marți, 10 iulie 2012

Cu si fara par

  Sau diferenta dintre un centimetru si trei centimetri. De par. Daca ai doi-trei centimetri de par pe cap se cheama ca nu esti chel. Daca n-ai...sa te tii distractie in Romania mileniului 3. 

  De pe la 20 de ani incolo am inceput sa ma tund scurt de cate ori aveam nevoie de o schimbare. Ma plictiseam de ce vedeam in oglinda, dadeam fuga si ma tundeam scurt scurt. Si toata lumea se mira ca si cand mi-as fi taiat o mana sau un picior. Eu ma miram cel mai tare de reactiile astea dramatice, pentru ca istoria imi demonstrase ca intotdeauna parul ala creste la loc in cateva luni, deci nici o uimire aici. 

  In ultimii ani, avand probleme cu pielea de pe scalpul in care locuiesc...m-am ras in cap vara. Nu exista tratament mai bun si mai eficient pentru problemele de par sau scalp. Si culmea, nu e nimic tragic. El tot creste inapoi, ori de cate ori l-ai rade. Insa reactia oamenilor e una care duce de la penibil la oribil. Vara trecuta am stat mult timp rasa in cap, din iulie pana prin octombrie, timp in care n-a fost zi in care sa nu aud straini comentand, sa nu ma intrebe cineva ceva, sa nu se uite careva ciudat la mine.

  Dincolo de ideea ca poate am ceva grav, cum ar fi cancerul...oamenii sunt disperati de ideea ca o femeie umbla rasa in cap. Pentru ca, nu-i asa, o femeie e femeie pentru ca are parul lung. Si sosete roz. Eu zic ca pe mine se vede destul de limpede ca nu sunt bolnava (nu-s slaba, am pielea colorata normal, n-am cearcane, umblu machiata si rujata pe afara..ca un fel de femeie cum ar veni)...si cred ca si lumea de aia ma comenta, pentru ca sunt femeie, deci "nu e voie". 

  Un nene taximetrist mi-a spus in primele 20 de secunde de la urcarea mea in trasura lui cum ca ar trebui sa incerc sa ma spal pe cap cu sapun de rufe. Ca lui asa i-a trecut matreata si i s-a indesit parul. Ce puteam sa ii raspund? Creierul meu nici n-a percutat ca vorbeste cu mine, mai ales ca vorbeste cu mine despre asa ceva. La cateva luni mai tarziu, am nimerit din nou in masina lui, a zis ca ne-am mai vazut si m-a intrebat daca am incercat cu sapunu' de rufe...ca e miraculos, domle...

  Pe Mara am ras-o in cap de la 2 luni din motive de caldura si confort. Si s-a invatat asa. Iarna a avut parul mai mare, ii creste foarte repede, ii sta foarte bine, are ochii mari si frumosi, capul perfect...e foarte frumoasa rasa in cap. Vara asta a cerut ea insistent, ca si anul trecut, sa o tund si pe ea din  nou. Vara trecuta am umblat amandoua rase in cap si ei i-a placut grozav ideea ca suntem amandoua la fel de "frumoase"...

  Pe o baba am injurat-o pe strada. Cu cuvinte din alea urate legate de anatomia mamei domniei sale. Pentru ca eram cu Mara de mana si pentru ca baba a inceput sa comenteze pe strada de una singura, sa intoarca capul si sa strige catre copil ca suntem rase in cap si ca doamne fereste si alte aberatii. Asa ca daca ea si-a permis sa faca asta, mi-am permis si io sa ma intorc catre ea si sa o injur, explicandu-i ca noua o sa ne creasca parul insa ei mintea nu o sa ii mai vina daca nu i-a reusit pana acu'.

  De la taximetristi si babe ma astept la orice, insa nu ma asteptam sa merg la o sindrofie asta toamna si sa constat ca si intelectualii de capitala au cam aceleasi apucaturi. Singura diferenta a fost ca nu au comentat atat de tare incat sa ii aud. Dar de uitat in mod nepotrivit dupa noi (desi atunci aveam circa un cm de par in cap si eu si ea, deci nu mai eram chele)...s-au uitat. Le simteam privirile si ma gandeam cum ar fi sa ma duc si sa ii intreb "de ce va uitati asa oameni buni?" Ce vi se pare asa de ciudat? 

