miercuri, 9 octombrie 2013

Din seria parintii sunt prosti. Azi Concursul Piciul!

  Am stabilit acum ceva vreme, mai precis in septembrie 2012 cand am ajuns in sistemul de invatamant romanesc cu al meu copil din dotare, cum ca parintii sunt tampiti. Doamnelor, domnilor, daca scoateti portofelele ca centuristele guma din gura cand vad clientul...sunteti tampiti!

  Concursul Piciul. I give you, today...marele concurs incepand cu gradinita, clasa pregatitoare pana la clasa a 4a. Concurs...de belit pula la urs ar zice sotul  meu, ca el de cate ori aude cuvantul concurs asta ii rimeaza in mod natural. Deci...pentru prima data sunt de acord cu el. Concurs de prelucrat la urs!

  Va rog, va implor, studiati site-ul:

 Dupa cum vine, avem asa: 
1. Asociatia Pentru Tineret Piciul - CINE sunt ei? NU STIM! Le dam doar niste bani ca prostii!!!

2. Puncte la dosarul invatatorului in functie de "rezultate" (ne-a zis doamna cu gura ei, la concursul Piticot (concurentul) pe site scrie maaaaaaaare si clar). E drept ca la Concursul Piticot. anul 2013 nu mai apare pe site, eu cred ca s-a transformat peste noapte in Piciul, dar aia e doar pentru ca eu sunt un om rau la suflet si negativist din fire. 

3. O adresa de contact a Asociatiei la o CASUTA POSTALA din Arges!!! si un e-mail la YAHOO!!! Da, pana si eu (care in prostia mea doar am studiat in facultatea pe care am prestat-o) stiu ca un email la yahoo cum e al meu nu e bun pentru un ceva oficial. Cum ar veni cineva care aduna 12 lei per cap de vita furajata. De 12 lei copilul primeste un test, o DIPLOMA (toti primesc, suntem in comunism deci participam la "concursuri" la care castigam toti) un suport de creioane si un cadou surpriza. 

  Auzi, da' nu mai bine ii iau io un cadou surpriza? Ei bine da, ati ghicit! Nu voi da bani pentru Piciul, si nu o voi duce la scoala in ziua aia, ca sa nu o incurc pe doamna care n-are ce face cu noi astia "revoltatii". Adica in speta EU cu fi-mea care e doar un om care asista la niste lucruri. Fix asa cum ma duc si o iau de la "ora de religie" impusa de statul roman intr-o scoala de stat a unui stat laic. E, ati vazut de cate ori am zis STAT intr-o fraza? 

 In rezumat: STATUL ROMAN le da voie la niste capuse gen Asociatia pentru Belit Pula la Urs sa ia cate 12 sau 14 lei de la fiecare PROST care concepe un copil in Romania si apoi are si nesimtirea sa il duca la gradinita sau scoala in tara natala. Ati inteles? 12 lei inmultit cu ...sute de mii daca nu cumva milioane. Sa zicem ca la noi sunt 37 in clasa. N-or fi 37 in fiecare clasa pana intr-a 4a. Sa zicem ca-s o medie de 30. Ori 5 (pregatitoare plus 4 clase). Ori 12 lei bucata. 1.800 de lei pe scoala asta, una mica de tot, dintr-un oras cum ar veni Ploiesti. La prima cautare pe net in Ploiesti exista 30 de scoli primare (imi cer scuze daca mai exista si altele, nu apar in prima lista). Sa zicem ca au fiecare doar cate o clasa din fiecare. Deci:

  30 elevi X 5 clase = 150 elevi
  150 elevi x 12 lei = 1800 lei.

   1.800 lei X 30 scoli primare = 54.000 lei de la un oras ca Ploiestiul 

 Sa va zic in euro? La un curs de 4,3... Vreo 12.600 de Euro de la un oras. FARA GRADINITE! Pentru o ASOCIATIE despre care cunoastem o Casuta Postala si o adresa de yahoo. Cat da Bucurestiul? Nu stiu cate scoli sunt acolo! Ia sa aud? Care mai liciteaza? Si stiti ca aceste concursuri se fac DOUA pe an, da?  Sa zicem asa usurel un 25. 000 de euro per oras d-asta micu'? Cam cate orase sa fie in Romania??? Hai sa zicem cate orase o sa puna botul la o tzeapa in Romania?

