirea fumatorilor, in special romani! si stii si tu asta. iar postul asta era despre cei care fumeaza in locuri ilegale si apoi se simt si foarte ofensati daca ii injuri. si da, fumatorii sunt in marea lor majoritate extrem, extrem de nesimtiti. Si asta tocmai pentru ca activitatea pe care ei o fac ii imbolnaveste pe ceilalti. Subliniez: ii imbolnaveste. Si daca nu-mi pasa ce face el fumatorul cu corpul sau copilul sau, imi pasa foarte tare cand o face cu corpul sau copilul meu :) Si apoi mai are si tupeul sa se simta ofensat. Sau sa imi zica ca ala de mai sus ca de ce om fi noi nefumatorii isterici. Pai pentru caaaaaa.... :)))))))) Adica doar daca ne zice o lege ca nu trebuie sa ii ranim pe altii, doar atunci "ne conformam"? :D Iesim pe balcon ca sa nu ne afumam copilul personal, ce daca il afumam pe cel al vecinului care poate are geamul deschis tocmai atunci! Intelegi ce zic?

      Ștergere
    2. Eu am fumat 15 ani, pana intr-o zi cand am spus STOP. Nu ,n-a fost chiar stop si m-am chinuit ceva vreme pana am reusit. Important e ca am reusit si sunt mandra de asta. Totusi, am fost o fumatoare corecta. Nu fumam pe balcon, nici in casa, nici in apropierea fumatorilor fiindca stiam din proprie experienta ce neplacut e pentru nefumatori(tatal meu fuma in casa, cand eu inca nu fumam). Referitor la cancer, e prea putin probabil sa te imbolnavesti de la niste rufe afumate. Nu, nu le strang negre de la particulele de gudron, nici chiar asa. Dar suficient cat sa ma deranjeze la nas, acel miros.:))))) De ingrasat, m-am ingrasat dupa ce m-am lasat, dar am slabit la loc cu ceai verde. E mult mai sanatos decat tigara.Dana

      Ștergere
  7. Eu am inteles inca de la inceput, dar nu sunt de acord:)
    In primul rand, daca te sperii de fumatorii romani, stai sa-i vezi pe aia austrieci, n-ai vazut asa ceva:) Sau poate i-am prins eu intr-o pasa proasta pe toti.

    In al doilea rand, da, sunt imens de multe lucruri care ne imbolnavesc si sunt studii despre asta: cum ar fi gazul de esapament si poluarea. Ce o sa facem acum, o sa zicem ca toti soferii sunt nesimtiti pentru ca continua sa polueze desi stiu ca asta ne strica aerul? Eu nu sofez, cum ar fi sa ma revolt ca nu mergem cu totii pe jos? De ce e obligat copilul meu sa suporte mirosul de gaze de esapament cand merge pe strada?
    Oricum, tu esti foarte radicala si pe pozitii. Imi aduci aminte de tatal meu. Si mda, surpriza: eu,produsul unei familii de nefumatori, fara influente proaste, cu multiple discursuri anti fumat, iata ce s-a ales de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai deci mor de ras, jur! Ma, cu argumente d-astea vii tu? Ca sunt multe chestii care ne imbolnavesc? Pe bune? Pai auzi, da' atunci cocaina de ce nu tragi? Si pariez ca daca ar veni cineva sa iti bage in vena cu forta ai fi un pic radicala. Da, sunt radicala. Sunt total anti-fumat, as vrea sa se interzica prin lege tutunul complet. Pentru ca e cam singului viciu care face rau fizic SI ALTORA fara nici un fel de echivoc. La fel de radicala sunt impotriva alcoolicului care isi bate nevasta sau omoara oameni pe strada. Bea-ti ficatul in liniste, nu rani alti oameni :))))) Si cumva as putea paria ca atunci cand te vei lasa de fumat (subliniez ca am zis cand nu daca pentru ca te cred suficient de desteapta incat o sa faci asta) o sa constati cat de rau e sa inghiti fumul altora. Si argumentele "masina egal tigare" ti se vor parea la fel de hilare cum mi se par mie azi :)))

