miercuri, 30 aprilie 2014

Taximetristul, acest pocal de intelepciune

  De cate ori ma urc intr-un taxi ma gandesc daca o sa scap cu viata. Am norocul sa locuiesc in provincie si aici e oarecum greu sa prinzi atata viteza ziua prin oras cat sa te omoare cineva. Noaptea nu merg cu taxi iar in Bucuresti n-as merge cu un taxi noaptea nici platita. Bulevardele alea mari si goale sunt o atractie nesfarsita pentru "pilotii" care zac in fiecare tzaran taximetrist si in multi dintre "soferii" Romaniei. 

  Dar poate singurul aspect care-mi place este nesfarsita intelepciune de taximetrist. Care oricum n-are multe clase, educatia ii lipseste cu desavarsire insa el are opinii. Despre tot si toate. Despre tine si copilul tau, despre bagajele tale, despre trotuar, lume, viata, pomi, salata de varza, maieuri...si altele. Azi a fost o zi de mare angajament pentru ca am nimerit DOI intelepti. A trebuit sa ne ducem la mama naibii unde a ales Emag sa-si intzarce vaca si mutu' iapa. Se mutara intr-un mall de departe. Si cum trebuia sa le duc un obiect la garantie din cauza de moarte lesinata... iau copilu' din dotare, chem taxiul si cobor in ploaie. 

  Il vad pe prost ca incerca sa intoarca in mijlocul traficului din statia de taxi de vis-a-vis. Pana la urma a invins, a venit si a parcat fix in cea mai mare balta de la bordura. Ne-am suit cu greu ca sa constat ca omul e de etnie din aceea spaniola. Negru-negrisor-pana-corbului, da' din ala asaaaaa...In masina un iz de manea-vaitata cu versuri d-alea zen. M-a busit rasul da' am zis mersi ca nu era fum de tigara. Omu', la un douajcinci de ani asa... foarte nervos ca-l claxonasera participantii la trafic cand facuse el "romaneasca" aia cu intorsul ca baliga in mijlocul drumului. Si-mi zice repede si cu obida "v-am vazut ca coboraseti si ca erati cu copil, ca ma dadeam jos la iel!".

  Razand il intreb "si la ce ti-ar fi folosit?". La care el hotarat : "pai cum, nu m-am mai dat jos la unu ca ma clansona? de ce ma clansonezi, bah, fir-ai al dracului, si m-am dat jos cu toporul si i-am dat in capota". Wtf??? Si il intreb inca odata: "asa SI? la ce ti-a FOLOSIT sa tocesti toporul pe capota aluia?". La care el mandru: "pai cum, m-a dus si la politie! si i-am zis de ce m-ai clansonat mah, ia sa-ti ajunga sa nu mai clansonezi alta data! si la politisti le-am zis sa caute ei toporu' in masina sa vaza daca-l gaseste, si nu la gasit ca io nu ieream prost!". Dupa care a mers inca 10 minute intrebandu-i pe toti din trafic de ce "clansoneaza" da' la o adica el era primu' cu mana in "clanson" de cate ori il enerva vreunu'. Si a reusit sa bage si 80 la ora pe o straduta mica si aglomerata in miezu' zilei. 

  Cand ne-am intors vine alta panarama. Asta arata mai asa, mai spalat, mai... da' avea asa o aroganta d-aia in el de mirosea de la o posta a "barbat care se crede jmecher da' n-a aflat ca nu e". Ne-am urcat in masina, fi-mea tinand strans in manute captura zilei de azi din hipermarket, o minge maaare si un skateboard de care era teribil de mandra si fericita. Pfff si i-a stricat dobitocul zenul... Cum a vazut-o a inceput "aaaaa, cu asta o sa-si rupa picioarele!" Ha? Nici n-am percutat ca vorbeste cu noi...

