joi, 24 februarie 2011

Foc, aoleu, foc!

Incep cu precizarea ca locuim intr-un cartier de fitze 2 din Ploiesti. Fitze 1 e in Centru, fitze 2 e mai hacana, unde oamenii si la ora asta cer muuulti bani pe un apartament cu 2 camere intr-un bloc comunist.

Pranz. Liniste. Mara se joaca la masa ei din fata geamului. La un moment dat ma striga "mami, se misca norul! Ma uit pe geam si am impresia ca e ceata. Ma mai uit odata si vad ca ceata e neagra. Stam la etajul 4. Ceata neagra? WTF?

Ma duc la geam sa vad daca vecinul de vizavi din casa aia mare face iar vreun gratar plin de pricepere. Nu e. Ma holbez ca proasta in negreala. Nu se vede nimic. Pun mana pe telefon si in timpul asta am trei intrebari care imi zornaie in cap: 1. sa chem pompierii? 2. sa iau copilu si sa fug cat mai am timp? 3. WTFFFFF???

Vantul isi schimba directia si ciuperca atomica se muta de pe geamul meu. Ma elucidez brusc. In curtea unei case (apropo, astea sunt case de fitza 2...) doi domni relaxati ard ceva. Ceva asa...ca la Hiroshima, ceva care nu e un cauciuc pentru ca e...patrat, si mult mai mare. E o ceva care genereaza o ciuperca atomica neagra si plina de perspective.

Pe straduta mea (dintre blocul meu si casele cu pricina) lumea (care culmea insa nu vede PESTE case, naspa e sa fii mic nene) incepe sa se inflameze progresiv si sa bata la toate portile disponibile. Din case ies posesorii, afumati pana la os si evident bulversati de situatie, care explica ca nu ei ard (sau ca spera ca nu ei ard).

Tot circul dureaza 15 minute, baietii harnici intorc obiectul pe toate partile pana cand, probabil, este patruns suficient. Ciuperca incepe sa se disipeze peste cartier si lumea incepe sa se calmeze, inclusiv eu, ramasa cu telefonul in mana si cu ochii beliti ca proasta.

Romania nu va fi niciodata o tara civilizata, din nici un punct de vedere si in nici un domeniu posibil. Insa va fi intotdeauna plina de grataragii priceputi, din toate punctele de vedere si in toate domeniile posibile.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu