luni, 1 aprilie 2013

S-a furat gunoiul!

  "Se vor efectua controale inopinate pentru a se opri astfel de acte ilicite" zice o tanti de la nu stiu ce institutie. Pana aici ai zice ca cineva din tara asta vrea sa faca o treaba, sa fie domnule legea aplicata. As, da' de unde! Era vorba despre tiganii care aduna PET-uri si aluminiu din gunoi. 

  Acolo unde il vand, la reciclare, nimeni nu se supara pe ei, asa cum e si normal. Orice om poate recicla lucruri. Pe Stat nu-l intereseaza CINE anume face asta, plasticul ala e un gunoi reciclabil, gunoiul nu se poate "fura" deci nu e nici o problema daca cineva il ia si merge si primeste bani pentru munca lui. Eu vad pe geamul din sufragerie un spatiu cu tomberoane. Oamenii astia muncesc, nene...Ei stau cu curu' in sus si capul in jos in benele alea mari si pescuiesc PET-uri. 

  Intra pe fir Rosalul, caci as putea paria ca el platise reportajul pe care tocmai l-am vazut. Care se vaita "aoleu, ne fura astia gunoiul!". Pai si noi cu ce ne mai acoperim "investitiile" in bidoanele alea mari pentru reciclare in care nu pune nici naiba gunoi selectiv? Ei ar trebui sa il stranga, sa il sorteze siiiii....sa ia banuuuuu' de la reciclare! Si cand colo cica tiganii fac "acte ilicite"...desi furtul de gunoi nu e un furt. Si nu e infractiune si nici act ilicit. E ca si cand eu as aduna la mine acasa PET-uri si le-as duce sa imi dea aia banii pe ele. Cica s-ar supara Rosalu' pe mine. Ca e cam de porc sa le iau painica de la gura cu asa o cruzime. 

  Asadar, sa luam masuri, oameni buni! S-a furat gunoiul! Ineptii teribile. Insa domnii de la teveu cred ca n-au auzit ca in timp ce ei spalau varza s-a cam furat Romania cu totul. Da' pana una alta facem reportaje de mare interes national. S-a furat gunoiuuuuuuul! Eu as vrea sa o vad pe doamna aia ce controale inopinate o sa faca ea si mai ales unde? O sa stea la gheene sa ii pandeasca pe iliciti? 

5 comentarii :

  1. Am văzut și eu reportajul. Deci RO reciclează doar 1% din gunoi, iar la ăștia 1% se fac controale inopinate pen' că se fură unii pe alții. Parcă trăim în Țara Nebunilor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine doreste e liber sa-l fure si pe al meu! Dar sa-mi lase tomberonul...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. La noi s-au furat tomberoanele alea speciale, cu totul!
    Am avut, in apropierea casei, acum un an sau doi, niste tomberoane dinacelea gigantice, pt sticla(pe culori)/plastic/hartie. Si chiar oamenii le foloseau, problema era ca ele ... consumau vreo doua lucuri de parcare, ale blocului langa care erau, deci am banuit ca nu vor avea viata lunga. Si au disparut dupa cateva luni. Culmea e ca nu le-am mai vazut nici in alte zone de oras.
    Noi ne facusem la bucatarie niste cutii de carton in care puneam pe caprarii. Cel mai tare ma seaca PET-urile, ca arunc cate 3 sticle goale, de lapte, pe sapt (ce-mi aduce mamait la care am abonament), altfel nu consumam deloc, iar de reciclat, reciclam la maxim, tot ce se poate, in regim propriu.

    RăspundețiȘtergere