  Insa multe dintre femeile care se uita asa dupa mine cand sunt rasa in cap o fac de in ideea ca si-ar dori si ele, si ca nu au curajul sa faca asta. Se uita cu jind. Multe isi doresc...nu pot sa spun in ultimii ani cate zeci de femei mi-au spus asta! Mereu le intreb de ce nu fac asta macar odata in viata...ca nu e nici o drama nene...Parul creste cu o viteza foarte mare. Daca azi te tunzi zero, peste doua saptamani deja ai par destul de ok cat sa nu mai poti fi numit "chel". Deci poti face asta intr-un concediu, nu? De ce sa nu ai "curaj"? Toate mi-au raspuns ca e din cauza ca se uita lumea ciudat sau ca e din cauza ca ele nu stiu cum le-ar "sta"...  O singura exceptie am intalnit. Prietena mea Paula, careia i s-a facut pofta cand m-a vazut ca ma tund si s-a tuns si ea. Apoi s-a mirat ce bine ii sta!

  Ieri am fost sa ma tund mai scurt, ca acum am par si trebuia scurtat un pic deoarece sambata ma duc la o nunta la capitala. M-as fi ras in cap si vara asta daca nu era acest eveniment, insa experienta destul de neplacuta de anul trecut m-a facut sa imi revizuiesc atitudinea, pentru ca viata e scurta si nu merita sa ma enervez degeaba. Marius e ras in cap mereu, insa stiti, el e mascul. Deci e voie. La el nu se uita nimeni niciodata ciudat, nu comenteaza nimeni. Bineinteles, in teorie n-ar trebui sa imi pese deloc, nu? Weeeel, cand stai 3 sau 4 luni ras in cap continuu si zilnic simti priviri din astea pe chelie, devine inconfortabil. Eu nu imi doresc atentie din partea strainilor, n-am placeri din astea. Asa ca ma simt agresata de priviri insistente. Nu e placut deloc. 

  Si aici intervine minunata experienta a saloanelor si frizeriilor romanesti. Unde te duci si incepi sa o rogi pe tanti: "vreau si eu sa ma tundeti SCURT". Ieri era o fatuca acolo unde am mers si data trecuta si unde atunci era o tipa care a nimerit sa priceapa cuvantul scurt. Fatuca avea o coafura nehotarata. Cam ca atunci cand ti se termina bateriile la masina de tuns in timpul actului. Jumate de cap era aproape chel, jumate era cu parul lung. Am vazut ca e o moda. Nu o inteleg, nu-s o femeie care intelege trendurile, cine sunt eu sa discut fericirea capilara a domnisoarei nehotarate. Probabil o e o idee buna, daca se uita dintr-o parte e tunsa scurt, daca se uita din aialalta are parul lung si mov...deci nu are cum sa se plictiseasca. E si asta o strategie.

  Bun. Ii zic scurt, incepe ea sa taie asa cu frica. Am vazut-o dupa primele miscari ca nu o sa faca ce i-am zis. Sunt doua feluri de coafeze: alea care stiu frizerie si stiu sa tunda scurt din foarfeca, si nimeresc sa faca asta foarte bine ( eu am intalnit UNA singura in toata viata mea, la Bucuresti, langa Piata Matache unde era o frizerie pentru domni la care ma tundea Lili cu 3 lei) si cele care se dau "stilisto-coafeze" sau ceva...si care chiar nu stiu sa taie par. Le e frica de el. 

  Domnisoara de ieri, dupa ce ca se incadra la a doua tipologie, nici nu era priceputa...era prea tanara si chiar nu stia meserie. Dupa ce i-am zis de patru ori "mai scurt" si am vazut ca o ia cu transpiratii, am lasat-o in pace, i-am dat cei 15 lei aferenti si am plecat acasa, unde am rectificat eu problema. Adevaru' e ca de 15 lei nu stiu la ce sa ma astept. Imi lasase o chica de cocalar pe ceafa, ca na, asa "se face la doamne", doamne-fereste sa tai frumos parul scurt...Una peste alta, o sa imi trag si o vopsea si o sa ma prezint la nunta cu pricina, dupa care probabil o sa trag o tunsoare zero ca sa mai dreg un pic problema pielii cu care vara ma lupt ingrozitor din cauza caldurii care exacerbeaza afectiunea. 