      Ștergere
  8. Alexandra, revino-ti! Daca as trage cocaina, probabil ca si atunci ai zice ca te imbolnavesc pe tine si pe copilul tau,nu? Dar, daca intr-o zi Mara o sa fumeze, atunci la fel de radicala vei fi? O sa-i spui in fata ca ti-e sila de ea? Stiu, o sa-mi spui ca nu va face asta ca e prea desteapta. Fumatul nu tine de desteptaciune, ci de dependenta. E suficient sa te prinda! Si ca sa te citez, exista studii:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) N-am nimic impotriva celor care trag cocaina. Nu ma imbolnavesc pe mine, nu ma deranjeaza cu nimic. Si da, cred ca Mara nu va face asta, si daca o va face o sa afle cat de radicala sunt :)))) Fumatul tine de desteptaciune si nu, nu e o dependenta decat psihica. Daca vrei poti scapa de ea, s-au mai vazut cazuri :)))) Fumatorul nu e dependent atat de nicotina cat de gestul de a fuma. Nu e ca la cocaina! Aia e dependenta chimica. Daca vrei sa te lasi de fumat, te lasi. Si mai devreme sau mai tarziu un medic iti va spune ca TREBUIE sa te lasi. Asa ca lasa-te! Si dupa ce te lasi o sa privesti altfel lucrurile. Si o sa iti fie sila de mirosul ala cum imi e si mie. Si multor altora care n-ar indrazni niciodata sa spuna cu glas tare asta din cauza ca fumatorii, desi nu-s o majoritate, sunt extrem de vehementi (prin asta inteleg nesimtiti). Toti, dar TOTI iti vor spune sa iesi tu, nefumatorul, afara din restaurant daca nu-ti convine. Tot niste fumatori au interpretat legile europene in asa fel incat la noi au ajuns "partial-color". Si intotdeauna fumatorul se va simti foarte lezat de sila mea desi el face o chestie absolut uluitoare pentru orice alta fiinta vie de pe planeta in afara de om: trage in plamani in mod voit fum cu multa otrava. Si ca trage el n-ar fi nimic, dar mi-l sufla mie in nas. Dupa care imi explica senin ca si masinile polueaza :)))))

      Ștergere
  9. Alexandra,chiar sunt uimita de vehementa ta. Nu impotriva fumatului. Ci a tuturor celor care fumeaza indiferent unde si cum o fac. Nu inteleg atunci de ce ai acceptat si chiar ai voluntariat sa ne vedem. Ori nu e dracul atat de negru pe cat vrei sa
    para, ori te-ai bazat pe faptul ca nu voi fi nesimtita si nu voi fuma in restaurant cu tine si copiii de fata. Ceea ce s-a si intamplat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Fii serioasa, ca nu stiam ca esti fumatoare, daca stiam nu mai veneam sa te vad :)))) Glumesc evident! Uite, ca sa cadem la pace pe mine ma uimeste vehementa cu care un om adult poate spune in ziua de azi ca fumatul e ceva bun oriunde s-ar intampla el. El fumatul :) Fumatul e rau. Si pentru fumatori si pentru cei care asista. Nu ai cum sa argumentezi altceva pentru ca mna, prea multi medici au spus asta de-a lungul istoriei. A fuma e o prostie imensa. Normal ca nu-i injur pe aia care nu imi fumeaza mie in nas, insa problema e ca de cele mai multe ori in cadrul societatii: pe strada, in restaurante, in tren, oriunde te duci cineva e foarte dispus sa iti sufle fum in nas cu extrem de mult tupeu. Si apoi sa fie si uimit daca eu simt nevoia sa-l injur. Pai na, ce sa zic, uite bunicul meu a fumat mult. Si a murit de cancer la plamani. Normal, asta nu inseamna nimic, pentru ca vorba aia... si masinile polueaza!

      Ștergere
  10. Draga mea, nu am niciun argument in favoarea fumatului. Nu am spus ca e ceva bun sau ca ar putea fi ceva bun. Eu am fost cea care a voluntariat faptul ca fumatorii pot fi considerati prosti, dependenti, inconstienti si lipsiti de vointa. Dar, tu ai spus ca fumator= nesimtit. Asta a fost singura mea problema. Bunicul tau a murit de cancer la plamani pentru ca a fumat. Tatal meu a murit de cancer la colon, pentru ca...asa s-a intamplat. Dar asta nu inseamna faptul ca eu sunt nesimtita. Sau, daca vrei, ca sa cadem la pace, nu cred ca tu ai dreptul sa ma faci pe mine nesimtita. Poate Ana mea sa aiba dreptul asta. Cu asta as fi de acord. Dar acum era vorba strict de postul tau si de acea propozitie care m-a facut sa ma simt prost. Mai ales ca am avut senzatia ca ai crezut asta in tot timpul asta de cand ne cunoastem. Si asta e dureros. Si, by the way, nu mi s-a parut ca m-ai evitat nici dupa ce ai vazut ca fumez:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) Daca i-as evita pe toti fumatorii care-s suficient de prosti incat sa fumeze dar suficient de simpatici incat sa-i iubesc...ce m-as mai face? Gata, am editat, asa, doar pentru tine am zis ca doar UNII dintre fumatori sunt nesimtiti. Adica 99,999999 la suta din ei :)))))))) Daca as fi reusit in seara asta sa te fac sa te simti suficient de aiurea incat sa te gandesti serios sa te LASI de fumat...oh ce fericita as fi! :D
      P.S. Cancerul la colon nu "se intampla". Se intampla din cauza de alimentatie si stil de viata. Nici un cancer de fapt nu se "intampla" fara un factor declansator. Pentru unii sunt genele, pentru altii chestiile pe care le baga in ei. Tocmai pentru ca ai un caz atat de aproape ar trebui sa te lasi de fumat! Pentru Ana! Ei, iti place cum umblu la sentiment? :))))))))

      Ștergere
  11. Culmea stii care e? Ca biata bunica-mea nu i-a dat lui taicu-miu nicio felie de mezel toata viata. Totul era pe baza de legume si carne alba, fara grasime. Ei, si asta a durat pana cand a ajuns tata adult si a simtit ca poate sa manance in sfarsit ce vrea:) Sigur ca a existat un factor. Dar nu face subiectul discutiilor noastre.
    Si mersi pentru rectificare. Pentru mine chiar conteaza:) Si poate si pentru altii care se simt oricum tristi si vinovati ca fac parte dintr-o categorie in care si-ar fi dorit sa nu ajunga vreodata, dar nu au suficienta vointa sa iasa din ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista domle asa ceva! Daca vrei suficient, poti. Gasesti si vointa. Nu iti ia decat cateva zile sa afli ca de fapt POTI si fara. Maica-mea s-a lasat cand eu m-am marit si mi-a zis "n-as putea sa iti spun tu sa nu fumezi cand eu am tigarea in mana, asa ca ma las". Si s-a lasat. Sotul meu s-a lasat dupa ce ne-am cunoscut si i-am zis ca nu ma pup cu fumatori pentru ca imi vine sa vomit :)))) Trebuie doar sa iti gasesti motivul corect. Si cel mai corect motiv e Ana. Care va fi mandra de tine, iti spun din experienta ca m-am simtit foarte importanta ca s-a lasat "pentru mine". Pentru ca stiam ca e ceva ce ii place insa ii face foarte rau.