  Dupa care a continuat ca o sa cada, ca o sa faca, ca o sa dreaga...pana l-am repezit un pic asa. Numa' un pic pe la margini. La care a concluzionat in dobitocia lui perfecta: "daaaa' e curajoasa, astea-s lucruri PENTRU BAIETI". Mi-a venit sa-l pocnesc. I-am zis ca la noi nu exista discriminare si ca lucruri "pentru baieti" nu-s decat chilotii aia cu croiala speciala. Ei ii place, si-a dorit demult, o sa se descurce ea. Si ca poate unii baieti ar trebui sa mai puna mana pe cate o papusa inainte sa devina tatzi. Si ca femeile au mai mult curaj in viata asta, ca uite, au curaj sa nasca si baieti la o adica. Si sa-i si suporte! N-a inteles. 

14 comentarii :

  1. imi sunteti draga,din ce in ce mai draga...eu mor si ma umplu de nervi*nervosi* cind aud:*a avut noroc,a nascut baiat*...!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) Mda, cunoastem. Bunica-mea n-a vrut sa accepte ca eu am fata si la fiecare ecografie imi zicea ca "e pacat, TREBUIA sa fie baiat" si ca ea nu crede ca e fata. Groaznic ma simteam mai ales ca eu imi doream cu ardoare o fetita :)

      Ștergere
  2. De rasu' plansu', sunt incredibil de intelepti taximetristii astia. Nu stiu de ce la noi doar analfabetii si spargatorii de seminte devin taximetristi, cred ca am intalnit unul la o mie care sa fie cat de cat ok. Eu am avut un accident cu un taximetrist, ma intorceam seara de la un majorat, pe guguta il furase somnul la volan, noroc ca nu avea viteza si nu era trafic, intrase intr-un stalp de ciment. Nu a patit nimeni nimic, doar sperietura, macar si-a cerut scuze.
    Apropo de fete cunosc pe cineva care era de fiecare data compatimita la aflarea vestii: nu-i nimic, asta este, important este sa fie sanatos, etc etc !! :)) Simona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) Vaiiii "n-are nimic!" omg, si noi ne mai gandim ca taximetristii-s prosti! Pai ce pretentii sa ai de la ei...

      Ștergere
  3. "I-am zis ca la noi nu exista discriminare si ca lucruri "pentru baieti" nu-s decat chilotii aia cu croiala speciala. .... Si ca poate unii baieti ar trebui sa mai puna mana pe cate o papusa inainte sa devina tatzi. Si ca femeile au mai mult curaj in viata asta, ca uite, au curaj sa nasca si baieti la o adica. Si sa-i si suporte!"
    esti mortala. ma indoiesc ca eu as avea toate vorbele la mine in cazuri d-astea.
    ady.
    ps. in curandul foarte apropiat (sunt cu urechea la telefon d-acu' inainte) astept o nepoata. ta-su e picat in nas de fericire. cum a fost si tata (bunicul nepoatei ce va sa vina) cand m-am nascut eu. din fericire la noi in familie nu s-au purat chestiile astea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare ca de obicei. Bravo (tot ca de obicei)! Misto schimbarea de "tapet". xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai tapetul e schimbat de muuulte luni de zile, acu' l-ai vazut?

      Ștergere
  5. PS - sper nu ca am trimis comentariul anterior "anonim". Stii tu ca nu fac io chestii d'astea. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. acu' l-am vazut, fiindca de luni de zile citesc pe iphone. Azi a fost zi mare de stat la birou si colindat internetu' via laptop. ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))) nu intelegeam cum de n-ai bagat de seama pana acum! :))))

      Ștergere
  7. mystery solved! :))
    Apropos, blogspot care e in cirdasie cu google care e in cirdasie cu android phones nu se prea "pupa" cu iphone, ipad si produse Apple. Nu stiu daca stiai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. habar nu am, n-am nici de una nici din cealalta! n-as putea citi o postare pe un telefon decat daca mi-ar da cineva bani pentru asta. pentru mine telefonul tre' sa sune si sa vorbesc la el, restul nu prea exista. nokia am si cu nokia o sa mor in brate.

      Ștergere