  Cam asa e cu parul si ne-parul. Cam asa e cu lumea care in Romania simte nevoia sa-l discute pe altul si sa moara de grija pantofilor cu care s-a dus el la cununia civila. Si simte nevoia sa ii si spuna cu glas tare omului ca e ras in cap, ca are pantofi urati, ca e nepotrivit, ca e nu stiu cum....O natie de oameni preocupati de celalalt mult mai mult decat de propria inteligenta. Io una zic ca daca esti curat, decent, zambitor si daca te porti frumos...esti cel mai bun! Zdrentele de pe noi, pilozitatea in plus sau minus, silicoanele bagate prin corp...nu astea ne fac frumosi. Frumos esti cand te simti bine cu tine. Si cand esti om cu altii. 

  

32 de comentarii :

  1. prietenul meu are, la fel, probleme cu pielea capului, asa ca aproape in fiecare vara se rade in cap si chiar daca e barbat mamele sau bunicile noastre tot comenteaza
    si ,da , il invidiez ca el poate sa se rada in cap si eu nu, pt. ca astfel mi-as pune tot familionul in cap
    iar ironia face ca e posibil sa fiu nevoita vara asta sa fac chimioterapie si sa trebuiasca sa-mi rad parul, dar in cazul asta trebuie sa gasesc o scuza buna pt. ca nu stie nimeni din familie ca am descoperit un cancer la san si am facut recent masectomie; le-am ascuns din motive de mama si bunica fricoase si panicoase

    apropo de faptul ca am ramas fara un san, chestie care, multumesc lui Dumnezeu nu m-a afectat psihic si cu care m-am obisnuit repede, putini oameni care stiu de operatie sunt mai afectati decat mine de asta si sunt chiar mirati ca de ce nu ma afecteaza asa cum se astepta ei :)

    singurii care au avut o abordare normala, fara sa se mire ca nu am facut depresie, a fost personalul medical, care m-a felicitat pt. gandirea sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, Cris, imi pare rau sa aud ca trebuie sa treci prin asa o incercare! Ce pot spune decat: SANATATEEEEE!!! Stii cum sa faci? Spune-le in vara asta ca ti-am facut eu pofta si ca iti doreai demult, si ca pur si simplu te razi in cap! :) Eu zic ca e o idee buna.
    Chestia cu sanul...mereu m-am gandit la treaba asta si mereu mi-am zis ca as scoate tot numai sa ma vad fara boala. Sani se pot construi la loc destul de ok din cate stiu, asa ca asta as zice ca trebuie sa fie cam ultima ta grija din lume la ora asta.
    Te felicit si eu la randul meu ca nu iti mai faci singura sange rau pentru un element reconstruibil al anatomiei tale. Cata vreme nu ti-au taiat sufletul, cata vreme vei fi SANATOASA fara san...totul e bine! Multa sanatate iti doresc! Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc, la mine e o problema rezolvabila, intr-o faza de inceput asa ca nu-mi fac mari probleme

    ce e funny ca inainte de operatie, cand stiam ca sunt sanse mari sa-mi scoata tot sanul (decizie la care s-a ajuns mai mult din considerente estetice, ca si daca ramaneam cu jumatate de san tot nu dadea bine), normal ca am avut ceva emotii; dar dupa ce am vazut rezultatul final nu mi s-a parut ca arata rau, doctorul mi-a facut o cicatrice "frumoasa" si "fina", iar la mine a fost o masectomie simpla (s-a scos doar glanda mamara si ganglionii axilari, fara sa se umble la muschi, iar zona ramasa nu e perfect plata); asa ca daca inante eram inclinata spre reconstructie, acum am zis ca ma mai gandesc, parca nu m-as repezi asa usor la o alta operatie...

    scuze ca m-am indepartat de subiectul postarii, dar simt nevoia sa vorbesc cu oameni care inteleg ca daca eu nu ma compatimesc pe mine, poate si ei ar trebui sa depaseasca momentul compatimirii :)
    eu una nu ma simt altfel cu un san in minus

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu san sau fara,dar ai suflet in plus si creier,cu siguranta.Te admir si felicit pentru alegere,iti doresc sa fii sanatoasa si mereu puternica.
      Imbratisez cu drag fetele chele,recunosc,fac parte din categoria care priveste cu admiratie curajul pentru asemenea schimbare,chiar daca uneori e impus.
      Cat despre comentariile aiurea,vei vedea,Alexandra,cand vei pleca in alta tara,usurinta si normalitatea cu care cei de acolo se accepta pe ei insisi si ii accepta pe cei din jur.La noi e cale lunga pana acolo.

