luni, 15 aprilie 2013

Cum te indragostesti

  De copilul altora. Cand ai prieteni apropiati si au copil cumva lesini cand auzi ca ea e gravida. Apoi stai toata sarcina si astepti ca la pupat de moaste sa vina minunea vietii. Afli ca e fata. Ti-o imaginezi, creezi in capul tau un portret. O sa semene cu ma-sa. O sa aibe gura ca ta-su. O sa fie mica de inaltime sau o sa fie inalta. 

  Acum un an pe la ora asta plecam spre Bucuresti sa fiu alaturi de ei cand le vine copilul pe lume, am sarit de la masa de Paste, am lasat toata familia in urma si am fugit. N-o sa uit niciodata ziua aia. Era duminica de Paste, era atat de liniste in oras si pe drumul national... era soare printre nori. Erau flori pe care le-am luat de la o babutza de pe marginea drumului. N-aveam destui bani asa ca i-am zis sa mi le dea cu cat am ca imi naste prietena si am nevoie de ele. A zis "ia-le si sa fiti sanatosi cu totii, mama". 

  N-a mers totul cum trebuia sa mearga. Ne-am speriat. Am vazut din nou cum arata un tata care isi vede pentru prima data copilul. Am vazut cum isi pierde sinea... cum dispare el cel dinainte si apare un altul in locul lui. Se vede cu ochiul liber. M-am vazut pe mine cum ma pierd in fata spaimei ca s-ar putea intampla ceva. Mi-am adus aminte de nasterea Marei si m-am infuriat din nou. Am injurat medicii din maternitatile romanesti fie ele private fie ele de stat. Am blestemat ideea de a "interveni" in procesul nasterii pentru a "ajuta" mama sa nasca mai "repede-bine-corect". Mi-am promis din nou ca fata mea va naste in alta tara. 

  Dar la final am vazut-o pe ea. Mica si suparata de prea multa lumina care ii intra in ochi. M-am topit. Era exact asa cum mi-o imaginasem. Perfecta. Semana cu ma-sa. Semana cu ta-su. Dar era un alt om. Era ca un pui de vrabie pe care il scoti din cuib de la caldura si e deranjat, ofensat si mototolit. Se uita cu un ochi deschis la mine de parca ar fi zis "tu cine naiba mai esti?". Si asa... m-am indragostit. La multi ani, Sof, iubita mea! Sa fii sanatoasa, puternica si mereu indragostita de familia ta asa cum esti azi. Sa ii cresti frumos pe parintii tai! :) 

   Astea sunt florile voastre din ziua aia! Mereu ma gandesc la tine, Sofia, cand vad clopotei! 

7 comentarii :

  1. Vaaai ce frumos! Multumim din suflet! Ca ati fost acolo, si mai ales ca inca sinteti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi va multumim ca ati venit in viata noastra asa brusc, frumos si cu gogoasa blonda cu tot :D. Si o sa fim mereu!

      Ștergere
  2. Doar ce am iesit din sala de nasteri. a venit pe lume un prunc frumos si sanatos. Si foarte grabit, mai avea putin si-l nastea mama-sa(la cei 20 de ani ai ei) in ambulanta, abia am dus-o pana pe masa de asistat, n-a intervenit nimeni cu nimic, nici macar n-a mai taiat-o dar a nascut un baietel perfect. Natura e mai desteapta decat noi!Doar ca noi o bulversam cu nerabdarea noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact! "Protocolul" de nastere din Romania cu "rupt apa" si cu chestii in vena e oribil si face mai mult rau decat bine.

      Ștergere
  3. "Era ca un pui de vrabie pe care il scoti din cuib de la caldura si e deranjat, ofensat si mototolit" - la asta mi-au dat lacrimile. Tare frumos ai zis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Of, ma bucur ca ti-a placut, Roxana! :)

      Ștergere
    2. Si mie tot acolo mi-au dat lacrimile, insotite de niste mici hohote, ai sintetizat perfect! Foarte frumos spus!

      Ștergere