      Ștergere
  12. As vrea sa te contrazic, dar nu pot:) Asa e, ai dreptate. Uite, daca vrei iti spun si spaima mea cea mai mare: ca ma ingras. Eu am fost foarte grasa, adica foarte: aveam 65 de kile in clasa a saptea. Practic, eu am ajuns la "forma actuala" abia pe la 20 de ani. La prima tentativa de lasat de fumat, am luat trei kile intr-o saptamana si asta doar fumand mult mai putin, dar continuand sa fumez trei, patru tigari pe zi. Fara sa rontai in plus. Fara sa mananc paine sau dulciuri. Stiu ca daca pui in balanta, primeaza sanatatea, dar senzatia e ca in momentul ala voi renunta si la felul in care arat acum. Na, acum ti-am zis! Sper totusi sa ma ambitionez si sa reusesc pana la urma sa ma las definitiv fara sa fie nevoie pentru asta de un diagnostic medical.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te-ai subtiat la 20 de ani si ai ramas asa inseamna ca era o chestiune hormonala la mijloc care s-a reglat. Organismul e normal sa ia in greutate cand nu mai e otravit. Daca nu mananci in plus o sa pui cateva kile pe care apoi o sa le dai jos. Ma indoiesc ca o sa devii obeza din cauza ca te lasi de fumat. In plus exista acum multe suplimente pe care le poti lua si care sa te ajute (extract de ananas, extract de cafea verde). Iti vor taia foamea psihotica aparuta in urma disparitiei tigarii. Si nu incerca prin reducere. Ia plasturi cu nicotina si lasa tigarile de tot. Apoi scoti plasturii din schema. Nu poti sa pui doar pe seama tigarilor silueta ta. Nu doar din cauza lor esti slaba, sunt multi factori la mijloc.

      Ștergere
    2. Sincer, eu mai degraba m-as apuca de fumat decat sa iau extract de ananas si extract de cafea verde :)) Nu te increde, iti dau chimicale cu lingura!

      Ștergere
    3. Vorbesti in necunostinta de cauza. Nu e vorba de "pastile de slabit" ci de suplimente suta la suta NATURALE. Exact cum e si extractul de usturoi. Sa nu confundam termenii ca dupa aia ma apuc si scriu si despre legendele legate de suplimentele naturale versus medicamente si chimicale :)))))))

      Ștergere
    4. Eu vreau sa scrii despre asta. Chiar ma intereseaza subiectul. Mai ales ca de la tine am auzit de ananas-pastile si mi se pare o inventie grozava. Scuze ca m-am bagat fara legatura in discutie. Iar ca subiect-pe langa faptul ca ma otraveste pe mine fumatul altuia eu nu pot sa inteleg oamenii care isi fac rau singuri...Nu inteleg de asemenea dependenta cuiva de ceva sau cineva. Denota slabiciune, muuulta slabiciune iar eu nu suport oamenii slabi. Maria - multumesc anticipat daca vei scrie despre suplimente naturale, chiar vreau sa citesc si, posibil, sa si invat ceva mai mult decat stiu deja

      Ștergere
    5. Maria, ce isi face omul singur e treaba lui. Nu ma prea intereseaza pe mine daca el alege sa se otraveasca, daca e slab sau puternic. Dar atunci cand imi otraveste mie aerul e altceva. O sa scriu mai pe larg despre suplimente, despre vitamine si faptul ca ele nu iti "fac foame" si nu te "ingrasa".

      Ștergere
    6. E adevarat, nu sunt prea informata pe subiect, dar mi se pare suspect ca extrasul de ananas nu are aceeasi "putere" ca ananasul mancat cu lingurita :))

      Ștergere
    7. Hai mai Mihaela ca ma faci sa rad! Pai "extras" ce inseamna? Sunt date la o parte fibrele, apa si chestiile care nu fac lucruri. E concentratul de ananas cum ar veni. Cate kilograme de ananas crezi ca poti manca intr-o zi? Uite, ananasul e diuretic. Dar cand il mananci asa nu prea simti. Insa daca iei doua capsule simti ca te face sa faci pipi mai mult si ca iti rezolva retentia de apa. La fel si digestia, ananasul contine proteolitice, substante care dizolva proteinele. E bun si mancat ca atare, evident, dar capsulele au efect mai puternic.