      Ștergere
    2. Da, Carla, asa e...Multumesc mult pentru comentariu! Te imbratisam si noi inapoi!

      Ștergere
  4. Pai despre asta era postul meu, Cris, iti spun sincer! Despre faptul ca PARUL asta de doi lei creste, si ca daca te-ai ras in cap uite pentru ca asa ti-a venit acu'...nu e o drama, o tragedie, o nimica. Eu cand ma rad in cap si am dermatita dezvoltata, se vad niste pete pe scalp, deci omul normal la cap ar trebui sa deduca de ce sunt eu cheala. Si sa nu se mai holbeze a prost la mine. Ca nu il ajuta la nimic.
    Mi s-a intamplat sa fiu intrebata sincer despre asta o singura data, cu jumate de gura, de catre o farmacista. In rest lumea se holbeaza aiurea la tine din diverse motive care tin exclusiv DE EI, nu de tine. Oricat de bine ai arata rasa in cap ca femeie (eu una chiar arat bine, jur) ei tot se vor holba ca si cand e ceva aberant. Eu am fost rasa in cap si cand nu aveam ranile astea evidente, si reactia a fost aceeasi. Fie de uimire-indignare, fie de femei care ar vrea si ele si nu au curaj.
    Tu si sanul tau...tebuie sa priviti problema din punctul tau de vedere, si NUMAI al tau! Gura lumii nu e cu tine seara cand te bagi in pat si vrei sa adormi linistita. Asa ca, faci cum simti tu. Eu ma bucur mult ca ai scris aici, pentru ca in capul meu aia era toata ideea acestui post si anume: daca nu ai cancer, zici mersi ca trebuie DOAR sa te tunzi ca sa iti fie bine vara. Eu am doar o problema de piele. Fetita mea are DOAR o dorinta de confort, pentru ca l-a cunoscut si acum il vrea in fiecare vara!
    Esteticul tau personal dupa experienta pe care o traiesti acum, va fi al tau de decis si de trait. Nu are nimeni dreptul sa intervina si sa isi dea cu parerea despre nici unul din aspectele astea. Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  5. Despre tipul uman "baba comentatoare".
    Sexual neinplinite, material ,cultural,etc , nu au
    nicio parere ,sau sunt Gica contra ,nu tu logica
    daca intrebi de ce gandesc asa...
    Asta este modul lor de a exista.Cate
    babe nu vedem care arunca cu venin in stanga si-n
    dreapta gratuit, unele din pacate ne sunt rude dar
    asta face parte si din natie .Acum ca mai multa
    lume a sarit garla , poate povesti detasarea din
    tarile anglosaxone pe strada ,oameni car-ti dau
    impresia ca le poate exploda bomba-n spate si nu
    e treaba lor . Daca le cantati "Hare krishna"
    faceau atac cerebral si mureau de unghie-n gat
    subit ? Stai linistita ai un copi frumoscu cu sau
    fara par ,arata ca o preoteasa-spiridus din templul
    tineretii-fara-de-griji. Alex S.
    PS Profund impresionat de prietena ta incercata de
    soarta ,poate ar trebui sa fie ajutata de un grup
    de sprijin pe net , nu numai ea , sanatate si din
    partea mea si sfatul de a nu face chimioterapia
    optionala am trait de aproape asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eh, ce sa facem. Si eu sunt impresionata de Cris care a comentat aici, nu o cunosc, e prima data cand comenteaza pe blog. :) O sa ne gandim la ea sa ii fie bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu am psoriazis care se manifesta pe scalp. Tunsul zero a fost la un moment dat o optiune insa mi-e teama ca se irita pielea si se vede si mai urat decat acum.

    In fine, am scris ca sa iti spun ca folosesc un sapun cu ulei de neem si imi face bine; nu se mai inflameaza pielea, scuamele apar mai greu.....poate te ajuta si pe tine.

