luni, 12 noiembrie 2012

Gradinita de fumatori

  Nu mai e un secret ca suntem nu numai nefumatori ci anti-fumatori-sa-ii-ucidem-pe-viata...cine ne cunoaste ne evita. Adica se stie ca nu ne poti invita la "carciuma" iarna. Pentru ca murim acolo si te injuram grav. Si nu, daca mesteci guma nu TRECE, doar ca putzi cu mentol! Si mai ales ca noi mergem numai cu copilul la carciuma, ca nu ne-am facut copil ca sa il lasam acasa cu bona-mama-tata-cuiva...pentru ca ne e drag de el rau si vrem sa fim prieteni cu el. Nu, nu intelegem aia cu "sa ne ducem noi sa facem nu stiu ce FARA copil" Pentru noi conceptul asta nu exista. Prima vacanta pe care ne-am luat-o dupa nasterea ei a fost cu ea...la 1 an si 1 luna de Mara mica si impiedicata prin meandrele plajei grecesti. Pana atunci am antrenat-o prin carciumi ploiestene :)))

  Dar ma indepartez de la subiect ca de obicei. De cand s-a facut "mai toamna" adica li s-a aratat in calendar oamenilor ce luna e...ei isi duc copiii la gradinita cu paltoanele pe ei. Azi la ora 13 cand am dus-o erau, din nou, 20 de grade afara. Ideea e ca lumea fumatoare isi infofoleste copilul si apoi pune multele lucruri in dulapiorul comun de la gradinita. Pe care eu il deschid.

  Si cad pe spate. PUTE. Nu ca pute....adica PUTEEEEEEEE, trazneste a tutun. Habar nu am cati copii au parinti fumatori, si nici ca imi pasa. Eu ma mir. Ma mir ca proasta, din  nou, despre cat de prosti sunt oamenii. Da, oamenii aia care au impresia ca ei fumeaza "in bucatarie" sau "pe balcon" sau "in masina" sau in general oriunde unde mai e si un copil...pentru ca dulapul e MARE....asa ca sunt acolo doar trei-patru hainute in el...si dulapul te poate da pe spate olfactiv din secunda doi cand il deschizi. Deci e clar ca tot fumul e pe copilasii aia!

  Ma mir ca proasta ca oamenii nu isi pazesc copiii de inhalat de fum. Apoi imi aduc aminte ca nu ii pazesc nici de bomboane si Mec si imi revin oleaca. Dar totusi...sa iau hainele copilului traznind a tigari din dulap dupa doar 4 ore...mi se pare ireal. Bah...sunteti tampiti! Alooo, cei care fumati, sunteti tampiti!  Si va nenorociti copiii aia mici de 4-5 ani, si apoi va mirati ca au "alergii" si "astm" si alte cuvinte cu a. Sau cu c de la alte boli mai cumplite, dupa caz. Maaaaaah! NU FUMATI LANGA COPIL! SI NICI LANGA HAINELE LUI!!!

4 comentarii :

  1. Yap!
    Eu sunt anti-fumat pt ca eu personal nu suport fumul de tigara. Si nu e fitza, pur si simplu tusesc si imi lacrimeaza ochii(oi avea alergie la tigari! :) ), plus haine care put si 3 zile dupa, daca doar le aerisesc, fara spalat.
    E trist cat de multi oameni fumeaza pe pamantul asta, si cat de multi oameni-ok-in-rest fumeaza!
    Ma rog, nu ma priveste ce fac cu viata/casa/copiii lor, doar nu o sa le port eu de grija, sunt sigura ca sunt si ei constienti. Dar m-as bucura mai mult sa fiu si eu lasata sa-mi traiesc viata, fara aspectul asta. Sa nu-mi fie bagat pe gat, fara sa fiu intrebata, sau ca si cum ar fi o normalitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. haualeeeeeu!! mama-mama! si cand ma gandesc ca yo duhneam a "tiutiun" cand am mers cu voi la Ioana.. ptiu! bata-ma sa ma bata... hihihihiih! :)

    PS: nu fumez langa copii, nu imi las hainele la un loc cu ei, cand imi cere un pustan un foc il intreb daca are 18 ani, etc..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eeee, fii serios ca nu te-am mirosit de la distanta. Insa daca e un spatiu inchis se simte si rau chiar. E bine ca nu fumezi langa copii, asta e un lucru responsabil pe cae majoritatea fumatorilor nu il fac.

      Ștergere