  Stimati parinti care nu va puneti intrebari....va rog eu, ganditi-va inainte sa dati bani la niste asociatii! Doamna invatatoare a Marei nu ma obliga, nimeni nu va poate OBLIGA la asta, si nici la fondul "clasei", "scolii" sau alte bazaconii. Si nu, aceste "concursuri" nu va vor face copiii mai destepti! Si sa nu aud aia cu "a vrut copilul" pentru ca eu i-am explicat Marei ca acest "concurs" e o mizerie si ca va putea merge la concurs cand el se va chema OLIMPIADA (deci participantii, la trafic cum ar veni, vor avea si materie in cap cat pentru un "concurs") si va fi organizat de prostii aia numiti Ministerul Invatamantului din Romania. Punct.

Later edit: http://www.mfinante.ro/infocodfiscal.html aici vedeti informatiile de la Ministerul de Finante despre Asociatia pentru Tineret Piciul. Infiintata in anul 2011, la final de 2012 a avut profit declarat:
147.304 lei = 34.240 euro!!!
Si sper ca stim cu totii cam cum se "declara profitul" in Romania anilor in care traim.....So...mai vreti concurs? Mie mi-ar conveni un mic biznis d-asta pe banii fraierilor...34 de mii profit pe an...not so bad!




22 de comentarii :

  1. Haha, l-am boicotat si noi dupa ce am vazut ca din 12 lei, 5 revin invatatorului. Vrei sa facem un calcul sa vedem asadar cat castiga invatatorii de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  2. mai sunt cateva concursuri serioase, dar sunt cam de pe la clasa a iv-a- a v-a in sus. stiu de la tata, care e prof de mate. mi se pare ca e unul organizat de "societatea pentru stiinte matematice" sau cum ii cheama pe aia care scot "gateza matematica". mai stiu de "traian lalescu"- asta parca e organizat de un liceu cu traditie in domeniu nu mai stiu din ce oras (parca timisoara). (pe vremea mea, maica, era doar "olimpiada", asa ca nu stiu mult mai multe). totusi, chiar daca nu-s organizate de "prostii aia numiti Ministerul Invatamantului", institutiile organizatoare au macar o adresa fizica pe care poti s-o gasesti pe harta si oaresce traditie in invatamant. cat despre alte materii, nu stiu. n-am vrut sa fiu ironica, desi imi dau seama ca asa poate parea.
    aaaa, si, asa, ca chestie, dl profesor tata si-a luat computer si imprimanta si scaner si in cele din urma laptop, ca vrea sa-si cumpere proiector pt clasa si hartie pt fise pe banii lui personali, nu din "fondul clasei" sau alte fonduri. iar mama, educatoare, numa' noi, copii ei, stim cate carti de povesti cu imagini sau de colorat cu imagini din povesti ni le-a facut bucati ca sa faca planse pentru "lectura dupa imagini" -prima chestie care mi-a venit in minte. mai exista si profesori d-astia.
    ady

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ady, asa da...astia ai nostri au luat de toate dar din diversi bani dati de parinti.

      Ștergere
  3. băi deci.. deci....
    "fiecare cadru didactic care inscrie minim 10 copii primeste o frumoasa caseta cadou care contine o apa de toaleta + un spray..."
    "la fiecare 50 de copii inscrisi Piciul ofera un mixer de bucatarie"
    si asta de la ei de pe site, la regulament concurs
    deci mi-a picat fata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai ia aduna toti banii pe care ii primeste "Asociatia" cu pricina...eu cred ca se aduna de niste sute de mii de euro pe an, cum sa nu le dea "un spray" :))))))

      Ștergere
  4. Asta-i jaf la drumu' mare.Teribil...mi-e sila si mi-e si ciuda ca n-am cascat ochii cat am stat in Ro si am cotizat anapoda.Nu pentru bani mi-e ciuda,ci ca nu m-am documentat mai bine ca sa bat toba sa stie si altii.Concurs,deci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai citeste odata postul ca l-am editat acum! Am aflat CUI-ul Asociatiei si i-am verificat la Ministerul de Finante...

      Ștergere
  5. Nu este surprinzator ca are profit,ar fi interesant de stiut cine se ascunde in spatele unei afaceri de acest gen.Nu numele administratorului,nuuu,acela este nesemnificativ.O retea de interese bazate pe blazarea si pe spiritul de turma al parintilor,prea osteniti ca sa mai protesteze.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am avut o firma. pentru care am muncit de mi-au iesit ochii, da-i cauta oameni, contracte, plateste contabili, etc. nu vreau sa spun cat a avut profit maxim, ca ma fac de ras. clar am ratat ocazia sa fac astfel de concursuri. distribuiti oameni buni pe facebook, sa vada toti, sa nu mai cotizeze aiurea! Claudia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Claudia si noi (sotul meu si cu mine) am avut o firma mai mult de 10 ani...am murit incercand sa facem "afaceri" in tara asta de cacat. Ete unde era afacerea de 34 de mii de euro pe an profit curat :)