      Ștergere
  13. Pfoaaa, ce discuție palpitantă! Oare am voie să fumez o țigară în timp ce citesc? Sau ajunge fumul? :))))

    RăspundețiȘtergere
  14. Hahaha, cand am vazut titlul am fost sigura ca se lasa cu sange... :-)
    Mah, eu am fost fumatoare mai toata viata (adica de la 14 la 32 de ani), mi-a placut la nebunie sa fumez (desi n-am fumat niciodata in casa sau unde se aflau si altii, cu o singura exceptie, care imi ridica parul pe ceafa cand imi amintesc. Primul meu job, 21 de ani, 5 programatori intr-un birou insalubru al Directiei Muncii, toti fumatori, fiecare cu mainile pe tastatura si tigara in coltul gurii. Seful nostru nefumator. Un tip de milioane, am plans cand dupa un an si-a dat "din senin" demisia, n-am putut intelege de ce. Acum stiu, dar e prea tarziu...). Mi-a placut atat de mult sa fumez ca nu m-am putut lasa nici gravida cu primul copil, la vreo doua luni m-am dus la ginecologi si i-am plans ca disperata cu cracii pe masa ca nu ma pot lasa de fumat desi stiu ca fac rau copilului. Domnul doctor a fost un tip de treaba totusi si mi-a explicat ca daca incerc acum sa ma las de tot, fac rau si copilului si mie (sevraj), dar ca sa incerc treptat sa reduc cat mai mult, daca ma arde buza rau sa trag doua fumuri de la consort si imi trece. Am fumat si alaptandu-l pe al mic, nu in casa, Doamne-fereste, pe balcon, si eram senina si cretina ca e totul ok... In ziua in care Robbie a implinit un an, barbatu-meu s-a hotarat ca nu mai pune in viata lui gura pe tigara, de banii cheltuiti si-ar fi putut lua avion personal, si in plus sanatatea si celulele care nu se mai refac. Eu tot n-am reusit, dar o luna intreaga mi-a pisat creierii ca put, ca imi miros hainele si parul cand vin, ca mi-s ochii in ceata cand fumez, ca el nu ma mai pupa ca el nu pupa scrumiere si-asa mai departe... Atata de rau ca la exact o luna am zis ca-mi bag picioarele. Au trecut de atunci 6 ani. Nu numai ca n-am mai fumat, nici macar nu mi-a mai trebuit tigara (efectul psihologic). Problema e ca de-abia de atunci am inceput sa realizez ce efecte are fumatul. Chiar si cel la "mana a doua" sau chiar a treia, care sunt la fel de nocive. Imi simt colegii cand vin de la fumat de pe coridor. Stiu exact cine e fumator sau nu, chiar daca n-a fumat deloc in ziua aia. Nu pot sa spun ca ma simt mai bine (am fost sportiva de performanta fumatoare fiind, poate asta m-a ajutat oarecum), dar acum realizez ce monstru e fumatul asta. Si cand le spun altora, primesc aceleasi reactii ca tine (poate amplificate, stii tu cu vulpea si strugurii acri, adica na, aia care s-au lasat sunt si mai vehementi), dar zau... Mama, aici nu se fumeaza niciunde daca ai ceva deasupra capului, fie ea si o umbrela de soare (adica nici la terasa), nu ai voie mai aproape de 10 metri de orice cladire si asa mai departe... Dar cand am fost in Romania, Dumnezeule... am simtit ca ma sufoc peste tot, m-a durut sufletul de plamanii nostri si ai copiilor... am spalat de trei ori toate hainele cu care am fost, se simtea duhoarea prin valize cand am ajuns... Asa ca eu sunt de acord cu tine, orice poate sa dea cu rosii, eu stiu ca n-au dreptate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Ma, n-a iesit cu sange, Ioana e prietena mea si ea s-a simtit pentru ca ea e o fata simtita iar eu initial am scris "Fumatorul e o specie de om prin definitie nesimtit". Mie una asa mi se pare, ca si ce isi face lui si ce le face altora e o nesimtire. Cum sa fumezi manca-ti-as gravida si alaptand? Nebunooooooooo!!!! Asta cu alaptatoarele care tipa ca ce bun e laptele de mama si in mana aialalta au tigarea... asta am mai vazut. Si m-am crucit de fiecare data :))) Noroc cu sotul tau care te-a convins!