    Uleiul de neem poti sa il aplici si simplu pe scalp, nu neaparat sa fie componenta intr-un produs de ingrijire.

    singura problema este mirosul ingrozitor.

    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc de pont! Cu neem n-am incercat, am incercat cam tot ce iti poti imagina si farmaceutic si natural, am o dermatita seboreica care vara evident ca o ia razna mai rau de la caldura. O sa caut acest ulei si o sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu folosesc sapun cu ulei de neem, de cateva saptamani,, inca nu am o parere clara despre el dar rau sigur nu-mi face, citeste la mine despre "sapunareasa", te asigur ca nu i-am facut "reclama" degeaba.

    Si io tot cu dermatita seboreica, o singura data m-am ras (ma rog, de doua sau trei ori consecutiv in interval de cateva luni, iarna). Pe de o parte m-am socat de cat de chinuita arata pielea capului (imediat ce dadusem parul jos, dupa o sapt deja arata fff bine), pe de alta parte m-am socat de reactiile conoscutilor.

    Realitatea e ca nu ar strica sa o mai fac, ar trebui sa-mi operez si niste puncte de grasime de pe scalp, recunosc ca nu am curaj ... :(

    PS: vara, cand esti proaspat rasa, si nu numai, nu se arde pielea capului, de la soare? adica e o zona care nu prea e expusa la soare, nu protesteaza daca se trezeste asa deodata in plin soare canicular?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu de unde vine mentalitatea ca daca esti cheala esti bolnava sau puscariasa. Am o prietena care are parul periuta, e un chin pt. ea, ca nu-l suporta deloc dar are probleme la serviciu cand se rade complet. Cica nu da bine....ca strica imaginea firmei etc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da pai Romania e tara oamenilor care ii judeca pe ceilalti. In orice domeniu, in special in felul in care arata. Si in special daca esti femeie. De ce oare un barbat ras in cap nu intoarce nici un cap? Pentru ca "femeia trebuie sa aibe par lung ca sa fie "feminina"" :)

      Ștergere
  11. E dreptul fiecaruia sa se tunda cum vrea, cum ii place, iar lumea care comenteaza....e dusa cu capul rau de tot ca se preocupa de cum umbla altii. Am o prietena care umbla numai zero, cateodata ii mai zic sa nu se mai rada atata in sensul sa nu-si irite pielea, dar n-are nicio treaba isi cumpara fel de fel de geluri hidratante, creme, lame scumpe etc. Din ce am vazut la ea e foarte greu sa-si intretina scalpul perfect si destul de costisitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, asa e, sunt dusi cu capu'. Nu stiu cum e cu lama, eu ma tund cum masina de tuns zero. Nu dau si cu lama :)

      Ștergere
  12. sunteti colosale.mi-as dori sa cunosc fete ca voi,ce nu sunt posedate de dementa conform careia doar parul lung defineste feminitatea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie.Am parul lung pana la fund.Ma gandesc sa ma tund si eu zero

      Ștergere
  13. hai salut.am patit si eu cum zice Alexandra.Am vrut sa ma rad si n-am putut din pricina frizeritei.Doar ca eu am plecat si n-am lasat-o sa ma tunda cum vrea.Poate ma ajutati si-mi dati vreu numar,vreo recomandare de frizer sau frizerita din Bucursti unde sa ma tunda zero fara comentarii.Multumesc.Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu un loc anume insa la frizeriile de barbati cred ca nu o sa ai probleme sa nu vrea. Fitze d-astea au "coafezele" de obicei :)

      Ștergere
    2. Buna, scrie-mi pe lavinia_10_lavinia@yahoo.ro si te pun in legatura cu amica mea. Stilista vine acasa la ea, deci nu trebuie sa mergi tu la salon

      Ștergere
    3. Lavinia pe tine ea te rade in cap?

      Ștergere
  14. Hmm,nu stiu cum am ajuns pe aici dar... ce vroiam sa spun e ca ..
    rasul in cap chiar indeasa parul.
    Din experienta vorbesc.
    Cat despre ... rasul in cap la femei :)
    OK, as fi de acord dar nu chiar atat de des :D
    e ca si cum barbatu sar epila total (cand spun total ma refer si pe piept,maini,picioare,burta)
    UEu personal ma barbieresc in cap saptamanal
    Nu din cauza ca imi cade paru,sau sa il indes
    O fac pentru ca imi sta bine
    Ma aranjeaza:)) sa zicem doar ca am 1,85 si vreo 102 kg :)) mi-ar sta urat cu paru lung(am avut paru lung si stiu.)