      Ștergere
  7. Alexandra, vezi de ce ti-a fost tie (si altora ca tine si ca mine) greu in RO? Pentru ca nu ti-a dat prin cap sa inventezi concursul Alexandra (sau ma rog, alte titluri, care sa "dea bine" la public). Vezi, te mai batea gandul de emigrare daca erai fericita posesoare a sutelor alea de mii de euro primite cu drag de la toti prostii care pun botul? Doar nu era greu de banii aia sa-ti inchiriezi o casuta postala, si adresa de yahoo slava Domnului ca se face in 25 de secunde ;-)
    Cu alte cuvinte, OOOOOF... si bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai pana mea, m-as fi gandit da' n-aveam pilele si nici macar o casuta postala! Adresa la iahu am! :))))))))))))))))))))

      Ștergere
    2. E drept ca n-aveai pile, dar asa, dupa ce terminai cu logistica, eu zic ca-ti mai ramanea "niste" euro sa ungi pe ici-colo si se dechideau usile si fara pile ;) Ce cinica sunt, hahaha, scuze...

      Ștergere
    3. :)))) Pai astias 34 de mii sunt profit curat, fara logistica! Deci iti dai seama cat au incasat de fapt...

      Ștergere
  8. acu' chiar nu mai pricep nimic! e asociatie sau firma/societate. ca o asociatie (sau fundatie) este o organizatie cu personalitate juridica, dar non-profit, care functioneaza pe baza lui OG (sau OUG ca m-am ramolit) 26/2000, iar o firma/societate functioneaza se infiinteaza/functiuneaza conform legii 31/1990. (sa nu intram in amanunte despre PFA, asociatiile familiale, intreprinderi individuale/familiale au chiar diversele profesii liberale ca sunt oarecum asimilate societatilor din punct de vedere al profitului).
    da, o asociatie/fundatie poate sa detina proprietati sau chiar sa desfasoare o activitate lucrativa din care obtine un profit, dar obtine profitul ca sa-l foloseasca intr-un anumit scop (ajutorarea cuiva, promovarea a ceva-insasi scopul asociatiei), in cazul unei asociatii profitul nu e un scop in sine.
    ady

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu cum e acum cu piticotul si daca mai exista dar in ultimii ani, lucrarile le corectau educatoarele si alegeau un castigator, trimiteau rezultatele undeva pe fax si cei de acolo trimiteau premile si medaliile pentru copii. Intr-un an am primit pentru un baietel un birou, a fost ok premiul. Da, o parte din bani mergeau la gradinita, nu la educatoare si de ei se cumparau ceva pentru copii. Singura care primea cadouri era directoarea...stiu ca o data a primit o umbrela si parca niste manusi...si educatoarele au primit un gel de dus :)))) unele chiar si doua ca au inscris mai multi copii...
    Dar per total este mai mult ceva de distractie, copiilor le placeau fisele dar erau tare tristi cand nu castigau decat o diploma si un joc micut pentru participare...noi la piciul si la alte concursuri nu am participat ca oricum incepusera si parintii sa-si dea seama de vrajeala...eu una le-am si spus ca noi corectam lucrarile ;)))
    Iulia

    RăspundețiȘtergere
  10. Un parinte/ Matei U.miercuri, 23 octombrie, 2013

    Pai bine oameni buni,nu va trage nimeni de maneca sa va inscrieti copilul la acest concurs.
    S-a gasit aceasta persoana Alexandra Albu care foloseste un limbaj mega academic,in acord
    cu studiile care se lauda ca le are si care scrie *deacord *.poate daca participa si ea la acest concurs de 12 lei ar fi invatat sa scrie corect.
    Mentionez ca NU AM NIMIC!!! in comun cu sistemul de invatamant,sunt doar un parinte al carui copil este incantat sa participe la acest concurs si da !!!,dau 12 lei ; nu stau sa fiu invidios pe altii ca nu am descoperit eu gaura din macaroana.
    Sunt atatea alte chestii de pe la edituri care se cumpara si se repeta la nesfarsit si nu va baga nimeni mana in buzunar.Este strict optional Fratilor!!!!
    Oameni frustrati!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti delicios! Jur! Esti emblema prostiei din tara numita Romania. Faptul ca eu n-am pus un spatiu unde trebuie nu inseamna ca "studiile care se lauda ca le are" exista in limba romana. Faptul ca pe tine nu te-a obligat nimeni sa iei nu inseamna ca alti parinti n-au fost constransi sa cumpere prostie de 12 lei. Cam ca aia din capul tau!

      Ștergere