      Ștergere
    2. Adevarul e ca doctorul mi-a spus ca noxele din tigara trec si in sange si in lapte, dar placenta face o treaba destul de buna la filtrat sangele care ajunge la fat, in timp ce laptele nu mai e chiar atat de bine filtrat. Dar dupa parerea lui, tot e mai bine sa-l alaptez (cu doua-trei fumuri de tigara) decat sa nu-l alaptez deloc. Mi-a spus sa-mi aleg bataliile, sa cantaresc beneficiile versus efectele adverse... si ca nu exista adevar universal :-) Sa stii ca si eu ma crucesc acum cand vad fete alaptand si fumand, dar trebuie sa-mi tin ciocul mic ;-)

      Ștergere
    3. Da, copilul alaptat e de multe ori mult mai expus decat cel in-utero. Problema nu-s alea doua-trei pe care le tragi pe zi ci tot ce ai tras pana atunci si n-a iesit din sistem :)))) Oricum ai da-o e cam prost :)

      Ștergere
    4. Absolut :( Faptul e consumat, din pacate, nu mai pot da timpul inapoi. Pot doar sa incerc sa repar ce se mai poate si sa previn ce se poate preveni ;-) Si iti dai seama, "mommy-guilt"-ul e prezent... de cate ori plangea copilul ma gandeam ca poate pentru ca i-am facut eu rau, daca el se imbolnavea si sora-sa nu (ca ea a fost alaptata mult mai mult decat el si la ea nu mai aveam nici un viciu de ceva vreme) ma gandeam ca e din cauza mea... na, iti imaginezi.. :-)

      Ștergere
  15. Eu stau deasupra unei familii care fumeaza la greu. Sa-mi raspunda si mie cineva la intrebarea: de ce casa mea trebuie sa miroasa infect din cauza lor? Si rufele mele sa miroasa execrabil? De ce trebuie sa-mi usuc hainele in casa, sa fac eu mucegai in casa ca afara, pe balcon, pute? Si, daca as turna si eu ceva-mancare, bulion, vopsea etc-cand el isi usuca hainele in afara balconului (ca la tara la el, asa se face, se intind chilotii in afara balconului), asa, sa zicem, just for fun?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))) Mda, urat, foarte urat. De aia zic, in marea lor majoritate fumatorii sunt execrabili. Pur si simplu ei nu dau doi bani pe alti oameni.

      Ștergere
  16. Cind toata lumea asta care tuna si fulgera imi spune ca nu are masini in proprietate poate ma mai gindesc. Altfel, cu fundul intr-o masina care polueaza mai mult decit 100 de chain smokers laolalta nu prea e cazul sa dam lectii de moralitate publica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu n-am masina, anonim! chiar nu mai am masina in proprietate. merg uneori cu masina. si cu trenul. deci, ca sa intelegem si noi: utilitatea masinii este egala cu utilitatea tigarii, da? :)))))))))))))))))))))))))))))))))

      Ștergere
  17. Nici eu nu am. E asa bine cu metroul/trenul/tramvaiul ca zau ca nu merita efortul si cheltuiala Sunt anonimul care sta deasupra a 4 persoane ce fumeaza la greu pe balcon...la aer!

    RăspundețiȘtergere