    RăspundețiȘtergere
  15. sar putea sa ma tund si eu zero

    RăspundețiȘtergere
  16. ador sa fiu rasa pe cap ma gadila fantastic bravo alexandra tu ai deschis o poarta de curaj

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) N-am prea deschis eu nimic dar multumesc!

      Ștergere
    2. ador sa fiu rasa pe cap fara un motiv anume ii fac surpriza asta mereu sotului meu de pilda mergem in oras el cauta piese electronice 30 de minute eu spun ca merg la cosmetice dar alerg in frizerie si dau rapid comanda in 15 minute lucesc ca oglinda vin si-l iau de brat si totul e normal intre noi urmeaza o noate de iubire salbatica deci ideea ta e fantastica

      Ștergere
  17. incitanta idee.lasati si voi o adresa email.kiss

    RăspundețiȘtergere
  18. Acum o luna aveam matreata abundenta iar firele de par imi cadeau cu pumnul; "cararea" din mijlocul capului se marise vazand cu ochii.
    Probleme cu parul, aveam eu de mai de mult dar acum se accentuasera.
    Asa ca am tot taiat din el, pana am ajuns la lungimea minima cu care ma simteam confortabil.In cele din urma m-am gandit sa profit de faptul ca am ceva timp liber si fiind iarna pot sa-mi acopar capul cu un fes si m-am apucat de treaba.
    M-am tuns cu masina apoi m-am ras cu lama.Dupa ce am indepartat podoaba, am vazut ca sub ea, scalpul meu era plin de pete rosii si scuame . Dupa cateva zile (2-3) dupa ce m-am ras am observat ca petele acelea se inchid la culoare si dispar treptat iar pielea incepe sa arate normal . Eu m-am spalat cu sampon solid natural si am aplicat zilnic cateva picaturi de ulei esential de rozmarin amestecat cu putin ulei de ricin si jojoba. Am citit ca uleiul de tea tree e antifungic si benefic impotriva matretii , l-as adauga in amestec pe viitor. Trebuie sa ma mai informez pana ma apuc de experimentat.
    Acum, dupa o saptamana e ok - nu mai observ matreata , iritatii pe scalp si chestii de genul acesta. Maine ma rad din nou iar apoi o sa il las sa creasca pana consider ca are lungimea potrivita.
    Prin urmare,faptul ca mi-am ras parul nu a afectat in mod negativ pe nimeni ( se exclud persoanele cu lipsa cronica de preocupare), dimpotriva mi-a adus beneficii .In plus e usor de intretinut - imi ia doar 1 minut sa-mi spal si sa-mi usuc "parul" :) Pentru cine doreste merita incercat macar o data in viata, :) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe cel de tea tree trebuie sa-l diluezi in ceva. Poti sa-l pui in samponul cu care te speli de exemplu. Nu merge direct pe piele ca e prea concentrat si arde. Asa e, macar odata in viata merita sa vezi cum arati chel. Si sa inveti sa n-ai frustrari din cauza asta. Pentru ca e doar par :)

      Ștergere
  19. Alexandra,doream sa te intreb ceva,eu fac asta de mult timp,2010 ,sau asa ceva,ma barbieresc saptamanal in cap.Insa am observat acum recent de aproape un an,ca numai pot suporta sa stau nebarbierit in cap mai mult de o saptamana maxim o saptamana jumate.Ma mananca ingrozitor,oricat mas spala pe cap,cu orice mas spala,ma scarpin pana innebunesc daca nu o fac.Patesti la fel? Ai o adresa de mess ceva sa putem tine legatura? evident daca doresti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am parul lung de multi ani acum, articolul e vechi. Eu nu m-am dat cu lama niciodata, doar cu masina de tuns. Insa sotul meu care e ras in cap de multi ani zice ca il mananca cand are fie si un pic de par. Si el la fel s-ar tunde saptamanal.

      Ștergere